Zkušenosti

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Ja osobne 1.8 motor, tedy 3gen Prius. Ale tak znas to...
Back in Czech.
Tomi87
Navigátor

Příspěvek od Tomi87 »

Záleži, kde budeš na aute jazdiť. Ak budeš jazdiť menej ako 50% dialnice tak v tomto prípade by som radšej šiel do tej 2. generácie. 200 tisíc km je strašne moc, na druhej strane je to toyota :wink:
Prius 2012
Obrázek
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

moja osobna skusenost je, ze do auta so 70tis km budes liat olej a benzin a do auta s 200tis budes stale riesit nejake drobnosti, mozno nie drahe, ale proste uz to ide pomaly do kytek.

hlavna otazka je, ci je tych 70tis realnych. Lebo dneska ked sa auto nalesti, tak laik nerozozna medzi 70 a 210tis km.
Vegetus
Člen Týmu

Příspěvek od Vegetus »

Tak těch 70 tisíc najetých kilometrů je celkem běžná hodnota. Navíc v Německu si stáčení tachometru nikdo nedovolí, jsou tam za to na rozdíl od nás poměrně drastický sankce.
No tak uvidíme, povozím se v obou a pak se rozhodnu. Na dálnice vůbec nejezdím, známku jsem za celých 6 let koupil jen jednou, a to desetidenní při cestě na dovolenou ;)
Auto budu provozovat převážně ve městě a blízkém okolí, teoreticky tedy vždy do 90Km/h
udo
Manager Týmu

Příspěvek od udo »

Do funkce městského auta bych se poohlížel raději po slušném kousku 1.5ky. Už jenom proto, že je z čeho vybírat a celkem pravděpodobně získáš rozumně užívaný vůz, zatímco u 1.8 to jsou spíš ojedinělé kusy a jak tušíš, nejspíš budou buď brutálně jeté, nebo jinak problémové. 1.5ka má pro město v 1-2 lidech naprosto dostatečný výkon a udělá stejnou službu jako 3.gen.
johny2000
Manager Týmu

Příspěvek od johny2000 »

Ohledně stáčení kilometrů v německu to už taky není co bývalo. Turci se s tím nemažou.
Obrázek

Verso 1.8 Active
EX: auris 1,6 Dual VVTI Man
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

asi tak...rozhodne si o turkoch nemyslim nic dobre.
Vegetus
Člen Týmu

Příspěvek od Vegetus »

O turcích už jsem taky slyšel své. Rozhodně budu kupovat u Toyoty nebo slušného bazaru.
Tak dík za názor, až to bude aktuální, dám vědět :)
Jarda_Kral
Člen Týmu

HSD

Příspěvek od Jarda_Kral »

Max spokojenost.
tuzezlypes
Řidič

Příspěvek od tuzezlypes »

Jardo, tos nám toho moc nenapsal, co takhle víc informací, když už jsi sem zavítal?
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
Tomi87
Navigátor

Příspěvek od Tomi87 »

Tak a je to tu!!! Dnes som bol s autom prvy krat v servise po takmer 15 000 km.

Nastastie islo len o objednanie sa na prvu garancku :wink:
Cena by mala byt cca 170€ komplet. Je to necelych 0.7% z obstaravacej ceny auta, takze som ani nemal snahu obvolavat ine servisy na okoli.

Presne takto nejak som to pred kupou auta planoval...chodit len na garancky. Tak snad to vydrzi co najdlhsie :D

Inak motor sa uz celkom zabieha. Je to poznat aj na spotrebe. Clovek ma obcas pocit, ze cim viac na to dupe, tym to menej zerie. No a popri tom vsetko teraz v tych horkach nezabudam vypinat klimu par minut pred odstavenim auta aby zostala bez zapachu co mozno najdlhsie. :idea:
Prius 2012
Obrázek
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Co ti psali ze budou delat a co ve skutecnosti udelaji???? :-) Je to malinko ozahave tema, tak se ptam...
Back in Czech.
Tomi87
Navigátor

Příspěvek od Tomi87 »

Ofi cennik je tu:
http://www.toyota-zilina.sk/uploads/fil ... rid%29.pdf

Plus "cistenie a premazanie brzd" cca 25€.
Prius 2012
Obrázek
Jarda_Kral
Člen Týmu

Prius a další HSD

Příspěvek od Jarda_Kral »

:D paráda ono to tu žije. Dobře tedy tak více. Moje první info bylo na Vejšce kde jsme probírali Paliva a maziva. Profesor byl přímo nadšený touto technologií. Po dokončení vejšky jsem tak nějak přemýšlel a vyzkoušel u prodejce Prius II generace. O pár týdnů už byl u mě v garáži.
Dnes s ním jezdí spokojeně pan bratr. A já? Protože mám rodinu tak to chce něco většího :-) HSD zůstává mé hobby. Z toho vyplývá Prius + :-) :)

Jinak na Priusu II generace máme nalétáno 90 000km město dálnice atd a stále se pohybujeme kolem 5l. Jediné co vyměněno je vodní pumpa - svolávačka - a druhý malý akumulátor. Takže OK.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Tak vyborne... prius + je nepatrne vetsi, ale skoda, ze se naedaji lehce vyndat sedadla treti rady a je to takove..... no, neni to tak vysoke a velike jak jsem uplne cekal... I kdyz zatim jsem se vesel se vsim. .:-))))
Back in Czech.
Odpovědět

Zpět na „Prius“