Rav Hybrid 2016 - 2018
-
Petr Novak
- Člen Týmu
Re: Rav Hybrid
Ahoj zdravim vsechny mam Toyota rav 4 hybrid FWD uz asi dva mesice a az na par veci velka spokojenost zatim najeto 1500 km a prumerna spotreba 6l .jezdim vetsinou po Praze .Chtel jsem se zeptat jestli uz jste nekdo resil aktualizaci navigace jestli se s tim musi do servisu ?
Nemusi, aktualizoval jsem to o vikendu. Zargistruj se na Toyotackejch strankach, zadej tam auto, cislo tveho touche. Jen bacha, je to tam trosku debilne. Ja mel v aute sw 6.8.1 a update je tam pro 6.9.0, takze by clovek rek, ze to nebude pro tvoji verzi. Ale kdyz to aktualizujes, tak se ti prave prehraje 6.8.1 na 6.9.0 i s mapama. Musis mit k tomu flashku naformatovanou na fat32, rozbalis zip, ktery si stahnes z tech stranek, jeste pred tim si opises klic, kterej tam u updatu taky najdes, hodis rozbalenej zip na flashku a auto si zahaji update samo, zadas klic, vyberes mapy, ktery chces (ja jsem nahral jen okolni staty a cr) a pockas si tak pul hodiny v nastartovanym aute.
RAV4 HSD FWD
-
Petr Novak
- Člen Týmu
Dik moc hned zitra to vyzkousim
A to je malo nebo hodne? Ja myslim, ze dobry, ne?msp píše:Kluci, dnes z HK ve špičce 17:30-18:00 za 6,1 L
RAV4 HSD FWD
Neni zac. Jo, jeste jsem zapomnel, jsou tam 2 updaty, na jednom je napsano zdarma a na druhym 0,- Kc, tak stahuj ten 0,- Kc, ten zdarma je to samy, co mas v aute.Petr Novak píše:Dik moc hned zitra to vyzkousim
Stranky jsou tu https://customerportal.toyota-europe.co ... index.html
RAV4 HSD FWD
No jako ze dobry,zatim nejvetsi uspech byl asi 6,4Lkadel píše:A to je malo nebo hodne? Ja myslim, ze dobry, ne?msp píše:Kluci, dnes z HK ve špičce 17:30-18:00 za 6,1 L
RAV4 HSD AWD
Ahoj,neboj,hned jsem to vystrikal sprejem,co je pro to urcen,vycistil jsem cerny plast na motoru a budu dále sledovat navstevnost a skodyPlextor píše:Hele vem si kokpit sprej třeba citronovej a nastříkej tu protihlukovou clonu na haupně.
Dělám to jednou ročně a zatim mi tam nic neleze.
Mam ještě elektronický plašič kun v motoru.
U Avensisu jsem to nedělal a lezli tam taky.
Známej tam má v punčoše mejdlo s jelenem a taky nic, parkuje na sidlišti na hlídanym a na trávě,
RAV4 HSD AWD
Zdravim vsechny Ravtaky...jsem rad ze se budu moct pridat do vasi rodiny...jsem cekatel a uz se nemuzu dockat...jeste asi mesic...uz jsem z toho na prasky...ne ze bych byl s mojim Nissanem Murano az tak nespokojenej,ale ta spotreba 15litru je likvidujici i kdyz jsem si ho poridil diky tomu ze jsem videl polovicni naklady diky provozu na LPG...chyba lavky..uz nikdy vice ...byl jsem u dealera a svezl jsem se s Ravkou v hybridu a doslova me to dostalo do kolen...Mura mela 234koni ale to se fakt neda srovnat..na trochu vetsi hluk pri plnem plynu jsem zvykly tez,pac Mura ma asi podobnou prevodovku {neni vubec poznat razeni automatu} ...budu moc rad kdyz me date par typu co se tyce jizdy s hybridem...rad jezdim svizne ale neni to o tom ze musim mit plyn na podlaze..rad se koukam na spotrebu ale neni to jen o ni...to ticho v te Ravce me doslova sokovalo,musel jsem se zeptat jestli to ma start/stop system,protoze kdyz jsem zastavil tak v tom aute nebylo slyset nic nez muj zrychleny dech...vim ze pisu trosku chaoticky,ale je to pravdepodobne tim jak se uz nemuzu dockat..prvni noc po zkusebni jizde sem nemohl ani usnout a to myslim vazne a ze jsem mel za muj zivot aut nespocetne...jsem Husakovo dite a zacinal jsem se Skodou 110,to jen pro predstavu...tak snad me prijmete do sve Ravtacke naruce...opravdu hltam vsechny recenze a videa...a jeste musim podotknout ze jsem si ji objednal v nemecku,pac mam dve obcanstvi takze pro me byli 3mesice cekacky schudnejsi nez pul roku
...mnoho suprovych zazitku a kilometru bez nehod
Ono to v podstate start/stop ma, jen se motor umi vypnout i za jizdy a nestartuje ho starter. Co mas objednano?
RAV4 HSD FWD
Mam objednanou ctyrkolku v bile barve s vybavou Edition-S..myslim ze v cechach je prodavana jako Selection..jen sem si misto xenonu doobjednal LED a tazny...byla v akci se statnim prispevkem na hybrid 3000€ a vybava v hodnote 3500€ a jeste maj akci-Nova zustane nova...tzn.,ze po 4letech ji bud ode mne odkoui za predem danou cenu,nebo ji vratim a vemu si jinou a nebo doplatim..neco jako operativni leasing...takze volba jasna...za 4roky si vemu novou...dale je v tom veskery servis vcetne naplni po celou dobu a a technicka ...no a dalsi hlavni vyhoda...na Muru platim 260€ silnicni dan rocne a na Ravku v hybridu budu platit asi jen 60€...a to ze bych mohl jezdit az do center velkych mest bez emisniho omezeni je dalsi plus...a asi i planovana dalnicni znamka bude o hodne vyhodnejsi...a hlavne...je taaak kraaasnaaa 
V nemecku se da ravka i s xenonama? Ty jo, to cumim. Amici zase treba u hybrida v zakladu nemaji elektrickej kufr
RAV4 HSD FWD
ano s Bi-xenonama...v zakladu...chtel jsem se zeptat,jak funguje treba start/stop system kdyz v zime budu vyjizdet pred garaz a a budu zavirat vrata,to se motor vypne i kdyz je jeste studenej nebo normalne bezi do urcite teploty???...jak jste spokojeny s topenim???...chjo,ja uz ji chci 
Vypne se sám jak bude potřeba. U mě když je 7 stupňů tak auto je ohřáté na provozní teplotu cca po 3 km
Toyota Rav 4 HSD SELECTION AWD
Toyota auris touring sport hybrid 2013, bílá perleť
Toyota auris 2010, 1,6 LUNA seda metaliza navi
Toyota Avensis 2,2-CAT 177 koní
Toyota auris touring sport hybrid 2013, bílá perleť
Toyota auris 2010, 1,6 LUNA seda metaliza navi
Toyota Avensis 2,2-CAT 177 koní
a kdyz je motor jeste studenej tak se vypne a s nim i treba prodlouzi doma odmlzeni predniho skla???...jestli ano tak pro provoz ve meste v zime to neni nejstastnejsi reseni...ale co,dal jsem to se Skodivkou ktera zacla topit az kdyz se uzavrel maly okruh tak si myslim ze hur uz bejt nemuze