SUBARU <i> YOSHIMURA syst3M 4x4

Tlachání o všem - bez zaměření!
Odpovědět

Mohla by Toyota prodávat v EU pod kodem Celica?

Jo
21
60%
Ne
14
40%

Celkem hlasů: 35

micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Re: SUBARU <XV> YOSHIMURA syst3M 4x4

Příspěvek od micron »

No tak prostě ty nemáš rád Boxery, já mam rád FB 20 Boxer... Má krásnej zvuk s Borlou, krásně točí... vypadá jako motor a ne jako tintítka skrytý pod plastem.
Baví mě ale samosebou i díky tomu manuálu 6mt, kterej nemá prostě chybu... řadí špičkově, nebude takovej rozdíl mezi tim z WRX sti/ BRZ a timhle v XV :-) resp. řadí stejně perfektně jako Celica, je to radost řadit a poslouchat motor Boxer, jeho specifickej sound a přesný špičkový řazení... člověk si s tou řadičkou skoro rád hraje za jízdy... je to špičkový řazení.
Je to vlastně trochu už old school... ale výborná stará škola... 2.0 Atmo Boxer + 6mt... ta jediná mě baví.
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Libor12> mě tak napadlo, že u Freye maj 100% nálepky " Proud of Boxer" Chceš taky jednu :-) Asi jí dám, sem proud of Boxer. :choon: no dala by se i upravit jako "Prd of Boxer" :-) To je celkem i vtipný :-) Boxerův Prd a u toho bude samolepka Borla. (pak je to teprve prd 1 báseň) :-)
Ikdyž prdy Boxera nevoněj tak jako voněj celiciny prdy... ty voněj :-) tak intenzivně, že i čidla v garáži si myslej že je požár :-) Je to silný Aroma... fakt celica už 2x spustila poplach.
Obrázek
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Včera sem si všim že na náplavce na smíchově-andělu je akcička, nooo nic zajímavýho, až na Mitsubishi Eclipse Cross. Ten mě přilákal, stavil se i brácha.
Zajímavý že to dneškem je premiera... přitom nejsou hotový žádný propagační materiály, ani technický data :-) Ten Mitsubishi musel přiletět nějakým speciálem z Japan :-)
I když pršelo, tak mě tam krásná svlečna pustila, "Ono prší, tak sem to zamknula :-)" "Ale já opravdu chci dovnitř... děkujiii :-)" celkem příjemnej pocit sedět v něčem o čem chyběj data :-) U řidiče příjemný, u spolujezce příjemný, v zadu příjemný 182cm tomu jsme s bráchou nechtěli věřit... fakt ale dost místa ne jen na kolena, ale i nad hlavou... zadní loketní opěrka s nápojákama good, pozoooor vyhřejvaný i zadní sedačky :-) taková kravinka ale proč ne :-) nooooo jo aparatura Rockford Fosgate se subwooferem- netestoval sem :-) Kufr je menší než v Subaru XV.

Ale nějaký to info sem dostal, 4x4 to prej bude a 2.0 atmo benzín taky bude. Manuál... no asi spíš ne- kdyby byl tak by to bylo hustý... ale je to pěkný, v reálu fakt pěkný, z venku to nezačne nudit... a uvnitř je to přijemný.
Ještě sem měl dotaz jestli je to made in Japan..? Tim sem svlečnu trochu zaskočil... musela se jít zeptat :-) A prej že jo. Což je fain- takže pořád ještě 100% japan jako Subaru. Good.
Bráchovi se taky líbil, právě pro něj by měl bejt, za subaru XV bych ho nevyměnil, aleee rád bych se projel. :biggrin:
By mě zajímalo jestli bude Eclipse 4x4 2.0 rychlejší než Subaru XV 2.0 4x4.... :biggrin:

Ale byl sem mile překvapen... čekal sem že to bude horší, je to velmi dobrý :-) :thumbsup:
Nejradši bych se v tom Eclipsu zamknul s tou svlečnou v noci a provětral ne jen tu aparaturu :-) :biggrin: Ne ale asi se dá v Eclipsu/Eclipsovi relaxovat u pivečka :-) muziky... jako v Subaru XV.
To já občas rád, po jízdě.
+ ty sedačky vypadaly výborně... až mam pocit že jsou z poslední generace mitsubishi eclipse... sporťáku. Moooc sexy a zároveň komfortní. Ale horší to budou mít tlustší špekouni... ty se tam nevejdou. jsou prostě sportovní a úzký. Subaru XV toleruje i špekouny... má sedáky i opěrky širší.
Naposledy upravil(a) micron dne čtv 31.08.2017, 21:30, celkem upraveno 1 x.
ObrázekObrázekObrázek
biscuit
Věčnej rejpal

Příspěvek od biscuit »

1992 AT180 coupé | 1997 AE101 GLi sedan | 1995 MX-3 V6 | 2017 M3 BN Revolution Top | 2020 CX-3 Takumi
...To auto neni naše ani cizí, to auto neni v realitě vizí. To auto neni to, na co si hraje. To je taková škoda...
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Biscuit> zajímavý... takže nedá se brát ani ta ani ta info o motorech vážně. Stejně je to prdel, mitsubishi prostě přivezlo auto na show... ale nic se o něm nedovíš :-) Tajné :-)

Hodil by se tam ten 2.0 atmo benzín. 2.2 diesel ne, neni zájem. Smrdí, smrdí toto smrdí :-) :biggrin:
Ale bylo by to nelogický dávat diesely do nových modelů, když budou co nevidět zakázaný- konečně! Dneska sem si zase musel zapnout vnitřní okruh, prase s fordem galaxy smrděl jak uhelná elektrárna... dobytek, a jo ještě mě nasral na šumavě smrad když sem jel na elektrokole na houby tak fobie diesel... takovej smrad!!!! zasral celej les, dehtem... 3 minuty smradu zasraný dobytci.
To prostě vdechneš a víš že tě to zabíjí... a to hovado si jede dál a sere na ostatní.

Pokavaď Subaru atd japonci rušej diesely... neni logický aby v Mitsubishi Eclipse byl 2,2 diesel... i když pravda je že japonský diesely nesmrděj. Stejně diesely ale nemaj budoucnost.
Logický jsou jen benzíny a hybridy...
Naposledy upravil(a) micron dne čtv 31.08.2017, 21:49, celkem upraveno 1 x.
ObrázekObrázekObrázek
biscuit
Věčnej rejpal

Příspěvek od biscuit »

je to turbo benzin 1.5. prijde mi to uplne marny ;-) o dieselu ani nemluve. jsem ted videl nedavno reportaz o tom, jak se v nemecku cim dal hur prodavaj diesely. sice za to muze trochu medialni masaz (co jineho plati na stado), ale je to myslim dobre.

podle myho gusta je z mitsu rodinky uz jen ten lancer a to s vyhradama k designu. ale verim, ze motoricky a jizdne, i ten nejnovejsi, jeste bude stale poctivej atmo japonec.
1992 AT180 coupé | 1997 AE101 GLi sedan | 1995 MX-3 V6 | 2017 M3 BN Revolution Top | 2020 CX-3 Takumi
...To auto neni naše ani cizí, to auto neni v realitě vizí. To auto neni to, na co si hraje. To je taková škoda...
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Svlečna mi po dotazu jestli to bude i 2.litr benzín a 4x4 po poradě s šéfem řekla že bude. Třeba bude :-) Oni zase moc dobře vědi u mitsubishi že je to konkurence toyoty CHR, která nemá 2.0 pro EU, takže logickej krok by byl ho mít.... :biggrin: Protože proto že 2.0 Tyota CHR nemá, tak neparkuje u bráchy v garáži... a těch lidí je víc.... CHR je takovej "ploužáček" což někdy může bejt i dost nebezpečný, když chybí výkon.
2.0 Atmo benzín by Eclipsovi slušel... a přebral by klienty Toyoty CHR... mimochodem z předu vypadá Eclipse fest líp než CHR.

Ne myslim si že ten 2.0 atmo to mít bude... pevně v to věřim :-) Dieselům v japonsku už dávno "odzvonilo" Takže nemá logiku v tom pokračovat kdekoli. nebo kdekoliv? asi jde oboje :-)
Svět bude tak voňavej bez německých dieselů... a bez všech pak... jejejejejej jen vůně přírody a benzínu... krááááása pro muj čmuchací orgán :biggrin:
ObrázekObrázekObrázek
biscuit
Věčnej rejpal

Příspěvek od biscuit »

svlecna to rekla, tak je to pravda, protoze ji to povedel jeji sef... :-) mel by sis najit nejakou slecnu nebo pani, ktera ti velmi castym odberem pomuze srovnat mysleni. na barrandove jich musi byt plno, jdi do toho a necekej na nic. fakt ti to uz tlaci na mozek ;-)
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Tady je pár dat
http://www.auto.cz/jizdni-dojmy-mitsubi ... nty-108166
Sem myslel, že ta 1.5 turbo nemá 120kW... To ujde, to je defakto stejnej výkon jako Subaru XV 2.0 atm.
V tom případě je 2.0 benzín u mitsubishi nesmysl :-) 1.5T 4x4 je cajk.
CHR má jen komických 116 koní 1.2T.
Sice zvuk bude asi nic moc, boxer to neni :-) červenou má u 4000 rpm (moment to budou budíky z dieselu, to je blbost), vytáčet asi pude, červená by měla bejt od 6000 asi ta 1.5T i pofrčí.
Sice automat, což nesnášim, ale Eclipse je tak uvnitř pěknej, že si snad poprvý v životě vyzkoušim i ten automat :-)
Mě by to nudilo, ale bráchovi je to fuck :-)
Už sem pochopil ten trick jak je možný že má vzadu tolik místa na nohy- posuvný zadní sedačky. +
ObrázekObrázekObrázek
biscuit
Věčnej rejpal

Příspěvek od biscuit »

ale ten trick je na nic. vsichni vime, ze je lepsi mit dvoulitrovej atmo motor, nez 1,5 oturbenej. zase tady budu prosazovat mazdu, ale oni jedini se neskrabou pravou rukou za levym uchem ;-)
gramo
Věčnej rejpal

Příspěvek od gramo »

Včera jsem dvě CHR předjížděl, zejména ta první "jela" tak, že bych za ní za chvíli CHRněl.
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Biscuit> Já sem rád za 2x atmo 2.0 v celice i 2.0 Boxera. Je to podobně příjemný, od 4200 rpm obě auta teprve začnou mít "Zvuk" jak 3SGE tak FB20 a chytnou 2. nádech... v kombinaci se skvělýma manuálama prostě supr. U toyoty je manuál chvalitebnej, někdy se mi ovšem stane když nejsem ve svý kůži, že "škrtne" ale to je moje vina... to se pak omlouvám a stydim se :-)
Ale manuál u subaru je výbornej, tam se mi nikdy nestalo že bych "škrtnul" je vynikající. Ta přesnost-dráhy, zapadnutí rychlosti nemá chybu. Z 6 na 4 cvak cvak... z 5 na 3 cvak, špičková převodovka.
Škoda že nový subaru XV už nebude s manuálem u 2.0 atmo... Na druhou stranu sem ale rád že sem v roce 2014 volil správnou přímo delikátní kombinaci.
PS: Podobný na mitsubishi eclipse a mazdách je ta červená metla... že je stejná? :biggrin: Je hezká, ale je až moc vidět. "prudivka"
Mazdy mě nikdy nějak neoslovily... design a interier... motory maj dobrý... ale exteriery a interiery mi nějak nehrajou do noty. CX5 měla hroznej interier oproti XV, a nudnej zadek. Navíc serpentiny by nedávala tak ladně jako Subaru... je o dost vyšší- nestabilní... bál bych se že bych jí převrátil přes střechu. Se subaru se dá ject v zatáčkách tak, že pískaj všechny gumy, ale auto drží jak přibitý. Teď sem pískal jak na cestě na šumavu tak zpátky :-) člověk by se měl bát... "že se něco děje" ale nic se neděje... jen pískaj gumy, nic víc :-) limit je někde dál... ani asistenti nezasáhli...
se Subaru se dá prostě jezdit "jako prase" :biggrin: akčnějc... já sedět na místě spolujezdce, asi bych taky nadával :-) Tohle je lepší si vychutnat sám :-)
CX3 je moc malinký... ne mazdy mě neoslovujou, až na motory. A to samý oslovilo i Toyotu, když spolupracujou... co jinýho než motory by tak Toyotu mohlo na Mazdě zajímat :-)

Gramo> CHRka mi tu jezděj po barrandově dost, se rozmnožily--- je jich víc než subaru XV... ale jsou to "ploužáčci". Bál bych se v tom předjíždět někde kamion atp... i když adrenalin to bejt může :-)
Takovej adrenalin to je ale i na mě až moc :-) proti tobě letí auto... svítí a ty nemůžeš ne nemůžeš se zařadit... to je moooc psycho. Občas tohle vidim v reálu... a je to teda drsná gamesa... na centimetry...
Tohle by Eclipsovi nemělo dělat žádnej problém... sice si těžko podřadíš... ale rozhodně by neměl Eclipse brzdit dopravu nebo způsobit "nevýkonem" čelní srážku.
CHR by mělo mít asistenta na "nepředjíždění"... to zatim ale nikdo nevymyslel. :biggrin: to by musel bejt složitej algoritmus... na displayi moment propočítávám... moment... už to budeeee :-) Tak ne. to nevyjde... pravděpodobnost přežití je 40,02354% přesně :biggrin:
Že já si ten nápad patentuju... :biggrin: Ne je mi jasný že na tomhle už se dávno ne jen v japan asi pracuje... máte to gratis :biggrin:
http://radionintendo.radio.net
celkem hustá muzika... zajímavýýýý vážná i veselá... ale hlavně kvalitka...
Mě tak napadlo jestli jako Tesla má takovej system? Že se samo auto rozhodne jestli kamion předjede v protisměru nebo ne a pojede uctivě za nim... ??? Tam by výkon byl, ale zase jako ta drzost se pustit do protisměru a tam na obzoru auto... nevíš jak jede rychle... noooo to by mě celkem zajímalo... co udělá autopilot? Bude se snažit kamion předject? Nebo se bude držet v uctivý vzdálenosti a plížit se...???
ObrázekObrázekObrázek
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Cestou na Šumavu sem měl jeden nepříjemnej zážitek... ale vyřešil sem ho celkem ideálně. Byla kolona aut a ta se rozjela celkem rychle... 80km/h a jedeš do kopce poslední auto neblikalo výstražnýma blinkrama... vůbec si člověk neuvědomil že ty auta stojej... připadalo mi že jedou... až teda když už sem byl fakt blízko tak sem dupnul na brzdy... za mnou ale jel mameluk ve škodovce co to taky nemoh vidět.... dupnul sem na brzdy Kashiyama... píííísk a strhnul sem volant do prava vedle stojícího auta předemnou... logicky kdyby to ten za mnou nedobrzdil ať to napere do něj :-)
dokonce sem stihnul dát i varovný blinkry při tom úhybným manévru... mohla to bejt hromadná bouračka. A ten debil předemnou co nedal varovný blinkry.... jak sem chvíli jel vedle něj si stáh okýnko a řiká " co to děláš?! Jsi normální? Honda civic. a nějakej strejda... řikám "pokračuj a neser joudo"... nic nechápeš....
Ten za mnou měl co dělat aby to taky ubrzdil... nechal sem mu tam volný místo... taky si pak zapálil cígo asi taky pochopil že muj manévr byl celkem "clever".
Pak sem o tom docela dlouho přemejšlel jestli sem já neudělal chybu...
Cestou zpátky ze šumavy se ale stalo něco podobnýho... a poslední auto v koloně co z neznámýho nelogickýho důvodu se zničeho nic zastaví tak blikalo.... tak jo tak to má bejt. Já chybu neudělal.
Píčusi v hondě civic... kokote jeden blbej. + Sem rád že sem mu vysvětlil že ten levej pruh neni pro něj... když se snažil sprintovat na dálnici... došly mu kapky... připadal si ale jako pan učitel... píčus jeden co neumí zapnout blinkry, ale jak by vychovával...idiot, na 50 -40 sem si tě převychoval šmejde... fakt cvok...
Celkem by mě zajímalo jak by to bylo hodnocený v případě bouračky... když ten před tebou nedal výstražný blinkry... ??? Asi by to měla bejt jeho chyba... ale jak to dokážeš? když bude tvrdit že je měl?

No zajímavý je zauvažovat jak by se subaru XV zachovalo v tomhle momentu s EYE Sight systemem... kdy přesně by začalo auto samo brzdit... to že jede další auto přilepený za mnou na to by ohledy nebral system... rozhodně by nestrhlo auto volant mimo nebezpečí... system by si nechal nabořit prdel. 100% Ne já sem radši když si rozhodnu sám co a jak... těžko by Eye sight udělal tak akční úhybnej manévr... nene :biggrin: já sem jak had... :biggrin: blinkry by jsme dali stejně... možná že elektronika rychlejc... ale neuhnulo by to auto ani o mm... nechápe co to je "klidit se" To naprogramovaný nemá. Ale měl by mít... těžko se tohle ale bude programovat... "zmizet ze střetu" bere se v úvahu jen předek... a co zadeček? :biggrin:
On úhybnej manévr nejde všude... ale jde skoro všude kde nejsou svodidla a stromy se subaru XV... klidně šup do pole.... :biggrin: pak si jen řikáš co to bylo? pokus o atentát??? :-) vtipné :biggrin:
Ale sem rád za muj upgrade na MK Kashiyama destičky... stejně jako u celicy... maj prostě razanci... problém je v tom že nesmí za tebou někdo ject... proto je lepší zabrzdit a klidit se z cesty :-)
MK Kashiyama destičky reagujou fest brutálně... a už mi vícekrát udělaly radost... je to síla---. občas kontroluju kotouče jestli nejsou popálený :-) nesmí se stát na rozžhavených Kashiyama moc dlouho... pálej kotouče :-) ale když potřebuješ... stojí auto na moment. Prostě se zakousnou, nešmirglujou se. Zahryznou se. Musí se to s nima umět... jemně přibržďovat postupně... vydržej pak neskutečně dlouho. Přežijou klidně i 3 sady kotoučů.
ObrázekObrázekObrázek
biscuit
Věčnej rejpal

Příspěvek od biscuit »

neexistuje zadna povinnost davat vystrazny, kdyz je nekde spunt. to se dela, abys zvysil sanci, ze to do tebe nejakej vocas zezadu nenasype. mel bys asi hledat chybu hlavne u sebe, venovat se vic rizeni a naucit se myslet spis za druhy a ne cekat, ze bude myslet nekdo za tebe (vystrazny). v pripade nehody by byla vina 100% tvoje, bez debat.

edit:
zákon č. 361/20000 Sb., § 31
Výstražná znamení
(1) Je-li to nutné k odvrácení hrozícího nebezpečí, dává řidič zvukové výstražné znamení. Mimo obec může řidič dávat zvukové výstražné znamení i tehdy, je-li to nutné k upozornění řidiče předjížděného vozidla.
(2) Místo zvukového výstražného znamení smí řidič dávat světelné výstražné znamení krátkým přerušovaným rozsvícením dálkového světla nebo přepínáním potkávacích a dálkových světel; k upozornění řidiče předjížděného vozidla je smí dávat i v obci.
(3) Je-li nutné upozornit ostatní účastníky provozu na pozemních komunikacích na hrozící nebezpečí, zejména v případech, kdy je nutné náhle snížit rychlost jízdy nebo zastavit vozidlo, dává řidič světelné výstražné znamení zapnutím výstražného světelného zařízení.
(4) Výstražné znamení se užívá jen po dobu nezbytně nutnou.
je to ale povinnost na stejne urovni, jako dat blinkr v beznym provozu. tzn. nedodrzeni max. za nejakou malou pokutu. navic je tam ten prostor pro subjektivni posouzeni situace. nic to proste nemeni na tom, ze vina by byla tvoje. btw. pouzivas vsude blinkry v beznym provozu, ze nadavas druhejm, kdyz je nedaj? :-)

jo a jeste neco. kdyz na silnici udelam neco ne uplne standardniho a druhyho tim treba vylekam, jsem hodnej a milej a nevotviram si hned drzku a nemachruju. neni na skodu se k druhejm chovat slusne a situaci spis uklidnovat, nez ji jeste vyhrocovat. kdybys panovi odpovedel, ze se omlouvas, zes nedaval pozor, ale ze kdyby dal vystrazny, ze by sis ho vsimnul urcite driv, nehlodalo by ti to v hlave a ani bys tady o tom nepsal ;-)
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Biscuit> hezký jak si to našel... ale tim pádem by se měl zákon změnit... kdykoliv se zastaví kolona tak poslední musí vždycky dát blinkry... ne jen na dálnici- kde je to jasný. je to logický všude--- já to tak dělám a většina to tak dělá i když to v zákoně asi omylem neni... prostě všude, kde hrozí že to do tebe někdo napere ze zadu. těžko totiž v některých podmínkách lze rozpoznat jestli to co je před tebou jede nebo stojí.... někdy to nejde rozeznat. A pak je překvápko... já sem překvápko zvládnul na 1* a všichni za mnou... všichni byli rozjetý a nikdo nečekal 'zásek!' z ničeho nic...
Takže já sem dal blinkry a šup mimo bourací prostor... díky mně měli všichni za mnou víc místa... a nikdo nikoho nenaboural. Kdybych neuhnul, možná bych ťuknul lehce do šmejda Civica ale dostal bych na prdel od škodky a dalších za ní- toast effect... vždycky volim strategii uhnout :biggrin:
PS: pán měl hubu keců že sem jel pár metrů vedle něj :-)... já měl okno nahoře při muzice a řikal sem si to pro sebe... jeď do prdele nic nechápeš... strejdo... fakt to nechápal... co se mohlo stát- trochu "tupounek" i když to zavinil on sám. Dát blinkry neměl čas... měl co dělat aby sledoval značky a řadil. ps když stál tak dával ruční brzdu :-) kokot, asi mu to někdy za komančů paradil automechanik :-) že tim ušetří. :biggrin:
ps: blinkry dávám vždycky když se auta zastavěj a sem poslední... protože to samý dělá ten předemnou... logicky se bojí o prdel... jo dávám vždycky vždycky když stojim bezdůvodně poslední na řadě. Protože počítám s tim že za mnou pojede magor...větší než já... těch je spoustu... co prostě předjížděj všude... ale brzdy nemaj cajk.
Já si to sice taky umim vychutnat... ale když si to vychutnávám tak tak že nikoho neohrožuju jen sebe...

Taky sem měl vtipnou pasáž zpět ze šumavy škodka oktávka a ten magor bral zatáčky jako v závodě do vrchu- v protisměru aby si zlepšil odstup od subaru XV... já sem teda čuměl :roll: co to je za magora... prostě si najížděl... po pár km pochopil že subaru bude muset pustit... protože já sem zatáčky frčel i když s pískáním vzorně v mým pruhu--- dostal co zasloužil :-) Byl to blázen...
4x4 symmetrical je prostě jiný kafe... my si najíždět nepotřebujem, naopak v zatáčce se přidává :-) pobavil mě... znal to tam... ale já taky... podvodníček prohrál. :biggrin:
Tohle mě třeba baví... :biggrin: jel jako prase, snažil se si něco dokázat... ale proč? Aby prohrál serpentinovou bitvu :-) Neni prostě možný ject stejnou a stejně rychlou stopu FWD vs 4x4 50/50. A i když podváděl stejně prohrál i když snažil se fest zlobidlo :-) Pak může vyprávět v hospodě... "to subaru si nenajíždělo a vždycky po zatáčce bylo blíž a blíž :-) nekeceeej :-) :-) :-) :biggrin:
propagace musí být :-) :biggrin:
ObrázekObrázekObrázek
Odpovědět

Zpět na „Pavlačová plenárka“