Zkušenosti
Jj, to mam v planu. Pristi nadrz..
A ono zas vysledek 4.25 za posledni nadrz neni vubec spatny. Ale jak rikam, pristi nadrz bude na permanentni volbu PWR a jako fun car.
Tak jsem zvedav... Jestli to bude 6 nebo i vic..
)))) No a pak samozrejme bude i normal a zcela bezna jizda, abych mel referenci co se jeste vyplati a co uz ne...

Back in Czech.
Ahoj,
gratulujem k novemu prirastku do rodiny HSD, ale vidim, že podľa spritmonitora tvoja auto jazdí už cca 1 rok tak snáď už bude do istej miery zabehnuté - preto tá celkom priaznivá spotreba.
Pridavam par postrehov z prvej tohtorocnej dovolenky.
ZA>>Makarska a späť (2200km), 4 ľudia v aute a kufor narvaný až po strop. SK, HR dialnice a 135 km/h tempomat, Maďarsko stará cesta. Po dotankovaní reálna spotreba 5,1 l/100 km.
ZA>>Brusel/Amsterdam a späť (3600km), stále dialnice resp. centrá miest. Rovnaká zostava aj batožina. Reálna spotreba 5,3 l/100 km.
Cesta v celku komfort pokiaľ som bol za volantom. Bohužial som potreboval aj prestriedať a potom to už také pohodlné nebolo. Hlavne teda plné brzdy na dialnici a podobne. Teraz keď pomaly dobrzďujem mám pocit, že auto trocha pláva. Neviem či je to vozovkou alebo zvlnenými kotúčmi.
Pre istotu to nechám na 1. garančke skontrolovať. Tá ma čaká na konci augusta. Po nej by som chcel ešte na týždeň zabehnúť do Zadaru.
Inak občas sa mi stáva, že pri jazde na elektrinu na ceste medzi budovami (ozvena) počuť ale iba pri otvorených oknách také pravidelná "ťukanie" akoby som mal kamienok v dezéne pneumatiky. Ťažko povedať, čo by to mohlo byť pretože sa to objavuje iba sporadicky.
Na jednej strane je to fajn lebo ma ľudia aspoň trocha registrujú, na druhej strane to ruší to príjemné bzučanie elektromotora
Momentálne mám najazdené cca 13 tisíc km, celková reálna spotreba okolo 5 litrov, čo spôsobilo viacero faktorov, hlavne teda, že som auto kupoval na konci roka a cca 4 mesiace jazdilo na zimných gumách so zapnutým kúrením a teda motor bežal takmer nonstop na krátkych trasách.
Ďalšia vec, že za posledný mesiac som urobil cca 7 tisíc diaľničných kilometrov, čo tiež nemá bohvieako dobrý vplyv na spotrebu.
Ale inak celkovo spokojnosť a neľutujem ani deň, že som šiel do HSD. Aj keď je pravda, že keď raz budem meniť Priusa a budem mať na to podmienky, pôjdem určite do pluginu.
Pekné prázdniny a dovolenky.
Tomi
gratulujem k novemu prirastku do rodiny HSD, ale vidim, že podľa spritmonitora tvoja auto jazdí už cca 1 rok tak snáď už bude do istej miery zabehnuté - preto tá celkom priaznivá spotreba.
Pridavam par postrehov z prvej tohtorocnej dovolenky.
ZA>>Makarska a späť (2200km), 4 ľudia v aute a kufor narvaný až po strop. SK, HR dialnice a 135 km/h tempomat, Maďarsko stará cesta. Po dotankovaní reálna spotreba 5,1 l/100 km.
ZA>>Brusel/Amsterdam a späť (3600km), stále dialnice resp. centrá miest. Rovnaká zostava aj batožina. Reálna spotreba 5,3 l/100 km.
Cesta v celku komfort pokiaľ som bol za volantom. Bohužial som potreboval aj prestriedať a potom to už také pohodlné nebolo. Hlavne teda plné brzdy na dialnici a podobne. Teraz keď pomaly dobrzďujem mám pocit, že auto trocha pláva. Neviem či je to vozovkou alebo zvlnenými kotúčmi.

Pre istotu to nechám na 1. garančke skontrolovať. Tá ma čaká na konci augusta. Po nej by som chcel ešte na týždeň zabehnúť do Zadaru.
Inak občas sa mi stáva, že pri jazde na elektrinu na ceste medzi budovami (ozvena) počuť ale iba pri otvorených oknách také pravidelná "ťukanie" akoby som mal kamienok v dezéne pneumatiky. Ťažko povedať, čo by to mohlo byť pretože sa to objavuje iba sporadicky.
Na jednej strane je to fajn lebo ma ľudia aspoň trocha registrujú, na druhej strane to ruší to príjemné bzučanie elektromotora

Momentálne mám najazdené cca 13 tisíc km, celková reálna spotreba okolo 5 litrov, čo spôsobilo viacero faktorov, hlavne teda, že som auto kupoval na konci roka a cca 4 mesiace jazdilo na zimných gumách so zapnutým kúrením a teda motor bežal takmer nonstop na krátkych trasách.
Ďalšia vec, že za posledný mesiac som urobil cca 7 tisíc diaľničných kilometrov, čo tiež nemá bohvieako dobrý vplyv na spotrebu.
Ale inak celkovo spokojnosť a neľutujem ani deň, že som šiel do HSD. Aj keď je pravda, že keď raz budem meniť Priusa a budem mať na to podmienky, pôjdem určite do pluginu.
Pekné prázdniny a dovolenky.
Tomi
Noo, toho Plug-ina by som bral tiež ale tá cena je už dosť vysoko. Tú dialničnú spotrebu potvrdzujem, Okolo 5,2, jazdím podla GPS 134 km/h takže nejakých 142 na tachometri. Zistil som tiež že hlavný faktor na spotrebu je rýchlosť, to či jazdíš sám alebo v 4och sa moc neprejaví. Bude to asi tým že auto má pri väčšej záťaži aj väčšiu zotrvačnosť , takže viac rekuperuje. Ale samozrejme ide aj o štýl jazdy.
Toyota Prius 2010
CENZUROVANO a dost.... zimni gumy nejsou nikdy zadnym zpusobem primo souvisle se zvysenou spotrebou... Jeste jednou to tady nejaky CENZUROVANO prohlasi, tak mu rozkopu drzku.,... CENZUROVANO....
Na zaklade sebereflexe a prispeni Matuse jsem provedl autocenzuru..
Na zaklade sebereflexe a prispeni Matuse jsem provedl autocenzuru..

Naposledy upravil(a) aczasa dne pon 15.07.2013, 08:48, celkem upraveno 1 x.
Back in Czech.
KDyz ono to sem davaji lidi porad dokola, ale jakmile se zeptam jak je to mozne, tak vsichni mlci, nebo mlzi..... "mekci smes" - ne, tim to rozhodne neni... zvyseny valivy odpor - leda pouze na snehu, ale uz na ledu bude mensi (nedejboze zadny). Proste je to jen a pouze a ciste tou ZIMOU..... Teplotou.... nikoliv gumama...
Back in Czech.
-
- Řidič
Bohužiaľ nie som odborník na fyzikálne vlastnosti dezénu pneumatiky a vplyv jeho chemického zloženia na výslednú spotrebu automobilu. Nejdem sa preto s tebou o tomto hádať.aczasa píše:CENZUROVANO a dost.... zimni gumy nejsou nikdy zadnym zpusobem primo souvisle se zvysenou spotrebou... Jeste jednou to tady nejaky CENZUROVANO prohlasi, tak mu rozkopu drzku.,... CENZUROVANO....
Avšak okrem Priusu mi v garáži parkuje aj jeden francúz 1.4 75 hp. Predstav si, že už 13 zím po sebe je toto auto po prezutí na zimné gumy pocitovo lenivšie. Človek má občas pocit, že je doslova prilepené k asfaltu. Spolu s týmto javom vždy vyskočí priemerka auta o zhruba jeden liter.
Tiež mám na ňom odskúšane jazdenie na zimákoch pri +10°C aj -20°C a spotreba je v oboch prípadoch zhruba rovnaká a síce o ten spomínaný liter navrch oproti letnému obutiu.
btw...zdá sa mi to alebo máš v podpise a na obrázku dve rozdielne autá?

Tomi... to se jen zda..... neboj.... Navic kdybych tam chtel dostat vse co skutecne jezdim a mam od toyoty, tak by byl avater pres celou stranku..
))))) A k tem pneu uz nevim co bych ti dodal... .Neni to jen a ciste prezutim. Musi v tom byt neco, co nevnimas, ale ma to vliv.... Bohuzel nejsem ty, takze ti nedokazu presne rici, co dela u tebe ten rozdil ve spotrebe, ale ver mi ciste pneu to neni, nevic tak straslive vyrazny rozdil...

Back in Czech.
Tomi moze mat na danom francuzovi zvysenu spotrebu naozaj kvoli tym konkretnym zimnym pneumatikam.
Naschval pisem, "tym konkretnym" pretoze kazda pneumatika ma ine vlastnosti a preto povedat vseobecne, ze "zimne gumy zvysuju spotrebu" nie je spravne.
Najdem ti letnu gumu, ktora bude hlucnejsia a bude zvysovat spotrebu viac, ako ina zimna. A naopak.
Naschval pisem, "tym konkretnym" pretoze kazda pneumatika ma ine vlastnosti a preto povedat vseobecne, ze "zimne gumy zvysuju spotrebu" nie je spravne.
Najdem ti letnu gumu, ktora bude hlucnejsia a bude zvysovat spotrebu viac, ako ina zimna. A naopak.
Nákup ojetého Priusu
Zdravím, stále vybírám Prius jako náhradu za dosluhující Renault Mégane. Koukám především na mobile.de (tedy za hranice) a stále se nemohu rozhodnout, jestli koupit druhou nebo třetí generaci.
Mám totiž omezený rozpočet max. 10 000 Euro, no a do této částky bych v klidu koupil 2 gen. Priusu s krásným nájezdem 70 tis. Km, nebo 3 gen. s najetými 200 tis. Km.
Je to dilema. Jak byste se rozhodli vy?
Mám totiž omezený rozpočet max. 10 000 Euro, no a do této částky bych v klidu koupil 2 gen. Priusu s krásným nájezdem 70 tis. Km, nebo 3 gen. s najetými 200 tis. Km.
Je to dilema. Jak byste se rozhodli vy?