SUBARU <i> YOSHIMURA syst3M 4x4

Tlachání o všem - bez zaměření!
Odpovědět

Mohla by Toyota prodávat v EU pod kodem Celica?

Jo
21
60%
Ne
14
40%

Celkem hlasů: 35

libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: SUBARU <XV> YOSHIMURA syst3M 4x4

Příspěvek od libor12 »

micron píše:
ps: Libore co bys mi doporučil za auto? Aby bylo podle tvých představ... 8) věříš vůbec nějaký automobilce... ?
Nové,čtyřkola,stejná cenová hladina?
Měl jsi ho v hledáčku. Suzuki vitara. Koncepčně zastaralé,avšak velmi spolehlivé motory.
Pokud ojeté tak jednoznačně lexus 350h a pokud bych chtěl auto nadosmrti tak LC100. Hybridy obecně díky dvojímu pohonnému ústrojí udělají větší nájezdy a navíc jejich motory pracují v atkinsonově cyklu.
micron píše:Libor12 obtěžuje FB20 a nikdy ten motor neservisoval----- tak to je...
Naprosto správně.
micron píše:ale tak když někdo udělá blbce ze mě...
Toho ze sebe některými příspěvky zhusta děláš sám. Nemám potřebu z někoho dělat blbce.
micron píše:nikdo k Liborovi odsud nepojede...
Velmi správně,nechci nikoho vidět.
micron píše:proč by k tobě jezdily FB :biggrin: 20 to mi vysvětli... z lásky? :biggrin:
Kdepak. Nechci osobně vidět ani FA ani FB. Na práci jsou jiní. Pokud někde tam vzadu vyhrabeš vzpomínku,říkal jsem ti,respektive psal,že mimo jiné dělám autodiagnostiku,autoelektroniku,podílím se na vývoji programovatelných ecu. Do činnosti autodiagnostika patří shromaždování dat o poruchách,jejich příčin a symptomů. Na základě sběru dat od servisů se připravují opravné listy,postupy měření a řešení oprav. Důvod je prostý,automobilky musí používat totožný diagnostický protokol a registr závad DTC. Nemusím vůbec nikam chodit ani ke mně jezdit,existuje centrální databáze kam se všechno ukládá a na několik kliknutí vím,kolik závad měla určitá značka.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Tygr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Tygr »

Nerad ruším takřka dokonalou idylku, ale proč 350h a ne 450h?
Dekujuu :-)
Kup si Toyotu a zustanes s ni navzdy a Celica je srdecni zalezitost:o)
Corolla2014
Věčnej rejpal

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 07:41, celkem upraveno 1 x.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Tygr píše:Nerad ruším takřka dokonalou idylku, ale proč 350h a ne 450h?
Dekujuu :-)
Ptal se na můj názor,do cenovky 600k - nové XV se dá pořídit ročník 2010-12. A o cenách ojetin máš zase lepší prřehled ty. :wink: Spolehlivostí je na tom 350 o něco líp a je mi designově bližší. Nic v tom nehledej. :)
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Corolla2014 píše:
Corolla2014 píše:Libore, dle mě máš asi pravdu. Hezky, polopaticky si to vysvětlil. Mimochodem ta první svíčka, to jsem snad ještě neviděl. Takhle vypálená je z čeho? A kolik asi najela?
Také nechci rušit při ranní show s kávou, ale protože můj dotaz se zde jaksi ztratil, tak jej přeposílám :wink:
Prosímtě svíčky jsem si v rychlosti někdě vypůjčil. Šlo hlavně o to jak vypadají. Svíčka je ideálním pohledem na to co se v motoru děje,jestli je ok předstih,směs. Při závodech nebo třeba i když montuji nitrous kit používám vžda zcela novou sadu svíček. Ta první foka je skutečně ze subaru impreza a představuje začínající mechanicky poškozený motor. Celý motormanagement funguje jak má jak čidla tak akční členy,přesto už začal motor ztácet kompresní tlak. Přes váhu projde určité množství vzduchu,jenže trochu ho odejde přes kroužky,ecu dávkuje palivo ke vzduchu,pálí a lambda říká dáváš moc paliva,vidím málo vzduchu a protože u dnešních ecu už diktát euro 5 a 6 kecá do všeho,tak lambda už nevypíná ani při akceleraci,tak jak tomu ještě bylo u euro 4 a tak lambda rozhodne že má ecu korigovat palivo do mínusu,navíc má elektronickou klapku,takže ty můžeš mít pedál na podlaze,ale skutečné otevření klapky je třeba jen 70%. Korigovat jde jen chvíli,protože chudá směs se zase nelíbí čidlu klepání a posune předstih,dojde ke ztátě výkonu,což zase vyhodnotí ecu podle úhlového zrychlení kliky,zkusí korekce vrátit,jenže situace se opakuje. Ty korekce kam může ecu jít jsou dnes velice malé. Dříve bylo běžné i 20%,dnes jsi mimo už při 5% korekcí a tak kontrolka motoru svítí dřív a častěji. Takže nejdřív je ta svíčka takováhle,už jsou tam vidět i mírné krupičky od spalovaného oleje. No a s najetými km jich přibývá až se svíčka obalí,ztratí hrany a přestane pálit. Ta druhá nevím z čeho je,ale je na ní demonstrováno že je pro daný motor příliš studená,několik závitů je tmavých,pokud má spravnou tepelnou hodnotu je tmavý jen kraj max 1-2 závity. Motor nespaluje olej,ale je příliš bohatá směs se špatným předstihem. Teplota na svíčce je pod 450st a ta ztrácí svoji samočistící funkci. Dalším symptomem který mne u microna vede k přesvedčení začínajícího mechanického poškození motoru je ten kolísající volnoběh po startu - předpokládám,že do nekolika desítek sekun zmizí - zatím,než se teplem vymezí vůle. Pak už bude kolísat i za tepla.
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Libor12> sorry suzki vitara je krásný auto... to jo ale kdybych si jako že rád jezdim i rychlejc tak suzuki nemůže... je to spíš pro línější část lidtstva.... auto musí fachat podobně jako celica 3SGE. Na tom sem vyrost---
Lexus nesnášim protože lexus nemá luxusní 6MT. Transmission... je to pro dědky nebo automat blbky...
co se diagnosis týče... ok něco máš... ale nemáš všechno...
FB 20 jsi neservisoval a o tom jediným motoru se bavim. Ten mě baví... s 6MT

Ale data jsou jednoduchý... FB 20 prostě nesnese SIMOTA racing... bavlněný filtry... proč? protože jsou až moc dobrý a timpádem nebezpečný pro průmysl... ovšem díky MAF senzoru a Lambdě DENSO je zabezpečená ne-možnost použití tohoto filtru... Hodnoty nasávání se neslučují s ECU resp lambdou a maf senzorem... je to bloklý... Auto neví jakou směs má pálit... kolik vzduchu v kolika otáčkách a kolik benzínu má přídávat... system error... kapišto? :wink:
Objednal sem původní filtr... JBR noname CARBON a pak si to zopakujem.... 3 roky byl instalovanej a vyhovoval... jen lehce oreznul, tak sem chtěl změnu za Simotu... vracim se zpět k noname... :-)
Copak na to system...
Ale každopádně bych to nehrotil... je to gameska... já sem jí způsobil a já si jí hraju... abych měl jasno...
+ Pan Nováka bych do toho neplet... nemusel mít logicky auto nový... mohlo mít 150.000... atd... Je to moje gamesa... v který chci mít jasno.
Pan Novák řikal a asi má pravdu že moderní motory resp. senzory Denso prostě takový rozdíly nedávaj... starý auta to neřešej... nová elektronika je citlivá až moooc...
Otázka je dá-li se elektronika zmást... a to se nechala... záleží filtr od filtru... v hranici tolerance nic nepozná.... ta hranice je ale tajná :-) Já jí znám..."Hranice tolerance"... OK...
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Libor12> Poprosim tě jako že se vyznáš v tý diagnostice o radu... existujou programy na android na čtení OBD přes bluetooth... člověk si musí koupit ještě bt mašinku, načte to chyby a můžeš to vyresetovat... nechce se mi a nechce se mi ani ject pro resetování chyby po výměně filtru do servisu... můžu si nějak vyresetovat chybu bez zásahu do OBD? Např vypojením baterie, nebo nějakým jiným trikem...? pojistky? Nebo prej to přestane automaticky po 3 startech delších jízdách se to má vypnout/resetovat... dá se nějak vypnout/vyresetovat chybový hlášení? Nechci je otravovat v servisu...díky :-) Baterka by teoreticky i logicky mohla fungovat?

ps: Svíčky u Subaru XV jsou podle mě v cívce někde... To mi řikal kdysi pán z Tesly když sem tam byl pro kabely na celicu... Subaru XV benzín nemá kabely ke svíčkám... taky sem to nechápal... ale má prostě jen cívku... Takže Tesla bude dělat cívku taky :-)
Takže ti svíčky těžko ukážu :-) nevim kde jsou :-) rozhodně budou blbě přístupný.
https://www.youtube.com/watch?v=Bg-a65kFzhc
Fest blbej přístup... jak sem předpokládal... tak na to nešahám ani omylem :-) To by dopadlo... :biggrin:
https://www.youtube.com/watch?v=5L1gSGqYQ6E
17:10 a teče krev... :-) ani omylem, to bych nechal radši na automechanikovi, a ten by byl asi taky nasranej :-)
Mně by možná Boxer ukous nejen kus palce ale celou ruku :-) Je to teda dost idiotskej přístup na svíčky... to neni jako olejovej filtr nebo air :-)
Asi se vyplatí před výměnou svíček uzavřít životní pojištění :-)
A to sem si řikal kolik tam je místa... jak je to chytře udělaný... a prdlajs i u výměny svíček můžeš pomalu vykrvácet :-)
Ale tak je to japan motor, a japonci když to jde nic nedělaj jednoduše, když to jde i složitě :-) To se jim musí nechat :-)
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Vem první z aukr třeba http://aukro.cz/autodiagnostika-elm327- ... 26403.html soft na Android použij torque. Pokud chyba přestane existovat tak po několika nastartováních zmizí a nebo odpojit baterií ale mohl by pak dělat problém imobilizér
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Libor12> díky... zatim se v tom nechci hrabat, že bych si Yoshimuru "napíchnul" (aleee je to fain takhle si udělat sám autodiagnostiku, pomocí smrad founu tojoooo). Už takhle vlastně mam tolerovaný nepovolený sání u subaru... s přivřenýma očima :-) nebudu provokovat ještě víc :-) Ta elektronika všechno napráská... je to takovej spyware :-)
Zkusim nasadit filtr JBR jako měla Yoshi předtim a uvidim jestli se to resetne samo, nebo pak tu baterku.
Sem na to zvědavej...
Zase prostě je blbost posílat původní lambdu co maj v subaru do japan, když je na 90% ok... jen byla silně desinformována Simotou.
Nooo prostě aby si Japonci nemysleli že jsme se tu v ČR zbláznili že jim posíláme lambdu jako novou vyhodnocenou jako chybná :-) po srandovních 14000km

Stejně je to ale vtipný... dřív sem si byl jistej že ty filtry je jen marketing... 400 - 3000kč a vypadaj úplně stejně... nevěřil bych tomu že v nich jsou opravdu rozdíly.
Paradoxně ale nový auta jsou tak citlivý, že čim kvalitnější dáš, tim horší... Jednotce a senzorům se to prostě nelíbí... WOW :-) Takže je to svým způsobem komedie.
Ale dá se tim, že se to nelíbí novým autům poznat to, že se bude o to víc líbit starším! Taková Simota v celice je určitě lepší než noname JBR.
Naposledy upravil(a) micron dne čtv 08.06.2017, 14:54, celkem upraveno 1 x.
ObrázekObrázekObrázek
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Tohle je obyčejná nejjednodušší čtečka. Elektronika na tebe nepráskne vůbec nic. Ukáže chybový kod DTC a ten má bud status "pending" - čeka na mazání - oznamuje aktualní požadavek s většinou svítící MIL,ale ta není podmínkou nebo "stored" ta je když chyba pomine ale aby servis věděl co se dělo. Když resetneš ecu,tyto chyby zmizí,obě. A servis to nezjistí. Torque má navíc velmi šikovnou funkci a to real time data. Pomocí nich by jsi zjistil,že at dáš no name filtr nebo Simotu,ale i orgo papírový filtr -teče vzduchu do motoru pořád stejně. Pokud ten filtr tedy neni totál zasraný,
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Libor12> neteče stejně... tim sem si jistej... i podle poslechu což u paper nelze slyšet, ale u konusu jo... tam přesně víš kdy saje a kdy se mu už nechce sát... v určitch otáčkách a při šlapání na plyn (to pištění mam právě rád) zvláštní je že si rád FB20 saje jen při určitých otáčkách... a v určitých neni vůbec slyšet.... a to zmátlo lambdu nebo maf... protože simota prostě nasála víc a nepřestala sát tak jak by měla... Bylo v sání víc vzduchu nahromaděnýho (tlak) v momentu kdy ho tam mělo bejt jiný-menší množství... To si myslim a to rozhodí celej system.
Jo a sem si jistej že to pozná system okamžitě po prvním startu... po prvním "nasátí"... snaží se totiž to vyrovnat... což je vidět na otáčkoměru a na chování auta... chvíli se s tim pere... a pak po pár km nahodí chybu... sosání neodpovídá tomu co má jednotka v memory.
Naposledy upravil(a) micron dne čtv 08.06.2017, 15:13, celkem upraveno 1 x.
ObrázekObrázekObrázek
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Zvuk je velmi subjektivní pocit,zvláš pokud odstraníš airbox coby tlumič hluku. Čísla jsou fakta. Ecu a MAF senzor umí "zvážit" vzduch na gramy,viděl by jsi sám,že tam(pokud není zasraný filtr) rozdíl není. To kolik je motor schopen nasát vzduchu je mechanická zaležitost motoru a rozdílu tlaků před a za ventilem. To určuje volumetrickou účinnost motoru. Mluvím o N/A motoru ne turbu,aby mne někdo nechytil za slovo.
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Já prostě mam cit... a sluch... a když sem tam dával Simotu namísto JBR-noname kterej tam byl asi 3 roky, a fachal perfektně -byl jen orezlej-síťka ale naprosto čistej... tak po nandání Simoty a startu sem okamžitě cejtil že se děje něco divnýho... Auto mělo problém srovnat otáčky... vyletěly vysoko nad 2500 pak pád na 800 a pak vyletěly znova vysoko... řikal sem si... tak to bude asi ok? Asi je ten filtr drsnější :-) Ale bylo mi to divný... Přísahám že to tak je... Jakoby si Subaru při startu otestovalo sání... a zjistilo že Simota nevyhovuje. Byl to přímo "zděšenej" start, jako kůň co nejde zkrotit... tak lítaly otáčky po startu. min. 2x nahoru a dolu... totální zmatenost... třeba je Yoshimura nějaká ultra senzitivní :-)

Každopádně taky Simota sičela v jiných otáčkách než původní carbon JBR.
Teď mi přišel... filtr, je ještě hezčí než bejval... tentokrát má i carbon design místo chromu... fest fešnej za 400 :-) du ho nahodit, zejtra test... dneska už sem něco vybumbal...
další zajímavost je, že Simota nemá filtry "naolejovaný" nevoněj... kdežto tenhle voní fest...krutě :-)
asi to má něco s tim z čeho je... Simota je bavlna... noname carbon je naolejovanej tajnej :-)

Nebooo je prostě problém "bavlna" Subaru je nesnese...

Původní noname carbon cena cca 400,- -subaru nepoznalo rozdíl oproti paper filtru, nebránilo se--- 3 roky perfektní
Obrázek

modrá bavlna 700,- Simota Racing - okamžitej problém. Subaru nechápe... celica Simotu má, tahle bude náhradní :-) Vtipný je to že carbon filtr kdysi dostalo subaru od celicy :-)
a někdy dostane Simotu ze Subaru opačně celica... prohozený sosání... :-)
Obrázek

A zpátky k noname carbon TOTAL ... 400,- v úpravě bez chromu- ještě lehčí a hezčí... pěkně zpátky ke klasice...
Obrázek

Kurva že já vůbec ten filtr měnil... kvůli pár zrezlým drátkům :-) aleee zase těma problémama vznikne něco k odhalení... ke zkoumání... a já velice rád zkoumám :-) Celica je prozkoumaná kompletně... ale Subaru XV nene...
ObrázekObrázekObrázek
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Počkej to kolísání otáček udělala jen jednou nebo při každém startu po montáži simoty? A ted když jsi filtr vyměnil už nekolísá?
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Libor> ne, jen po prvním startu... pak se to de fakto uklidnilo... jako by si to to pak chtělo zapamatovat a přizpůsobit se... ale pak to vzdá po několika km... a nahodí chyby... zkontrolujte emise, hill assist a system stabilizace... :biggrin: System se s tim nehodlá prát dál...
Po dalších startech to bylo jen "lehce rozkolísaný" ale rozhodně ne jako po prvním startu. Dá se říct že se jakoby auto snaží na to přistupit... aleee vyřadí ti na oplátku 4 systemy :-)
Teď když sem dal "carbon total" na parkovišti tak to krásně vylítlo a pomaličku klesalo dolu... tak jak má... testováno 2x. ale chyby tam jsou :-) Ty zkusim vyřadit zejtra...
Hele přísahám že si nedělám prdel... podle mě auto shromažďuje data po startech a těma se řídí...což je logický.... porovnává je s tim co má v řídící jednotce... :biggrin:
Jakmile nastartuješ s bavlněnou Simotou... jsou jiný data...fatal error.
ObrázekObrázekObrázek
Odpovědět

Zpět na „Pavlačová plenárka“