gargulakj píše: ↑úte 19.11.2024, 12:28
Řešili jste někdo 17" kola na Corollu 2020-2024 ve verzi active? Z výroby je na 16" plecháčích a vyjádření toyoty k 17" je takovéto:
Pro všechna vozidla Toyota Corolla SE,TS,HB z výroby osazená 16“ rozměrem kol od 3/2020 výrobce vozidel Toyota nepovoluje alternativní rozměry kol. Pro použití 17“ kol nejsou dostupná potřebná homologační schválení. Není možné vystavit souhlasné stanovisko s jejich použitím.
Ať žije Absurdistán. Já mám na Corolle 2017 v VTP povolene 15,16 a 17 ".
Kdo máte 1.6 Valvematic sedana manuál...prošli jste na první StK po 4 letech?
Mě vyhodili z emisí, protože zvýšené volnoběžné otáčky - na Dekře mají předepsáno 580-680, akorát 1.6 točí na volnoběh při zapnutých světlech cca 750.
Ročník 2020, 1ZR-FAE.
Když se zapne denní svícení, tak to spadne na těch cca 650-680. Akorát ty denní nejdou vynutit (zapínají se pouze na automatiku) ani nejdou světla úplně vypnout, takže smůla...
Aktuálně to řesím s Autobondem, už tam mám auto od pondělí a přijde mi, že neví co s tím...První den mi volali, že s autem je vše v pořádku, že zjištují u StK co s tím, druhý den mi pak volali, že prý automat to má u Dekry "správně" na těch 750 a manuál ne. A že to řeší s Toyotou.
No jsem docela nervózní, protože bez auta je to těžké a navíc mám dočasnou StK už jen do dneška (přes vánoce to bylo nemožné s něma domluvit, takže jsem to tam dával až v lednu).
EDIT: tak mi dnes volali z Autobondu, že už jsme 4 s tímhle problémem a že to bude muset řešit Toyota..takže jsem od zítra s nepojízdným autem a ještě budu muset platit full palbu za nové STK...
Nechcem ťa nejako navádzať ale ja by som normálne jazdil počas čakačky na vyriešenie akurát že by som dával majzla na dodržovanie predpisov.
Fízli ma zastavili X krát a nikdy mi nekontrolovali platnosť STK - resp. som to nezaregistroval. A roky rokúce ma nezastavili bezdôvodne - vždy len pre prekročenú rýchlosť. Raz popri tom pýtali aj akúsi bielu kartu - netušil som čo to je a vraj to má byť potvrdenie o zaplatení PZP a je treba ho nosiť so sebou.
Len za posledny cca.polroka ma zastavili 3x . Ako prve si pytaju stk a ek a tp. Potom vodicak a potom tu kartu. S tou som mal mimochodom problem , lebo na tej druhej kontrole zistili, ze je 3 roky stara. Totiz aspon moja poistovna uz dlhsiu dobu neposiela papier, iba do mailu. Tak som si to nevymenil.
K tomu volnobehu - myslim , ze auto je v poriadku , skor nemaju spravne hodnoty oni v databaze stk.
.