Nevidím.
Inak práve dnes som videl článok prevzatý zo zahraničia a Toyota patrí medzi značky s najhoršou antikoroznou úpravou.
Ale zas majú najlepšie zvládnutý hybridný systém. Či?
Nevidím.
Olej po 10.000km mením normálne aj v mojom pôvodnom aute, takže v tom problém nevidím, olej v prevodovke určite pre istotu vymením ten neviem ako je na tom. Možno sa to dočítam niekde v servisnej knžke. Brzdy a ostatné bežné veci sú samozrejmosť. Priemerna dynamika nevadí, som skor už defenzívny jazdec +/-slabostka píše: ↑ned 06.10.2024, 10:58 Ked ti nevadi priemerna dynamika na dialnici tak kludne. 100 000 to urcite pri dobrom servise vydrzi. Vymen olej v prevodovke ak nebol nikdy vymeneny. Skontroluj brzdy a ci neprehnilo vedenie benzinu od plniaceho hrdla k nadrzi. Inak 10km jazda nerobi dobre ani hybridu - skrat vymenu oleja na 10 000km.
Ďakujem veľmi pekne za rady, v podstate mi potvrdzujete to čo som si myslel, len bohužiaľ nemám okolo seba žiadnych ľudí, ktorí majú skúsenosti s Toyotou a nie ešte s hybridom a tie ich rady sú proste úplne rovnaké. Čiže v tom zmysle že je to úplná blbosť, bateria už bude mŕtva, kúp si diesel najlepšie VW koncern a pod.slabostka píše: ↑ned 06.10.2024, 17:33 Tak stale je to spalovaci motor ktoreho najvacsie opotrebenie je po studenom starte. Cize ak prejdes po jednom starte 100km nie je to to iste ako 10 jazd po 10km. Ale pravda je ze hybrid od toyoty to zvladne najlepsie lebo ma stale nepriamy vstrek, prevodovka je nesmrtelna a baterky vydrzia velmi vela. Dobry vyber. Urcite este skontroluj certifikat o stave hybridneho systemu - to robia v toyote za cca 30-40E.
Jasne že sa pokaziť môže všetko aj ten najlepší kus. No akosi mi to osobne vychádza tak, že tu by mohla byť najmenšia poruchovosť. O bateriach som tu na fóre prečítal dosť, teda čo sa týka vadných člankov a pod. a tiež to vrhlo úplne iný pohľad na vec. Ja mám doma ešte staručku Octaviu 1.generácie 1,9 TDI, ktorá stále s 310.000km behá úplne bez problémov ale nové dieslové agregáty sú úplne o niečom inom. Manželka má dieslového Aurisa a tiež stále šlape bez problémov. Samozrejmosťou je dobrá starostlivosť a dať autu čo potrebuje. Šetrenie na servise sa nevypláca.slabostka píše: ↑ned 06.10.2024, 18:15 Technika je pri zachovani servisu velmi spolahliva, samozrejme je to stroj ktory sa moze pokazit. Ale v skratke ked budes menit olej bude to jazdit az kym sa na hrdzu nerozpadne. Baterky su nezaujimava tema , vsimni si ze to tu nikto neriesi. Keby aj - baterka ma x clankov, nemeni sa ako celok ale vymeni sa len cast.
Ja o koncerne ci nebodaj nafte neuvazujem. Moja srdcovka je japonsko. Mame toyoty ale viem si predstavit aj hondu...
Presne tak, no "hejterov" je v dnešnej dobe veľa a najviac hejtujú tí čo vedia najmenej. Koniec koncov je jednoduchšie niekoho alebo niečo potopiť ako o tom hodiny študovať a potom sa odvažiť povedať viac relevantný záver. K tej záruke batérie: jednoznačne by sa servis nepodpísal pod niečo o čom si nie je istý že vydrží.farnell píše: ↑ned 06.10.2024, 19:32 Najviac sa mi paci ak zacne dakto mudrovat o tom o com nic nevie.
Ak sa nevyznam v dizloch tak sa neseriem do nich a ak sa nevyznam v hybridoch tak detto.
Uz som sa nie raz stretol s tym , ze ake su baterie v hybridoch drahe a ako sa to neoplati. No pritom si nik z tych mudrlantov neuvedomuje, ze hybrid nie je to iste ako EV kde bateria tvori gro pohonu a ktora je neporovnatelne vacsia ako ta v hybride.
A ak by doslo aj ku kompletnej vymene baterie v hybride tak sa ich ceny pohybuju radovo v niekolko stovkach eur oproti niekolkym tisicom v EV rovnajucim sa cene noveho auta.
Standardne sa robi pocas zaruky a aj po nej vramci garancky test baterie a po ich ukonceni pokial kazdy rok urobi servis kontrolu tak je zaruka na bateriu 10 rokov.
Takze to najskor taka tragedia s bateriou nebude a vyrobca asi vie preco to tak robi.