Nová COROLLA 2019

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
farnell
Věčnej rejpal

Re: Nová COROLLA 2019

Příspěvek od farnell »

papi píše: pát 04.10.2024, 08:40
farnell píše: sob 28.09.2024, 08:40 Edit:
Zaujíma ma čo Ti povie importér a čo vlastne považujú za prehrdzavenie karosérie.
když vidíš skrz podlahu na silnicu
Nevidím. 😂
Inak práve dnes som videl článok prevzatý zo zahraničia a Toyota patrí medzi značky s najhoršou antikoroznou úpravou.
Ale zas majú najlepšie zvládnutý hybridný systém. Či?
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

Antikorozny nater ti strieknu hockde ale zufalci behaju s koncernovymi autami po celej republike na diagnostiky 😁
Prehrdzavenie je pre vsetky znacky sveta rovnake - diera skrz. A to sa nestane ani za 15 rokov. Ine je garancia na LAK. Ta je kolko? 2 roky?
Kto chce mat auto dlhe roky musi ho po kupe nastriekat. Ak kupuje kazde 4 roky nove nestara sa.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
pysnyp
Člen Týmu

Příspěvek od pysnyp »

Dobrý deň, neviem či to úplne sem patrí do tohoto vlákna, no iné vhodnejšie som nenašiel. Ak to sem nepatrí, odstránim, prípadne napíšem inam. Chcel by som od vás skúsenejších majiteľov Toyoty radu ohľadne zakúpenia auta. Konkrétna otázka je či má zmysel kúpiť takúto Toyotu (nejde o výšku ceny, len o teoretickú spolahlivost daneho auta):

Toyota 1.8 HSD hybrid Comfort, r.v.: 11/2019 (B6d), 90kW, s nájazdom 201.000km, doložený kompletný servis z Toyoty (CH) posledný servis 09/24

Auto bude využívané na denné jazdenie do práce (cca.10km) a približne raz mesačne na cestu z CH na SK (cca 2000km tam a späť)
Hľadám auto (presúvadlo z A do B) zhruba na ďalšie 3-4 roky. Momentálne nechcem do auta moc investovať ale tiež nechcem kúpiť úplnú somarinu, ktorá sa bude často kaziť. Neviem ako sú na tom tieto motory s takýmto nájazdom kilometrov a či vôbec dokážu zvládnuť ďalších 100.000km.
Za každú relevantnú radu či reakciu vopred ďakujem.
Naposledy upravil(a) pysnyp dne ned 06.10.2024, 10:38, celkem upraveno 1 x.
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Cena?
Pokiaľ ide o spoľahlivosť tak určite áno.
A ak dobre chápem tak auto určite nejazdilo po rozbitých cestách takže ani s mechanickými časťami najskôr problém nebude.
Motoricky a inak niet tým autám co vytknúť.
Akurát 1,8 majú problém s karbónom v saní, ale toto je skôr kozmetická vada. Po vyčistení sania je opäť kľud.
pysnyp
Člen Týmu

Příspěvek od pysnyp »

Auto bolo zakúpené a celý čas jazdené vo Švajčiarsku, čiže je predpoklad že jazdilo po dobrých cestách bez výtlkov. Z vlastnej skúsenosti viem že tu jazdením po cestách nabehám väčšinu km po diaľniciach ale aj mestské cesty sú v dobrom stave. Veľmi zriedkavo sa dostanem na cestu ktorá nebola dlhší čas renovovaná.
Cena konkrétneho vozidla je 13500 chf. Možno veľa v porovnaní s inými krajinami ale ja musím kúpiť vozidlo registrované vo Švajčiarsku. Nemám inú možnosť. Samozrejme naftových vozidiel je viac s lepším nájazdom aj cenou ale každodenné dochádzanie do práce na krátku vdialenosť by dalo dieslu asi viac zabrať.
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

Ked ti nevadi priemerna dynamika na dialnici tak kludne. 100 000 to urcite pri dobrom servise vydrzi. Vymen olej v prevodovke ak nebol nikdy vymeneny. Skontroluj brzdy a ci neprehnilo vedenie benzinu od plniaceho hrdla k nadrzi. Inak 10km jazda nerobi dobre ani hybridu - skrat vymenu oleja na 10 000km.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
pysnyp
Člen Týmu

Příspěvek od pysnyp »

slabostka píše: ned 06.10.2024, 10:58 Ked ti nevadi priemerna dynamika na dialnici tak kludne. 100 000 to urcite pri dobrom servise vydrzi. Vymen olej v prevodovke ak nebol nikdy vymeneny. Skontroluj brzdy a ci neprehnilo vedenie benzinu od plniaceho hrdla k nadrzi. Inak 10km jazda nerobi dobre ani hybridu - skrat vymenu oleja na 10 000km.
Olej po 10.000km mením normálne aj v mojom pôvodnom aute, takže v tom problém nevidím, olej v prevodovke určite pre istotu vymením ten neviem ako je na tom. Možno sa to dočítam niekde v servisnej knžke. Brzdy a ostatné bežné veci sú samozrejmosť. Priemerna dynamika nevadí, som skor už defenzívny jazdec +/- 8) . Prečo nerobia ani hybridu krátke jazdy dobre? Nevyznám sa v tom.
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

Tak stale je to spalovaci motor ktoreho najvacsie opotrebenie je po studenom starte. Cize ak prejdes po jednom starte 100km nie je to to iste ako 10 jazd po 10km. Ale pravda je ze hybrid od toyoty to zvladne najlepsie lebo ma stale nepriamy vstrek, prevodovka je nesmrtelna a baterky vydrzia velmi vela. Dobry vyber. Urcite este skontroluj certifikat o stave hybridneho systemu - to robia v toyote za cca 30-40E.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
pysnyp
Člen Týmu

Příspěvek od pysnyp »

slabostka píše: ned 06.10.2024, 17:33 Tak stale je to spalovaci motor ktoreho najvacsie opotrebenie je po studenom starte. Cize ak prejdes po jednom starte 100km nie je to to iste ako 10 jazd po 10km. Ale pravda je ze hybrid od toyoty to zvladne najlepsie lebo ma stale nepriamy vstrek, prevodovka je nesmrtelna a baterky vydrzia velmi vela. Dobry vyber. Urcite este skontroluj certifikat o stave hybridneho systemu - to robia v toyote za cca 30-40E.
Ďakujem veľmi pekne za rady, v podstate mi potvrdzujete to čo som si myslel, len bohužiaľ nemám okolo seba žiadnych ľudí, ktorí majú skúsenosti s Toyotou a nie ešte s hybridom a tie ich rady sú proste úplne rovnaké. Čiže v tom zmysle že je to úplná blbosť, bateria už bude mŕtva, kúp si diesel najlepšie VW koncern a pod.
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

Technika je pri zachovani servisu velmi spolahliva, samozrejme je to stroj ktory sa moze pokazit. Ale v skratke ked budes menit olej bude to jazdit az kym sa na hrdzu nerozpadne. Baterky su nezaujimava tema , vsimni si ze to tu nikto neriesi. Keby aj - baterka ma x clankov, nemeni sa ako celok ale vymeni sa len cast.
Ja o koncerne ci nebodaj nafte neuvazujem. Moja srdcovka je japonsko. Mame toyoty ale viem si predstavit aj hondu...
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
pysnyp
Člen Týmu

Příspěvek od pysnyp »

slabostka píše: ned 06.10.2024, 18:15 Technika je pri zachovani servisu velmi spolahliva, samozrejme je to stroj ktory sa moze pokazit. Ale v skratke ked budes menit olej bude to jazdit az kym sa na hrdzu nerozpadne. Baterky su nezaujimava tema , vsimni si ze to tu nikto neriesi. Keby aj - baterka ma x clankov, nemeni sa ako celok ale vymeni sa len cast.
Ja o koncerne ci nebodaj nafte neuvazujem. Moja srdcovka je japonsko. Mame toyoty ale viem si predstavit aj hondu...
Jasne že sa pokaziť môže všetko aj ten najlepší kus. No akosi mi to osobne vychádza tak, že tu by mohla byť najmenšia poruchovosť. O bateriach som tu na fóre prečítal dosť, teda čo sa týka vadných člankov a pod. a tiež to vrhlo úplne iný pohľad na vec. Ja mám doma ešte staručku Octaviu 1.generácie 1,9 TDI, ktorá stále s 310.000km behá úplne bez problémov ale nové dieslové agregáty sú úplne o niečom inom. Manželka má dieslového Aurisa a tiež stále šlape bez problémov. Samozrejmosťou je dobrá starostlivosť a dať autu čo potrebuje. Šetrenie na servise sa nevypláca.
No ale v tomto nastavení situácie už chcem radšej benzínový hybrid ako naftu. No a keď sa pozriem na skúsenosti automobiliek s hybridmi ako takými, tak mi vychádza len Toyota. Japonec až na konec :D
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

Hybrid od toyoty je stale top, jedine honda sa k nemu priblizila. Takze je to dobra volba len si treba kazdu jazdenku overit.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Najviac sa mi paci ak zacne dakto mudrovat o tom o com nic nevie.
Ak sa nevyznam v dizloch tak sa neseriem do nich a ak sa nevyznam v hybridoch tak detto.
Uz som sa nie raz stretol s tym , ze ake su baterie v hybridoch drahe a ako sa to neoplati. No pritom si nik z tych mudrlantov neuvedomuje, ze hybrid nie je to iste ako EV kde bateria tvori gro pohonu a ktora je neporovnatelne vacsia ako ta v hybride.
A ak by doslo aj ku kompletnej vymene baterie v hybride tak sa ich ceny pohybuju radovo v niekolko stovkach eur oproti niekolkym tisicom v EV rovnajucim sa cene noveho auta.
Standardne sa robi pocas zaruky a aj po nej vramci garancky test baterie a po ich ukonceni pokial kazdy rok urobi servis kontrolu tak je zaruka na bateriu 10 rokov.
Takze to najskor taka tragedia s bateriou nebude a vyrobca asi vie preco to tak robi.
pysnyp
Člen Týmu

Příspěvek od pysnyp »

farnell píše: ned 06.10.2024, 19:32 Najviac sa mi paci ak zacne dakto mudrovat o tom o com nic nevie.
Ak sa nevyznam v dizloch tak sa neseriem do nich a ak sa nevyznam v hybridoch tak detto.
Uz som sa nie raz stretol s tym , ze ake su baterie v hybridoch drahe a ako sa to neoplati. No pritom si nik z tych mudrlantov neuvedomuje, ze hybrid nie je to iste ako EV kde bateria tvori gro pohonu a ktora je neporovnatelne vacsia ako ta v hybride.
A ak by doslo aj ku kompletnej vymene baterie v hybride tak sa ich ceny pohybuju radovo v niekolko stovkach eur oproti niekolkym tisicom v EV rovnajucim sa cene noveho auta.
Standardne sa robi pocas zaruky a aj po nej vramci garancky test baterie a po ich ukonceni pokial kazdy rok urobi servis kontrolu tak je zaruka na bateriu 10 rokov.
Takze to najskor taka tragedia s bateriou nebude a vyrobca asi vie preco to tak robi.
Presne tak, no "hejterov" je v dnešnej dobe veľa a najviac hejtujú tí čo vedia najmenej. Koniec koncov je jednoduchšie niekoho alebo niečo potopiť ako o tom hodiny študovať a potom sa odvažiť povedať viac relevantný záver. K tej záruke batérie: jednoznačne by sa servis nepodpísal pod niečo o čom si nie je istý že vydrží.
gargulakj
Člen Týmu

Příspěvek od gargulakj »

Zdravím,

nezkoušel někdo TPMS senzory vynulovat při atmosferickém tlaku a vozit senzory v kastlíku?

Že by se nemusely řešit další senzory na jinou sadu kol..
Odpovědět

Zpět na „Corolla“