TPMS - hlídání tlaku v pneumatikách
Re: TPMS - hlídání tlaku v pneumatikách
Zdravim, budu vymenovat po 4 letech pneu na orig. litacich s TPMS senzory. Pujde u nich pouze vymenit baterka? Zvladne to netoyota servis? Ja doufam ze ano, ale kdyz ctu nektere prispevky, prijde mi to jak preprogramovani jaderne hlavice 

Prius + 2013
Auris HSD 2015
Ex. Avensis 2.2 D-CAT 2007, Corolla 1,3 1995
Auris HSD 2015
- Standa50
- Manager Týmu
Můžu se zeptat na důvod výměny?Zapsání nových kódu zvládne prakticky každý lepší pneuservis. Pokud je mi známo tak baterie vyměnit lze,ALE!! je to chirurgická práce a výsledek není 100%. Senzory mám 5 let v provozu a zatím fungují
Toyota Auris HB 1,6 Valvematic trend+,6M/T 2015
Duvod zmeny je ojeti pneu... Proste kupuju novy gumy a rikam si, ze kdyz uz to nekdo bude prezouvat, jestli neni dobre vymenit baterii, kdyz tu ctu, ze zivotnost je ca 4 roky. Nerad bych za rok neco resil. Do ted jsem nemel jediny problem s cidly... Takze doporucujes nesahat na to a jen vymenit gumy?
Prius + 2013
Auris HSD 2015
Auris HSD 2015
Mám na oboch corollách TPMS senzory pôvodné. 6 rokov na jednej a na druhej 4 roky.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
- Standa50
- Manager Týmu
Tenhle systém TPMS bez zobrazování tlaku by měl vydržet cca 8 let.Nemám to provozem neověřené,ale u jiných aut tímto systémem,kdy hlídání tlaku byla ještě příplatková výbava, mají někteří majitelé výdrž baterie 9-10 let
Tak vzhledem k tomu, ze jsem se poprve rozhodl koupit univerzaly, tim padem dalsi vymena gum bude do tri let, musi to vydrzet. Kody bohuzel zadny nemam, ale do ted servisovano v autorizaku, necham gumy prohodit tam. Jen se ujistim, ze nebudou chtit automaticky vymenit ventilky..
Prius + 2013
Auris HSD 2015
Auris HSD 2015
zrovna v Toyotě, co nabízeli ty Nokiany DR?? a další asi dvě značky, tak ty v testech zrovna nezářily, ani výhodnou cenou..
Zvládne to některý pneuservis třeba Procházka na opatově v pohodě, kupodivu Šafránek na Toyotu nemá správný přístroj ani správnou představu a garážovém pneuservisu slíbilí...výsledek byl ale tragický..
Měnit baterie podle mě spíš nejde, normálně je ta krabička nerozebiratelná, musí se nějak rozříznout a slepit, což jak víme u těhle věcí moc dobře nejde a záměrně.
Zvládne to některý pneuservis třeba Procházka na opatově v pohodě, kupodivu Šafránek na Toyotu nemá správný přístroj ani správnou představu a garážovém pneuservisu slíbilí...výsledek byl ale tragický..
Měnit baterie podle mě spíš nejde, normálně je ta krabička nerozebiratelná, musí se nějak rozříznout a slepit, což jak víme u těhle věcí moc dobře nejde a záměrně.

- Standa50
- Manager Týmu
Kdyby se chtěl někdo do výměny baterie pustit
,asi pěkná pakárna,ale jde to. https://www.youtube.com/watch?v=xO8mKxNcYpk

[quote="josuk"]zrovna v Toyotě, co nabízeli ty Nokiany DR?? a další asi dvě značky, tak ty v testech zrovna nezářily, ani výhodnou cenou..
Koupil jsem goodyear 4season 2, 225/45 r17. Jeden z duvodu byly cidla. Pojedu do servisu na garancku, tak snad mi to prohodi.
Koupil jsem goodyear 4season 2, 225/45 r17. Jeden z duvodu byly cidla. Pojedu do servisu na garancku, tak snad mi to prohodi.
Prius + 2013
Auris HSD 2015
Auris HSD 2015
díky za nápad, vygooglil jsem si, co tam mám... tady sice ten silikon asi není, ale podle mě ten kontakt na baterce je nabodovanej.. pokud by se to nezdařilo dokonale u všech čtyřech kol, montáž demontáž vyvážení taky něco stojí.. ?? Pokud by třeba za těch pár let ty snímače už nebyly předražené a nestály tisícovku..je to k úvaze, ale bez zkušeností bych to asi nedělal..
- Standa50
- Manager Týmu
Baterie s kontakty stojí okolo 150kč,a pokud není zalitá tak výměna je na 5 minut práce.Je rozdíl dát za baterie 6 stovek než 4 tisíce z ventilky.
Ahoj, nevíte někdo, jestli se dá přepnout tlačítkem v kastlíku na druhou sadu "2nd tires" i když je prázdná, bez zadaných ID ventilků? Potřeboval bych tam zadat ID přes Carista a né pořád přepisovat sadu "mine tires".
Corolla SD 1.8 Hybrid Executive VIP
- Standa50
- Manager Týmu
Když přehazuješ třeba na zimní sadu pneumatik ,tak tlačítkem "set" pouze resetuješ původní načtení sady ventilků a ř.j. si načítá dostupné ventilky.Pokud tam nejsou zapsány nemá co načíst.Řídící jednotka 2 sady nepřepíná,pouze je hledá a aktivuje.
Díky, myslel jsem si to, protože se mi nedaří tlačítkem Set přepnout.
Corolla SD 1.8 Hybrid Executive VIP
Ahoj všem, jde nějak zjistit ID ventilků, aniž bych sundaval pneumatiku a fyzicky je přečetl na disku? Mám OBD2, Caristu, ale neznám identifikační kódy na osazených kolech. Stejně tak je nemám zapsané v servisní knížce (ani jednu sadu). Je mi jasné, že diagnostika TPMS mi je přečte, ale návštěvu servisu beru jako poslední variantu... Přístup k ID bez diagnostiky TPMS nebo přečtení přímo z ventilku moc jinak nevidím, ale třeba se pletu... Díky!
Toyota Auris Touring Sports 1.6 Valvematic