SUBARU <i> YOSHIMURA syst3M 4x4

Tlachání o všem - bez zaměření!
Odpovědět

Mohla by Toyota prodávat v EU pod kodem Celica?

Jo
21
60%
Ne
14
40%

Celkem hlasů: 35

micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Re: SUBARU <XV> YOSHIMURA syst3M 4x4

Příspěvek od micron »

dneska mi semafory přihrály tohle XV... taky je z barrandova... benzínek ok.
Obrázek
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Celkem mě dostal tenhle koncept... kterej se bude vyrábět, je to fest pěkný... fakt vynikající! interier se nedá brát real, i když mně by se to líbilo----třeba ta loketní opěrka tak ta nemá chybu! WOW --- ale teda exterier je bomba... fest pěkný... jestliže to bude mít zajímavej motor, manuál a 4x4 tak to bude více než zajímavý...vozítko + ty velký loga TOYOTA jsou perfektní... tvořej Design. Trochu provokuje Jeep... ale ta provokace je seriozně drsná :-) moc se mi to líbí!!! KURVA fest se mi to líbí!!!! :wub: :alian:
Toyota FT-4X
http://www.auto.cz/sanghaj-auto-show-20 ... 9b66f9a55e
http://www.autoweb.cz/fotogalerie-toyot ... 8/#galerie
Dostalo mě 2jitý otevírání kufru do stran a zároveň možnost vyklopit nahoru... oleeeee :biggrin: :bigups:
Ne celej ten koncept mě dostal... má to šmrnc, nic to nekopíruje, jen to prudí Jeep... a Jeep bych si nekoupil, Toyota je Toyota... :biggrin:
PS: zadní dveře bych prosil posuvný... vzad... fakt že jo... ne normální ale posuvný vzad... jako u minivanů, pak by to nemělo chybu... :bigups: + ještě bych poprosil o tlačítko co deaktivuje všechny nesmysly... který člověka co rád řídí budou obtěžovat. tlačítko by se jmenovalo "CANCEL AI system". "use only at your own risk and 4 drive pleasure"...
člověk by si to tak automaticky zmáčknul při startu jako že automaticky mačká tlačítko na vypnutí start-stop nesmyslu. Prostě nehodlám tolerovat že by mi auto zasahovalo do mýho řízení... NE
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Safriš fest se mi ta TOYOTA zahlodala do mozku... snad se mi o ní i zdálo :-) Přesně tohle tady chybí... takovej SCI-FI teréňáček.... v tý barvě orange je takovej veselej, ale může bej i drsnější až "Válečnej" Ten design nemá chybu... celkem by mě zajímalo jaký studio, kdo na tom pracoval, protože prostě palec nahoru!!! nebo spíš fakáč nahoru? :-) Fuckin good design WOW.

Motor by se tam hodil z GT86/ BRZ 2.0 Atmo 200PS a nebo klidně i slabší FB20 160PS, naprosto mi vyhovuje Boxer, manuálek a jako dal bych si... poslední dobou sem znuděnej až znechucenej co se aut týče... tahle TOYOTA mě ale celkem nakopla :-) No ten motor z GT86/BRZ by tomu seknul... Terénní veselá atmosphere vytočenka do 7000rpm 4x4 stíhačka :biggrin: No s těma 200PS by to byl takovej zlobivej teréňáček :-) :biggrin: ideální hračka

Dá se říct že bych si uměl představit spolupráci na tomhle autě se SUBARU... zase 2 verze... jako GT86 / Subaru BRZ.... tedy že klon TOYOTY bude SUBARU a opačně... prostě stejně jako kdysi... 2 verze, spolupráce. Tedy trošku jinak... než kdysi, jde o system 4x4 Subaru, perfektní převodovku Subaru a motor...že... design se Toyotě poved... prostě mohlo by to bejt fest pěkný autíčko pro radost z jízdy... vyražený loga buď SUBARU nebo TOYOTA jak je libo...
ObrázekObrázekObrázek
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Si tak jedu a u Národního divadla na mě troubí Audi... tak sem na to dupnul a švih na most.... 90° na most a 2 3 a na 3 najednou se rozsvítily kontrolky "Zkontrolujte system Emisí, dále zkontrolujte system Hill assist + zkontrolujte system stabilizace... 3x warning... z ničeho nic... dobrý řikám si pičovina... druhej den sem zajel ke Freyovi a tam našli dle diagnostiky " špatná synchronizace aka... předstih motoru..." nechal sem to resetnout.... jestli se to stane znova... a jo do 4 dnů znova... při jízdě na barrandov na 3. 2000rpm a po přidání plynu se rožly kontrolky znova a zvuk z motoru zněl a to sem dokonalej posluchač :-) to už se ví... zněl ten zvuk jako chřestýš... chrastění, chřestění... něčeho v motoru... diesely takle chrastěj... chroustaj ale tohle je benzín :-) To je špatně... PS: jezdim s pootevřenýma oknama, abych právě slyšel... a i těsnění pod kapotou sem vyndal... abych poslouchal Boxera dokonale... kdysi... no ale tenhle zvuk je problém---
V tu chvíli kdy začne motor "chřestit" tak se právě rožnou ty 3 kontrolky... to i pro hluchý :-) a chyba je tu. Najeto slušně citlivě i když někdy i seriozně vytočeno do těch 6000rpm... a co boxer problem? něco málo přes 14.000Km 3 roky... záruka 5 let.
Vo-co-go?
Volnoběh je ok....
ale při zátěži... rovinka a do kopce ideálnější se v nízkých otáčkách po přidání plynu ozve zvuk chřestýše... čim víc dupneš na plyn tim víc chřestí.... ŠAJZE

Podle mě (amateur) to může bejt přeskočenej řetěz, nebo řemen... nebo kladka nebo napínák... u rozvodů...

Ale zajímal by mě názor Libora co si o tom myslí... a jak se trefí... přemejšlel sem o tom 2 noci.... že by třeba lambda? Noooo A bude to chvíli trvat než se na to přijde...
ObrázekObrázekObrázek
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Já jsem ti říkal kup si scion. :D Tady nic nevyvěštím. Pokud ten zvuk zmizí jen resetem ecu,tak to není nic mechanického jako přeskočené rozvody atd. Podle příznaku bych tipnul čidlo polohy vačky,ale potřeboval bych minimálně chybové kody a vidět nebo udělat zaznam live dat motoru.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Libor12> Scion je bez záruky... tudíž jí poprvý využívám :-)
A Trefil sem se :-) Lambda... oleeee :-) Já se trefil! Dneska sem se stavil u Freye svým servisním zásahovým vozidlem- celicou :-) Vždycky sem si myslel že to bude opačně, jako že subaru bude pomáhat celice, ale je to paradoxně obráceně :-) I gumy přivezla celica :-) Celica je moooc hodná čičina.
Aleee zpátky k servisu, prej po napojení diagnostiky to vyhodilo vadnou lambdu. Lambda je kupodivu no samozřejmě DENSO jako u celicy---- znám mooooc dobře co dokáže lambda, kdy mi ničila nervy na celice 3 roky... tak tentokrát zlobí na Subaru. Otázka je, jestli Denso ty lambdy vyrábí v Japan nebo v Číně... tipnul bych si China...
Ale jak sem to tipnul dobře.... Ejjj :-) :-) Z toho mam fakt radost... I´m connected :biggrin: Lambda mě pronásleduje celej muj život a nedá mi pokoj! :-) psycho.
Takže no ještě se čeká na výměnu, ale bude to tim... 100% cejtil sem to v kostech :-) Divný je že sem jí vyřídil po 14500km. Faktem je že Subaru nešetřim... abych jezdil na spotřebu... Tak to bude asi tim že dostalo "zážeh"... Tu teplotu ve fejfuku prostě časem nepřežije Lambda. Je potřeba kvalitnější... odolnější.
Japonci dali prej rozkaz že všechno vadný zboží se musí skladovat a následně se posílá do Japan... aby to poladili. Tak maj odemě dárek :-) Mý subaru už znaj :-) "Hopsinka" Yoshimura
Faktem je že asi málokdo ten motor vytáčí... 80%-90% lidí jezděj jak pantátové... (ale netušej o co přicházej- od 4000-6000 je to nejlepší :-) To miluju, BOXER ožije. Takže ta lambda jim odejde až po záruce. Jojo. Předběh sem čas vytáčením.

Důležitý ale je to, že se ví co to dělá a čim to je... To je to podstatný. Bingo.

Co sem si všimnul tak Subaru po jízdě docela solidně střílí... jak se chladí... lauf 1. díl laufu... solidně to střílí :-) Je tam peklo... to lambda nemá ráda.... Celica takhle nestřílí, necinká... i když tam je taky peklo--- chlazení laufu u subaru neni optimální. Nene...
I bráchovi sem to nechával poslechnout... střílí to--- po jízdě. A jak je možný že celica nestřílí po jízdě jakýkoliv? A Subaru střílí a cinká po 3km jak je něco žhavý... to se pak samozřejmě nelze divit že odeje lambda... LOGIC DOLBY PRO II
No je víc aut co takhle cinkaj, střílej, práskaj... po jízdě ale to jsou sporťáky??? nebo ne???
ObrázekObrázekObrázek
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Protože stále zastávám názor že fúzí se Subaru a použitím Subaru motorů šlápla toyota do megahovna v celé své historii a nadále říkám,že ten tvůj motor nedá ani 100000km a 5leta záruka nebude stačit. Vadná lambda je důsledek. Příčinou je potichu začínající spotřeba oleje. Vezmi si kameru a podívej víčkem od oleje do motoru. Už by se tam pomalu měl objevovat karbon. Jsou už i gt 86 s novými motory po 60000km. Daň ekologii. Celica ještě využije brzdové desky z tvého XV. Tím jsem si jistý.
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Libor12> Nene přijímací technik - pan Novák, moc seriozní človíček mimochodem, sympatickej a férovej... má to samý XV o rok starší a má nalítáno prej 200.000 s automatem benzín...
problém lambdy bude spíš v tom, že pan novák stejně jako většina lidí subaru XV nevytáčí... ale mě to prostě baví... sem zvyklej z celicy, a vybral sem si ten motor protože taky jde točit... a je tam ten "šmrnc" od 4000- 6000 je tam a prostě to auto vytáčim a vytáčet ho budu.
Další věc je že tam mam otevřený sání - a nasadil sem filtr SIMOTA konus, jako je v Celice ale je možný že Subaru nedělá dobře... že saje až moc... Až "Holotropně" takže to nerozdejchá lambda... protože prostě "luft" je těžce jinej... i oproti původnímu sport filtru noname. Protože problém vzniknul po instalaci SIMOTA filtru. / což je tajné :-) Pan Novák to ví, ale subaru ne... a zajímá mě jestli je SIMOTA filtr schopnej ničit lambda sondy Denso... fučí každopádně víc než noname konusy... s noname subaru nemělo problém... fičel míň intenzivně.
A tohle hodlám zjistit. Jak je FB20 citlivej na změny... BORLA lauf mu nevadí...
Každopádně pan Novák mě varoval ať tam SIMOTU nedávám znova... a že to zjistěj podle grafu že tam je... takžeee to má kurva asi fest vliv na chování FB20 a jeho křivku výkonu... ale jak on tak já jsme věděli že ho tam dám ihned znova :-) To je snad jasný :-) za 15minut sem ho tam vrátil... to se musí prozkoumat toto :-)
https://www.a1racing.cz/sportovni-vzduc ... avlneny-1/
Křivka výkonu se prostě prej razantně změní... k lepším hodnotám... ale otázka je co lambda... že by bonzovala chybu?

Libor> brzdičky jsou nekompatibilní... ALE DOKONALE FUNKČÍ NA OBOU AUTECH... MK Kashiyama nebo nic... :wink:
ObrázekObrázekObrázek
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

micron píše:Libor12> Nene přijímací technik - pan Novák, moc seriozní človíček mimochodem, sympatickej a férovej... má to samý XV o rok starší a má nalítáno prej 200.000 s automatem benzín...
Za tři roky? Takovej nájezd bych čekal u limuzíny co denně jezdí Praha - Bratislava a ne u XV přejímacího technika. Jestli on tak trochu nekecá.
micron píše: většina lidí subaru XV nevytáčí... ale mě to prostě bav
Takže já si koupím auto a nebudu přidávat plyn aby se náhodou něco nestalo? Od toho tam ten použitelný rozsah otáček je a děláš naprosto správně.
micron píše:Libor> brzdičky jsou nekompatibilní...
nemyslel jsem kompatibilitu,ale že tvoje XV už bude dávno ve šrotu (A ONO BUDE) a budou z něj recyklované brzdové desky pro celicu.
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Libor> ne ty jsi zase moc anti... jo máš zkušenosti s FA20 ale ne s FB20... FB20 je čistý subaru... podle mě celá chyba jestli je u FA20 je ta, že se to celý mělo nechat na subaru... a neplést tam toyotu... Ty sice můžeš tvrdit že problém je subaru... ale já můžu tvrdit opak, problém je že toyota měla řešit jen design a motor nechat na subaru... neee tak ne. Ale jooo

Libor> tak to že by moje XV posloužilo jako na díly... neexistuje... tečka . Vždy si já pochutnám na dílech... ale NIKDY si NIKDO nepochutná na mých dílech... kapišto? Taková je prostě realita.
Tohle XV Yoshimura neni jen spotřební zboží... je něco víc... díky Yoshimuře maj všechny XV 2016 + stejnej system odpružení po vzoru Yoshimury.... tudíž přejedou všechny retardery no problemo... jen díky tomuto vozu... mý Yoshimuře.... to je prostě realita...

Teď je spíš sranda ten filtr...
Po tom co sem ho tam nahodil SIMOTA tak sem vyrazil na šumavu... a u řitky znova se rozsvítil warning... stejnej sem si řek no to si děláš prdel???! takže je to fakt tim filtrem..... hustý... auto fachá normal až na to že vypne Hill assist... příjemná funkce rozjezdu do kopce, ale ok :-) a vypne i stability controll... takže auto jede bez... jako celica :-) možná že i trochu vypne i posilovač... trošku jako zdeňka trošku :-) ale fakt jen trošku :-) a hlásí chybu emisí... jak diesel :-)
No prostě je to tim filtrem... Ale musel sem si to ověřit.... Je to SIMOTA... Ten filtr prostě propustí tolik vzduchu, že se to lambdě a asi i maf senzoru nelíbí... a označí to jako chybu... což je hustý :-)
A dokonce i při startu... nejdřív skočí rpm na 1500 a pak šup nad 2500 ????!!!! System Denso neni schopnej SIMOTU pobrat... ale fakt vůbec :-)
Takže SIMOTU si nechám jako náhradní filtr do celicy--- tý je všechno šuma fuck :-) a Yoshimura dostane zpátky původní ale novej... design carbon za 300 :-) ten jí vyhovoval... asi nepropustí tolik jako SIMOTA, ale senzory v subaru nepoznaj rozdíl.... oproti origo systemu air.... nebo je to v mezích.... SIMOTU ale subaru fakt nedává :-)
Zajímavý na tom je to že sem si vždycky řikal že jede o marketing... aleeee fakt i v těch filtrech jsou rozdíly... FEST
Je to schopný změnit průběh točivýho momentu... spalování... a vůbec všechno... a přitom jde jen o vzduch... co je schopnej narušit veškerou elektroniku... wow to mě baví ... :biggrin:
Dá se říct že mam u subaru Lambda sondu která je v pořádku... jen dostala shock od SIMOTY.... :biggrin: Takže mam 2... Denso pardon... I am sorry :-) TESTING in progress....
Snapshot: sekám si tak trávu na našem zvláštním pozemku.... kam sem si zajel celicou a čumim :-) v první chvíli sem si řikal to mi někdo snad kurva ukrad subaru??? :-)
Ba ne moje má deflektor, ofuky, spoiler a spousty dalších blbinek... ale nechápal sem :-)
Já měl takovou žízeň... při tom sekání trávy že sem myslel že chcípnu...
No ještě že ty fotky neviděla Yoshimura... to by bylo keců :-)
Obrázek
Obrázek
benzínek automatka...
ObrázekObrázekObrázek
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

SIMOTA... nikdy bych tomu nevěřil... ale fakt asi "pouštěj žilou víc než dost"...
Obrázek
Obrázek

No tak nekecaj.... prostě to pouští víc... AIR než je zdrávo... což tvrdí denso... :biggrin: a subaru odmítá s timhle fungovat.... total error :-)
SUBARU je prostě prudivější.... takže se na něj musí jinak... levnou klasikou... Noname... to nechápe... :biggrin: ale bere to jako v pořádku... :bigups:
ObrázekObrázekObrázek
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Tak ještě jednou. Boxer motor je šmejd z principu své konstrukce zrovna tak třeba jako wankel a nebo rodina ZZ motorů toy. Nenajdeš motor co by bezproblémově dal 250000. Wankely běžně nedají ani 100000. Imprezu,forestry atd s nájezdem 250000 a původním motorem jsou rarita,potvrzující pravidlo. Je jedno jestli jsou to 4 nebo 6ti válce,2.0,2.5,3.0... Je to proto,že ten motor je ležatý a má protiběžné písty. Kam stoupá teplo? Nahoru. Je jedno jestli chladící kapalina má nucený oběh,stejně je ten motor nerovnoměrně lokálně chlazený a z toho plynou problémy. Zastavíš motor a teplo jde vzhůru. Olej nechce stékat,jak taky že? Takže po zastavení motoru zůstane na rozpalených stěnach válce a nikdo ho nedostane z pístních kroužků a degraduje daleko rychleji. Vznikající karbon je jako brus. Je jedno jestli na motor napíšeš EJ20,FA20,FB20 - jedno mají společné a tím je konstrukce - sračka. V dobách kdy se ještě motor chladil odpařujícím se nepřímo vstřikovaným palivem,to bylo o něco lepší. Po tom co ale přišel přímý vstřik a palivo se vstřikuje až ve fázi kompresního cyklu,nechladí ten motor už dodatečně nic olej karbonuje sotva ho tam naleješ,protože nedává teploty vznikající na hlavách válců. Subaru i toyota používají stejný motormanagement denso. Jeho architektura je naprosto stejná,liší se jen nálepkami a potiskem krabiček. Z tvého popisu se jedná evidentně o lambdu řízení směsi. Opakuji,že lambda není příčina,ale důsledek. Znáš přesné kody co hlásí diagnostika? Krom těch keců okolo emisí by se tam mohl objevit i P0172,P0171 Frey postupuje stejně jako jiní autorizovaní podavači dílů. Napíchne na diagnostiku a vymění lambda sondu. Ta ale pracuje správně a příčina je začínající mechanické poškození motoru karbonem. Vezmi tu kameru a podívej se víčkem od oleje do motoru at vidíš o čem je řeč. Taky na jednom z válců bude nižší kompresní tlak. Chtěl bych vidět fotku svíček jestli vypadá třeba takto
20141222_210548.jpg
(353.3 KiB) Staženo 1022 x
a nebo jako tahle
IMG_20121231_134124.jpg
(65.19 KiB) Staženo 1022 x
A filtr tam klidně nech,i kdyby jsi ho sundal tak si motor víc nenasaje,filtrem to fakt není.
Corolla2014
Věčnej rejpal

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 07:43, celkem upraveno 1 x.
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Libor12 > ještě jednou opakuju, chyba vyskočila po tom co sem vyměnil starej filtr noname konus za Simotu... Simotu mam i v celice... tak sem ho chtěl vyměnit i v subaru, protože už tam ten starej noname byl dlouho... a byla vidět rez... 3 roky cca... ihned po napojení Simoty a startu se stane to, že motor vyletí normal, a pak zničeho nic přidá na 2200 rpm... a snaží se to srovnat....
nikdy u starýho filtru se mi to nestalo že by po startu byl motor "zděšenej".... Jaksi to zkoriguje... a jedeš ale po pár km ti vyskočí lambda, "zkontrolujte system emisí... a další píčoviny... všim sem si že v 2000 rpm až 2500rpm na 2 nebo 3 rychlost v záběru do kopce motor nereaguje na plyn.... je tam "díra" Lambda Denso vůbec neví jak má regulovat otáčky... ale fakt vůbec... 4, nebo 5 no problem... 2 3 problem a přesně v těch 2000 - 2500 je tam díra... kdy system Denso SIMOTU nechápe... vůbec nechápe to množství vzuchu!!! Směs je prostě bohatá až mooc... a lambda to stopne a vyhodnotí to jako chybu. Takže si jdu objednat původní noname filtr a dám vědět :-) ten prostě nepropouští tolik vzduchu... a system Denso nerozpozná rozdíl oproti standard systemu Dostanu ho :-)
Ale jak je vidět, je rozdíl a to setsakramentskej mezi filtrama... takže to neni jen marketing.... což mě překvapuje... hmmmm
SIMOTA prostě luftuje tak, že to moderní auta nedávaj.... možná díky emisím???? !!!! Euro... což by bylo logický... v lambdách je block.... kdy to místo propuštění vyvolá blokaci... aby němci byli spokojený :-) VW MERKEL atd... to si myslim já.... 8)

ps: Libore co bys mi doporučil za auto? Aby bylo podle tvých představ... 8) věříš vůbec nějaký automobilce... ?

Kurva sem si polil prdel vodkou :-) sem se zamotal do audio kabelu a kurva... :biggrin:

ps všechno to vyfotim, až bude Yoshimura ve standardním režimu, zatim je až moc holotropická :biggrin:
Zase všechno je k něčemu dobrý... já sem si vychutnal jízdu bez stabilizace na šumavu a zpátky... a je to hustý :-) gumy pískaly v zatáčkách... auto se chovalo víc jako teréňák než jako sporťák.... pružilo jako Terrano, nebo Land Cruiser, nebo jako Pajero... celý auto pérovalo :-) divně :-) každá nerovnost byla cejtit... zajímavý náhodou.... ale lepší je to s tou stabilizací... to jo...
Auto se chovalo jako jeep... ne jako sporťák... a to druhý mě baví víc...

Tak dobře, zajímá mě kolik jsi měl FB20 a jak si je řešil...??? Nezajímaj mě FA20--- ale svíčky ti vyfotim... proč by ne...
ps: ty svíčky vypadaj jako moje použitý NGK... co mam schovaný od tý doby co jsem řešil lambda sondu na celice.... mam je pořád schovaný.... ty za to nemohly... fachaly by další 2 roky minimálně...
Let´s play a GAME.....
ObrázekObrázekObrázek
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Libor12 obtěžuje FB20 a nikdy ten motor neservisoval----- tak to je... je to až absurdní jak drsně se Libor12 cejtí.... jak všemu rozumí... ale tak když někdo udělá blbce ze mě... vrátim mu to....
proč by k tobě jezdily FB :biggrin: 20 to mi vysvětli... z lásky? :biggrin:
Nooo celý se to dá pochopit obráceně... nikdo k Liborovi odsud nepojede... proč? no proto že jsme se nepochopili... :biggrin: Nebo že by mě snad Libor pochopil?
ObrázekObrázekObrázek
Odpovědět

Zpět na „Pavlačová plenárka“