Nová COROLLA 2019
Re: Nová COROLLA 2019
Nenecham sa len tak odbit, ale celkovo sa mi tam nieco nepozdava. V utorok mi este volali, ze maju problem s plnickou, a ci im teda mozem nechat auto o jeden den viac. Ci to malo vplyv na hadicku, alebo nie uz nema zmysel zistovat, ale v kazdom pripade ... v stredu bola hadicka "dobra", a v sobotu je uz z nej emental? Je to vysoko nepravdepodobne, ze sa takato zavada objavi v kratkom case po oprave, podla mna v tom bude nejaka spojitost s "opravou". V praci pouzivame vysokotlake hadice v strojoch (ktore idu skoro kazdy den), a jedina zatial odisla po 10 rokoch, zvysne maju aj 15.
Kedze hadicka nie je okamzite skladom, tak musim cakat do dalsieho tyzdna. Uvidime co z toho nakoniec bude ...
Kedze hadicka nie je okamzite skladom, tak musim cakat do dalsieho tyzdna. Uvidime co z toho nakoniec bude ...
Ten problem s plnickou bude pointa pruseru.
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
Ano súhlasím to dáva zmysel.
Ak auto neskontrolovali a únik bol do pár dni tak by som tlačil na nich argumentom zle odvedenej a nedotiahnutej práce.
Ale….
Tak ako ty ich musíš presvedčiť o zlej oprave čo je nedokázateľné tak ťa oni budú presviedčať možno o únave materiálu a vyššej moci.
Tak hádam uspeješ
Ak auto neskontrolovali a únik bol do pár dni tak by som tlačil na nich argumentom zle odvedenej a nedotiahnutej práce.
Ale….
Tak ako ty ich musíš presvedčiť o zlej oprave čo je nedokázateľné tak ťa oni budú presviedčať možno o únave materiálu a vyššej moci.
Tak hádam uspeješ
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
Takze ten moj "nepodarok" je uz doma. Dalsia faktura +205 €, konecna suma (dufam) za opravu "krasnych" 880 €.
Teraz mi uz v stredovom panely nic nehuci\nesyci. Menila sa este trubka(hadica?) a nejaky snimac. Nauctovali si vymenu tychto veci + chladivo. Za plnenie klimatizacie si uz neuctovali nic. Cize oprava sa mi predrazila celkovo o 480 g chladiva, takze realitvne okey. Snad to uz bude bezat, ale ak by nieco, tak tretikrat im to uz do ruk nedam.
Podla pristupu prijimacieho technika som usudil, ze su si plne vedomi, ze tu prvu "opravu" nedotiahli. Ostalo to len pri chlacholeni, ake zlavy z opravy som teraz dostal. Uz som sa tam nakoniec ani nenatahoval, pre 100 € sa vesat nepojdem a ani tam stracat cas dotahovanim sa. Zivot ide dalej a snad aj Corolla
Teraz mi uz v stredovom panely nic nehuci\nesyci. Menila sa este trubka(hadica?) a nejaky snimac. Nauctovali si vymenu tychto veci + chladivo. Za plnenie klimatizacie si uz neuctovali nic. Cize oprava sa mi predrazila celkovo o 480 g chladiva, takze realitvne okey. Snad to uz bude bezat, ale ak by nieco, tak tretikrat im to uz do ruk nedam.
Podla pristupu prijimacieho technika som usudil, ze su si plne vedomi, ze tu prvu "opravu" nedotiahli. Ostalo to len pri chlacholeni, ake zlavy z opravy som teraz dostal. Uz som sa tam nakoniec ani nenatahoval, pre 100 € sa vesat nepojdem a ani tam stracat cas dotahovanim sa. Zivot ide dalej a snad aj Corolla

Aha, takze ked nieco dodrbu, odlahcia ta o dalsich 100€ a nechaju ta dva tyzdne navyse v sezone sa saunovat v ich super pkechovke, tak toto sa dnes vola " korektny pristup" ?
Kam sme sa to dostali....
Kam sme sa to dostali....
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
Hladal som alternativu, ale recenzie ostatnych oficialnych servisov na vychode SR tiez ziadna vyhra ... a podla mna bude horsie. U nas do firmy chodia praxovat dualisti, ktori neovladaju desatine ciarky. A nie tak davno sme v skusobnej dobe mali absolventa strednej skoly z oboru, kt. nevedel vytukat na kalkulacke 2x6 

Kedysi, ked som mal este ....nácť rokov , som bol na čundri a stretli sme tam vešticu. Vyvestila mi, ze budem zit 120 rokov. Nemam z toho este ani polovicu a uz nemam chut, ked sa tak na tento svet pozeram....ocividne ma chcela nasrat, len som to vtedy nepochopil 

Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
V podstate mas pravdu. Len neviem aku emociu si z toho mam zobrat
Mozno az na ten vyskyt blbcov....asi to tam mate inak. U nas sa to moze lisit. Podobne ako s medvedmi.
Na druhej strane premnozenie blbcov nikto neriesi. A pritom pachaju ovela vacsie skody nez medvede

Mozno az na ten vyskyt blbcov....asi to tam mate inak. U nas sa to moze lisit. Podobne ako s medvedmi.
Na druhej strane premnozenie blbcov nikto neriesi. A pritom pachaju ovela vacsie skody nez medvede

Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
Tak s verejným publikovaním názorov je to trošku komplikovanejšie. Slušne veľkú rolu v tom hrá aj to, že strašne veľa ľudí si myslí, že sloboda slova je to isté ako možnosť slobodne klamať či zavádzať.
Každopádne za socíku nemohol hocikto publikovať verejne čo si zmyslel. Občas sa mi za tým cnie.
Niežeby sa za socíku verejne neklamalo, to netvrdím.
Rozhodne máme teraz jednoduchší prístup k informáciám. Problémom je, že je treba vedieť identifikovať v tom množstve nepravdivé. A tu prichádza na scénu úroveň blbosti jednotlivca.
Niektorým ľuďom ale nepomôže ani svätená voda. Pred týždňom som videl na letisku v tureckej Antalyi poskakovať jednu nervóznu rusku s deckom rovno pred WC, ktorá na obsluhu letiska jačala že prečo nikto nemá poruke pre jej decko ktorému je zle sáčok na vracanie. Strašne to decko naťahovalo - ako kušu. Chápete - rovno pred WC. To koľko rozumu je treba na to aby jej došlo, že má odviesť decko vybľuť sa na pár metrov vzdialené wecko?
Každopádne za socíku nemohol hocikto publikovať verejne čo si zmyslel. Občas sa mi za tým cnie.
Niežeby sa za socíku verejne neklamalo, to netvrdím.
Rozhodne máme teraz jednoduchší prístup k informáciám. Problémom je, že je treba vedieť identifikovať v tom množstve nepravdivé. A tu prichádza na scénu úroveň blbosti jednotlivca.
Niektorým ľuďom ale nepomôže ani svätená voda. Pred týždňom som videl na letisku v tureckej Antalyi poskakovať jednu nervóznu rusku s deckom rovno pred WC, ktorá na obsluhu letiska jačala že prečo nikto nemá poruke pre jej decko ktorému je zle sáčok na vracanie. Strašne to decko naťahovalo - ako kušu. Chápete - rovno pred WC. To koľko rozumu je treba na to aby jej došlo, že má odviesť decko vybľuť sa na pár metrov vzdialené wecko?
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 17:26, celkem upraveno 1 x.
měnil někdo olej na Corrole hybrid r.v. 2019?
Jde mi hlavně o to, jestli výběr je ok:
olejový filtr
https://granex.cz/olejovy-filtr-bosch-f026407221
olej:
https://granex.cz/millers-oils-xf-premium-0w-16-5l
Případně navrhněte.
Jde mi hlavně o to, jestli výběr je ok:
olejový filtr
https://granex.cz/olejovy-filtr-bosch-f026407221
olej:
https://granex.cz/millers-oils-xf-premium-0w-16-5l
Případně navrhněte.
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
Nevím co Toyota píše v návodu k obsluze ale radši bych dál 0w20. Ta 0w16 od MO je docela drahá. Moje doporučení je
https://www.motora.cz/oleje/petronas-sy ... 117163.htm
a můžeš vyměnit 2x za 1500 kč.

https://www.motora.cz/oleje/petronas-sy ... 117163.htm
a můžeš vyměnit 2x za 1500 kč.

no, tuším v návodu je 0W - 16 a i od začátku mě tam lili 0W-16. Tuším, ale že v začátku prodeje byla 0W-16 málo dostupná, tak lili i tu 0W-20.
Každopádně já zustanu u té 0W-16, když mě ji tam lili od začátku.
Ale ta cena za 0W20 je suppper
Každopádně já zustanu u té 0W-16, když mě ji tam lili od začátku.
Ale ta cena za 0W20 je suppper

Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Jestli trváš na 0w16 tak perfektní Eneos X
https://www.eneos.cz/eneos-x-0w-16-ultra/ a zas ti zůstane polovina peněz.