To odpojenie nic nesposobi. Akurat treba aktivovat brzdovych asistentov po znovu pripojeni baterie. Ta diagnostika je vsak krajne riesenie.papi píše: ↑čtv 15.12.2022, 10:28
ono to není jen tak jednoduché s tím odpojením. V návodu je, že pokaždém odpojení bys měl jet na diagnostiku, jinak se mohou objevit chybové hlášení i na brzdy atd ......, právě tím odpojením si člověk může "nasrat" do kalhot ...
Někdo už na FB psal, že má i odpověd od TOYOTY, že baterku je lepší neodpojovat při nabíjení a zachovat postup, že auto musí být vypnuté a pak klasicky přes konektory baterky nabít
Ja som v jednom pripade musel bateriu vybrat, nebolo na vyber a prezili sme to obaja bez ujmy. Auto aj ja.

Pokial ide o tu odpoved Toyota tak to som bol ja kto o tom pisal. A ono to je trosku inak.
Spomenul som ,ze v navode je napisany postup pri nabijani baterie v aute, kde sa pise, ze je treba odpojit kostriaci kabel z baterie pred nabijanim. Co je v podstate to iste ako bateriu z auta vybrat.
Odpoved diagnostika z Toyota bola neutralna a tento bod navodu nijako nevyvratil.
Nabijat vsak odporucil tymto sposobom.
Tam kde je bateria pri motore tak nabijacku pripojit priamo na kontakty baterie.
Bez odpajania kostriaceho kabla ako je to spomenute v navode. Cize tento bod navodu brat ako nepodstatny.
Tam kde je bateria umiestnena vzadu tak plus kabel nabijacky pripojit na polovy nastavec (kolik) v poistkovej skrinke a minus kabel nabijacky pripojit na kostru vozidla idealne na motor.
Takze ak to zhrniem vyplyva mi z toho jedno. Nabijat mozeme oboma sposobmi a nic tym nepokazime ak aj v pripade baterie vpredu zapojime plus na bateriu a minus bud na bateriu alebo na blok motora.
Nabijam tak uplne bezne. Cize plus na bateriu a minus na motor. A ak sa pamatam tak mam za sebou uz 3 taketo nabijace cykly. A jeden s vybratou bateriou.
Vtedy som vsak musel aktivovat brzdovych asistentov. Aktivacia prebehla uplne normalne a bez nutnosti navstivit servis a riesit to diagnostikou.
Ine problemy ako zle nabijanie trakcnej baterie (aj o tomto niekto uz pisal) po vybrati baterie z auta , ci nabijani cez bateriu a s pripojenim minus kabla na kostru motora som nezaznamenal.