Tempomat a spotřeba

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

kar202 píše:
manager1 píše:zdares...mam auto po prvni kontrole...10000mil.....kazdy tady pise spotreby 5.5,:6.1...atd,ja se snazim netlacit nato a i tak mam prumer pri 30% dalnice,40% okresky,30% mesto 6.5l/100km,tak ja nevim :roll: jestli je to mnou nebo autem...a to tankuji shell... :roll:
Já si myslím, že tvá spotřeba je naprosto srovnatelná s tou mou. Pokud mám 40% dálnice, taky mi to poskočí a možná více než tobě. To už pak záleží, jak rychle se po té dálnici jede. Já jsem psal o tom, že jsem byl na podzim na průměru kolem 5,6 (většinou město a okresky) ....o tom pásáku jsem samozřejmě žertoval, ale pravdou je, že teď se na tuto spotřebu nějak nemohu dostat dokonce ani teď, když se oteplilo. Je mi jasné, že to je malý rozdíl, ale přece jen mi to hlavou vrtá.

Zatím mám tuhle teorii: Momentálně mám už 2x za sebou natankovanou Vervu a ta má vyšší cetanové číslo než TOP Q. Pokud je ta Verva jinak destilovaná (na zimu jí určitě při destilaci snižují obsah parafínu kvůli filtrovatelnosti), tak to zároveň sníží dosahovaný výkon. Ony právě ty těžší frakce v naftě dělají největší výkon. Už jsem tu psal, že se chystám znovu pomoci testu porovnat obě tyto nafty a čekal jsem na počasí. Myslím, že čas nadešel. Další nádrž natankuju TOP Q, otestuju a dám vědět. Uváděl jsem tady, že právě u Vervy pozoruju ještě jeden zádrhel - zdá se mi, že velice rychle degraduje. Při čerstvém dotankování pozoruju lepší spotřebu, než u druhé půlky nádrže. Určitá degradace je logická (zpětně vracená nafta prošla ohřevem až na 120 stupňů), jenže rozdíl se mi zdá právě u Vervy nějak moc velký. Vyzýval jsem tu ke společnému pozorování, ale zatím se nikdo nepřidal. Mi se prostě jeví TOP Q s dodatečnou aditivací VIFem za lepší, než všemi chválená Verva, ale zatím si to nedovolím kategoricky tvrdit, jak říkám dlouhodobě testovat se teprve chystám. Ale více hlav, více výsledků a lepší vypovídací schopnost.
Pánové, tak dnes jsem konečně nezapoměl doma VIF a natankoval u Benziny opět starý dobrý Dieset TOP Q, nalítal po městě (Ostrava) asi 80 kiláků a mám na PP 5,6 !! Ani jsem se nijak zvlášť nesnažil. Na tu přechvalovanou Vervu jsem to na poslední dvě nádrže nedokázal stlačin pod 6 ani v kombinaci s okreskama a s velkou snahou. A to jsou to nafty od jedné firmy a takové rozdíly ve spotřebě. Tohle si vyzkoušejte a možná někdo odhalí, proč má vyšší spotřebu. Ode dneška už nebudu Vervu tankovat, ani když nebudu mít sebou VIF a raději ho doleju s krátkým dotankováním později.
Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
dave456
Řidič

Příspěvek od dave456 »

kar202: hmm, ale věřím, mi po ově (ale lehká noha) ukazuje 5.9. Spíš ještě i z předchozího auta mám zkušenosti, že není pumpa jako pumpa. Už leta beru hodně u takové malinké v Třebovicích, tankují tam pekaři s dodávkama od Hrušky, takže výtoč obrovská a subjektivně se mi zdá v poho. Třeba na rudné se mi moc nelíbí, hlavně teda i cenově. Chvilku jsem experimentoval s ultra-dehet od globusu, ale nešmakovalo to.
Zítra asi pojedu do rakous, takže nabumbáme kvalitní zápaďackou ropu, vidím to tak na 4.8l :)
Avensis 2.0 D-4D, 93 kW, kombi
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

dave456: co je to za zančka v těch Třebovicích?
dave456
Řidič

Příspěvek od dave456 »

kar202 píše:dave456: co je to za zančka v těch Třebovicích?
obyč benzina, bez vervy
http://www.benzinaplus.cz/cz/detail-cs.html?id=303
hele, ale rozumně, je to jenom můj dojem, nic víc :!:
Avensis 2.0 D-4D, 93 kW, kombi
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

dave456 píše:
kar202 píše:dave456: co je to za zančka v těch Třebovicích?
obyč benzina, bez vervy
http://www.benzinaplus.cz/cz/detail-cs.html?id=303
hele, ale rozumně, je to jenom můj dojem, nic víc :!:
Tak díky, vůbec jsem nevěděl, že tam má Benzina pumpu. Moc jich není, tak je dobré vědět.... Když je tam "výtoč", tak to nemá chybu. Na Vervu já už nehraju, jak jsem psal výše. Také jsem přemýšlel, že by ta vyšší spotřeba s Vervou mohla mít tenhle ten důvod (stará u pumpy, malá obrátka), ale nezdá se mi to. Jak jsem psal, těsně po natankování jsem na ní měl o něco lepší spotřebu a postupně se zhoršovala .....spíše to připisují té degradaci vlivem tepla ...., ale to přece nemůže být normální, když to u TOP Q nepozoruju. Jo hold jsou věci, do kterých rafinerce nevidíme...
karlos76
Řidič

Příspěvek od karlos76 »

Se mi snad zdate karlici, zakazuju vam psat nesmysly typu 6,1 litru u D-cat dokud to neuvidim na vlastni oci, mych 8 na PP pri slusne jizde tomu proste neveri!! :))[/quote]
Člověče průměrnou spotřebu na celou nádrž nad 8 jsem ještě neměl.....to bych si musel přerazit nohy :lol: :lol: :lol: Co tam máš za gumy, hustíš to vůbec??? Doufám, že to nemáš pásák (jako u rolby...) :lol: :lol:[/quote]

Tady nekdo proste porvokuje :). Ted mi to kleslo na 7,9... asi tim, ze jsem vymenil vzduchovej filtr... V servisu nic nenasli, gumy mam jeste zimni neb pojedu do rakous lyzit, stejne tam mam 4mm, tak to asi pres leto dohobluju na 2mm... Zimni/letni 215/50/17, letni jsou Pirelli, zimaky Barum Bravuris. Oboji foukam na cca 2,4. Max. spotrebu jsem mel v prosinci 9,2l, rakousko zpet, na strese lyze, prkna bez rakve, kdyz to slo, tak tempomat 160. Nikdy jsme do toho nenatankoval vervu nebo topQ, mozna to zkusim, tankuju jen OMV, benzina, obcas i lukoil, shell, agip.
Prius + 2013
Auris HSD 2015
Ex. Avensis 2.2 D-CAT 2007, Corolla 1,3 1995
gooffyy
Věčnej rejpal

Příspěvek od gooffyy »

krásný den na projížďku dnes, co??? nešetřil jsem avíka a naložil jsem mu co se do něj vešlo..... spotřeba okrsky/město 60/40 a to že jsem se FAKT svezl... ošklivých 10,2 ale nelituju, krásně sem se povozil...
Toyota Avensis 2,2 D4D 110KW
manager1
Navigátor

Příspěvek od manager1 »

mne pocitac ukazuje v prumeru 6.6l/100km,ale jak natankuji a propocitam,tak mi to vychazi 6.25...
Toyota Avensis T27 2.0 D-4D , T4,sedan,koupena 4.7.2010 v GB
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

gooffyy konecne nekdo, kdo se nehoni za spotrebou - ostatni prominou. Jizdu si ma clovek uzit, pokud se chci kochat, pojedu autobusem nebo vlakem. :D
Me snaha o jizdu na spotrebu vydrzi tak prvni kilometr, pak nekoho dojedu a snaha je pryc. I tak se drzim kolem 7, coz je na jizdu kolem prahy a po praze celkem slusna hodnota.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

karlos76 píše:Se mi snad zdate karlici, zakazuju vam psat nesmysly typu 6,1 litru u D-cat dokud to neuvidim na vlastni oci, mych 8 na PP pri slusne jizde tomu proste neveri!! :))
Člověče průměrnou spotřebu na celou nádrž nad 8 jsem ještě neměl.....to bych si musel přerazit nohy :lol: :lol: :lol: Co tam máš za gumy, hustíš to vůbec??? Doufám, že to nemáš pásák (jako u rolby...) :lol: :lol:[/quote]

Tady nekdo proste porvokuje :). Ted mi to kleslo na 7,9... asi tim, ze jsem vymenil vzduchovej filtr... V servisu nic nenasli, gumy mam jeste zimni neb pojedu do rakous lyzit, stejne tam mam 4mm, tak to asi pres leto dohobluju na 2mm... Zimni/letni 215/50/17, letni jsou Pirelli, zimaky Barum Bravuris. Oboji foukam na cca 2,4. Max. spotrebu jsem mel v prosinci 9,2l, rakousko zpet, na strese lyze, prkna bez rakve, kdyz to slo, tak tempomat 160. Nikdy jsme do toho nenatankoval vervu nebo topQ, mozna to zkusim, tankuju jen OMV, benzina, obcas i lukoil, shell, agip.[/quote]

.....a jsme doma. Co kdyby ses tak podíval, na kolik se foukají sedmnáctky....
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

tak sem ted kouknul do manualu a musim konstatovat ze sem debil, mam slusne podhusteno, proto mi sla spotreba nahoru po obuti zimaku :roll: :D
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Natankoval som "95+ powered by TESCO", teplota 23 stupnov a zimaky kvoli rakuskym "sprostohlavam" :roll: ! Eko jazdu nedokazem, takze ...

Spotreba
Cesta do NR 5,6 L (cca 100 - 110, sama dedinka, bez dialnice)
NR - Wien 6,4 L (D1 tempomat 130 tacho, AS 98 km/h)
Wien - Salzburg 6,8 L (A1 tempomat 140 km/h, AS 109 km/h)

Celkovo 6,9 L a celkova priemerna rychlost 115 km/h. Pisem o cca 1000 km trati. Opakujem na zimakoch pri 23 stupnoch - lepidlo na kolesach.
(nieco mam na teflone natocene, ale este som to nevidel)
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
modus ponens
Řidič

Příspěvek od modus ponens »

CommonUser píše:teplota 23 stupnov a zimaky kvoli rakuskym "sprostohlavam" :roll: !
Pokial viem, tak v Rakusku su zimne pneu povinne sice od 1.11. do 15.4., ale iba pri zimnom pocasi, t.j. sneh, lad a pod. Teraz uz take nieco asi nehrozi...
CommonUser píše: Spotreba
Cesta do NR 5,6 L (cca 100 - 110, sama dedinka, bez dialnice)
NR - Wien 6,4 L (D1 tempomat 130 tacho, AS 98 km/h)
Wien - Salzburg 6,8 L (A1 tempomat 140 km/h, AS 109 km/h)
Toto dokaze pri tychto rychlostiach aj "stara" 1.8-ka. Horsie je to pri vyssich rychlostiach, kde chyba 6. prevodovy stupen. Ale to som uz pisal.
Toyota Avensis Wagon T25 2.0 D4D 93kW 2008
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

modus ponens píše:Pokial viem, tak v Rakusku su zimne pneu povinne sice od 1.11. do 15.4., ale iba pri zimnom pocasi, t.j. sneh, lad a pod. Teraz uz take nieco asi nehrozi...
Staci trochu zimy a mozes zaplatit az do 5000 Eurakov v konani. Isiel by si do toho risku ?
modus ponens píše: Toto dokaze pri tychto rychlostiach aj "stara" 1.8-ka. Horsie je to pri vyssich rychlostiach, kde chyba 6. prevodovy stupen. Ale to som uz pisal.
A to si skusal na rovnakej trati v rovnakych rychlostnych vykonoch ?Alebo si pocul ? Ja som mal na 1,9 TDI 6,2. Takze mozem porovnavat.
Zasa 6ka nie je totalne spasitelska ! Len podla otacok zerie motor podla teba ? :wow:
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

Nazdar Commone, těch 5000 Eurákou bych neriskoval ani já, ale chce to klídek pánové. Dnes se používá do směsí v pneu silika, takže to už tak moc nevadí, když se oteplí, má nesrovnatelně větší tepelnou odolnost a stabilitu, než kdysi jen kaučukové směsi. Já byh řekl, že spotřebu máš super.

Také jezdím ještě na zimákách a ve předu je nechám dohoblovat, už mají sotva 4 mm. Spotřebou jsem na 5,7 město/okresky halp und halp. Opakovaně raději pro jistotu připomenu, že nejezdím "na spotřebu eko styl", ale naprosto normálně, pokud zrovna nemám naloženo až po střechu, tak spíše rychleji.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“