Hrkotanie, vybrovanie a podobné pazvuky

vše ohledně modelové řady Yaris
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Čepo,ty si môj človek - posielam ti pusu na čelo :lol: :lol: :lol:
(neboj,nie som...)

Ale ako píšeš- ja som auto nekupoval s informáciami,že buchoty su bežným javom správne fungujúceho auta...Viem,že aj iné značky to lahké nemajú,ale mna to nezaujíma... Ja som kupil toyotu a je mi jedno,akej je triedy..Je to Toyota a hotovo!!
Tie podblatníky som kontroloval a aj vyťesňoval z rôznych častí a strán.Dokonca som nad predným pravým kolesom nahmatal nad tým umelohmotným krytom 2 lanká,ktoré som "poslepiačky" prilepil o podblatník obojstrannou lepkou,aby prípadne nebúchali.Mal som sice dorezané ruky od toho umelohmotneho krytu,ale čo neuribím na zistenie závady...
Ale ešte raz sem hodím jednu vetu,ktoré som už spomínal ( a to aj v servise!)

Ked je auto naložené, nič nebúcha !!!!!!!!!
Ako príklad dám dnešný deň:Išiel som s manželkou asi pred 5 hodinami do tesca. Ked sme išli dvaja s prázdnym kufrom ,tak to boli slúšné "jeby " do auta.
No ked som naložil kufor taškami s vodami , zemiakmi , nejaké mlieko , mäso...teda cca dokopy 50kg, auto bola ako limuzína :P

Čiže ak mám plný kufor, vypadá to,že je všetko je to OK
Takže asi je niekde pes zakopaný určite....
Ale ak povedia páni v Bystrickom servise,že nič nebúcha ,tak NEBUCHA !!
No a aj keby ano,tak to nie je vraj závada v týchto triedach áut sú to bežné veci a nemám počúvať tak velmi takéto zvuky .A toto povedal profesionálny servisant v AUTORIZOVANOM SERVISE TOYOTY , potom to asi bude pravda... :roll: :roll:
Ved aj na papiery -ako na odovzdávajucom protokole je napísané,že urobili viacere skušobne jazdy a žiadna podobna zavada sa neprejavila ! -tým pádom sú krytí.

Vieš si predstaviť,že by si prišiel na nejaký koncert profesionálneho hudobníka a skôr,než by začal hrať by povedal divákom -alebo posluchačom ,že ak budem spievať alebo hrať falošne,je to bežná vec...ved mám len konzervatorium (strednu 6 ročnu školu) a nie vysokú školu !!! To patrí v mojej triede bežnou záležitosťou,čo nie je teda závadou...
No ty môj koki.... toto by som asi povedal prvý krát v živote a naposledy...
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

2 muco
Tak som si to čelo otrel :lol: .
Skús vyhádzať celý kufor (rezervu-ak máš, vercajk, podlážku kufru, plato kufru..) a postupne to tam dávaj spať kus po kuse. Po každom kuse urob testovaciu jazdu. Takto by si mal na to 100% prísť. Pokial by si nebol úspešný, tak potom zostáva podvozok (náprava, dorazy,uchytenie výfuku...) a na to potrebuješ dielenský zdvihák. Doporučujem ti však ten buchot popočúvať z viacerých miest v aute. Mám to z vlastnej skúsenosti na mojom Aurise. Zdalo sa mi, že niečo vŕzga vzadu v oblasti kufra. Syn čo sedel na mieste spolujazca však tvrdil, že to počuje niekde od okna vodiča. Vo finále vŕzgal plast pod torpédom predného okna.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Ak by sa niekomu stalo to, že by mu niečo buchalo a nikto by na to nevedel prísť čím to je aj po vylúčení pridania hlasitosti rádia ,jedno z riešení je aj oprava vozovky :) :)
( P.S. - trochu podjeb.vam sice, ale som šťastný,lebo je toto u nás historický okamžik !!! doteraz diery ako také vždy len zaplátali ,no hrbolov bolo viac než dosť... )

Obrázek
Toyota Auris 1.8 hybtid
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

no tak muco to je krasa kiez by takych bolo vsade dost ;)
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Neviem čo sa stalo,ale začali u nás nejak opravovať na sídliskách nielen cesty,ale niekde aj chodníky (aj s frezovaním starých povrchov - u nás to bolo"len" položenie 2 vrstiev tohoto niečoho bez frézovania..)
Ešte urobíme so susedom čiary na parkovisku,lebo parkujú niektorí ako dementi a bude kompletka :lol: :lol: (dúfam,že tie čiary nebudú ignorovať)
Toyota Auris 1.8 hybtid
PT
Navigátor

Příspěvek od PT »

No ja som sa s tukanim strapnil priamo v servise v NI. Stazoval som sa na tukanie v spolujazdcovych dverach. Servisman spravil okruznu jazdu a zistil, ze mi to robi antena v odkladacom priestore spolujazdcovych dveri. Antenu tam zvyknem odkladat pri parkovani do garaze domu. Je to v suterene domu a dost strme a antenka vzdy zavadila o ram dveri (175cm).

A minule som si vsimol, ze v dazdi mi nieco klope -dost otravne- na strane vodica... akoby mi niekto tukal zvonku na dvere. A to iba mimo mesta/dediny. Nakoniec to boli kvapky co padali pri rychlosti nad 50km/h zo spetaka niekde na bok auta.
Yaris 1,0 r.v. 2006
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Sice si sa strapnil,ale prišiel si (alebo teda servismani) na to,čo to bolo...ja som bol iný típek...Všetko vyhodené a buchotu bolo stále...Samozrejme,že v servise bolo všetko vporiadku-ako to aj býva...
Toyota Auris 1.8 hybtid
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

A nebuchotce ti zadna SPZ? Mas ju neako lepsie uchytene alebo len standartne dvoma srobmi? Mne to robilo strasny rachot na corolle ale tam to je umiestnene priamo na kufrovych dverach.
A mal si z toho kufru vytahnutu aj spodok, alebo ten si tam nechal?
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

smutok- v živote nikto tolko nehladal a nevylúčil čo to môže byť ,ako ja...
Môže ti to potvrdiť pibopiki že??? Ten sa mi smial (ked to videl v servise),že všetko už videl ,ale také výstelky do rôznych častí karoserie ešte nevidel... Môže ti to potvrdiť 8)

P.S. Tu SPZ mi ešte v Nitre podlepili molitanom cca týždeň po kúpe.. - to bola ako prvá skúška,či to nebolo tým..:P :P
Toyota Auris 1.8 hybtid
rotkaf
Člen Týmu

Příspěvek od rotkaf »

Ahojte, tak ja som prišiel na dve závady (za 3 roky a 8 mesiacov)
1. drnčal mi kryt nad zadnou časťou výfuku- také dva kúsky "alobalu" čo sa opierali o seba- tak som ich znitoval
2. keď nesedí spolujazdec na sedadle, tak operadlo má vôľu a neprijemne búcha- a to riešim svojsky(keď už nemôžem tak mu 1-2 pritankujem ,potom znovu tak 3-4 krát ) a potom už mi je to jedno lebo mam taký nerv :lol:...
a tak ďaleko aj tak sám nejazdím.... :roll:
Odpovědět

Zpět na „Yaris“