dokončený projekt Corolly Gt-s AE98

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
medved.design
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od medved.design »

Koukám, že si místo rollky postavil tank co? Tenkrát jsem se taky na mazdě divil, že mám spotřebu 16 litrů mimo město, a pak jsem zjistil, že mám děravou nádrž, těsně nad polovinou nad tim lisovaným okrajem to teklo :P ale tim to asi nebude :D , určitě to máš v cajku
Toyota Corolla 1.3i 5dv hatchback r.v.92 55kw
http://www.medved-design.wz.cz/wordpress
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

No zespod jsem to prolízal vše a nic.Ono je prdlý těsnění pod hlavou a žere mi to dost vodu.Tak trochu mám z toho přímej vstřik vody do válců. :lol: A z výfuku mi jde dost páry a teče proudem voda.A je to čím dál tím horší.Zrovna se chystám na GO hlavy,tak nevím jestli to pomůže.Co myslíš?Nebo ještě může být zrada jinde?
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
medved.design
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od medved.design »

no jestli je v prdeli těsnění pod hlavou a voda jde do výfuku, tak proč by nemohl jít benzín do vody? Každopádně to je dost závažnej problém, vždyť to ani nemůže pořádně jet
Toyota Corolla 1.3i 5dv hatchback r.v.92 55kw
http://www.medved-design.wz.cz/wordpress
stqeno
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stqeno »

Tak pokad je v prdeli tesneni tak bude vymena tekutin oboustranna.
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Tyda na videu jde vidět,že jsem zrovna vyvřel. Už jsem autí odstavil a jezdím jen v nejnutnějších případech.
http://www.youtube.com/watch?v=JDU9mnzl8Ps
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Vaši práci (tondovu a medved.design) obdivuji a smekám. :thumbsup:

S tím špatným těsněním není zrovna moc dobrý ani nouzově jezdit. Stalo se mi totiž na motorce, že mi fouklo těsnění já si toho nevšiml a chvilu s tím jezdil až sem si všiml že mi za běhu kape z přepadu chlad. kapalina. Pak sem sice těsnění pod hlavou vyměnil, ale už sem měl "vypečenej válec" - v místě kde bylo těsnění fouklé se vložka válce trochu vypoukla. Pak sem slyšel že se to může časem zadřít... Dával bych si na to být tebou pozor.
Holomek!
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

stqeno píše:Tak pokad je v prdeli tesneni tak bude vymena tekutin oboustranna.

To teda jo,páč jí se z toho asi poseru. :mrgreen:
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Rampa89 píše:Vaši práci (tondovu a medved.design) obdivuji a smekám. :thumbsup:

S tím špatným těsněním není zrovna moc dobrý ani nouzově jezdit. Stalo se mi totiž na motorce, že mi fouklo těsnění já si toho nevšiml a chvilu s tím jezdil až sem si všiml že mi za běhu kape z přepadu chlad. kapalina. Pak sem sice těsnění pod hlavou vyměnil, ale už sem měl "vypečenej válec" - v místě kde bylo těsnění fouklé se vložka válce trochu vypoukla. Pak sem slyšel že se to může časem zadřít... Dával bych si na to být tebou pozor.

Díky za chválu.Myslím,že jsem neudělal na Karolíně ani polovinu toho co medved.design.Nejhorší na tom všem je,že nás brzdí finance.Když by tak byl nějaký sponzor........by bylo úplně ideální.V současný době mám v autě narvaných nějakých 80 tisíc.A to jen za díly a lak.Zbytek vlastně domácí opravy,takže servis jsem neplatil.Ale už mně ta bezedná studna vysála všechny finance a čekám až mi nějaký 3000,- na GO hlavy spadnou z nebe do klínu.Ale furt nic :cry: Tak nevím.Ale každopádně díky moc.Jezdit už fakt jezdím jen v nejnutnějším a točím to tak do 3000 max,takže doufám že ještě ten týden vydrží.To už na tu GO pude.Zrovna zjišťuju jaký snížení hlavy u mně připadá v úvahu.
A taky mi začalo chrčet spojkový ložisko,takže musím udělat i spojku.
Starý auto no :?
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Není zač, nejde ani o to kolik toho kdo udělal, ale že vůbec udělal. Znám hodně lidí co starý auto hodily do šrotu a obměnily a o tom to je, že člověk má k tomu auto nějakej vztah. Každopádně Vaši zručnost jenom chválím.

S těma financema to znám moc dobře. Jako student se musím buď spolehnout na příspěvek od rodičů nebo brigády... Kvůli černé corolle sem musel prodat tu motorku, která člověku přece jenom chybí a na opravu stříbrné si budu muset půjčit nebo se začít nějak otáčet.. Ono je to jedna drobnost, druhá drobnost a hned se ti to nasčítá, šak to znáš sám. Jinak ta spojka, to bych asi vyhodil celej motor ven a v klidu si to na něm udělal i s tou hlavou.

Taky se snažím, i přesto že chodím na gympl (je mi teprv osmnáct), dělat si všechny opravy na autě sám. S výměnou převodovky (u černé z automatu na manuál) mi samozřejmě pomáhal automechanik, ale zjistil sem že toyoty zase nejsou nějak složitý auta a chce to trochu odvahy a hrozí maximálně nějakej strženej šroub...
Holomek!
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Rampa89 píše: ......ale zjistil sem že toyoty zase nejsou nějak složitý auta a chce to trochu odvahy a hrozí maximálně nějakej strženej šroub...

Tak s tím jak si poradíš s Toyotou zasloužíš poklony ty,páč já když byl na škole,tak jsem opravoval maximálně Jawu.Jinak to,že ty naše Toyoty nejsou složitý stoprocentně souhlasím......chce to prostě vždy rozdělat a uvidí se.Ale taky se najdou věci nad kterými mi zůstává rotum stát.
Tak třeba že na té mé je koncový spínač pod spojkou.A jestli nezaboříš spojkovej podál až do koberca,tak se prostě nerostočí startér.Blblo mi to a než jsem našel proč auto nestartuje,tak bylo půl dne pryč a skoro celá elektrika rozdělaná.Kvůli takové blbosti.Ten koncáček spíná jen signál kterej vyleze z řídící jednotky a zase se tam vrací.Takže fakt záhul na moskový buňky :lol:
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Taky děkuju :) . O tom spínaču na spojce sem už u toyot slyšel, ale doma to u těch starších není ani u jedné... teda v podstatě to nebylo u té jedné, protože teď je to předělaný do té druhé :lol: a u té rodičů sem to nezkoumal, sem zvyklej aji všichni doma startovat vždy se spojkou takže ani nebyl problém. Spíš při tom překopávání automatu je na té aut. převodovce kontrolní "spínač" aby když tam nemáš daný N nebo P abys nenastartoval - když sme měli komplet auto složený s manuálem tak nešlo nastartovat, po tom co sme tam ten spínač zkusili zapojit a zahejblat s ním tak sme akorát spájely 2 drátky a hned to jelo...

Jo a souhlasím, nad některýma řešeníma zůstavá rozum stát, většinou přitom "chválím" japonský inženýry a doufám že za to byli povýšení :D . To auto je spíš taková skládačka, člověk když nemusí hrabat přímo do drátů tak jenom zapojuje konektory a šroubuje a hraje si s plastama...

Mimochodem, Jawy mě doma čekaj 2, ale to sou doslova renovace... 1933 a 1969 8)
Holomek!
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Tak to jsem taky v klubu, taky jsem student, taky jsem zpravil toyotu a taky me ceka JAWA perak z roku XXX :D :D
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

No vidíš aspoň nejsem sám :) .... doma máme schovanou 175 wiliers... ale ta je tam schovaná už tak 30 let, takže až se do ní jednou pustím tak mě to bude stát víc jak ty auta dohromady snad :D ... a to druhý je 90 roadster, ta na tom tak zle není... snad ji ještě letos osedlám 8)

Zítra se možná rozroste moje sbírka coroll, tak dám kdyžtak vědět...
Holomek!
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Jawa 90 roadster jsem mněl.A kamoš mněl Cross.To jsou dobrý motorky.Škoda,že jich je tak málo.Jinak u těch automatů to hlídání bývá no.A to se taky ani nerostočí startér ze?
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Jo taťka si tu 90 nemůže vynachválit, já to ještě jet neviděl, takže to nemůžu soudit... Já mám akorát 7 tis. km na simálovi a 17 tis km 125 ccm.

Jo ani startér se nezatočil, je to vlastně jak imobilizér, jenom kontrolky a dál nic.

Zítra si jedu pro další corollu... pak dodám foto..
Holomek!
Odpovědět

Zpět na „Corolla“