Možná sem to asi blbě vyjádřil - jestli vám to žere moc oleje, mohla by ta výměna kroužků na ventilech být dobrým řešením. Pokud se bude v servisu dělat jenom to, tak by to nemuselo být ani tak drahý - tipuju do 5000,- Lepší než zasírat motor těma černejma sazema ze spálenýho oleje (moje svíčky za pár měsíců byly totál černý).Stan píše:Dneska se mi Carinka vrátila z opravy, tak se chci podělit o nový zkušenosti.
Auto Carina E, model 92, liftback, motor 1,6, 16 ventil, 85 kW.
Problém byl, že po dvou letech, co ji mám, tak rapidně ztoupla spotřeba oleje. Motor šlapal furt jak hodinky. První rok sem mezi výměnama nedolíval vůbec. Druhej rok sem před výměnou oleje zjistil, že jsem úplně na dně (na měřicí tyčce vubec nic). Naštěstí se s tím nic nestalo. Pak jsem dal na rady a místo 5W 40 plné syntetiky nalil 10W 40 polsyntetiku. Oleje ale ubývalo furt víc a víc. Nakonec byla spotřeba asi 0,5 litru na 1500 km. Z výfuku šlo hodně šedivýho kouře. Motor byl zespod a odevšad krásně suchej, takže únik ven jsem vyloučil.
Na radu známých sem se ptal doporučenejch mechaniků tady v Přerově, co a jak. Měl sem podežření na špatný stírací kroužky na ventilech, pak tu byla šance, že sem při nevědomé jízdě s málem oleje přidřel pístní kroužky. Mechanici navrhovali hlavu dolů, zkonrolovat stíráky na ventilech, přebrousit hlavu a vyměnit pístní kroužky (bez výbrusů).
Nakonec sem auto svěřil jednomu z nich a dopadlo to následovně:
stíráky na ventilech vyměnili, aniž by sundávali hlavu. Ty původní byly prej tak volný, že jima ventil úplně propadával. Vyměnili svíčky, udělali i rozvody (už mi chybělo jen 10 000 do plánované výměny). Cena 10 000,-
Po krátké jízdě změna v tom, že auto chytá úplně na drc (- to je samozřejmě novýma svíčkama), z výfuku už žádnej šedej kouř. Takže zítra doliju olej po horní rysku, vynuluju počítadlo a pak dám vědět, jestli je to OK.
Mizí olej
- Stan
- Carina crusader
- Kontaktovat uživatele:
Celica 5G gti 11/89 2.0 115kw 3S-GE (věčný ladění)
Carina E 92 liftback 2,0 16v 98kW 3S-FE (daily car)
EX Carina E 93 liftback 1,6 16V 85kW 4A-FE (5x vymazleno/5x rozbito/na díly)
Carina E 92 liftback 2,0 16v 98kW 3S-FE (daily car)
EX Carina E 93 liftback 1,6 16V 85kW 4A-FE (5x vymazleno/5x rozbito/na díly)
-
tekiler
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
tak ja jezdim na maxlife, majitel predemnou jezdil na maxlife, kdyz sem auto kupoval nebyl tam skoro zadny olej, takze to zere stejne a spotreba taky nic extra, 9 bezne , takze maxlife jo ale nepocitat z nakym super zlepsenimKarel Danda píše:Na olejových diskuzích jsem četl hodně chvály na Olej Valvoline Maxlife, který je speciálně doporučován pro motory , které mají najeto přes 100 000 km. Podle zkušeností z praxe to fakt funguje a má se snížit spotřeba oleje i paliva. Vlastní zkušenosti nemám, ještě nemám tolik najeto, ale vy byste to mohli prubnout, horší to být nemůže. http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=554 nebo
http://www.superautodily.cz/index.php?s ... odukt=8602
1 z 10 mechaniků opravdu autum rozumí, ale všichni si to o sobě myslí!!!! TOYOTA CARINA E WAGON 96 1.8i 79kw -
7a-Fe
7a-Fe
- becvys
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Pěkné počtení. Dnes jsem zrovinka dolíval také olej tak jsem zašel sem na forum a hledal. Já mám pouze jednu otázečku. Jak jste tu probíraly ty oleje používám Havoline Extra 10W 40 part synthetic. Je dostačující? Nebo bych měl sáhnout po něčem lepším. Olej se mě také ztrácí a co stím ještě budu přemýšlet. Mám tu dost informací. Díky za vaše odpovědi.
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Lepsi se bude ztracet stejne rychle nebo i rychlejc, takze ve finale spis jen utratis vic penez. Ten Valvoline mi prijde jako dobrej olej, spokojenej jsem byl i se znackou Fuchs a vubec nejlepsi je Texaco, protoze ma velice pekne specifikace a je levny.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
-
tekiler
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
ten valvoline maxlife by mnel tu spotrebu snizit diky pridanym aditivum, ale je to vlastne jedno, staci jak tam das nakou slusnou polosintetiku kterou tam stejne davasbecvys píše:Pěkné počtení. Dnes jsem zrovinka dolíval také olej tak jsem zašel sem na forum a hledal. Já mám pouze jednu otázečku. Jak jste tu probíraly ty oleje používám Havoline Extra 10W 40 part synthetic. Je dostačující? Nebo bych měl sáhnout po něčem lepším. Olej se mě také ztrácí a co stím ještě budu přemýšlet. Mám tu dost informací. Díky za vaše odpovědi.
1 z 10 mechaniků opravdu autum rozumí, ale všichni si to o sobě myslí!!!! TOYOTA CARINA E WAGON 96 1.8i 79kw -
7a-Fe
7a-Fe
To asi nebude závislé na spotřebě oleje. Já teď měnil svíčky po skoro 90 tis. km a byly téměř jako nové. Obyčejné Denso. To už by muselo žrát alespoň dva litry na 1000, aby se to takhle projevovalo.Stan píše:...lepší než zasírat motor těma černejma sazema ze spálenýho oleje (moje svíčky za pár měsíců byly totál černý)....
-
tekiler
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
tak ty moje to mneli tezce za sebou xD kdyz sem je vytahl, musim na diagnostik bo mi uz kolisaji otacky po startu atd, cidla to bude po tech 12ti letech provozu chtit dat do kupyJimmi píše:Měl jsem na mysli, že nebyly platinové, iridiové, či jinak tuněnéJejich stav po vyndání mě po těch kilometrech mile překvapil.
7a-Fe
7a-Fe