maross píše:cim siria guma a sirsi profil tym auto lepsie sedi ... neviem 17 su v pohode aj 18 by to znieslo
Nižší profil. Já mám 225/40/18. Sedí parádně. Kola OZ. Ano, kola dělají auto. Spotřebu zas až tak moc nezkoumám. Když se chci projet tak to musí frčet pořádně.
Čo ti ja viem? U mňa to tak celkom neplatí. Áno, na plecháčoch auto vyzerá hnusne. Ale či sú Alu 16ky alebo 17ky tak to by som hádam ani nerozoznal. A keď má niekto skorodované tie brzdiče či čo to je tak to už ťažko dobieha vzhľadom tie spomínané plecháče. Toto zas vadí mne, niekomu vôbec.
Vážení ,při hledání na internetu jaké velikosti pneu jsou na Toy Aurisu TS na 17" kolech jsem narazil na velmi zajímavý článek,který popisuje zkušenosti s autem na systému HSD. Velmi Vám všem,kteří jste se zatím nerozhodli si toto auto pořídit a hledáte o něm maximální informace doporučuji přečíst a to: moje auto.cz/martinST/auris.html.Zde se potvrzují moje slova o výhodnosti tohoto systému i když v některých věcech není na úrovni, kterou by si člověk za auto, které stojí něco málo nad půl mega představoval.Přesto bych si auto s tímto systémem opět pořídil.
jobro píše:Teď zbývá zodpovědět jediné: proč jsi takový nepoužitelný krám kupoval?
Pretoze auto kupujem ako dopravny prostriedok od ktoreho mam nejake ocakavania, ktore Auris TS splnil. To ze vnimam na aute negativa neznamena, ze je auto kram. Ak navyse mnou uvedene negativa v tvojom mysleni roba pre teba z auta nepouzitelny prostriedok, tak mame uplne diametralne ine ocakavania od auta.
U mna je to bezpecnost, motor, podvozok, pohodlie.
p1947 píše:Vážení ,při hledání na internetu jaké velikosti pneu jsou na Toy Aurisu TS na 17" kolech jsem narazil na velmi zajímavý článek,který popisuje zkušenosti s autem na systému HSD. Velmi Vám všem,kteří jste se zatím nerozhodli si toto auto pořídit a hledáte o něm maximální informace doporučuji přečíst a to: moje auto.cz/martinST/auris.html.Zde se potvrzují moje slova o výhodnosti tohoto systému i když v některých věcech není na úrovni, kterou by si člověk za auto, které stojí něco málo nad půl mega představoval.Přesto bych si auto s tímto systémem opět pořídil.
eMeM : souhlasím, Tvoje postřehy jsou docela dobré, byť já osobně věci kolem Touch2 jako : mp3, android, repro a apod. neřeším, není to pro mne vůbec podstatné. V autě poslouchám jen rádio a jak funguje handsfree mne bohatě stačí. Jak jsem psal toto auto je v hybridu za ty peníze super koupě.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
jobro píše:Teď zbývá zodpovědět jediné: proč jsi takový nepoužitelný krám kupoval?
Pretoze auto kupujem ako dopravny prostriedok od ktoreho mam nejake ocakavania, ktore Auris TS splnil. To ze vnimam na aute negativa neznamena, ze je auto kram. Ak navyse mnou uvedene negativa v tvojom mysleni roba pre teba z auta nepouzitelny prostriedok, tak mame uplne diametralne ine ocakavania od auta.
U mna je to bezpecnost, motor, podvozok, pohodlie.
No hezky jsi rozepsal negativa, akorát hybridu se týká snad jeden bod, ten zbytek je "nešvar" snad valné většiny nových aut bez rozdílu značek, jeden bod mě ale zaujal "absencia možnosti automatického zamknutia auta po rozjazde" to ti vážně vadí ? u mého už skoro 9 let starého avika to je a zrovna tohle mi vadí, při krátkém zastavení pro výstup ze zadních sedaček musím buď vyřadit nebo ručně odemknout, nějak mám takový nepříjemný pocit co se stane při nehodě a auto se neodemkne a já jsem v bezvědomí.
MartinHSD:neriešim ich ani ja nejako extra - ale práve tieto spomenuté veci-okrem repro sú tie ktoré sa ľahko dajú softwarovo opraviť.
m5t: nesnažil som sa hodnotiť rozdiely hybrid vs. klasika ale auto ako celok. Možno sa mi to nepodarilo. Čo sa týka automatického zamykania tak som nepočul že by pri autonehodách systém zlyhával. Pocity nechajme ženám a my sa riaďme faktami. Ešte aj na Kii sa dvojitým potiahnutím páčky dverí odomkli. Chápem že niekomu môže takáto funkcia z princípu vadiť, mne vadí to, že sa nastaviť nedá.
Nie som zástancom príkazov a zákazov, uvítal by som preto takéto funkcie zmenitelné podľa preferencií majiteľa.
eMeM píše:Negatíva, ktoré vnímam po pár mesiacoch:
- infotainment systém - pomalá navigácia, systém prehrávania MP3, nemožnosť z volantu (ani celkovo) chodiť po adresátovi, pomalé zapínanie, pomalé načítanie telefónneho zoznamu (niekedy minúta) po naštartovaní
- absolútna ignorácia Toyoty riešiť Android Auto alebo inú (fungujúcu) platformu na screen mirroring
- telefonovanie - nemožnosť z volantu vytočiť iné ako posledné volané číslo
- audio - zadné reproduktory akoby ani neexistovali, celkovo audio je veľmi tiché
- absencia možnosti automatického zamknutia auta po rozjazde
- vŕzganie vpravo vzadu za zadnými sedadlami (pôjde na reklamáciu)
- zadná opierka na ruky - keby som to nevidel už predtým tak by som povedal že to zle zmontovali
- horšia viditeľnosť do strán kvôli mohutným A stĺpikom
- žiaden ukladací priestor vpredu na stredovom stĺpiku
- ECU nevie prepínať medzi Ottovým a Atkinsonovým cyklom - motor by mohol mať vyšší výkon ale zjavne nechcú zaujať časť spektra ľudí ktorí by uvítali dynamickejšiu jazdu a hrá sa len na strunu ekológie
- okná sa nedajú otvoriť diaľkovým ovládaním a ani zatvoriť / automaticky zatvoriť pri zamknutí auta
- navigácia - keď človek začne raz jazdiť s waze tak všetko ostatné vďaka pomalým aktualizáciam ciest je zrazu shit B-)
- absencia prkotín ako vyhrievanie volantu, senzor mŕtveho uhla, adaptívny tempomat
- namiesto CD by som privítal skôr na SD kartu ktorá netrčí ako nešťastné riešenie usb portu v Aurise. Prípadne skrytý usb port v skrinke spolujazdca.
Pozitíva:
- hybridný systém samostatný, fantastická vec do mesta
- eCVT/PSD - nedá sa vynachváliť konštrukčné riešenie a vlastnosti oproti iným prevodovkám
- to, že vôbec netreba riešiť že je auto hybrid - stačí skrátka šoférovať
- pri ustálenej jazde - aj po diaľnici - je auto neskutočne tiché
- odhlučnenie od motorového priestoru (rád by som počul ako ten motor hučí z vonku keď človek stlačí pedál na podlahu)
- minimalizácia smradu - keď si človek uvedomí o koľko by mohol byť vzduch v meste lepší keby ľudia mali hybridy - obzvlášť v zime kedy je vyššia vlhkosť/viac cítiť smog
- auto dobre sedí na ceste
- veľká skrinka na strane spolujazdca
- full LED - človek by už späť nešiel
- Safety sense
- Cena/výbava
- jednoduchý motor (bez turba)
- štandard cúvacia kamera tuším od najnižšej výbavy
- nízky, takmer neexistujúci stredový stĺpik na zadných sedadlách
Kým eCVT nebudú montovať do iných áut ako hybridov tak už asi nič iné v budúcnosti nekúpime. Navyše keďže (kým) bývame v meste, tak sa tento výrok len znásobuje a nie je to len kvôli spotrebe, ktorú v našich končinách ľudia zbytočne preceňujú.
Bola to správna voľba.
Jedno pozitívum som zabudol: parkovací asistent - rýchly, presný - využívam ho napriek tomu že parkovanie za sebou (v rade) mi ide ľavou zadnou.
....třeba děti, třeba proti zlodějům, aby Tě na křižovatce neokradli. Stojící auto, čekáš třeba na červenou. Jak rychle přiběhnou, tak rychle utečou, avšak s Tvojí kabelou ze zadních sedaček. Každopádně u dveří řidiče je tlačítko na uzamknutí všech dveří. Tak to řeším já, když je zapotřebí.
Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
m5t: nehovorim, ze to vyhovuje kazdemu, ale ma to svoje opodstatnenie. Nie kvoli tomu, aby ti nevystupili z auta - to ti nepomoze. Z bezpecnostneho hladiska ked dva krat potiahnes otvaranie, tak sa dvere otvoria. Ako tu uz niekto spomenul - je to sposob ako zabranit aby ti niekto vytiahol veci z auta, ked zastanes - v tom lepsom pripade, v horsom sa za nim rozbehnes a dalsi komplic ti odide s autom a v najhorsom ta z neho osobne vytiahnu.
Ad tlacitko zamykania dveri: umoznuje zvnutra otvorit dvere? Viem ze znamy sa na to stazoval, ze ked je tlacidlo zatlacene, tak dvere proste neotvoris...
Naposledy upravil(a) eMeM dne pon 26.02.2018, 11:49, celkem upraveno 1 x.