1.6 Valvematic 97kW, jednoduchost?
Re: 1.6 Valvematic 97kW, jednoduchost?
Ja mam Auris 11 mesiacov, snad teda mozem kritizovat (Active Trend+ )
Setri sa. Setri sa na vsetkom, vsade, zial.
Klepajuca spojka mozno nie je sposobena setrenim ale jednoducho zlym kusom, to beriem, nie je to az tak tragicke.
Cloveka to ale mrzi, ak v servise tvrdia, ze je to "bezny prejav" a "takychto zvukov vam ja viem nasimulovat kolko budete chciet" (PPC Team Petrzalka, Bratislava).
Tragicky je vsak interier a plasty v nom. Za celych 11 mesiacov sa mi len parkrat podarilo uspesne otvorit vrchny, mensi diel laktovej opierky bez toho, aby sa otvorila kompletne cela. Cele to posobi neuveritelne lacno a ma to obrovsku volu vo vsetkych smeroch, kyve sa to, nie je to pevne. O zadnej laktovej opierke radsej pomlcim, prvy mesiac som si myslel, ze je zlomena, zial nie je. Plastove kryty osvetlenia v interieri sa zasekavaju, su jednoducho vacsie ako vyrezy, do ktorych sa maju zatlacit pri zapnuti, a tak tam ostanu zatlacene.
Uz druhykrat idem do servisu s opierkou sedadla vodica, ktora vydava vrzgajuce zvuky pri akomkolvek pohybe tela. Ocakavam, ze po par mesiacoch som v servise znova, tretikrat.
Kvalita laku je rovnaka v porovnani s Hondou alebo Mazdou - len tenka vrstva, neviem ako je to u metalizy.
Taktiez mam pocit, ze auto je po nastartovani hlucnejsie ako kedysi, co je zrejme sposobene vyfukom, ale zatial to neriesim.
Mohol by som kritizovat aj ine detaily, ale to by uz boli zalezitosti vybavy, o ktorych som vedel uz pocas vyberu auta (napr. preco len primitivny TPMS, ktory neukaze konkretne hodnoty tlaku v kolesach? Odhlucnenie je tema sama o sebe, to by bolo na dlho).
Setri sa. Setri sa na vsetkom, vsade, zial.
Klepajuca spojka mozno nie je sposobena setrenim ale jednoducho zlym kusom, to beriem, nie je to az tak tragicke.
Cloveka to ale mrzi, ak v servise tvrdia, ze je to "bezny prejav" a "takychto zvukov vam ja viem nasimulovat kolko budete chciet" (PPC Team Petrzalka, Bratislava).
Tragicky je vsak interier a plasty v nom. Za celych 11 mesiacov sa mi len parkrat podarilo uspesne otvorit vrchny, mensi diel laktovej opierky bez toho, aby sa otvorila kompletne cela. Cele to posobi neuveritelne lacno a ma to obrovsku volu vo vsetkych smeroch, kyve sa to, nie je to pevne. O zadnej laktovej opierke radsej pomlcim, prvy mesiac som si myslel, ze je zlomena, zial nie je. Plastove kryty osvetlenia v interieri sa zasekavaju, su jednoducho vacsie ako vyrezy, do ktorych sa maju zatlacit pri zapnuti, a tak tam ostanu zatlacene.
Uz druhykrat idem do servisu s opierkou sedadla vodica, ktora vydava vrzgajuce zvuky pri akomkolvek pohybe tela. Ocakavam, ze po par mesiacoch som v servise znova, tretikrat.
Kvalita laku je rovnaka v porovnani s Hondou alebo Mazdou - len tenka vrstva, neviem ako je to u metalizy.
Taktiez mam pocit, ze auto je po nastartovani hlucnejsie ako kedysi, co je zrejme sposobene vyfukom, ale zatial to neriesim.
Mohol by som kritizovat aj ine detaily, ale to by uz boli zalezitosti vybavy, o ktorych som vedel uz pocas vyberu auta (napr. preco len primitivny TPMS, ktory neukaze konkretne hodnoty tlaku v kolesach? Odhlucnenie je tema sama o sebe, to by bolo na dlho).
Naposledy upravil(a) MDY dne úte 24.10.2017, 12:55, celkem upraveno 1 x.
Ten levný celkový design interiéru jsem ani nezmiňoval, o tom jsem věděl při koupi, na to si stěžovat nemůžu. Ta klepající spojka bohužel není vadný kus, stěžovalo si tu na to už více lidí.
Při koupi mi bylo divné, že za danou výbavu dávám mnohem méně, než chce konkurence. No už jsem to pochopil, žádná sleva není zadarmo...
Při koupi mi bylo divné, že za danou výbavu dávám mnohem méně, než chce konkurence. No už jsem to pochopil, žádná sleva není zadarmo...
* Toyota Auris TS 2017 Active Trend, 1.6 Valvematic
† Citroën C4 2012 Exclusive, 1.6 HDi, robotická převodovka
Je jasné, že my dva se v přístupu a pohledu na věci neshodmeme, ale hodnotit kvalitu laku podle toho, že se odřel nárazník když jsem s ním drhnul o asfalt je opravdu divné. Netahal bych sem srovnání s C4 atd, jelikož ta auta nejsou stejná, každé má jiné tlumiče, výšku, úhel nájezdu a rychlost mohla a nebyla na 100 % shodná. Mne nevadí opodstatněná konstruktivní kritika, ale ulevovat si za každou cenu a při každé příležitosti a stále se rýpat v blobostech nikam nevede. Výfuk raději neposlouchej, jelikož Ty budeš mít zrovna ten špatný.
Doporučuji ten krám co máš doma prodat dokud je zánovní a koupit si něco jiného, ušetříš si nervy a starosti, protože vše ostatní bude lepší než Toyota !!!, navíc neplánujš to mít dlouho a těch pár let vyrdží vše a Ty si budeš užívat ticha a 100 % fukčnosti a spojenosti s novým ne Toyota vozem. Toyota je jen pro fandy značky.
PS : ano kvalita materiálu v interiéru u nižší výbavy není u Toyoty žádná sláva, sám jsem o tom psal, ale Ty jsi pěl chválu na tom jak jseš spokojený, že ani lepší potahy atd nechceš. Kupoval jsi podle ceny, za svoje peníze jsi nedostal špatné auto, řada jiných to tady potvrdila. Zkus si koupit chtít za stejnou cenu a podobnou výbavou a motorem třeba takovu Octavii.
Doporučuji ten krám co máš doma prodat dokud je zánovní a koupit si něco jiného, ušetříš si nervy a starosti, protože vše ostatní bude lepší než Toyota !!!, navíc neplánujš to mít dlouho a těch pár let vyrdží vše a Ty si budeš užívat ticha a 100 % fukčnosti a spojenosti s novým ne Toyota vozem. Toyota je jen pro fandy značky.
PS : ano kvalita materiálu v interiéru u nižší výbavy není u Toyoty žádná sláva, sám jsem o tom psal, ale Ty jsi pěl chválu na tom jak jseš spokojený, že ani lepší potahy atd nechceš. Kupoval jsi podle ceny, za svoje peníze jsi nedostal špatné auto, řada jiných to tady potvrdila. Zkus si koupit chtít za stejnou cenu a podobnou výbavou a motorem třeba takovu Octavii.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Potahy jsem nikde nezmiňoval, s těma jsem spokojený. Hoaxy o jejich nekvalitě tu šíříš pouze ty. Levné působí ty použité plasty a ty jsou stejné ve všech výbavách.
No jelikož tu třeba ty jenom chválíś, měl by někdo říct i tu obrácenou stranu mince. Takhle to vypadá, že všechno je super a bez chyb, a to ani ZDALEKA není. Na jiných fórech se otevřeně mluví i o závadách, tady je to tabu. Možná kdyby tu byl někdo, kdo nepřehlíží všechny ty nedodělky a ojebávky a přizná je, tak by to některé od koupě odradilo.
No jelikož tu třeba ty jenom chválíś, měl by někdo říct i tu obrácenou stranu mince. Takhle to vypadá, že všechno je super a bez chyb, a to ani ZDALEKA není. Na jiných fórech se otevřeně mluví i o závadách, tady je to tabu. Možná kdyby tu byl někdo, kdo nepřehlíží všechny ty nedodělky a ojebávky a přizná je, tak by to některé od koupě odradilo.
Sajty : nic ve zlém
Ještě budeme moci za to, že sis koupil ten krám když jsme jej dostatečně nezkritizovali. Docela dobře si vzpomínám na Tvé prní příspěvky, dal jsem si tu práci a našel jsem je a lehce cituji s čím jsi sem přišel : "Jsem automobilový laik, lépe řečeno o autech vím prakticky kulové." na co si mám dát pozor při převzetí, záběh atd. Řada z nás Ti ráda poradila. Po pár měsích od Tebe padají soudy jak od znalce : kvalita laku, spojky, kvalita práce servisu při výměne oleje a další věci, že se nestačím divit
.
píšeš o levném interieru, než jsem aurise koupil tak jsem vlezl i jinam a upřímně zde bych byl hodně opatrný to takto nazvat. Nejenom dle mého názoru, v rámci třídy spíše nadprůměr. A v interiéru jsou rozdíly, troufnu si tvrdit že my dva třeba nemáme stejný povrch plastu na hlavním panelu, ta část nad schánkou u spolujezdce. Horní palubovka je také dle mne spíše nadprůměr, měkčený plast, výplně dveří, opěrka, kde jsou části z kvalitní syntetické kůže, která je i na palubní desce navíc hezky prošitá. Na většinu lidí so si ke mne sedou působí naopak interiér dobře. Já si budu stát za tím, že to dělají sedačky a potahy které jsou v Trend+ a Executivu hezčí a působí solidním dojmem. To, že to tady není jen o hanění je spíše důkaz toho, že Toyota je stále nad průměrem. Jenom Ty si stále myslíš, že je tady většina nekriticky a slepých, není. Forum snad není jen o tom si tam jen stěžovat a šířit negativní náladu. Nicméně kritizovat vše a za každou cenu je již takový folklor diskuzích na internetu.

píšeš o levném interieru, než jsem aurise koupil tak jsem vlezl i jinam a upřímně zde bych byl hodně opatrný to takto nazvat. Nejenom dle mého názoru, v rámci třídy spíše nadprůměr. A v interiéru jsou rozdíly, troufnu si tvrdit že my dva třeba nemáme stejný povrch plastu na hlavním panelu, ta část nad schánkou u spolujezdce. Horní palubovka je také dle mne spíše nadprůměr, měkčený plast, výplně dveří, opěrka, kde jsou části z kvalitní syntetické kůže, která je i na palubní desce navíc hezky prošitá. Na většinu lidí so si ke mne sedou působí naopak interiér dobře. Já si budu stát za tím, že to dělají sedačky a potahy které jsou v Trend+ a Executivu hezčí a působí solidním dojmem. To, že to tady není jen o hanění je spíše důkaz toho, že Toyota je stále nad průměrem. Jenom Ty si stále myslíš, že je tady většina nekriticky a slepých, není. Forum snad není jen o tom si tam jen stěžovat a šířit negativní náladu. Nicméně kritizovat vše a za každou cenu je již takový folklor diskuzích na internetu.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Na to, abych poznal klepající spojku, vrzající plasty a všechny ty další závady, na to můžu být i laik a to jsem. Já popisuju věci, které se na autě skutečně dějí, ty tady teď mluvíš o potazích a svém pocitu. Čím máš podloženou jejich nekvalitu? Když už umíš tak dobře hledat, tak mi prosím vyhledej někoho, kdo s nima má problém.
My dva se prostě neshodneme. Podle tebe je všechno super, malicherné nebo neexistující. Super pro tebe a hlavně pro Toyotu, takových potřebují co nejvíce. Já ale růžové brýle nemám a budu mluvit o všech závadách, které to auto má, ať potencionální kupci vědí, do čeho jdou. Nemůžu zatím soudit spolehlivost, ale detaily jsou odfláknuté jak u nějakého keplu za 200 000.
My dva se prostě neshodneme. Podle tebe je všechno super, malicherné nebo neexistující. Super pro tebe a hlavně pro Toyotu, takových potřebují co nejvíce. Já ale růžové brýle nemám a budu mluvit o všech závadách, které to auto má, ať potencionální kupci vědí, do čeho jdou. Nemůžu zatím soudit spolehlivost, ale detaily jsou odfláknuté jak u nějakého keplu za 200 000.
Sajty: jdi si sednout so ravky. Vrsek prustrojovky tvrdej jako krava, nemam dojezdy na vsech oknech, coz vy asi mate, plast v prdenich dverich je mekkej, v zadnich je tvrdej, coz ma auris taky. Plech snad nema ani 0,5 mm. Kdyz poklepem porovnam s VW, tak je to fakt jak kdybych klepal do kanystru.
A to se bavime o jednom z nejdrazsich modelu, co Toyota v Evrope prodava.

RAV4 HSD FWD
Ak sa na to clovek pozrie ako pomer cena/hodnota, je to asi najlepsie co sa da kupit v danej triede. Pred rokom sa mi za 16.000e nepodarilo vyskladat nove auto s rovnakou vybavou ako Auris (Active Trend+, 1.6, 6MT).
Nemam pocit, ze by to bola "nizsia vybava", aj ked pravda, nie je to Executive.
Za tym cenovym rozdielom oproti inym znackam si vsak clovek vsimne niektore z vyssie uvedenych veci, verim ze kazdy kus je iny a nie kazdemu bude vrzgat interier, klepat spojka alebo sa bude zasekavat vnutorne osvetlenie.
Povazujem vsak za normalnu vec spomenut tu vsetky nedostatky (normalnym sposobom) aby o nich pripadny zaujemca vedel uz pri vybere auta, hlavne ak sa opakuju u viacerych uzivatelov. Nie je to o bezhlavom kritizovani. Kazde auto, na ktorom som kedy jazdil, bolo kupene nove priamo z predajne a kazde malo svoje problemy, s tym dnes viac-menej treba pocitat.
Nemam pocit, ze by to bola "nizsia vybava", aj ked pravda, nie je to Executive.
Za tym cenovym rozdielom oproti inym znackam si vsak clovek vsimne niektore z vyssie uvedenych veci, verim ze kazdy kus je iny a nie kazdemu bude vrzgat interier, klepat spojka alebo sa bude zasekavat vnutorne osvetlenie.
Povazujem vsak za normalnu vec spomenut tu vsetky nedostatky (normalnym sposobom) aby o nich pripadny zaujemca vedel uz pri vybere auta, hlavne ak sa opakuju u viacerych uzivatelov. Nie je to o bezhlavom kritizovani. Kazde auto, na ktorom som kedy jazdil, bolo kupene nove priamo z predajne a kazde malo svoje problemy, s tym dnes viac-menej treba pocitat.
O tom plechu už jsem taky slyšel. Vytahovat jsem ho ale nechtěl, nemám to ničím podložené, tak držím hubu (i když by to vysvětlovalo, proč jsem měl takový zásek v blatníku od těch dveří). Právě ten plast na dveřích vypadá nejhůř, když mladá poprvé sedla do auta, hned si toho všimla. A je zcela totožný jako ten, co je i ve vyšších výbavách (minimálně v Selection), což mi potvrdil i prodejce, protože jsem se na to ptal. V RAVce jsem neseděl, nemůžu soudit. Vzhledově to je ale hodně povedený kousek, možná momentálně nejhezčí Toyota (těžký souboj s Corollou).kadel píše:Sajty: jdi si sednout so ravky. Vrsek prustrojovky tvrdej jako krava, nemam dojezdy na vsech oknech, coz vy asi mate, plast v prdenich dverich je mekkej, v zadnich je tvrdej, coz ma auris taky. Plech snad nema ani 0,5 mm. Kdyz poklepem porovnam s VW, tak je to fakt jak kdybych klepal do kanystru.A to se bavime o jednom z nejdrazsich modelu, co Toyota v Evrope prodava.
Naposledy upravil(a) sajty dne úte 24.10.2017, 13:24, celkem upraveno 1 x.
Lakťová opierka občas vrzne aj mne. Ale fakt iba občas a iba v krajne vysunutej polohe dopredu, inak je ticho. Áno vrchný diel lakťovej opierky sám o sebe neotvorím - musím odklopiť opierku a pomôcť si takto k prístupu. Keďže ale nemám do tej plytkej priehradky čo dať tak to nijako neriešim. Vkladám do nej len bloček od maďarskej dialničnej známky. Raz ročne cestou do HR. Ale áno, ak by som si tam chcel odkladať niečo, k čomu potrebujem častý a rýchly prístup (typicky povedzme mobil) tak by ma to nasralo.
Lak nic moc ale toyoty mám len so základnou farbou a iné autá som mal len s metlou, viem porovnať len tieto. Metla je natuty odolnejšia.
Zadná lakťová opierka nedrží aretáciou v lufte, proste sa telom oprie o sedák. Pochybujem že si na ňu niekto preto dokáže oprieť lakeť. Ako držiak na fľašky OK, aj ako priehradka medzi dvoma autistickými alebo nerváckymi deckami čo neznesú nikoho na dotykovú vzdialenosť.
Kvapky z bočných okien nezotrieš ich stiahnutím.
Háčik na igelitky v kufri je na debilnom mieste.
Na manuáli je treba stlačiť spojku pri štarte takmer nadoraz.
Trochu ma irituje že pri štarte na dotykáči pridlho nabieha logo Toyota a potom ešte grafika klímy až potom nabehne graf s okamžitou spotrebou.
Predné podbehy bolo treba dodatočne odtlmiť.
Vnútorné osvetlenie funguje ale bez problémov.
Som s tými autami spokojný? ÁNO! Proste obe mám veľmi rád a stále mi srdco poskočí keď k nim idem po parkovisku. Teším sa na to pohodlné sedadlo, na výzor interiéru ktorý mňa veľmi oslovuje, na to pohodlie a to ticho pri jazde. No áno, tie autá majú svoje chybičky krásy. Tie na ktoré som prišiel alebo som opravil alebo sa s nimi naučil žiť. Neboli a zatiaľ niesu neakceptovateľné. S manuálnou rollkou sa výborne radí, krátke presné dráhy aj spojka bez chyby. Pri troche snahy z motora ide vylúdiť dostatočný výkon s parádnym zvukovým doprovodom nad 4000ot. Automat je veľmi komfortný a distingvovaný asi ako Batmanov verný sluha Alfréd, náhle zmeny požiadaviek ale nemá veľmi v obľube, vždy najprv varovne pridvihne pravé obočie. Vo svojom ráciu som veľmi podobný, takže sme si dokonale sadli.
V porovnaní s tým čo som mal predtým alebo čo som vyskúšal - som spokojný. Netvrdím, že sa nedalo kúpiť lepšie auto, či s vyššou pridanou hodnotou alebo kvalitnejšie, rýchlejšie, čo menej žere, má lepší nábeh výkonu, väčší kufor. Ja som si chcel kúpiť auto a corolla sa mi páčila najviac. Možno nemá žiadne všeobecné naj, možno nieje najrozumnejšie auto za tie peniaze. Ale proste ma najviac oslovila. Tak ju mám. Už piaty rok - a nemám potrebu meniť. Prvá mi hneď sadla, druhou som len apgrejdol na automat.
Už sa teším na tých 20 minút čo sa v nej poveziem o chvíľku domov.

Update: Tie chyby, to je ako keď mi syn donesie domov trojku z písomky z matiky. Trochu ma to na chvíľu naserie ale keď má do dvoch týždňov k tomu ďalšie tri jednotky tak mu to proste tolerujem.
Lak nic moc ale toyoty mám len so základnou farbou a iné autá som mal len s metlou, viem porovnať len tieto. Metla je natuty odolnejšia.
Zadná lakťová opierka nedrží aretáciou v lufte, proste sa telom oprie o sedák. Pochybujem že si na ňu niekto preto dokáže oprieť lakeť. Ako držiak na fľašky OK, aj ako priehradka medzi dvoma autistickými alebo nerváckymi deckami čo neznesú nikoho na dotykovú vzdialenosť.
Kvapky z bočných okien nezotrieš ich stiahnutím.
Háčik na igelitky v kufri je na debilnom mieste.
Na manuáli je treba stlačiť spojku pri štarte takmer nadoraz.
Trochu ma irituje že pri štarte na dotykáči pridlho nabieha logo Toyota a potom ešte grafika klímy až potom nabehne graf s okamžitou spotrebou.
Predné podbehy bolo treba dodatočne odtlmiť.
Vnútorné osvetlenie funguje ale bez problémov.
Som s tými autami spokojný? ÁNO! Proste obe mám veľmi rád a stále mi srdco poskočí keď k nim idem po parkovisku. Teším sa na to pohodlné sedadlo, na výzor interiéru ktorý mňa veľmi oslovuje, na to pohodlie a to ticho pri jazde. No áno, tie autá majú svoje chybičky krásy. Tie na ktoré som prišiel alebo som opravil alebo sa s nimi naučil žiť. Neboli a zatiaľ niesu neakceptovateľné. S manuálnou rollkou sa výborne radí, krátke presné dráhy aj spojka bez chyby. Pri troche snahy z motora ide vylúdiť dostatočný výkon s parádnym zvukovým doprovodom nad 4000ot. Automat je veľmi komfortný a distingvovaný asi ako Batmanov verný sluha Alfréd, náhle zmeny požiadaviek ale nemá veľmi v obľube, vždy najprv varovne pridvihne pravé obočie. Vo svojom ráciu som veľmi podobný, takže sme si dokonale sadli.
V porovnaní s tým čo som mal predtým alebo čo som vyskúšal - som spokojný. Netvrdím, že sa nedalo kúpiť lepšie auto, či s vyššou pridanou hodnotou alebo kvalitnejšie, rýchlejšie, čo menej žere, má lepší nábeh výkonu, väčší kufor. Ja som si chcel kúpiť auto a corolla sa mi páčila najviac. Možno nemá žiadne všeobecné naj, možno nieje najrozumnejšie auto za tie peniaze. Ale proste ma najviac oslovila. Tak ju mám. Už piaty rok - a nemám potrebu meniť. Prvá mi hneď sadla, druhou som len apgrejdol na automat.
Už sa teším na tých 20 minút čo sa v nej poveziem o chvíľku domov.

Update: Tie chyby, to je ako keď mi syn donesie domov trojku z písomky z matiky. Trochu ma to na chvíľu naserie ale keď má do dvoch týždňov k tomu ďalšie tri jednotky tak mu to proste tolerujem.
Naposledy upravil(a) Kocúr dne úte 24.10.2017, 13:41, celkem upraveno 2 x.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,9l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,9l/100km)
Ta loketní opěrka - stačí ji při otevírání trochu přitáhnout k sobě...tedy když zmáčknu ten zobáček, co to zajišťuje, zároveň tu opěrku trošku přitáhnu doleva k sobě a nahoru. Funguje to dokonale.
RAV4 HSD AWD ;r.v.´18
ex - Auris 1,6 Valvematic ;r.v.´16
ex - Avensis 2,0 D-4D ;r.v.´07
Nikde nevidím to tabu. Kdo má problém, zeptá se. Většinou je mu odpovězeno. Jen u tebe jaksi to nefunguje. Nedostáváš odpovědi jaké chceš slyšet, tak pliveš špínu na všechny okolo.sajty píše:Potahy jsem nikde nezmiňoval, s těma jsem spokojený. Hoaxy o jejich nekvalitě tu šíříš pouze ty. Levné působí ty použité plasty a ty jsou stejné ve všech výbavách.
Ve většině případu souhlasím s MartinemHSD, snaží se nazírat rozumně a bez emocí.
Přijde mi celkem normální, než si něco koupím, se s tím seznámit. A to nemyslím jen na internetu, ale fyzicky. A trvat na předvedení verze, kterou si chci koupit. Pak se mi nestane, že budu rozladěn z tolika věcí najednou, jako ty.
Tvé problémy je zapotřebí řešit. Ať už se servisem a nebo sám, jako spousta lidí tady. - viz tebou stále vzpomínaná loketní opěrka a její špatné otvírání - nemáte doma tuhé mýdlo?.....
Fakt to radši prodej, uleví se všem.
Toyota Auris TS 1,6 Valvematic 2016
Vzdávám se. Už na Toyotu neřeknu křivého slova, i kdyby se rozpadla převodovka po 10k kilometrech. Btw., ŽÁDNÝ z mých uvedených problémů není spjat s konkrétní výbavou. Teda ne problémů, malicherností. A já žádné odpovědi ani nechtěl, otázky jsem nepokládal. Pouze jsem upozornil na fakta, které některým lidem prostě nevoní.
Nic nevzdávej. Založ vlákno "Sajtyho problémy"sajty píše:Vzdávám se. Už na Toyotu neřeknu křivého slova, i kdyby se rozpadla převodovka po 10k kilometrech. Btw., ŽÁDNÝ z mých uvedených problémů není spjat s konkrétní výbavou. Teda ne problémů, malicherností. A já žádné odpovědi ani nechtěl, otázky jsem nepokládal. Pouze jsem upozornil na fakta, které některým lidem prostě nevoní.

Teď vážně. Nikde nikdo neřekl, že se tu nesmí kritizovat. Jen tvé problémy (ne malichernosti) prostě někteří z nás nepozorují nebo nevnímají. A jiní ano.
A znovu - ano, neřeš hovadiny typu 5mm oleje nad rysku, loketní opěrka atp. co tam máš dál? Vrzající interiér - na Toyotu. Slabý lak - na Chocholouška.
Jak jsi psal výše, dříve jezdils v tátově a mamce voze. Možná u svého vše více vnímáš (má domněnka) a jak říká doktorka mé ženě - méně se pozorujte...
Já mám evidentně štěstí na kus - nic nevrže (až na dveře v létě) a vše funguje, jak má.
Ano, šetří se a je to vidět. Nejen u Toyoty.
Toyota Auris TS 1,6 Valvematic 2016