Toyota Auris Hybrid - Meziplyn

nová modelová řada - nástupce Corolly
slabostka
Věčnej rejpal

Re: Toyota Auris Hybrid - Meziplyn

Příspěvek od slabostka »

tak načo je tam signalizácia cúvania? Asi pre ochranu chodcov okolo..cúva to povačšine na elektriku a svoj zmysel to má....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
xmirekp
Věčnej rejpal

Příspěvek od xmirekp »

ts1990 píše:Je to pro me motivace dal pracovat na sobe, aby dalsi auto byl skok o model vis. Yarise mam teprve necelych 10 mesicu a jeste nezajeteho :D
Yaris je e taky super auto
Toyota Rav 4 HSD SELECTION AWD

Toyota auris touring sport hybrid 2013, bílá perleť

Toyota auris 2010, 1,6 LUNA seda metaliza navi

Toyota Avensis 2,2-CAT 177 koní
ts1990
Manager Týmu

Příspěvek od ts1990 »

s Yarisem jsem maximalne spokojeny. Jezdim maximalne ve dvou couracky denne 8 km do prace a jednou za 14 dni do skoly v Praze a plne staci. Jen ted jsem se namlsal toho automatu :D a v tom hybridu bude urcite taky zajimavej :) Ve sve tride nema konkurenci uz jen ze zkusenosti, ze nas prvni yaris z roku 1999 stale jezdi k plne spokojenosti jineho majitele, ktereho obcas potkavam.
botecka
Člen Týmu

Příspěvek od botecka »

tatun píše:Tak to je perfektní příklad "objektivní" reportáže:
- kritika ergonomie ovládání hlasitosti audia (včetně zmínky o nebezpečnosti) je zcela mimo mísu - recenzent opomněl zmínit, že hlasitost se dá pohodlně a poslepu ovládat tlačítky na volantu
- "jakmile budete víc šlapat na plyn dočkáte se monotónního hluku od benzíňáku v přídi, který vylétne do otáček a bude se tam držet, dokud se nedostanete na požadovanou rychlost" - pán asi poprvé v životě řídil auto s atmosférickým motorem (otáčky) a s CVT převodovkou (monotónní zvuk). Další z těch, kteří musí slyšet "héééén, héééén, héééén...," aby měli pocit, že auto zrychluje
- "pružné zrychlení za sedmdesátikilometrové rychlosti je vlažné, až mizerné" a "když naložíte manželku, děti a naplníte kufr, auto mimo město doslova zdechne" - s jakým autem a motorizací to porovnával? Měl zataženou ruční brzdu? Ví vůbec, jaký je rozdíl mezi Eco a Power Mode?
- "když jsem jezdil jako v normálním benzíňáku, spotřeba se držela na prakticky standardních 7 až 8 litrech" - tak na takovou spotřebu (bylo to 7,2) jsem se dostal jen jednou - když jsem na poměrně krátké trase (cca 13 km) s celou řadou prudkých brždění a rozjezdů a se studeným motorem fakt hodně spěchal tak, že EV mód ani neměl šanci se zapnout. To potvrzuje mou teorii o zatažené ruční brzdě
- využívání brzdícího/rekuperačního stupně B ve městě - tak tady jsem pochopil, že nemá cenu brát tuhle reportáž příliš vážně. Vytvářet recenzi na něco, o čem si nezjistím ani základní informace z manuálu, to smrdí amatérismem na sto honů
- "pak můžete jezdit po městě i mírně pod 5 litrů" - stačí se porozhlédnout tady na fóru a reálnou spotřebu po městě zjistíte velmi rychle. Já osobně kašlu na nějaký "šnekovitý rozjezd ze semaforů," přesto mám v městském provozu spotřebu jen těsně nad 4 l
- "a mimochodem udávaných 3,5 l je nesmysl" - a viděl pan recenzent někdy auto, jehož udávaná spotřeba podle norem EU se dala dosáhnout i v reálném provozu? Jo, Tesla Model S
- "Auris ovšem celou svou bytostí vybízí k tomu, abyste jeli mírně a asketicky" - ano, ano, ano, konečně něco, s čím můžu souhlasit. Představte si, pane recenzente, že když jsem si vybíral rodinné auto, tak tohle bylo jedním z kritérií
- "na nějakou zábavnou jízdu to ani omylem nestačí" - vždycky, když tohle slyším, tak mi vyskočí kopřivka. Poslení dobou se to stalo v motoristických recenzích hojně používaným zaklínadlem. Chci-li se pobavit, přečtu si knížku, zahraju si GTA nebo si zajdu na koncert. Budu-li si chtít zařádit za volantem, půjdu na motokáry, koupím si motorku nebo si pořídím auto s přídomkem GTI, RS apod. Je pro recenzenty tak těžké pochopit, že podobné auto jako Auris si kupují lidé, kteří se chtějí pohodlně a bezpečně přepravovat z bodu A do bodu B?
- "nedotáčivost nastupuje trošinku dřív, než u jiných aut v téhle kategorii" - nesouhlasím, alespoň ve srovnání s "etalonem" nižší střední třídy u nás, tedy s O2, se kterou jsem jezdil posledních 10 let, se v Aurisu cítím v zatáčkách daleko jistěji
- a bonbónek nakonec. Přesně celá jedna minuta z "recenze", která trvá 8 minut a 18 sekund včetně titulků je věnována pípání při zařazené zpátečce. Souhlasím s tím, že jde o velmi iritující záležitost, nicméně stačilo se o tom zmínit a dodat, že v servisu vám tuto fíčuru během chvilky vypnou, jak je ostatně opět zmíněno v manuálu (osobně se na to chystám příští týden během přezouvání na zimní gumy). Věnovat 12% času celé reportáže něčemu sice nepříjemnému, ale poměrně jednoduše odstranitelnému, mi přijde poněkud zcestné
Ano, tomuto týpkovi by som rovno nafackal. Premýšlam o kúpe nového Aurisu a keď som si pozrel túto recenziu tak som neveril vlastným očiam. Ak by som nebol majiteľ Priusu Plug-In tak by som na základe tejto recenzie obchádzal Auris Hybrid z diaľky. Nemám slov a naozaj nechápem, ako takýto "č...ák" môže testovať autá a kto mu dal tak úžasné auto do rúk bez zloženia zálohy v hodnote celého auta. :roll: :roll: :roll:
Naposledy upravil(a) botecka dne ned 28.02.2016, 09:44, celkem upraveno 1 x.
Toyota Prius PLUG-IN
Kylian
Člen Týmu

Příspěvek od Kylian »

Koukám, že majitelé hybridů a TDIčkáři, jsou opravdoví fanatici. Pokud má někdo jiný názor na jejich auto a typ motoru tak hned prskájí.
Hybrid a variátor si koupí stějně ten kdo je EKO nadšenec a nebo šetřílek a toho ta recenze neodradí.
A že je motor líný, to si majitel nepřizná, nebo lépe řečeno nepozná, protože je přesvědčen, že to jede.
Nemyslím tím všechy hybridy,mluvím teď jen o Aurisu a Priusu.
A sousede zo Slovenska, invektivy si pouštěj za hranicemi, a nenádávej lidem do čur...
Auris 1.2009 1.4 vvt.i
botecka
Člen Týmu

Příspěvek od botecka »

Kylian píše:Koukám, že majitelé hybridů a TDIčkáři, jsou opravdoví fanatici. Pokud má někdo jiný názor na jejich auto a typ motoru tak hned prskájí.
Hybrid a variátor si koupí stějně ten kdo je EKO nadšenec a nebo šetřílek a toho ta recenze neodradí.
A že je motor líný, to si majitel nepřizná, nebo lépe řečeno nepozná, protože je přesvědčen, že to jede.
A sousede zo Slovenska, invektivy si pouštěj za hranicemi, a nenádávej lidem do čur...
Tu nejde o majiteľov hybridov. V našej domácej flotile máme ešte RAV4 2,2D CAT a Yaris 1,33vvti. Nie je pravda, že Hybrid si kúpi len nadšenec a "šetřílek". Čo sa týka výkonu, predtým som jazdil 170koňové BMW520d a nemám pocit, že by boli Hybridy "líné". Nie sú to žiadne závoďáky, ale na to sú iné športové autá a nie osobáky do mesta. Nemám žiadne výhrady voči dieselom ani voči benzínom, len som chcel povedať, že ten človek nevie robiť objektívne recenzie!!! Toď vše :twisted:
Toyota Prius PLUG-IN
maxwell
Manager Týmu

Příspěvek od maxwell »

Kylian píše:Koukám, že majitelé hybridů a TDIčkáři, jsou opravdoví fanatici. Pokud má někdo jiný názor na jejich auto a typ motoru tak hned prskájí.
Podívej se pozorně na tu recenzi.. samé subjektivní pocity a naprosté technické nesmysly....pokud bych byl profesionál, nebudu recenzovat něco o čem nic nevím...tady bych se toho titulu vůbec nebál....
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

To si kde zistil že je hybrid lenivý? 1.8 aj ked papierovo nízky výkon plus elektro dá reálne na križovatke v akcelerácii skoro všetko dole. Auris hsd ide krásne, je živý, jediná chyba staršieho modelu je hluk ktorý pri silnejšej akcelerácii preniká do kabíny. Ale dá sa to zmierniť prácou s pedálom. Mám 2.0 Nissana s cvt , 100kW a zrýchlenie je o jednu triedu poslabšie, povedal by som že hlavne tých 0-50 je výborných. A to pri jazde v meste ocenujem .. svižne prejdem križovatky kde dávam prednosť, mám rezervu , nemusím riešiť či stihnem a drbať sa s pákou a pedálmi.
Ja to vidím opačne, hsd každý zhadzuje, najviac tí čo ho nevlastnie. Opakuje sa stále že spotreba je vysoká a že sa to neoplatí. Ak potrebuješ automat, chceš benzín, veľa jazdíš mesto a chceš auto s ktorým nebudeš sedieť v servise hybrid doporučujem... paradoxne pre jednoduchosť a spoľahlivosť. Už len keby som bral do úvahy nezničiteľný primitívny automat....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
botecka
Člen Týmu

Příspěvek od botecka »

slabostka píše:tak načo je tam signalizácia cúvania? Asi pre ochranu chodcov okolo..cúva to povačšine na elektriku a svoj zmysel to má....
Čo som sa dočítal tak to pipanie je tam vraj kvôli amikom, aby vedeli že majú zaradenú spiatočku. :lol:
Toyota Prius PLUG-IN
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

Nie je to pre chodcov.... už sa mi stalo na parkovisku že auto idúce na elektro neregistrovali a skoro skončili na kapote... preto sa hýbem krokom...
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
jaujcik
Člen Týmu

Příspěvek od jaujcik »

Dobry den, vedel by niekto ako je to s bateriou? Jazda v zime / mraz a celkova zivotnost?
Da sa u takehoto auta pocitat na 10 rokov?
Co servisne naklady?
Moju rozdvojenu osobnot jaujcik a Pavol_SV ze vyliecil Antimistrator.
Pavol_SV

Příspěvek od Pavol_SV »

Tak uz mam aj odpoved. V sobotu cestou z prace som sa zastavil u predajcu. A vyzvedal.

Bateria vraj 10 rokov vydrzi v pohode a to aj v zime.
Servisuje sa len klasicky spalovak, elektro je bezservisove a nevyzaduje dalsie naklady pri prehliadkach.

Tak sme pokecali a daly skusobnu jazdu. Po meste super vozenie, automat paradicka. No ked som vyrazil za mesto + kusok dialnice ten zvuk pri zoslapnuti pedala a preskocenia do Pover rezimu bol dost strasny, az neprijemny. Motor v rezime pover pri zrychlovani reve. Samotne zrichlenie mi prislo v pohode, nemal som pocit ze je auto lenive.
Dostal som kratke skolenie ako s tym jazdit. Potom to uz ako tak slo, ale zase ta jazda bola taka pomala, no nevim ci niekto tak jazdi asi je to o zviku. No tak ci tak pri predbiehani a zrychleni motor rucal. :x Inac by som na okreske auto ci kamion nepredbehol.

No kazdopadne odporucam si hybrida najskor skusit a potom komentovat. Ma to neico doseba a az raz budem starsi a nebudem sa nikam ponahlat tak sa k nemu vratim, no zatial dam prednost klasickemu motoru.
Kcheml
Navigátor

Příspěvek od Kcheml »

A jiná auta při předjíždění, kdy je ženeš do otáček, nejsou slyšet? Prostě hybrid je netradiční typ pohonu a má netradiční projevy... to neznamená, že špatné. Mně ta koncepce fascinuje, mechanicky krásně jednoduché řešení se super výsledky, pokud jde o praktičnost. Tomu jsem ochoten "hééén, hééén" vytáčených motorů klidně obětovat.
Toyota Auris Hybrid Touring Sports Executive TSS 2015
Odpovědět

Zpět na „Auris“