vymena ochcavky za avensis

vše ohledně modelové řady Avensis
modus ponens
Řidič

Re: vymena ochcavky za avensis

Příspěvek od modus ponens »

Nechcem sem vnasat nazory typu JPP, ale pri uvedeni dieselovej 1.6-ky v Civic kombi som v recenzii zachytil, ze cena je preto tak vysoka, lebo DPF filter maju integrovany s katalyzatorom. A take nieco vzdy "potesi". :evil:
Prilis som sa o to nezaujimal, diesle s DPF su mimo mojho zaujmu.
Toyota Avensis Wagon T25 2.0 D4D 93kW 2008
RIP
Řidič

Příspěvek od RIP »

Demon píše:...Teď koukám, že se už naštěstí dají koupit alternativní výrobci i pro Japonce. Ceny mezi 12 a 14 tisíci, jak pro Hondu, tak pro Toyotu. To už jde...
http://www.evyfuk.cz/doplnky/filtry-pev ... pf/toyota/
8) Dobrá zpráva.... :D
modus ponens píše:Nechcem sem vnasat nazory typu JPP, ale pri uvedeni dieselovej 1.6-ky v Civic kombi som v recenzii zachytil, ze cena je preto tak vysoka, lebo DPF filter maju integrovany s katalyzatorom. A take nieco vzdy "potesi". :evil:.
Hm, to jsem vůbec nevěděl. Já jsem zase dostal v salonu informaci, že ten motor se vozí z Japonska, což je dobrý, navíc se mi líbí ta možnost zvednout sedáky na zadních sedadlech - pro mého "raťafáka" a jeho přepravní box by to byla paráda. Jenže, ten Civic je dost nízký a já se svými bolavými zády....... prostě se do toho člověku jako já blbě nastupuje. Zatím nic neřeším, koupě auta není na pořadu dne.
Toyota Avensis T27 combi 2.0 D-4D 93 kW, 2011
Toyota Avensis T25 combi 2.0 D-4D 93 kW, 2006 ex
RIP
Řidič

Příspěvek od RIP »

RIP píše:.....dost trpí a odchází spojky vzhledem k celkové koncepci toho auta, chtěl jsem napsat, že vhodnější je automatická převodovka. Ale ten hlavní problém je přímo v dieselovém motoru, konkrétně na klikovém mechanismu. Motory se zadírají a co mám informace, tak některá auta již jezdí s třetím motorem po výměně....
Když jsem četl test (viz link v příloze), vzpomněl jsem si na to, co jsem tady před časem psal. V tom testu Subaru s dieselovým boxerem skončilo na chvostě. "Subaru XV 2.0D. Po 52 000 km odešla spojka a na konci testu ukázala analýza motoru, že dva písty jsou těsně před smrtí. Byly silně opotřebované, stejně tak vložky válců. Zklamala i povrchová koroze podvozku, vadné sedadlo řidiče a drnčení plastů v interiéru. Celé auto prý působí, jako by ujela dvakrát takovou vzdálenost." Bohužel. K "testu" budete mít asi spoustu výhrad a ani já to nebudu z mého pohledu dále komentovat.
http://www.autorevue.cz/vydrz-podle-aut ... aru-i-audi
RIP
Řidič

Příspěvek od RIP »

Jen tak pro zajímavost. Dal jsem to sem, i když z posledních příspěvků to vypadá, že tady vedu monolog sám se sebou :oops: ale ten název "vyměna ochcavky za avensis" je prostě na místě.... :lol:
http://auto.pravda.sk/poradna/clanok/37 ... a-chvoste/
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Toz bacha na tabulky RIPe :!:
Nevravim, ze MERZEEEDES sa nezlepsuje (vsak sa podkopali dost hlboko), ale zasa treba za tym hladat aj nieco hlbsie. Napr. servisne pakety, ked na TUV nema sancu prist auto s nejakou "zavadou" a vyuzivanie "mobilnej" TUV uz priamo v servise (niekedy zavada skor odstranena ako zapisana).
Asi aj tie Renaultacke motory nie su az tak kazive ako smradlave (emisie). :wink:
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
RIP
Řidič

Příspěvek od RIP »

CommonUser píše:Toz bacha na tabulky RIPe :!:
Klídek prosím. :lol: Na téma těchto "žebříčků", těchto i jiných byla napsána spousta výhrad, které asi každý zde zná a proto jsem nepovažoval za nutné se o nich vůbec zmiňovat. Proto jsem také napsal, že to sem dávám jen tak pro zajímavost. Tyto žebříčky sice také mají určitou vypovídací schopnost, ale dělat na základě nich nějaké závěry :?: :roll: To určitě ne :(
Odpovědět

Zpět na „Avensis“