Prius IV. generace
Re: Prius IV. generace
Docela pekna recenze viz https://www.youtube.com/watch?v=sI9gLXB9Jvw doufam, ze anglictina nebude problem.
Prius II 2008
velmi by zmne zajimalo jestli udavana spotreba 2.5L ?? je opravdu realna a zda se skutecne vztahuje k vozu, ktery NENI PLUGIN-hybrid ktery se dobiji v zasuvce...
Panove prave som sa vratil AUTOSHOV VIENNA 2016.
PRIUS IV.GEN. SKUTOCNOSTI PEKNE AUTO( vonkajsi dizaj sa kazdemu nebude pacit ale pre mna OK!)
Tak isto ma zaujal vonkajsim dizajnom"TOYOTA MIRAI" len ma mali kufor.
ALE NAJKRAJEIE AUTO BOLO OD KONKURENCIE "MAZDA KOERU"
PRIUS IV.GEN. SKUTOCNOSTI PEKNE AUTO( vonkajsi dizaj sa kazdemu nebude pacit ale pre mna OK!)
Tak isto ma zaujal vonkajsim dizajnom"TOYOTA MIRAI" len ma mali kufor.
ALE NAJKRAJEIE AUTO BOLO OD KONKURENCIE "MAZDA KOERU"
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø4,2l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø4,2l/100km)
Priuse IV uz v cesku pripravuji na prodej, zatim bez ceny https://www.toyota.cz/new-cars/new-prius/index.json
Prius II 2008
Vzdyt ceny uz jsou venku
http://www.auto.cz/nova-toyota-prius-v- ... hata-93700
http://www.auto.cz/nova-toyota-prius-v- ... hata-93700
RAV4 HSD FWD
myslim,ze v modranech uz jezdi jako predvadecka...tento vikend den otevrenych dveri v pruhonicich,vystaven..
P IV ano hezky a zajimavy auto.. ale sorry 800-900 tacu je uz uplne jina kategorie to si radsi za ty penize poridim cisty elektroauto napr. Leafa ci lehce jetou i3-ku apod.
Sry, ale ten post s Leafem je proste mimo misu. Absolutne. To auto je uplne jineho zamereni. Hlavne s pointou, ze s Priusem si muzes zajet na dovolenou naprosto kamkoliv a neresit existenci nabijecky kazdych 150km (udava sam Nissan pri teplu a rychlosti 88kmh). Pricti si bonus, ze udavany dojez je na 100 % nabiti. A jak vime, rychlonabijecka dobije auto za pulhodku jen na 80 %. Takze si pridejme jizdu na dalnici a vychazi ti co hodinu mit nucenou pulhodinovou pauzu - na miste ktere to podporuje. A bez rychlonabijecky se pauza protahne na 9.5 hodiny (dle Nissanu), looool. Nebo na 6 hodin, pokud clovek vlastni vykonnejsi nabijecku (za priplatek 24tis).
Ano, hybridy a plne elektromobily jsou stale oba alternativni pohony. Ano, Leaf stoji podobne (730-920tis). Ale zamenovat je? Je to stale jizda po meste ci do prace (Leaf) vs jizda bez omezeni (Prius).
i3 uz je nekde jinde, nez Leaf (alespon dle testu). Ale srovnavat ojete auto s novym? To rovnou muzes srovnat aktualni doprodavanou generaci jako ojetinu za 350tis.
Chapu, ze cena je vysoka (hodne), ale adekvatni srovnani by bylo napr. novy Prius vs novy Auris hybrid, nebo vs Rav4 hybrid.
Ano, hybridy a plne elektromobily jsou stale oba alternativni pohony. Ano, Leaf stoji podobne (730-920tis). Ale zamenovat je? Je to stale jizda po meste ci do prace (Leaf) vs jizda bez omezeni (Prius).
i3 uz je nekde jinde, nez Leaf (alespon dle testu). Ale srovnavat ojete auto s novym? To rovnou muzes srovnat aktualni doprodavanou generaci jako ojetinu za 350tis.
Chapu, ze cena je vysoka (hodne), ale adekvatni srovnani by bylo napr. novy Prius vs novy Auris hybrid, nebo vs Rav4 hybrid.
Prius II 2008
Za stejné peníze horší auto? Ostatně nikdo tě přece nenutí kupovat P IVXyd píše:P IV ano hezky a zajimavy auto.. ale sorry 800-900 tacu je uz uplne jina kategorie to si radsi za ty penize poridim cisty elektroauto napr. Leafa ci lehce jetou i3-ku apod.

Zeman není můj prezident
Popravdě, kdybych měl dát za nové auto tyhle peníze,tak bych než IV radši Ravku v hybridu... jako že za ty prachy 

Prius - ta obrazovka je droga 
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...

- PALO-Prius
- Řidič
Akurat ze s Rav-kou budes mat cca 6,5-7l spotrebu a s Prius IV polovicu. Preto mam Priusa....kvoli spotrebe. Aby som sa znova dostal na 7l, co som mal aj so starym Focus I (15 rocne auto), tak to teda nie...DavidDDD píše:Popravdě, kdybych měl dát za nové auto tyhle peníze,tak bych než IV radši Ravku v hybridu... jako že za ty prachy
Mne sa velmi paci novy Prius Prime (plug -in), ten je ovela krajsi ako obycajny Prius IV a je to momentalne moj "sen". Aj predok aj zadok su ovela vyvazenejsie (Mirai styl Prius IV sa mi az tak nepaci ako moja III), skoda ze tam je vnutri placnuta ta velka dotykovka, v tom je zase klasicky Prius IV lepsi. Uvidime ako bude vyzerat novy Prius+, lebo sa mi rozrasta rodinka. Cena Prius+ je rovnaka ako plug-inu takze je to na vazkach.
Tak ono to těžko porovnávat, ale spotřeba poloviční nebyla 6,7 * 2 je 3,35 a za to jsem tedy nejezdil, ale to je jedno, pak je tu další faktor a to je prostor, což řešíš taky. No a stojím si za svým, za ty peníze je to podstatně víc muziky a za to navýšení spotřeby by mě to stálo (imho). Jinak spotřeba je u Octavie I tdi je stejná jako Prius
Prostorový kompromis je Prius+, ale ta cena je stejný blázinec...

Prius - ta obrazovka je droga