Auris TS - Žárovky, osvětlení

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
maxwell
Manager Týmu

Re: Auris TS - Žárovky, osvětlení

Příspěvek od maxwell »

Natoč to za sucha a přidej porovnání s normální žárovkou...tohle fakt vypadá, že to vůbec nesvítí...
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
ts1990
Manager Týmu

Příspěvek od ts1990 »

Vypadá to, že to právě nesvítí, nevím proč, ale ta Lumie se s tím nějak nemůže poprat. Zkusím pak to vzít přes foťák. Svítí to právě naopak víc než žárovka a hlavně když je mokro, tak je rozdíl znatelnej. Svítit to hůř než žárovka, tak to letí hned z auta ven :D
klobouk76
Člen Týmu

Příspěvek od klobouk76 »

Lumie.. tím to nebude, ono to takhle v provozu vypadá, že to nesvítí. Zkus větší tmu, nabo manuálníé nastavení přístroje..
klobouk76
Člen Týmu

Příspěvek od klobouk76 »

Tak sem se dnes zabýval prohlídkou Aurisových bihalogenových světlometů. Nechápu vůbec, že to svítí, jak to svítí. žárovka utopená v něčem co vypadá jako reflektor, ale lesklé je to jeno z půlky. Na tom se ztratí tak 1/6 světla. Pak je tam ta clonka. Je normálně opálená od té žárovky, takže cokoliv tam vkládat kvůli rozptylování světla nepřežije. A vepředu těsně před čočkou je plech, sloužící k omezování osnění pilotů letadel a chodců. Tam se ztratí tak 1/3 všeho, co ze světla odchází. Němci za války by měli radost, takové zatemněné světlo...
Úptravou toho plechu, by se asi dalo zařídit, aby světlo svítilo i na krajnici na chodce..
Problémy s demontáží mám 2.
Světlo je obrovské a k jeho demontáži bude nezbytné demontovat celý nárazník. Nemá někdo servisní dokumentaci ?
Je tam spousta různých zacvaků, rychloupevňovacích "nešroubů" Dva druhy velkých, dva druhy malých- jeden jsem nepochopi - má zářez na plochý šroubovák, ale otočí se a nic
jDalší ftip je, že moduly je větší, než díra ny výměnu žárovky. Evidentně byl namontovám ještě před sestavením světlometu tmelem a zacvaky..

Neví někdo, zda nejdou světla VAleo Bihalogen modul nějak stranově nastavovat ?
David P.
Řidič

Příspěvek od David P. »

Dej tam Hid Slim sadu a máš klid. Svítí to jak má a už se s tím da jezdit i v noci :-)
Auris Touring Sportc CVT
recenze: http://moje.auto.cz/David-C3/automat-1.html
klobouk76
Člen Týmu

Příspěvek od klobouk76 »

No možná to bude i přes můj krajní odpor asi jediná varianta... Co používáš za výrobek prosím ? Jo a kolik je zato pokuta / případně bodů ? :D
David P.
Řidič

Příspěvek od David P. »

Jezdim denně a často se vracim v noci a i když mě několikrát zastavila hlídka na kontrolu tak vždy v pořádku. Svítí to jako originál xenon. Podle čeho by to poznali?? Ted se vracím z Vídně a svítí to hezky ;-)
Auris Touring Sportc CVT
recenze: http://moje.auto.cz/David-C3/automat-1.html
maxwell
Manager Týmu

Příspěvek od maxwell »

Pokusil jsem se natočit, jak svítí moje adaptivní světla, je to jen točený mobilem z ruky, takže kvalita nic moc...alespoň pro představu...

http://youtu.be/Ia9UiEJw0M4?list=UU38NP ... AcKrVqyCgw
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
martinwejnar
Člen Týmu

Příspěvek od martinwejnar »

Jelikož jsem byl taky nespokojený se svítivostí originálních žárovek HIR 2 ( 9012 ) , rozhodl jsem se pro montáž HID SLIM sady, a je to opravdu nepopsatelný rozdíl, jediné co zůstalo stejné, jsou těsně před autem neosvícené kraje. A teď to důležité , před objednáním HID sady jsem trochu zkoumal a hledal rozdíly mezi paticí žárovky 9012 a 9006 ( 9006 má menší prostřední zobáček , to znamená , že do Aurise lze namontovat ) nejdříve jsem si to ověřil zkouškou s obyčejnou nejlevnější žárovku 9006 a poté již objednal Slim sadu 9006 tady v Čechách. Takže pro Vás ostatní co taky uvažujete o vylepšení svítivosti můžete použít žárovky nebo HID sadu s paticí 9006 tuším že obchodní název je HB4.
klobouk76
Člen Týmu

Příspěvek od klobouk76 »

Jasně a jaká je za to sazba víš ?
mirek01
Člen Týmu

Příspěvek od mirek01 »

Na svk dotacia statnej pokladnice v sume cca 330 € ... ale svieti to pekne
Auris Touring Sports 1.6 Valvematic 97kW 6M/T
Obrázek
prsut
Navigátor

Příspěvek od prsut »

Ahojte,
za chvilu budem majitelom noveho aurisa TS, 1,6 manual active + trend + trend+ a tato tema ma zaujala. Mohli by to ti, ktori to uz maju (hid prestavbovu sadu) namontovanu zhrnut, resp. odpovedat na tieto otazky :

-sada ma byt HB4 (9006), velkost balastu Slim, 35W
-instalacia sa da zvladnut aj doma (predpoklad je priemerne technicky zdatny clovek)
-instalacia nie je permanentna (pred STK, pri predaji atd... staci vlozit povodne halogeny)
-co na to Toyota, ak je auto este v zaruke ?
-mozu ti, ktori to maju fyzicky namontovane, postnut foto, kde umiestnili balasty
-su nejake ine komplikacie, na ktore viete upozornit ?
-prepinanie dialkove/stretavacie funguje normalne ako s povodnymi halogenmi ?
-je potrebna, alebo lepsia verzia s CAN busom (ak auris nema snimace prepalenia ziaroviek)?

Dakujem vopred za vsetky odpovede.
Kia Proceed 1,4T, smart pack, navi pack, Track Red
Toyota Auris Touring Sports 1.6 Trend, Trend+ 2014 - predane
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Problém není, can bus netřeba.
Mimochodem v čem přesně maji být ty can bus lepší? To že jsou dražší? Víš co tam je jako ten "Čan bus " člen?
Back in Czech.
Cubiquef
Člen Týmu

Příspěvek od Cubiquef »

CAN BUS je datová sběrnice a díky ní se např. u žárovek dá zjistit, zda fungují, nebo je na nich závada.
Auris Hybrid TS 2014 Style
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Ale já se neptal co je can bus...
Back in Czech.
Odpovědět

Zpět na „Auris“