LPG

vše ohledně modelové řady Rav 4
Pavel46
Člen Týmu

Re: LPG

Příspěvek od Pavel46 »

Chlapi prosím o radu a pomoc. Chci si dát do Ravky LPG a nemůžu nikde sehnat nádrž, která by šla pod podlahu. Musí mít průměr cca 25 cm max a délka max 90 cm. Kde a jakou jste kupovali? Už od začátku roku na tom stále stojí ta zástavba, která není hotová a tím tedy jezdím stále pouze na benzín.
Rav4, 2,0 VVTi, 2006
tuko
Člen Týmu

Příspěvek od tuko »

google search
baghiras
Člen Týmu

Příspěvek od baghiras »

Pavel46 píše:Chlapi prosím o radu a pomoc. Chci si dát do Ravky LPG a nemůžu nikde sehnat nádrž, která by šla pod podlahu. Musí mít průměr cca 25 cm max a délka max 90 cm. Kde a jakou jste kupovali? Už od začátku roku na tom stále stojí ta zástavba, která není hotová a tím tedy jezdím stále pouze na benzín.
Nejsem si jistej , ale pro legální zástavbu nádrže pod podlahu, musí být pro takovou úpravu homologace, což pro Rav4 není. Ta má homologaci jen pro nádrž do kufru...pokud jde samo o vozidlo s rezervou na dveřích.
Pavel46
Člen Týmu

Příspěvek od Pavel46 »

Tak už mám LPG, zatím vyjíždím druhou nádrž a nemám změřenou spotřebu. Provoz zatím naprosto v pohodě, podtlakový přímaz kape jak má, tak se uvidí co do budoucna...
Rav4, 2,0 VVTi, 2006
Marcello
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marcello »

Mam tiez 2.0 benzin 116kW, no primaz som si nedaval. skor som sa zameral na to aby som nemal chudobnu zmes.
pokial budes jazdit na chudobnu zmes, najprv znicis lambdu, postupne, katalyzator a skoncis na podpalenych ventiloch.
takze na toto pozor velky. priebezne si daj skontrolovat spravnost davky zmesy a ak mas moznost tak odsleduj hoci aj na nejakom
OBD testeri ake mas hodnoty STFT a LTFT.
aky mas system? od akeho vyrobcu?

ja mam tiez LPG, no mam na nom 2 zasadne veci :idea:
1: od 2000otaciek pokial je zataz a vypocitana davka benzinu taka, ze by prekrocila 11ms, tak zacne fungovat prisvtrek v objeme 4ms benzinu a zvysok LPG (priamo umerne nsa znizi davka LPG)
2: od 3500 otaciek ide motor vylucne na benzin. ( v tychto otackach vzhladom na to ze mam CVT ide motor vynimocne )

priemerku mam zatial cca 10L/100km ci mimo mesta alebo v meste, je to +/- rovnake

keby nieco kludne sa pytajte.
RAV4 2.0 116kW CVT - 2010
LPGclubSlovakia - forum LPGclubSlovakia
Marcello
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marcello »

Pavel46 píše:Chlapi prosím o radu a pomoc. Chci si dát do Ravky LPG a nemůžu nikde sehnat nádrž, která by šla pod podlahu. Musí mít průměr cca 25 cm max a délka max 90 cm. Kde a jakou jste kupovali? Už od začátku roku na tom stále stojí ta zástavba, která není hotová a tím tedy jezdím stále pouze na benzín.
to je klasicka valcova nadrz, ci? v kufri pod podlahou mas ten velky plastovy box?
ja taku nadrz v aute mam, objem celkov je 45L, cisty 40L.
co mas pod podlahou kufra?
baghiras
Člen Týmu

Příspěvek od baghiras »

Já mám u Ravky 2003 nádrž na pravém boku (u pantů) v podélném směru. Šla tam takto jen nádrž tuším 56 cm dlouhá, 36 průměr. má 50l, takže cca 40l využitelných. LPG Stafanelli bez mazání ventilů, bez přívstřiku benzínu, prostě základ, tak jak jsem s každým takovým, bez problému najel stovky tisíc kiláků s jinými auty. Zatím najeto 5000 km, spotřeba 11 litrů, ale 95% jezdím město. Občas si to v zátěži lehce cukne, ale to připisuju historickým svíčkám, který jsem ještě nestihl vyměnit, stejně jako asi 50 tisíc starýmu vzduchovýmu filtru.
Marcello
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marcello »

lahke cuknutie v zatazi pripisujem nizkemu tlaku na reduktore, pripadne nevhodne nadimenzovane trysky na injektoroch.
to sa da krasne vidiet na priebehu casu jednotlivych vstrekov ak to dany system umoznuje vidiet.
samozrejme sviecky najprv skusit vymenit, to je jasne pokial maju cez 90t km. jednoznacne jendokontakt a iridiove vacsinou idu.
Pavel46
Člen Týmu

Příspěvek od Pavel46 »

Marcello - jak píšeš - plastový box pod podlahou. Nyní válcová nádrž. Litry ani nevím. Bohatost směsi pozná ten, kdo LPG montoval? Měl by po cca 2000 km zkontrolovat graf, jak to funguje. Je to tak?
Rav4, 2,0 VVTi, 2006
Marcello
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marcello »

ano ten kto montoval lpg, ma k tomu potrebne vybavenie aby bola bohatost zmesy spravna. rozhodne nesmie byt chudobne ;)
urcite preventivne skontrolovat aj v ramci kontroly po montazi ako pises po cca 2000km, kym si vsetko ako sa hovori "sadne" :)
baghiras
Člen Týmu

Příspěvek od baghiras »

Ono je taky dost znát kde se LPG natankuje. Zrovna Toyoťácký motory jsou na kvalitu hodně citlivý a když se sáhne vedle, tak to nejede, cuká a žere to :-)...což teď v zimě není problém, když tam lecjaká pumpa cpe místo LPG, topný propan-butan.
Pavel46
Člen Týmu

Příspěvek od Pavel46 »

Tak jsem byl v servisu v Toyoootě. Pokecali jsme a s přímazem a po dobrém seštelování bohatosti směsi by to mělo přežít. Byl jsem tam ale s něčím jiným. LPG mi sešteluje ten, co to montoval a jinak zatím tankuju pouze u kámoše, co má čerpačku na LPG a pneuservis v jednom a sám svoje auta tankuje u sebe. Takže by to snad mělo být OK. Jinak všem díky za info, Marcellovi obzvláště :-)
Rav4, 2,0 VVTi, 2006
Marcello
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marcello »

kedykolvek, milerad :)
Pavel46
Člen Týmu

Příspěvek od Pavel46 »

Tak mám prosbu o pomoc - Ravka mi po cca 4-5000 km na LPG začala zlobit při studených startech. První start to točí, ale nechce chytit. Na podruhé motor naskočí. Nemůže to být svíčkama? Vyšší teploty při jízdě na LPG a jejich stáří by mohlo způsobit tento problém, je to tak? Měnil někdo kvůli LPG svíčky a když už tak prosím o radu, jaké???
Rav4, 2,0 VVTi, 2006
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Štartovanie by malo byť na benzín, či? A až po zahriatí na cca.35° by to malo prepnúť na LPG, pokial viem.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“