Když jsme u těch stěračů, tak mi někdo celkem nedávno šlohnul před barákem stěrače i s oběma ramenama. Byl prostě tak šikovnej, že je odšrouboval a matky mi vrátil zpátky na šrouby...A já byl ještě šikovnější, že jsem si toho všiml až po dvou dnech ježdění, že mi na předním skle něco chybí...Zavolal jsem pak jednomu maníkovi z toyoťáckýho autovrakoviště, kterej sežene všechno (už dřív mi sehnal nádobku na klimatizaci) a za pětikilo jsem měl oba stěrače i s ramenama a s gumičkama v lepším stavu než jsem měl ty původní...
Toyota Carina E Combi GLi 2.0 16V ´94
...kdo nikdy neřídil Toyotu neví co je láska...
zmer si puvodni sterace a kup tam stejnou velikost, kdyz koupis 2 ks stejny velikosti tak je tam dej a neres to... Proboha nas jsou ti original, nevys co s penezma ?
cerstvy majitel E12 r.v.2006 1.6 3ZZ-FE (81kw/6000, 150nm/3800ot.)
5 rokov: Corolla E11 1332cm 4E-FE 63kw,120Nm. 3dv. Luna - plna vybava (made in Japan).
EX - 5 r. Carina E 2.0i 3S-FE 98 KW,183 Nm / model 93 made in Japan
Hlavně nekupiuj ty levný.Jednak jsou balený po 2ks.Stojej za prd.RAději investuj do orig.S replikama jsem jel nedávno po dálnici za deště a ihned jsem se rozhodl je vyhjodit./Při vysoké rychlosti moc dobře nestíraj,odskakujou./J.
Zdravím všechny.Jelikož mi stěrače nejspíš odcházejí,řeším nákup nových.Mám teď nějakou napodobeninu Bosch Aero a hrozně skáčou při pohybu nahoru,dolů je to lepší.Stačí nějak přihnout ramena,nebo jsou v totu?A jaká má být vlastně origo délka jednotlivých ramínek?Tyhle jsou 54 a 46cm,je to ok?Většinou maji všude buď pár stejné délky,nebo jednotlivě dražší kousky.V Auto Kelly jsem viděl prodávat v páru různé délky neznámé značky.Má s nimi někdo zkušenost?Díky
uff, ja som tam hodil prve stierace co som videl na benzinke a rozmerovo sedeli podla jedneho povodneho stieraca...cize maju rovnaku velkost...z akeho dovodu su tam dve velkosti?
Ahojda, taky mam na carine nejaky neorigo sterace neco jako Bosh Aero, ale uz stoji za prd. Jsou oba stejne dlouhe, ale je tam prihnute rameno sterace, tak bych je rad vymenil za nejake o spravne delce.
Nevite nekdo jakou delku maji origo sterace? Urcite je jeden delsi a druhy kratsi.. ale nevi nekdo presne kolik mm. Prodava se totiz vice sad (kratsi + delsi, napr. od Bosch, kde je psano na toyotu, ale nepisi tam presne model), tak bych rad koupil tu spravnou.. Diky
Sickboy
----------------------------
Toyota Carina E 1.6/16V
Délku samozřejmě změřit podle předchozích, to snad zvládne každej. Já na mou carinu E liftback koupil dopředu i dozadu napodobeninu Bosch aero a je to fakt úlet. Levnou napodobeninu (99,-/kus) mají stále ještě v Tescu, tak sem to koupil otcovi na vectru, ale eště to nenamontoval.
Je u toho hodně adaptérů k uchycení a náhtadní gumky na to taky pudou v pohodě koupit - ty nejobyčejnější za 50,-. Na carině mám bezramínkový stěrače z olomouckýho tuningu (autofam) za cca 170,-/kus a pohoda. Gumky taky pudou vyměnit. Rozdíl oproti Tescu je v tom, že v uchycení je víc kovu, tesco je daleko víc plastový.
Origo Bosch seděly taky dobře, uchycení supr, cena 800,- za dva kousky. Ale baba v mototechně řekla, že gumky neseženou. Tak s tím ať jdou do hajzlu.
Krom těch aero stěračů doporučuju taky na léto supr směs do ostřikovačů od Sheronu s efektem tekutejch stěračů (v dešti a rychlosti víc jak 100km/h netřeba stírat). Na každé benzince za 50,-/2litry.