Zahřívání auta na ulici.

vše ohledně modelové řady Avensis
die.catana
Řidič

Příspěvek od die.catana »

Hele, už mně serete. Sedím v práci a než vlezu do na kost zmrzlého auta, rád bych se dozvěděl, jak je to správně .......
Toyota Avensis 2,2 D4D 110KW T25
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

no najspravnejsie slovo tu uz padlo davnejsie - webasto :-)
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Správně je to jak to děláš ty. Protože jinak to stejně dělat nebudeš. A chci vidět curaka s webastem po sichte na firemním parkovišti bez elektriky.... Jak tam bude strašně ukazovat teple auto.. ;-)
A kurva si snad mohu zanadavat... Protože když argumentuje smradem oleje po benzinu... Tak to je fakt kvalitní diskuze... Kurvadrat... Jsem sice debil a idiot, ale urazí me jaké totální picoviny dokáže někdo vyplodit - tedy v krásném podání, slušně, téměř uveritelne- a navíc jim i lidi věří... Zatímco asi praktici jako já holt jsou jen špatní, protože zuří a nadavaji když tohle slyší...

A jen pro Ho Va do Gabka... Protože na startují a jedou a ne zahřeje se jim motor? Ty pico už to nehul...
Back in Czech.
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

die.catana: delej to jak uznas za vhodny, on to zas takovej problem nebude :-) v manualu pisou zahrivat motor pozvolnou jizdnou nebo jak je to kouzelny slovo, proste klidne sedni, nastartuj a jed, akorat tomu neslapej na krk.... u naftaku uz vubec

jinak neznam nikoho kdo by nechaval auto jen tak bezet, a uz vubec ne nekoho kdo by kolem toho delal komedii s nekolika klici :-D samozrejme pak je tu jinej pripad a to je zamrzly a zasnezeny auto, to je jasny ze to clovek nakopne, zapne ofuk oken a jde skrapat nebo ometat....

jen jednou sem zazil cloveka kterej pouzival dalkovej start a to v zime i v lete, ale u Imprezy STi....

jinak tu padl dotaz vityho na otacky na volnobeh, corolla e12 1.6 vvti nahodila pri mrazech otacky na +- 1300 esli si to dobre pamatuju a pak to kleslo na 800 nebo 900.... jestli ti drzi 2000 tak bych skoro rek ze je neco spatne....
Naposledy upravil(a) KarlosCZ dne pát 14.12.2012, 18:26, celkem upraveno 1 x.
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
stani
Věčnej rejpal

Příspěvek od stani »

aczasa: nemusíš se urážet, být sprostý a nadávat. To je kontraproduktivní a navíc ne moc slušné.
Já to budu dělat jako předtím: nastartuji a počkám až klesnou otáčky. Ten elektronický sytič tam není pro srandu králíkům.
Určitě nebudu hned jezdit se studeným motorem.
Argument, že je potřeba zahřát také olej v převodovce, spojku, atd, neberu.
Zahřeje se to samozřejmě jízdou. Ale ta nastane až nastane. Co je to za argument?
:D
Avensis T25 FL kombi 1.8 VVTi automat(HDM)
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.
stani.1blog.cz
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Dobře. Omlouvám se za použití sprostých slov. Jen jsem byl uražen nepravdami a zcela na hlavu postavenými nazory , které jsou navíc ještě vynášeny do nebe jen proto, že jim někdo věří byť by jasná a zřejmá pravda byla jinde.
Back in Czech.
Lukess
Navigátor

Příspěvek od Lukess »

tady aby se člověk bál někdy zeptat...Zkrátka jak spadnou otáčky, tak se může vyrazit a s plynem pomalu a přehnaně nevytáčet, proč z toho dělat vědu a přehnaně se vytáčet :roll: Neumím si představit, čekat 10 minut a více v mraze,než se to zahřeje a to kdo ví jestli. Jako chlapi,nezlobte se na mě, mrazy jsou sotva -2 tak mi neříkejte,že to v autě nevydržíte pár km,než se to zahřeje.
Bylo mi řečeno,že šlapat na plyn,když pracuje sytič v domnění,že se to rychleji zahřeje, je cesta motoru do hrobu.To uvádím jen pro úplnost,ne že by to tu snad někdo zmiňoval.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Tak vis co. ;-) není potřeba se bát zeptat... Je potřeba bát se odpovědět pseudo vědecky a technicky když to nemá ani hlavu ani patu. Je fakt, že jsem postižený... Technik... I s praxí... A teď se hádej.. ;-)
Jo a tady u nás už je a bylo i -12.
Back in Czech.
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

No koukam, bozte staci, kdyz se s tim autem bude jezdit uplne normalne. Hlavne v tom nehledejte nejakou slozitost.
Ja to delam tak, ze pokud je do -5 az -8, tak nastartuju, oskrabu skla, vlezu do auta, pripoutam se a jedu normalne. Nevytacim, proste jedu normalne.
Pokud je po -8,pak nastartuju a dojdu se domu poradne obliknout, obout boty, zkontrolovat jestli mam vsechno a jdu oskrabat skla, prioutam se a vyrazim uplne normalne.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Lukess
Navigátor

Příspěvek od Lukess »

nevím,proč bych se měl hádat, na stres mám práci. Sem si chodím počíst a pokecat o autech, nebo se něco dozvědět. Spousta lidí tu jsou laici,kteří slyšeli spoustu rad typu JPP a myslí si zkrátka,že mají pravdu. Pokud se tu plácají nesmysly a chceš nás ochránit od zkázy našeho popojíždědla v důsledku špatně udělených rad, tak je fajn,že to uvedeš na pravou míru, ale nadávky mi přijdou zbytečný. Ani ty nevíš všechno správně...
Tak -12 už je slušnej mráz, ale do auta nefouká,takže nevidím důvod nevyjet co nejdřív. Pokud člověk nemá schade 120, nemusí čekat 20 minut,než to začne topit.
stani
Věčnej rejpal

Příspěvek od stani »

Lukess píše: nemusí čekat 20 minut,než to začne topit.
A kdo tu(mimo tebe) mluvil o 20 minutách?
Avensis T25 FL kombi 1.8 VVTi automat(HDM)
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.
stani.1blog.cz
Lukess
Navigátor

Příspěvek od Lukess »

stani píše:
Lukess píše: nemusí čekat 20 minut,než to začne topit.
A kdo tu(mimo tebe) mluvil o 20 minutách?
nikdo, tvrdím snad,že se Ave zahřeje po takové době?
JakubKotal
Člen Týmu

Příspěvek od JakubKotal »

Já to dělám tak, že přijdu k autu, natočim, pustim vzduch na okna, ometu, oškrábu, potom jedu. Se studeným motorem jezdím hodně opatrně, max v 2.500 ot. řadím. Protože nemám ukazatel teploty oleje, až tak po dvaceti kilometrech se odvážím trochu přidat. Ten ukazatel teploty oleje by se hodil, protože ručička teploty vody jde celkem rychle nahoru, i vnitřek auta se velmi rychle ohřívá, většinou než oškrábu se tam dá už sedět, ale ten motor není zahřátej ani omylem.
Obrázek
Toyota Carina E, sedan, r.v.96, 4A-FE 73kw
MadButcher
Navigátor

Příspěvek od MadButcher »

Kdyz uz se tady probira jak nejlip zahrat auto, mate nekdo "Hot-Gas Power Heater" jako tady na obrazku - a funguje vam? S timhle systemem by snad mela byt kabina vyhrata driv nez bez nej - nemelo by to ale byt o nahrivani motoru. Je to original soucast auta z vyroby, nic dodelavaneho extra.

Ja po zapnuti zadny rozdil necitim, mozna ze auto zacne topit o 200 metru driv nez normalne, ale to je asi jen prani otcem myslenky a ne objektivni fakt.

Obrázek
Avensis T25 2.0 D4 VVTi, sedan, 11/2004
ex: Avensis T25 2.0 D4D/85kW, kombi, 12/2004
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

A o to jde. Není to žádná "rocket science". Ale fyzika tam platí stejná... Jo a poznámka že do motoru nefouka... Ty vole.. Co to je za kůrovce.. Při jízdě fouká vždy... Kurva na co tam asi je chladič.....
Back in Czech.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“