e85 zkousel nekdo?

nová modelová řada - nástupce Corolly
Roman Tobiška
Člen Týmu

Re: re

Příspěvek od Roman Tobiška »

trca píše:Dnes rano -7a na 85 skoro jsem nenastartoval :wink:
Arktické mrazy jsou fuč, takže velký test startu na E-85 se bohužel odkládá. Včera kolem půlnoci, když jsem odjížděl z Jablonce, bylo cca -7 a dnes ráno v Liberci slabých -5. V obou případech startování bez problémů. Startuje to sice o něco hůř, protože na benzín to chytalo na první protočení a teď se to musí otočit 2x-3x, ale stále je to někde pod jednou vteřinou, žádné přemlouvání. Myslím, že to chytá pořád lépe, než většina benzínových motorů tohoto stáří. A to mám 7 let starou optifitovou baterku. ;-)
Corolla E11 HB 4E-FE 1332ccm/63kW,
r.v. 1997, 390.000km (ano, mám ji už 15let)
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

-7? U nas bylo rano -13°C v Ostrave a -18°C v Beskydech :)
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
xmirekp
Věčnej rejpal

Příspěvek od xmirekp »

Roman Tobiška píše:
xmirekp píše:ano pravda pomaleji se mi ohriva motor to je pravda a k te jednotce, nmo jasne prepnul jsem to,, jakoze jsem deaktivoval tu novou jednotku,, na ethanol, tak jsem cekal ze to bude zrat mene,, protoze puvodni jednotka dava kratke vstriky,, ale proste to zralo vic tak nevim, ale auto na to noramlane jelo, ale poroste spotreba se mi zdala vyssi nevim proc,,
Ahoj, špatně jsi četl návod. Bez zapnuté jednotky se spotřeba na čistou E-85 zvýší o cca 30% - 40% a zařídí to originální řídící jednotka na základě hodnot přečtených z lambda sondy. Ty říkají, že ve výfukových plynech je moc kyslíku a že paliva bylo tedy vstříknuto málo, proto jednotka sama přidá. Všichni úpravci varují před jízdou na čistou E-85 bez zapnuté jednotky. Jednak je to neekonomické a pak hrozí paradoxně přehřátí hlav, protože originální jednotka vstříkne zbytečně moc paliva. To druhé zní nebezpečně, ale je to jen tvrzení, že by ho někdo opravdu potvrdil nevím. Tu první část o zvýšené spotřebě si už v praxi ověřilo poměrně dost lidí, proto volí bez úpravy směs s N95 1:1, čemuž moc nerozumím, protože je to asi nejdražší možnost vůbec, protože se tím stejně nevyhnou zvýšení spotřeby. S N95 jezdím za 7L po 35Kč = 245Kč, s čistou E-85 bez úpravy a s nárůstem 30% to bude při 27Kč za 1L E-85 245,70Kč, mix 1:1 s nárůstem spotřeby o 1L (což tu řada lidí uvádí) by byl za 4*35+4*27=248 (Kč). Takže já jedu zítra podstoupit úpravu a uvidím. Jestli bude nárůst jen do slibovaných 15%, bude to jezdit za max 218Kč. Návratnost za necelých 30.000Km což je u mě rok. To risknu. ;-)

nahodou je to super,,, i ted v zime nemam problemy se startem,,
Toyota Rav 4 HSD SELECTION AWD

Toyota auris touring sport hybrid 2013, bílá perleť

Toyota auris 2010, 1,6 LUNA seda metaliza navi

Toyota Avensis 2,2-CAT 177 koní
xmirekp
Věčnej rejpal

Příspěvek od xmirekp »

Ahoj tak dneska jsem to vyzkousel kdyz byl mraz,, nejdrive start s jednotkou prepnutou na ethanol. Auto nastartovalo v pohode a slo krasne i do otacek. Pote ze srandy jsem jednotku prepl na benzin, razem auto sice nastartovalo, ale cukalo, dusilo se pri vytoceni do otacek. Takze jednotka ma vazne smysl a neni tam jen tak pro nic za nic :) Jinak spotrebu u 1,6 benzinu mam ted po Praze k 10 litrum, ale jezdim porad kratke trasy cca 6 km tam a zpatky. Jinak pri ceste dlouhe zhruba 400 km, jsem skoro nerozeznal zadny rozdil a spotreba byla pod 6 litru kdyz jsem jel cca 90 ustalenou rychlosti tak i kolem 5,7 jinak klasika 6,2

zvady2
Věčnej rejpal

Příspěvek od zvady2 »

Nepostrehol som akú tam máš jednotku (typ, cena) a kde ti ju inštalovali?
Díky
trca
Manager Týmu

re

Příspěvek od trca »

ja teda nevim ale pokud mas na e85 stejnou spotrebu jako na n95 tak je neco spatne na e 85 musis mit vetsi spotrebu protoze ho musi jit vetsi mnozstvi do valce jak n95
T25 85kw
ex.corolla ts 141kw
xmirekp
Věčnej rejpal

Příspěvek od xmirekp »

jednotku nevim jakou mam ale je to ta co montuji v Toyota Zlin. a spotreba nerikam ze je mensi je skoro stejna, zalezi jak na to slapes, ale ten v zime po Praze jsem psal ze to jde k 10 litrum, jinak jsem jezdil tak za 8,5 a kdyz jsem jel dlouhou trasu tak jsem dokazal jet i za 5,5 a ten je to za cca 6,2.

trca
Manager Týmu

re

Příspěvek od trca »

no me to zere cca o litr vic.nevím co montují v toyotě ale mě nabízeli u nás v autorizáku mazda krabičku za 8tis. samo sebou bez záruky když to nebude fungovat,prej je to alternativní palivo a oni neví jak to bude fungovat prej je to moje riziko,hmm.tak jsem se ptal mechanika z toho servisu jestli neví jak to jezdí těm co si to u nich nechali namontovat a říkal že jedno Daihatsu po 2 měsících uplně klekl motor,jedna audi a3 měsíc po montáži odešli nejaké zapalovací cívky a jeden vw sharan jezdí stále s polozahřátým motorem, není schopen se ohřát s e85.ale neví jestli je to náhoda nebo přechodem na 85.ja mam najeto cca 8000km a zatím bez problému
T25 85kw
ex.corolla ts 141kw
Lukyn
Člen Týmu

E 85

Příspěvek od Lukyn »

Zdravím všechny příznivce značky.Tak jsem si pořídil také Aurise.Nechal jsem se zlákat příznivou cenou.Vůz jsem zakoupil ve Zlíně kde mi namontovali sadu Mexet -85 na upravu řídící jednotky pro jízdu na ethanol. Na autě máme najeto zatím necelých 1000km ,ale můžu říci že průměrná spotřeba je 7,5l ethanolu což mi připadá docela slušné.Co se týče stylu jízdy tak se snažíme držet šipek co ukazuje počítač ale né vždy.Pokud to srovnám z corollou 1,33 což, také vlastníme ta ukazuje prakticky to samé ,ale jezdíme na benzin a má pouze 5 rychlostí.Co se tyče jízdy na e 85 se nebojím.Motoru se nemůže nic stát což mi potvrdil i můj kamarád ,který dělá kompletní go motorů a má už mnoholetou zkušenost v této oblasti.Nebudu to tu dlouho rozvádět pokud si chcete něco přečíst tak mrkněte na http://motorexpert.cz/clanek010.htm .A co na to toyota? V manuálu píší ,že nedoporučují jízdu na e 85, protože by mohlo dojít porušení palivového systému .Ale to je psáno asi u každého nového auta.
Toyota Land cruiser 95- 3.0td, Toyota Corolla e 12 -1,33vvti,Toyota Auris 1,6 valvematic
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Vsak si povime az budes mit najeto na E85 cca 320k km... Kolikrat jsi menil cerpadlo, filtr, vstriky... Neboj... 1000 - 50 000 km.. je spise jen takove zajizdeci obdobi... :-)
Back in Czech.
Lukyn
Člen Týmu

e 85

Příspěvek od Lukyn »

Co se týče filtrů,svíček to je jasný mění se pravidelně i když se jezdí na n 95. A pokud jde o vstřikovače tak by to mělo být lepší než než benzin.Ethanol má přece shopnost čištění,proto se má měnit filtr pokud si začal jezdit na e 85 a jezdil jsi na n 95. Každopádně je to lepší pro motor než jízda na lpg.Předpokládám že to nějakých 150-200tis.km vydrží a pak se uvidí.A není přece nic lepšího než to vyzkoušet.
Toyota Land cruiser 95- 3.0td, Toyota Corolla e 12 -1,33vvti,Toyota Auris 1,6 valvematic
trca
Manager Týmu

re

Příspěvek od trca »

minulý týden mi říkal můj mechoš že opravoval golfa kterej jezdil na e85,prej se mu uplne rozpadl píst či co.jezdil bez jakekoli přestavby a ředil to 50-50.takže bez upravy bych na to nejezdil.ještě zjistím kolik km na to najel než se to rozpadlo
T25 85kw
ex.corolla ts 141kw
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Příliš chudá směs.... To je jasný.
Back in Czech.
trca
Manager Týmu

re

Příspěvek od trca »

no šak jo,to je jen varování pro ty kteří by chteli jezdit bez upravy,určitě se takoví najdou
T25 85kw
ex.corolla ts 141kw
Odpovědět

Zpět na „Auris“