prave. pro me jedine kombi a tech je v benzinu jak safranu. chtel bych rok alespon 05. jinak vsude na forech obecne radi spise benzin nez naftu. fordu se 2,0tdci serou a takhle je to u vsech. ale zkuste vyfiltrovat skoro jakekoliv vetsi auto(mondeo, passat atd) a na 20 naft je tam jeden benzinRoman Jašek píše:Pro rodinu se dvěma děckama jedině kombíka....Toto vypadá pěkně ale málo místa...Atreides6 píše:Tady je jeden pěkný za 145 tis http://www.tipcars.com/#toyota-avensis/ ... 32611.html
je to po prvnim majiteli koupeno v CZ pravidelný servis zimni gumy i s disky prostě tohle bych bral kdybych sháněl. samozřejmě ještě si ho důkladně prohlédnout ale jinak vypadá pěkně co myslíš???
Rada s koupí avensisu
Než jsem si koupil mého Avíka v Německu, prolézal jsem u nás asi 2 měsíce autobazary. Téměř žádné benzíny, odhadem tak 90-95% nafťáků, všechno více jak 5 let staré a dovezené z Německa, Rakouska. Samozřejmě určitě u všech přetočené tachometry.KarlosCZ píše:
dival jsem se treba tady http://prodeje.periskop.cz/cz/?y=2012&m=9&n=1
sice tam neni toyota ale podivejte se treba na
Volvo
Volkswagen
Mercedes
Audi
BMW
Peugeot
Subaru
Nissan
Mitsubishi
Citroen
tihle vsichni za letosek prodali vic aut s tema uplne k nicemu poruchovejma naftovejma motorama, proto jich je ve finale po case v bazarech vic, kdyz se jich vic proda jako novejch a taky maji maji vetsi zavadovost
V jednom se nějaký zákazník ptal, zda by to a to auto neměli v benzínu. No a ten prodejce řek, že se občas objeví ale je hned pryč.
Víc jak 5 let starý nafťák = skoro 100% jistota, že je třeba si připravit šrajtofli. Šrajtofli s dlouhýma penězma.
kanniball: 1.8 benzín Avensis kombi od konce r. 2006(s vyřešenou chybou motoru) se tě těžko bude shánět, vím o tom své. U nás téměř žádná šance, jedině v Německu.
Tyhle auta nikdo moc neprodává, protože nemá důvod se jich zbavovat.
Avensis T25 FL kombi 1.8 VVTi automat(HDM)
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.
stani.1blog.cz
stani.1blog.cz
pokud se ccheš vyhnout problém s úbytkem oleje u benzínu ( motor 1,8 ), je nutný koukat na rok výroby 2006 ( nebo tuším r.v. cca od 7/2005 ). Rok výroby 2006 na mobile za tenhle limit prakticky není,až na jeden kousek za 7,5 tis E, tan už tam je ale docela dlouho. Nafty za tuhle cenu mají nejeto přes 200 tis. téměř všechny
Co to máte za mánii s tou rakví, kam se vlezou tři dospělí tam se dvě děti určitě vejdou taky, to budeš furt něco stěhovat ? pokud to nemáš k živnosti tak zbytečnost, to už je nějaký mor to "co kdyby". Pokud nebudeš trvat na rakvi tak se ti i rozšíří výběr. Soused má dvě děti a měl R19, teď vyměnil dokonce za Thálii a je v poho,naháže děcka dozadu a je v prachu, naproti podobná rodina ale s rakví-no než ti nastěhují ty krámy "co nutně musí mít" mám uvařené a vypité kafíčkokanniball píše:..prave. pro me jedine kombi a tech je v benzinu jak safranu........

T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Řeším ten samý problém a volba padla buď na 2.0 benzín nebo 2.0(93kW) nafta.
Dostupnost aut v ČR na můj vybraný rok 2007/2008 je o ničem, takže taky číhám na něco kloudného v DE.
Pro naftu hraje fakt, že se nechá koupit levněji než 2.0 benzín, takže uvidíme co bude k dispozici.
Co se týče výše zmiňovaného kufru, tak kombík pro 2 děti je ideální. Mám momentálně Maximu s objemem kufru 520l, ale po vložení kočárku je prostě celý prostor v hajzlu a už se tam toho moc nevejde. Proto volím jednoznačně kombík.
Dostupnost aut v ČR na můj vybraný rok 2007/2008 je o ničem, takže taky číhám na něco kloudného v DE.
Pro naftu hraje fakt, že se nechá koupit levněji než 2.0 benzín, takže uvidíme co bude k dispozici.
Co se týče výše zmiňovaného kufru, tak kombík pro 2 děti je ideální. Mám momentálně Maximu s objemem kufru 520l, ale po vložení kočárku je prostě celý prostor v hajzlu a už se tam toho moc nevejde. Proto volím jednoznačně kombík.
Nissan MAXIMA A33 2.0
No tady se musím zastat kombíků.
Pro mě jasná volba, je to praktičtější.
Měl jsem před kombíky také sedan, takže to mohu srovnávat. Sedan už nikdy více. Potřeboval jsem třeba něco odvézt, převést, odstěhovat, apod. A pořád jsem musel někomu říkat.
Kombík je vždy plus, pokud si koupím kombíka nic nezkazím, mám jen přidanou hodnotu a praktičnost.
Pro mě jasná volba, je to praktičtější.
Měl jsem před kombíky také sedan, takže to mohu srovnávat. Sedan už nikdy více. Potřeboval jsem třeba něco odvézt, převést, odstěhovat, apod. A pořád jsem musel někomu říkat.
Kombík je vždy plus, pokud si koupím kombíka nic nezkazím, mám jen přidanou hodnotu a praktičnost.
Avensis T25 FL kombi 1.8 VVTi automat(HDM)
stani.1blog.cz
stani.1blog.cz
- extremehany
- Věčnej rejpal
já když tak chodím po městě a poslouchám tak málo kdy slyším u něčeho většího, aby to byl benzín, většinou pískne turbo a je pryč, takovej dobrej příklad může být i nejvíce rozšíření auto škoda octavia - kolik je jich v benzínu a kolik v naftě ??
a pokud se podívám, že v bazarech je od roku 2004 Avensisů:
29x benzín
127x nafta
tak se není moc čemu divit...
Zdroj auto sauto.cz dnes v 10:42
a pokud se podívám, že v bazarech je od roku 2004 Avensisů:
29x benzín
127x nafta
tak se není moc čemu divit...
Zdroj auto sauto.cz dnes v 10:42
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
To je ale jednak dáno tím, že Češi jsou zblbnutý nízkou spotřebou a ostatní věci nevidi a dále tím, že naftový auta jsou z větší části fleetoý. že je Octavia v naftě sen mnoha Čechů,tak o tom snad psát netřeba. nehledě na to, že jaký měla škodovka dříve benzín? Podprůměrnou 1,6,tak šli raději lidi do nafty,kdy takový 77 kw PD jezdili za 5,5 litrů.extremehany píše:já když tak chodím po městě a poslouchám tak málo kdy slyším u něčeho většího, aby to byl benzín, většinou pískne ...
Nevím,zda má kolega nějaký finance stranou ,ale za tyhle peníze koupí hodně ojetý Ave v naftě a to teda bez investic určitě nebude.
Já vaše názory beru, taky by se mi líbila síla nafty,ale ta vyšší náročnost na údržbu a servis mě odrazuje.
- extremehany
- Věčnej rejpal
asi takhle já koupil Avika 2006 2,2 D-D4 110kW v prosinci 2011, nestál mě ani korunu, krom repase xenonů a domontování tažného.
Leju do toho pouze Benzinu + VIF a po koupi sem očistil EGR, te%d se na to chystám znova. Průměr mám do šesti litrů, jezdím na tempomat 140 km/h, pokud mě chci někoho předjet, nebo vezu vozejk nikdy nemám problém.
No asi sem narazil na dobrý kus.
Je fakt že když sem teď pro tetu měl kupovat avika 2008+ za cca 300 000 Kč, tak to byl problém jako prase, šel sem po dvou oba měli v prdeli turba a tekl po motoru olej jako prase...
Můj motor je krásně čistej, teď mám od koupě najeto 40 000, takže mám za s sebou druhou výměnu oleje, a olej se vůbec neztrácí, proto preferuji naftu, přesto že donedávna jsem měl benzinové mondeo.
Nyní jsou všechna auta doma naftová.
Díky tomu, že mám elektro předehřev motoru, předpokládám, že ani v zimě nebudu mít žádný problém.
Jediný problém nastal loni, kdy u nás bylo -25°C a jezdil sem na OMV a nedával VIF - zamrzla mi nafta...
Leju do toho pouze Benzinu + VIF a po koupi sem očistil EGR, te%d se na to chystám znova. Průměr mám do šesti litrů, jezdím na tempomat 140 km/h, pokud mě chci někoho předjet, nebo vezu vozejk nikdy nemám problém.
No asi sem narazil na dobrý kus.
Je fakt že když sem teď pro tetu měl kupovat avika 2008+ za cca 300 000 Kč, tak to byl problém jako prase, šel sem po dvou oba měli v prdeli turba a tekl po motoru olej jako prase...
Můj motor je krásně čistej, teď mám od koupě najeto 40 000, takže mám za s sebou druhou výměnu oleje, a olej se vůbec neztrácí, proto preferuji naftu, přesto že donedávna jsem měl benzinové mondeo.
Nyní jsou všechna auta doma naftová.
Díky tomu, že mám elektro předehřev motoru, předpokládám, že ani v zimě nebudu mít žádný problém.
Jediný problém nastal loni, kdy u nás bylo -25°C a jezdil sem na OMV a nedával VIF - zamrzla mi nafta...
- extremehany
- Věčnej rejpal
najeto měla 205 000, teďka má 244 651 km, měněno nebylo nic, ale vše co se sní dělo se dělo přímo v toyotě, bylo to služební auto nějakyho managera, koupeny a provozovany v ČR, takže vím že není stočené, bourané nebo tak...
jo a ještě koupil sem ji za luxusní cenu 162 000 Kč
jo a ještě koupil sem ji za luxusní cenu 162 000 Kč