Renovace DPF x nový filtr x vyčištění x regenerace

vše ohledně modelové řady Avensis
extremehany
Věčnej rejpal

Příspěvek od extremehany »

tož já parkuju u baráku v altánku, takže udělat rozvaděč mě stálo cca 10 metrů drátu a jistič :D
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
redik007
Manager Týmu

Příspěvek od redik007 »

extremehany píše:VIF zvyšuje spotřebu ? já od té doby co ho dávám, tak mi klesla, ted mám průměr nějakých 5,6 litru a to nějak nešetřím...
v zime vacsim rozdielom, v lete je ten rozdiel mierny. Viac-menej jazdim rovnake trasy tak na 99% viem porovnat.
Mozno to je naftou, napr taka OMV sa nema rada s VIFom, tam mam tu spotrebu ovela vyssiu. Napr pri Shell je ta spotreba o trochu mensia oproti OMV.
Avensis T25 2007 WG, 2.2 D-CAT, 130 kW
extremehany
Věčnej rejpal

já po všech možnýcg testech jezdíl pouze na Benzinu TopQ + VIF a mám průměr 5,6 litru a nemám problém jezdit i do pěti když jedu delší trasu...
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Takhle trapit auto, ze se nestydite :)
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
redik007
Manager Týmu

Příspěvek od redik007 »

no co uz, milacik :D
Avensis T25 2007 WG, 2.2 D-CAT, 130 kW
extremehany
Věčnej rejpal

mrazik píše:Takhle trapit auto, ze se nestydite :)
trápit ? jak to myslíš ? Já jezdím 130-140 na tempomat...a pokud se na mě někdo lepí tak i víc...
Kolík
Člen Týmu

Snímač diferenciálu tlaku

Příspěvek od Kolík »

redik007 píše:to nemusi byt filter. nehovorim ze nie, ale take priznaky som mal pri upchatom EGR ventile a druhykrat pri upchatych hadickach k snimacu diferencialnych tlakov pred a za filtrom.

To ti povedali v servise? lebo ja ked sa pytam ze ci sa da zistit upchaty/odideny filter tak dostavam odpoved ze nie.
Tak je opravdu možné, že je chyba u toho snímače diferenciálu tlaku. Filtr a vše kolem vyčistili a ten filtr se jim zdá čistej (barva slonová kost) Je to správná barva?. Chvíli to i fungovalo (spíš při vyšších otáčkách), pak ale při nižších otáčkách to hodilo stejnou chybu P2002 a nouzový režim. Nový snímač ale stojí 16000,- a není jistota, že to pak bude ok. Dal by se někde sehnat na vyzkoušení nebo koupit starší? Nemá někdo?
Nebo nějaký nápad?
Díky
Avensis 2.0D-4D combi 93kW, rv 2007
servis tomas
Manager Týmu

Příspěvek od servis tomas »

problem je i jinde,egr jde vycistit ale to je malo musi se sundat cele sani,to je uplne ucpany a sani v hlave tez,neni tam skoro zadny pruchod vzduchu,filtr ale jak ho cistily,musi se vyndat a da se vyplachnout roztokem na ty filtry a pritom se vycisti trubicky,cidlo rozdilu tlaku ve filtru odchazi po ucpani ale ne casto ,kdyz auto jezdi prahu tak je potreba jednou tydne jet na dalnici nebo udrzet stalou rychlost a otacky motoru 20km,pak dojde k cisteni,vycisteni funguje ale je to prace dost,naprava ven atd
servis vozidel toyota tomas ladra adresa ul. ke kablu 378 Praha 10 Hostivar tel.774174445
knovak631
Člen Týmu

Re: Renovace DPF x nový filtr x vyčištění x regenerace

Příspěvek od knovak631 »

Dobrý den, já jsem nechal DPF zrenovovat u firmy DPF engineering, stálo to do 7 tis. a dostal jsem tři roky záruku, z počátku jsem tomu moc nevěřil ale jakmile jsem sedl do auta bylo vidět, že odvedli skvělou práci halvně jsem se chtěl vyvarovat odstranění kvůli STK a vysokejm částkám za nový DPF fakt jen spokojenost.
Kolík píše:Dobrý den,

mám problém s filtrem pevných částic. Když se problém objevil poprvé, odvezl jsem auto do toyota servisu, tam mě nejprve vystrašili novým filtrem a novým vstřikovačem do filtru, pak provedli regeneraci filtru a problém vyřešen. (Cena 4500,- Kč). Po ujetí cca. 10000,- km filtr opět ucpaný, takže řeším problém znouvu. Do toyoty už se mi nechce, tak jsem dal auto ke známému do servisu. Tam mi nabídli buď nový filtr (cca. 20000) nebo vyčištění (s tím ale nemají moc zkušeností). Na netu jsem našel i metodu renovace filtru. Máte s tím někdo zkušenosti? Půjde potom filtr zrenovovat, když ho teď nechám vyčistit?

Mám Toyota Avensis 2.0 D4D 93kW rok 2007 - bohužel už s DPF

Díky za reakce a zkušenosti
extremehany
Věčnej rejpal

co ta renovace obsahovala ?
Honza K.
Manager Týmu

Příspěvek od Honza K. »

No mě vždycky dostanou ty marketingové kecy, viz jejich stránky:

http://www.dpfe.cz/problemy-s-dpf
"Díky technologickým procesům na nejvyšší úrovni, dlouholeté praxí a zkušenostem patříme již dávno mezi evropskou špičku!"

A výpis z obchodního rejstříku?
https://or.justice.cz/ias/ui/vypis-vypi ... lic=56xg5x

Zápis společnosti proveden 3.12.2012. Mnohaletá zkušenost firmy se smrskává na pár týdnů :)

Jinak cena na stránkách uvedená bez ohledu na značku a motorizace je 7990, ted 8 tisíc a ne do 7 tisíc. Pokud nekecaj a stav po regeneraci je 98% toho, co umí nový filtr, tak je to přijatelné, když si představím, že to šoupnou na 5 minut do nějaké mašiny, ta tam prdne 1 litr benzínu a zapálí ho, pak tam foukne vysokotlaký kompresor vzduch, maník naběhne s lopatkou a smetáčkem a vynese smetí, to za 8 tisíc musí být docela dobrý kšeft, asi si tu otevřu taky podobný krám :twisted:

Mimochodem mít na stránkách hrubky, to taky asi nepůsobí moc profesionálně. Měkké a tvrdé i/y je zhouba našeho národa. Na internetových fórech toho je, že by tím dalo dláždit :evil:
TOYOTA AVENSIS COMBI 2,2 D-CAT 130 kW (12/2006)Obrázek
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: Renovace DPF x nový filtr x vyčištění x regenerace

Příspěvek od mrazik »

knovak631 píše:Dobrý den, já jsem nechal DPF zrenovovat u firmy DPF engineering, stálo to do 7 tis. a dostal jsem tři roky záruku, z počátku jsem tomu moc nevěřil ale jakmile jsem sedl do auta bylo vidět, že odvedli skvělou práci halvně jsem se chtěl vyvarovat odstranění kvůli STK a vysokejm částkám za nový DPF fakt jen spokojenost.
Kolík píše:Dobrý den,

mám problém s filtrem pevných částic. Když se problém objevil poprvé, odvezl jsem auto do toyota servisu, tam mě nejprve vystrašili novým filtrem a novým vstřikovačem do filtru, pak provedli regeneraci filtru a problém vyřešen. (Cena 4500,- Kč). Po ujetí cca. 10000,- km filtr opět ucpaný, takže řeším problém znouvu. Do toyoty už se mi nechce, tak jsem dal auto ke známému do servisu. Tam mi nabídli buď nový filtr (cca. 20000) nebo vyčištění (s tím ale nemají moc zkušeností). Na netu jsem našel i metodu renovace filtru. Máte s tím někdo zkušenosti? Půjde potom filtr zrenovovat, když ho teď nechám vyčistit?

Mám Toyota Avensis 2.0 D4D 93kW rok 2007 - bohužel už s DPF

Díky za reakce a zkušenosti
Co by lidi neudelali pro reklame sve spolecnosti, ze ?
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
knovak631
Člen Týmu

Příspěvek od knovak631 »

V dnešní době to máš těžké, většina firem má moc pěkné stránky, ale moc firem se nechová zrovna podle toho jak by člověk čekal. A takové to standartní marketingové řeči jsou dnes běžné. Já jsem obchodní rejstřík nezkoumal ale i tak jsem byl s jejich službou spokojen! A co se týče toho čistícího postupu, tak si myslím, že zas tak jednoduchý to nebude. A můj názor se nemění stále je lepší si DPF nechat vyčistit než kupovat nový.
Honza K. píše:No mě vždycky dostanou ty marketingové kecy, viz jejich stránky:

http://www.dpfe.cz/problemy-s-dpf
"Díky technologickým procesům na nejvyšší úrovni, dlouholeté praxí a zkušenostem patříme již dávno mezi evropskou špičku!"

A výpis z obchodního rejstříku?
https://or.justice.cz/ias/ui/vypis-vypi ... lic=56xg5x

Zápis společnosti proveden 3.12.2012. Mnohaletá zkušenost firmy se smrskává na pár týdnů :)

Jinak cena na stránkách uvedená bez ohledu na značku a motorizace je 7990, ted 8 tisíc a ne do 7 tisíc. Pokud nekecaj a stav po regeneraci je 98% toho, co umí nový filtr, tak je to přijatelné, když si představím, že to šoupnou na 5 minut do nějaké mašiny, ta tam prdne 1 litr benzínu a zapálí ho, pak tam foukne vysokotlaký kompresor vzduch, maník naběhne s lopatkou a smetáčkem a vynese smetí, to za 8 tisíc musí být docela dobrý kšeft, asi si tu otevřu taky podobný krám :twisted:

Mimochodem mít na stránkách hrubky, to taky asi nepůsobí moc profesionálně. Měkké a tvrdé i/y je zhouba našeho národa. Na internetových fórech toho je, že by tím dalo dláždit :evil:
knovak631
Člen Týmu

Příspěvek od knovak631 »

V servisu mi DPF odmontovali zaslali do DPF Engineering....tam odvedli svou práci a pak zaslali zpět dostal jsem jaký si certifikát a 3 roky nebo 100 000 km záruku. Spolupráce byla na dobrý úrovni.
extremehany píše:co ta renovace obsahovala ?
servis tomas
Manager Týmu

Příspěvek od servis tomas »

obsahuje to vyndani dpf filtru a to cisteni je dvoji vymontovat dpf,ucpat oba konce a nalit tam pripraveka nechat to pusobit 12hodin a pak vymit,druha verze odmontuje se cidlo nebo trubka dpf a tryskou se tam vstrikuje pripravek a pak se necha pusobit 2hodky,nevim jak to funguje jen sem to slysel,prvni verze funguje
servis vozidel toyota tomas ladra adresa ul. ke kablu 378 Praha 10 Hostivar tel.774174445
Odpovědět

Zpět na „Avensis“