d4d 110kw klepavy zvuk studeneho motoru

vše ohledně modelové řady Avensis
die.catana
Řidič

Příspěvek od die.catana »

Kde si byl v servisu? Kladno? Jak dlouho trvá výměna? Moc se mi tam nechce auto nechávat, je to daleko.
Toyota Avensis 2,2 D4D 110KW T25
dexter
Navigátor

Příspěvek od dexter »

ahoj, jo v Kladně a trvalo to jeden den, před tím jsem tam nechal auto na den aby dali vstřiky ven a otestovali je na stolici.

musím říct že práci dělají dobrou, sice mají drsně zahulenej kancl, ale jezdí tam spousta lidí i ze servisů nechat děkat opravy..
Avensis 2005, 2.2 d4d 110kw
die.catana
Řidič

Příspěvek od die.catana »

Ještě to nechám přez zimu, uvidím jak to dopadne :)
Toyota Avensis 2,2 D4D 110KW T25
comix131
Člen Týmu

avensis 20 d4d 93kw

Příspěvek od comix131 »

Zdravim ..

mam uplne stejny problem , kovove klepotani za studena v lete nic popis stejny jak prvni prispevku kdyz na to slapnu zhurta tak to neni skoro slyset ale z lehka je to dost slyset .. Pred rokem me v toyote rekli ze jsou vstriky na hranici zivotnosti ze pry horsi korekce. Letos jsem nechal vycistit vstrikovace pripravkem BG244 litrovku pres vstriky odpojena nadrz a primo to projelo motorem bez efektu . Pote me nacitali korekce vstriku a pry je to v poradku a ze to ma lepsi hodnoty jak pred rokem. Nicmene me to stejne nedalo a nechal jsem si prosmejdit cele auto at teda naleznou co to dela a bylo me receno ze me zacina odchazet prevodovka ze je tam slyset hridel a ze by to za studena mohlo prenaset vibrace delat ono .... Tak jsem se chtel zepat co si o tom myslite jestli to muze byt od prevodovky ? jde o to at ted neopravim prevodovku a za pul roku nebo rok vstriky dohromady za 100tis ...???

dekuji za vas nazor
extremehany
Věčnej rejpal

Příspěvek od extremehany »

tak motor má dvouhmotý destrvačník, takže by se vibrace z převodovky neměli na motor přenášet, pokud na to dupneš, tak je převodovka zatížena daleko více než při pozvolném sešlápnutí, takže by se to mělo projevit tím více, problém můžou být tzv. kritické nebo rezonanční otáčky, ale spíš bych to viděl na vstřiky, protože jak už tu bylo zmíněno, když to "ohulíš" tak se otevřou naplno a neprojevuje se to, u převodovky si myslím že by se to projevilo víc a zajímalo by mě jak zjišťovali to, že je "slyšet" hřídel v převodovce - zajímala by mě metoda tohoto měření
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
comix131
Člen Týmu

Příspěvek od comix131 »

zdravim dekuji za nazor myslel jsem si to podobne . Ze neco jde od prevodovky zjistil prilozenim kovove trubky k prevodovce a k uchu . Uz pred rokem jsem si vsiml ze kdyz couvam rano za studena tak tam blbe de dat zpatecka musim dat prvne 1 (taky ne vzdy nekdy to jde bez problemi) a pak to tam krasne dam , a pri couvani take rano kdyz vyjizdim s brany a pousstim spojku tak je slyset takova zachrasteni ktere po zahrati uz nedela . Jinak se me radi dobre jen kdyz je minus tak je to takove tuzzsi ale to asi u vsech aut . Ukazoval me rozdil s vymacklou spojkou a bez spojky ale mojim uchem jsem nic zasadniho neslysel .. Takze predpokladam ze stim najezdim jeste spoustu kilometru :)
extremehany
Věčnej rejpal

Příspěvek od extremehany »

to že se ti tam dává hůř kvalt bude velice viskozním olejem, popř. už taky nemusí být 100% spojka, ale jako podle ucha poznat spektrum otáček no nevím
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
Odpovědět

Zpět na „Avensis“