E11 - spotřeba na dálnici

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
radys03
Věčnej rejpal

Příspěvek od radys03 »

já měl svíčky se čtyřma jiskřištěmi - BERU ULTRA, vyměněno z preventivních důvodů (kdo ví jak tam byly dlouho...) za svíce s dvěma jiskřištěmi - DENSO a nic na spotřebě jsem nepoznal...

Odkud jsi? Klidně bych ti ty starý zapůjčil na vyzkoušení :wink: (pokud máš před FL)
aktuálně
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW :lol:
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Ridertommy
Člen Týmu

Příspěvek od Ridertommy »

No já ty svíčky vyzkouším a uvidím. Ty densa jsou tedy předepsané výrobcem jo?
No Toyota Lowman mi řekla, že pod 8 litrů s tímto motorem normálně jezdit nemůžu, že je vše ok a že můžu v klidu vyrazit lyžovat do Itálie:-) No buď se vyřeší problém, nebo vyhodím peníze za svíčky a budu mít náhradní....
Ridertommy
Člen Týmu

Ale když chci tak to auto jede jak z praku, neškube, zkrátka chová se tak jak by dle mě mělo, až na tu spotřebu. Jak řikám, při stejném stylu zajedu s 1,4MPI 50 Kw o více jak litr méně.
Ne2d
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ne2d »

v toyotě Lowman jsou koukám dost experti.. ještě ti měli doporučit dýzl který jezdí za 4l. :)

Corolla E11 vvt-i 4ZZ-FE
Obrázek
Ridertommy
Člen Týmu

No já autorizovaný servisy fakt nemusím. Stačí mi servisovat služební auto, pracuju jako obchoďák a ročně najezdím cca80 tis služebně, takže si myslím že jezdit umím. No už jsem nevěděl kudy kam, tak jsem dal auto odborníkům .....
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Alternativa k těm Denso je ještě NGK BKR5EKB-11 přímo podle konfigurátoru NGK (je tam právě vidět i rozdíl mezi svíčkami pro E10 a E11 4e-fe).

Když se budeš ptát toho Idaha, třeba je sežene levněji než ty Densa.

E: Tady jsou ještě levněji ty NGK, však pohledej sám.... Ale takovou cenu, nejspíš i lepší, ti udělá i Idaho, předpokládám.
Holomek!
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Pneu se dají foukat i na víc. Dokonce někde v návodu jsem našel, že pro rychlou jízdu po dálnici se mají foukat (bez ohledu na zatížení) až na 2,6. Je to asi logické - pneu se více zahřívá a tím i více deformuje.

V létě používám 175/65-14 a rozdíl ve spotřebě oproti užším nemám.

Dvě jiskřiště nesouvisí s 16V, jak někdo psal výše. Ale asi jen s tou chudou směsí dle Rampy.
Jinak obecně svíčky jedině Denso, nejhůře NGK.

Moje zkušenost je, že většina lidí neumí jezdit. Tam kde já projedu zatáčku jenom s uvolněním plynu, celá kolona přede mnou alespoň přibrzdí. A přitom jedeme stejně rychle. Ve městě všichni jezdí stylem brzda-plyn. Já před semaforem vždy brzdím motorem, ale při dosažení patřičné rychlosti se nebojím ani vyřadit a dojet na místo setrvačností. Přitom provoz určitě nebrzdím.
Toyoty obecně mají rády vyšší otáčky. Po městě dovolenou rychlostí jezdím spíše na trojku. Nakonec pak nemusím šlapat na brzdu a ubrzdí to motor.

Mě když při kombinaci Praha - D8 - České středohoří při slušném rychlostním průměru spotřeba vyleze nad šest a půl, tak už pomalu zkoumám, kde je chyba. Nezdá se mi, že by novější generace 4E-FE, i přes přísnější požadavky na emise, měla mít až o tolik vyšší spotřebu.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
ptapak
Člen Týmu

Příspěvek od ptapak »

Jimmi píše:. Nezdá se mi, že by novější generace 4E-FE, i přes přísnější požadavky na emise, měla mít až o tolik vyšší spotřebu.
Prave naopak. Medzi emisiami (CO2) a spotrebou je priama umera.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Ale nebavíme se o CO2. Emise jsou NOx a CO. Zbytek je dán čistě spotřebou.
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Jelass
Manager Týmu

Příspěvek od Jelass »

Já mám teda za to, že jsou doporučený svíce NGK, co znám lidi, tak tam dávají tohle. Ono ve své podstatě bych moc neexperimentoval s tím, kolik má svíčka rozstřiků, jestli je teplá, studená a já ještě nevím co ještě.

Chápu to teda dobře, ridertommy, že jsi dal auto do servisu kvůlu tomu, že prostě víc žere? :D
Mondeo 2.0i Turnier 2004
p:Corolla E11 4ZZ_FE 97PS
P: Dodge GrandCaravan 3.3i 2008
Mira Stejskal
Člen Týmu

spotreba

Příspěvek od Mira Stejskal »

Tak,dneska jsme ujeli 150 km 50%dalnice130-140km/h 50 %okrskyslusne 90km/h proste pod 8l se ji moc nechtelo v lete verim7- 7,5l .Otackomer pres 4000tis nezl ani jednou.Myslim,ze je to normalni.Urcite to resit nebudu,protoze by jsi servisy jen mnuli rucicky co jsem za pitomce. :) Kdyby brala 9 uz by jse mi to zadlo dost,ale myslim ze vykom odpovida spotrebe :)
gramo
Věčnej rejpal

Příspěvek od gramo »

A nemáš náhodou 1.6, když to jede jak z praku a v servisu říkají, že to pod 8 nejezdí? :)

A ty dálniční rychlosti je taky potřeba brát s rezervou, v těch rychlostech už dost často tachometr ukazuje dost jiná čísla, než GPS, na corolle mi přeměřoval o 10% a poslední dobou se mi zdá, že přeměřuje ještě víc (letní i zimní mám stejný rozměr, ale je fakt, že letní jsou nová a zimní už mají poslední sezonu)
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Ono je vůbec dobré si nejdříve "přecejchovat" měřič kilometrů třeba podle dálničních návěstidel. A určitě neposuzovat spotřebu dle palubního počítače. Rychlost je opravdu nejlepší posuzovat dle GPS.
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Ridertommy
Člen Týmu

Mě se stále nechce věřit že by to mohli dělat svíčky.... Tím neříkám že to nezkusím, ale co třeba váha vzduchu, lambda sonda, i když tu by měla nahlásit diagnostika ne?Svíčky jen zažehnou směs
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Váhu vzduchu to nemá, to mají až ZZ motory, tady je v sání jenom teploměr nasávanýho vzduchu. Lambda se dá změřit, teoreticky ti ji diagnostika hlásit nemusí. Výfuk máš ok? Často jsou skoro neviditelné dírky hned za motorem před lambdou, v koleni nad nápravnicí, pod ochraným plechem před teplem kvůli manžetě poloosy.

A jako svíčky to ovlivňovat mohou, sice jenom zažehnou směs, ale bohužel to není tak jednoduché, to jakým způsobem ta směs prohoří, stejně jako kdy ji zapálíš... A už jsi teda koukal, co tam teď máš za svíčky?
Holomek!
Odpovědět

Zpět na „Corolla“