Odkud jsi? Klidně bych ti ty starý zapůjčil na vyzkoušení
E11 - spotřeba na dálnici
- radys03
- Věčnej rejpal
já měl svíčky se čtyřma jiskřištěmi - BERU ULTRA, vyměněno z preventivních důvodů (kdo ví jak tam byly dlouho...) za svíce s dvěma jiskřištěmi - DENSO a nic na spotřebě jsem nepoznal...
(pokud máš před FL)
aktuálně
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
-
Ridertommy
- Člen Týmu
No já ty svíčky vyzkouším a uvidím. Ty densa jsou tedy předepsané výrobcem jo?
No Toyota Lowman mi řekla, že pod 8 litrů s tímto motorem normálně jezdit nemůžu, že je vše ok a že můžu v klidu vyrazit lyžovat do Itálie:-) No buď se vyřeší problém, nebo vyhodím peníze za svíčky a budu mít náhradní....
No Toyota Lowman mi řekla, že pod 8 litrů s tímto motorem normálně jezdit nemůžu, že je vše ok a že můžu v klidu vyrazit lyžovat do Itálie:-) No buď se vyřeší problém, nebo vyhodím peníze za svíčky a budu mít náhradní....
-
Ridertommy
- Člen Týmu
-
Ridertommy
- Člen Týmu
Alternativa k těm Denso je ještě NGK BKR5EKB-11 přímo podle konfigurátoru NGK (je tam právě vidět i rozdíl mezi svíčkami pro E10 a E11 4e-fe).
Když se budeš ptát toho Idaha, třeba je sežene levněji než ty Densa.
E: Tady jsou ještě levněji ty NGK, však pohledej sám.... Ale takovou cenu, nejspíš i lepší, ti udělá i Idaho, předpokládám.
Když se budeš ptát toho Idaha, třeba je sežene levněji než ty Densa.
E: Tady jsou ještě levněji ty NGK, však pohledej sám.... Ale takovou cenu, nejspíš i lepší, ti udělá i Idaho, předpokládám.
Holomek!
Pneu se dají foukat i na víc. Dokonce někde v návodu jsem našel, že pro rychlou jízdu po dálnici se mají foukat (bez ohledu na zatížení) až na 2,6. Je to asi logické - pneu se více zahřívá a tím i více deformuje.
V létě používám 175/65-14 a rozdíl ve spotřebě oproti užším nemám.
Dvě jiskřiště nesouvisí s 16V, jak někdo psal výše. Ale asi jen s tou chudou směsí dle Rampy.
Jinak obecně svíčky jedině Denso, nejhůře NGK.
Moje zkušenost je, že většina lidí neumí jezdit. Tam kde já projedu zatáčku jenom s uvolněním plynu, celá kolona přede mnou alespoň přibrzdí. A přitom jedeme stejně rychle. Ve městě všichni jezdí stylem brzda-plyn. Já před semaforem vždy brzdím motorem, ale při dosažení patřičné rychlosti se nebojím ani vyřadit a dojet na místo setrvačností. Přitom provoz určitě nebrzdím.
Toyoty obecně mají rády vyšší otáčky. Po městě dovolenou rychlostí jezdím spíše na trojku. Nakonec pak nemusím šlapat na brzdu a ubrzdí to motor.
Mě když při kombinaci Praha - D8 - České středohoří při slušném rychlostním průměru spotřeba vyleze nad šest a půl, tak už pomalu zkoumám, kde je chyba. Nezdá se mi, že by novější generace 4E-FE, i přes přísnější požadavky na emise, měla mít až o tolik vyšší spotřebu.
V létě používám 175/65-14 a rozdíl ve spotřebě oproti užším nemám.
Dvě jiskřiště nesouvisí s 16V, jak někdo psal výše. Ale asi jen s tou chudou směsí dle Rampy.
Jinak obecně svíčky jedině Denso, nejhůře NGK.
Moje zkušenost je, že většina lidí neumí jezdit. Tam kde já projedu zatáčku jenom s uvolněním plynu, celá kolona přede mnou alespoň přibrzdí. A přitom jedeme stejně rychle. Ve městě všichni jezdí stylem brzda-plyn. Já před semaforem vždy brzdím motorem, ale při dosažení patřičné rychlosti se nebojím ani vyřadit a dojet na místo setrvačností. Přitom provoz určitě nebrzdím.
Toyoty obecně mají rády vyšší otáčky. Po městě dovolenou rychlostí jezdím spíše na trojku. Nakonec pak nemusím šlapat na brzdu a ubrzdí to motor.
Mě když při kombinaci Praha - D8 - České středohoří při slušném rychlostním průměru spotřeba vyleze nad šest a půl, tak už pomalu zkoumám, kde je chyba. Nezdá se mi, že by novější generace 4E-FE, i přes přísnější požadavky na emise, měla mít až o tolik vyšší spotřebu.
Já mám teda za to, že jsou doporučený svíce NGK, co znám lidi, tak tam dávají tohle. Ono ve své podstatě bych moc neexperimentoval s tím, kolik má svíčka rozstřiků, jestli je teplá, studená a já ještě nevím co ještě.
Chápu to teda dobře, ridertommy, že jsi dal auto do servisu kvůlu tomu, že prostě víc žere?
Chápu to teda dobře, ridertommy, že jsi dal auto do servisu kvůlu tomu, že prostě víc žere?
Mondeo 2.0i Turnier 2004
p:Corolla E11 4ZZ_FE 97PS
P: Dodge GrandCaravan 3.3i 2008
p:Corolla E11 4ZZ_FE 97PS
P: Dodge GrandCaravan 3.3i 2008
-
Mira Stejskal
- Člen Týmu
spotreba
Tak,dneska jsme ujeli 150 km 50%dalnice130-140km/h 50 %okrskyslusne 90km/h proste pod 8l se ji moc nechtelo v lete verim7- 7,5l .Otackomer pres 4000tis nezl ani jednou.Myslim,ze je to normalni.Urcite to resit nebudu,protoze by jsi servisy jen mnuli rucicky co jsem za pitomce.
Kdyby brala 9 uz by jse mi to zadlo dost,ale myslim ze vykom odpovida spotrebe 
A nemáš náhodou 1.6, když to jede jak z praku a v servisu říkají, že to pod 8 nejezdí? 
A ty dálniční rychlosti je taky potřeba brát s rezervou, v těch rychlostech už dost často tachometr ukazuje dost jiná čísla, než GPS, na corolle mi přeměřoval o 10% a poslední dobou se mi zdá, že přeměřuje ještě víc (letní i zimní mám stejný rozměr, ale je fakt, že letní jsou nová a zimní už mají poslední sezonu)
A ty dálniční rychlosti je taky potřeba brát s rezervou, v těch rychlostech už dost často tachometr ukazuje dost jiná čísla, než GPS, na corolle mi přeměřoval o 10% a poslední dobou se mi zdá, že přeměřuje ještě víc (letní i zimní mám stejný rozměr, ale je fakt, že letní jsou nová a zimní už mají poslední sezonu)
-
Ridertommy
- Člen Týmu
Váhu vzduchu to nemá, to mají až ZZ motory, tady je v sání jenom teploměr nasávanýho vzduchu. Lambda se dá změřit, teoreticky ti ji diagnostika hlásit nemusí. Výfuk máš ok? Často jsou skoro neviditelné dírky hned za motorem před lambdou, v koleni nad nápravnicí, pod ochraným plechem před teplem kvůli manžetě poloosy.
A jako svíčky to ovlivňovat mohou, sice jenom zažehnou směs, ale bohužel to není tak jednoduché, to jakým způsobem ta směs prohoří, stejně jako kdy ji zapálíš... A už jsi teda koukal, co tam teď máš za svíčky?
A jako svíčky to ovlivňovat mohou, sice jenom zažehnou směs, ale bohužel to není tak jednoduché, to jakým způsobem ta směs prohoří, stejně jako kdy ji zapálíš... A už jsi teda koukal, co tam teď máš za svíčky?
Holomek!