Rekordní spotřeba
- telleke
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Ještě než začneš chodit po diagnostikách, tak natankuj plnou, ujeď třeba 200km, dotankuj a vypočítej si skutečnou spotřebu. Palubáky kecaj jak do plusu, tak do mínusu.
Diagnostika by měla ukázat přesné hodnoty z lambdy. Ale myslím si, že kdyby to bylo kvůli ní, tak "svítí" diagnostika.
Možná že je problém právě v té vzdálenosti. 4km je fakt málo, motor se ani neohřeje.
Diagnostika by měla ukázat přesné hodnoty z lambdy. Ale myslím si, že kdyby to bylo kvůli ní, tak "svítí" diagnostika.
Možná že je problém právě v té vzdálenosti. 4km je fakt málo, motor se ani neohřeje.
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
mám vlastně stejný auto. Jak můžeš videt v mojem podpisu, k podobné spotřebě se ani neblížím.Maugris píše:Zdravím.
Mám také problém se spotřebou.
Nedávno koupený Yaris r.v. 2004 1.0 VVT-i (48kW).
...Jediné co mě osobně zaráží je řekl bych veliká hlučnost ve vysokých otáčkách (cca nad 4000) a při rozjezdu je tam jakási prodleva před tím než auto začne akcelerovat. V podstatě když se dá hodně plynu je to OK, ale při "slušném" rozjíždění se mu nejdříve tak nějak nechce a až ve vyšších otáčkách (zhruba nad 1500) jak kdyby do něj někdo strčil.
Máš to rozbitý. Možná triviální a blbá odpověd, ale je to tak, mám podezření na VVTi člen, který se projevuje právě takhle od 4 tis otáček, možná jsou taky nevhodný svíčky, když to nejede do 1500. Chce to pořádně prohlídnout, ovšem servis Toyoty Ti asi nikdo s klidným srdcem příliš nedoporučí (zkus s tím možná kontaktovat třeba Idaha v příbrami...??)
pozn. že je auto z anglie, po důchodci, co s tím nejezdil a maximálně po autorizovaných servisech tak to jsou imho bohužel většinou pohádky... bohužel.
Zdravím.
Tak dnes jsem ráno před jízdou vyresetoval ukazatel průměrné spotřeby a najezdil cca 20km po městě, schválně trošku ostřejší jízdou. Zděsil jsem se když jsem pak na to kouknul ... palubní PC ukazuje průměrnou spotřebu 10,2l
. Navíc jsem zjistil nemilou věc a to, že cca od 4500 až 5000 otáček se ozývá jakési pískání z motoru (takové hvízdání jako když u některých TDI motorů mu naložíte - tuším že to dělá turbo, viz. náš firemní Transporter 1.9 TDI
). Na volnoběh to slyšet není, ale při jízdě ano (nejznatelnější je to při 2. rychlostním stupni).
Původem jsem si jistý, je to od známého. Servisované to bylo výhradně vždy zde v čechách a v Toyotě (konkrétně pobočka ve Zlíně). Jezdily sem totiž na Velikonoce, Vánoce apod. a ke konci roku vždy nechávali auto prohlédnout. Když jsme s tím jeli z Anglie (dva dospělí + děcko, středně naložený kufr) tak spotřeba byla tuším cca 8,3l. Jeli jsme tak 130km/h, místy 150km/h.
S tím natankováním plné nádrže to mám v plánu udělat o víkendu a vzít rodinku na výlet
.
Ohledně toho "netáhnutí" v nižších otáčkách, tak třeba dnes to bylo v klidu a nijak se to neprojevovalo. Ale jindy je to jak kdyby někdo přiškrtil na chvíli přívod paliva a pak ho zas pustil. Přitom plyn může být až na podlaze a jedná se cca tak o 2 vteřiny v nízkých otáčkách. Stejný problém jsem kdysi měl v práci s Felicií 1.3 MPi a tam to dělala lambda.
Na diagnostiku bych to možná (pokud to vyjde) mohl nechat připojit (musejí ještě zjistit, jestli jim tam půjde Yaris).
Mno uvidím po té víkendové projížďce a snad vyjde do konce týdne i ta diagnostika.
Tak dnes jsem ráno před jízdou vyresetoval ukazatel průměrné spotřeby a najezdil cca 20km po městě, schválně trošku ostřejší jízdou. Zděsil jsem se když jsem pak na to kouknul ... palubní PC ukazuje průměrnou spotřebu 10,2l
Původem jsem si jistý, je to od známého. Servisované to bylo výhradně vždy zde v čechách a v Toyotě (konkrétně pobočka ve Zlíně). Jezdily sem totiž na Velikonoce, Vánoce apod. a ke konci roku vždy nechávali auto prohlédnout. Když jsme s tím jeli z Anglie (dva dospělí + děcko, středně naložený kufr) tak spotřeba byla tuším cca 8,3l. Jeli jsme tak 130km/h, místy 150km/h.
S tím natankováním plné nádrže to mám v plánu udělat o víkendu a vzít rodinku na výlet
Ohledně toho "netáhnutí" v nižších otáčkách, tak třeba dnes to bylo v klidu a nijak se to neprojevovalo. Ale jindy je to jak kdyby někdo přiškrtil na chvíli přívod paliva a pak ho zas pustil. Přitom plyn může být až na podlaze a jedná se cca tak o 2 vteřiny v nízkých otáčkách. Stejný problém jsem kdysi měl v práci s Felicií 1.3 MPi a tam to dělala lambda.
Na diagnostiku bych to možná (pokud to vyjde) mohl nechat připojit (musejí ještě zjistit, jestli jim tam půjde Yaris).
Mno uvidím po té víkendové projížďce a snad vyjde do konce týdne i ta diagnostika.
- salome
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Maugris za prvé si spotřebu počítej sám podle tankování, to je úplně nejjednodušší věc a ten PC to je kecka, sám neví
. Hlavně po resetování, odpojení baterie apod., zezačátku nemá asi dost údajů a po najetých pár km je málo přesný, čím víc km, tak se zlepší. To třeba přeparkuju a už je průměrná spotřeba o půl litru víc. Při krátkých trasách vykazuje větší odchylku. Jinak s těmi krátkými trasami je to prostě na spotřebě znát. Zdá se mi,že než se motor ohřeje na provozní teplotu tak nějak víc papá. No a jak se ohřeje tak už jsme skoro tam co jedeme. Motor vychladne a pak jedem zas zpátky. Jinak vyzkoušeno benzín s vyšším oktanovým číslem je na nic. Čistič vstřikovacího systému do benzínu funguje i na lenost a to jsem tam nalila jen půlku.
-
jakubbukaj
- Navigátor
Salome ma pravdu. Po dotankovani, ked sa vynuluje spotreba a prejdeni par km mi to tiez ukazuje sialene cisla. A potom na tych 20l prejdem 400km (samozrejme nie 15km jazdy po meste). Pred dotankovanim mi pocitac ukazuje priemernu spotrebu ± presne.
Naposledy upravil(a) jakubbukaj dne čtv 14.07.2011, 10:07, celkem upraveno 1 x.
Toyota Yaris 009 1.33 Dual VVT-i, 5dv., biela
No, mne podla PC po meste-krátke a často prerušované trasy po obchodoch ,doktoroch a pod. mám 6,7 L. To znamená,že v praxi cca 7L/v meste.
Ja ale mám ešte nejaký čas do vyzretia motora, kedže mám len 1500km nalietaných
Ja ale mám ešte nejaký čas do vyzretia motora, kedže mám len 1500km nalietaných
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Tak natankována plná, najeto 100km a dotankováno. Palubní počítač ukazuje průměrnou spotřebu 8,1l a podle dotankování je to bohužel pravda (+- 0,3). Pro jistotu jsem měnil vzduchový filtr (sice by ještě vydržel, ale pro jistotu). Jak mě to vyjde, skočím s tím na diagnostiku a případně asi nezbyde nic jiného než to řešit přes servis
.