Rekordní spotřeba

vše ohledně modelové řady Yaris
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

Ještě než začneš chodit po diagnostikách, tak natankuj plnou, ujeď třeba 200km, dotankuj a vypočítej si skutečnou spotřebu. Palubáky kecaj jak do plusu, tak do mínusu.
Diagnostika by měla ukázat přesné hodnoty z lambdy. Ale myslím si, že kdyby to bylo kvůli ní, tak "svítí" diagnostika.
Možná že je problém právě v té vzdálenosti. 4km je fakt málo, motor se ani neohřeje.
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

Maugris píše:Zdravím.

Mám také problém se spotřebou.
Nedávno koupený Yaris r.v. 2004 1.0 VVT-i (48kW).

...Jediné co mě osobně zaráží je řekl bych veliká hlučnost ve vysokých otáčkách (cca nad 4000) a při rozjezdu je tam jakási prodleva před tím než auto začne akcelerovat. V podstatě když se dá hodně plynu je to OK, ale při "slušném" rozjíždění se mu nejdříve tak nějak nechce a až ve vyšších otáčkách (zhruba nad 1500) jak kdyby do něj někdo strčil :).
mám vlastně stejný auto. Jak můžeš videt v mojem podpisu, k podobné spotřebě se ani neblížím.

Máš to rozbitý. Možná triviální a blbá odpověd, ale je to tak, mám podezření na VVTi člen, který se projevuje právě takhle od 4 tis otáček, možná jsou taky nevhodný svíčky, když to nejede do 1500. Chce to pořádně prohlídnout, ovšem servis Toyoty Ti asi nikdo s klidným srdcem příliš nedoporučí (zkus s tím možná kontaktovat třeba Idaha v příbrami...??)

pozn. že je auto z anglie, po důchodci, co s tím nejezdil a maximálně po autorizovaných servisech tak to jsou imho bohužel většinou pohádky... bohužel.
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

skvělá dedukce Watsone :) VVTičko mě nenapadlo... Ale jestli to bude tím, tak oprava nebude zrovna nejlevnější :(

S poznámkou k původu souhlas.
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
Maugris
Člen Týmu

Příspěvek od Maugris »

Zdravím.

Tak dnes jsem ráno před jízdou vyresetoval ukazatel průměrné spotřeby a najezdil cca 20km po městě, schválně trošku ostřejší jízdou. Zděsil jsem se když jsem pak na to kouknul ... palubní PC ukazuje průměrnou spotřebu 10,2l :mad:. Navíc jsem zjistil nemilou věc a to, že cca od 4500 až 5000 otáček se ozývá jakési pískání z motoru (takové hvízdání jako když u některých TDI motorů mu naložíte - tuším že to dělá turbo, viz. náš firemní Transporter 1.9 TDI :P). Na volnoběh to slyšet není, ale při jízdě ano (nejznatelnější je to při 2. rychlostním stupni).

Původem jsem si jistý, je to od známého. Servisované to bylo výhradně vždy zde v čechách a v Toyotě (konkrétně pobočka ve Zlíně). Jezdily sem totiž na Velikonoce, Vánoce apod. a ke konci roku vždy nechávali auto prohlédnout. Když jsme s tím jeli z Anglie (dva dospělí + děcko, středně naložený kufr) tak spotřeba byla tuším cca 8,3l. Jeli jsme tak 130km/h, místy 150km/h.

S tím natankováním plné nádrže to mám v plánu udělat o víkendu a vzít rodinku na výlet :D.

Ohledně toho "netáhnutí" v nižších otáčkách, tak třeba dnes to bylo v klidu a nijak se to neprojevovalo. Ale jindy je to jak kdyby někdo přiškrtil na chvíli přívod paliva a pak ho zas pustil. Přitom plyn může být až na podlaze a jedná se cca tak o 2 vteřiny v nízkých otáčkách. Stejný problém jsem kdysi měl v práci s Felicií 1.3 MPi a tam to dělala lambda.

Na diagnostiku bych to možná (pokud to vyjde) mohl nechat připojit (musejí ještě zjistit, jestli jim tam půjde Yaris).

Mno uvidím po té víkendové projížďce a snad vyjde do konce týdne i ta diagnostika.
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

to co pocujes pri 5tis. otackach to moze byt vzduch hrnuci sa okolo dveri.
skus odpojit baterku na 10min. zapoj a pojadzi. RJ by sa mala ucit a mozno sa nakonfiguruje
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

to co pocujes pri 5tis. otackach to moze byt vzduch hrnuci sa okolo dveri.
skus odpojit baterku na 10min. zapoj a pojadzi. RJ by sa mala ucit a mozno sa nakonfiguruje
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Piskani muze byt netesnost vedeni vzduchu do motoru, ono se to nezda, ale fici tam pomerne rychle.
S tou lambda sondou muzes vyzkouset odpojit a jezdit bez ni - ono zadna lambda sonda je kolikrat lepsi nez spatna.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
salome
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od salome »

Maugris za prvé si spotřebu počítej sám podle tankování, to je úplně nejjednodušší věc a ten PC to je kecka, sám neví :) . Hlavně po resetování, odpojení baterie apod., zezačátku nemá asi dost údajů a po najetých pár km je málo přesný, čím víc km, tak se zlepší. To třeba přeparkuju a už je průměrná spotřeba o půl litru víc. Při krátkých trasách vykazuje větší odchylku. Jinak s těmi krátkými trasami je to prostě na spotřebě znát. Zdá se mi,že než se motor ohřeje na provozní teplotu tak nějak víc papá. No a jak se ohřeje tak už jsme skoro tam co jedeme. Motor vychladne a pak jedem zas zpátky. Jinak vyzkoušeno benzín s vyšším oktanovým číslem je na nic. Čistič vstřikovacího systému do benzínu funguje i na lenost a to jsem tam nalila jen půlku.
jakubbukaj
Navigátor

Příspěvek od jakubbukaj »

Salome ma pravdu. Po dotankovani, ked sa vynuluje spotreba a prejdeni par km mi to tiez ukazuje sialene cisla. A potom na tych 20l prejdem 400km (samozrejme nie 15km jazdy po meste). Pred dotankovanim mi pocitac ukazuje priemernu spotrebu ± presne.
Naposledy upravil(a) jakubbukaj dne čtv 14.07.2011, 10:07, celkem upraveno 1 x.
Toyota Yaris 009 1.33 Dual VVT-i, 5dv., biela
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

No, mne podla PC po meste-krátke a často prerušované trasy po obchodoch ,doktoroch a pod. mám 6,7 L. To znamená,že v praxi cca 7L/v meste.
Ja ale mám ešte nejaký čas do vyzretia motora, kedže mám len 1500km nalietaných :oops:
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Maugris
Člen Týmu

Příspěvek od Maugris »

O víkendu hodlám odpojit tu baterku a natankovat plnou. Máme nějaké výlety, tak uvidím. Každopádně díky moc všem za rady :D
Obrázek
Obrázek
Maugris
Člen Týmu

Příspěvek od Maugris »

Tak natankována plná, najeto 100km a dotankováno. Palubní počítač ukazuje průměrnou spotřebu 8,1l a podle dotankování je to bohužel pravda (+- 0,3). Pro jistotu jsem měnil vzduchový filtr (sice by ještě vydržel, ale pro jistotu). Jak mě to vyjde, skočím s tím na diagnostiku a případně asi nezbyde nic jiného než to řešit přes servis :(.
Obrázek
Obrázek
Colli
Řidič

Příspěvek od Colli »

Kolik má ten motor najeto?
Toyota Yaris 1.0 2007 TS Face
Maugris
Člen Týmu

Příspěvek od Maugris »

131 198km
Obrázek