ubývá kapalina z expanzky, těsnění pod hlavou atd.
je tu vůbec někdo kdo má motor 2.0 D 93KW a ještě neměl problém s těsněním pod hlavou či prasklou hlavou?, pokud ano prosím o info kolik máte najeto km a rok výroby.Zdá se mi,že těch aut zas neni v republice tolik,ale dle tady toho fóra mi připadá, že co kus to stejnej problém, nevíte někdo jestli se tenhle problém podařilo toyotě nějak v průběhu výroby vyřešit?nebo se to týká všech 2.0D do roku 2009?
díky
díky
- mrazik
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
jirkal to je problem internetovych for, kde majitele spise hledaji reseni problemu. Ver, ze majitelu s zadnym problemem je daleko vice.
Treba ja mam D-4D, 10/2006, najeto 92 tKm a ani jeden problem - tuk tuk tuk. Motor slape, egr jsem cistil jen jednou, ja si fakt nemuzu stezovat.
Treba ja mam D-4D, 10/2006, najeto 92 tKm a ani jeden problem - tuk tuk tuk. Motor slape, egr jsem cistil jen jednou, ja si fakt nemuzu stezovat.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Honda Jazz 1.4 CVT
-
- Věčnej rejpal
- Martin_HnN
- Manager Týmu
Tak mam 2,2 D-4D 100 kW a stejne priznaky.
Vzhledemk tomu ze mi v servisu v Liberci rekli ... ASI to bude spatne tesneni pod hlavou a vymena cca. 38 kKc (a to pravdepodobne bez DPH), tak jsem se jal to nekde nechat potvrdit - a zajel jsem do servisu do DE, jak to vidi. No a výsledek? "Vaše auto patří dle VIN do série, kde se při stejném problému provádí výměna motoru - ale auto nebylo koupené v DE, tak já vám zjistím, jestli by vám tu výměnu udělali zdarma tady u nás a vy byste si zaplatil pouze náplně ..." takže tady je vidět přístup servisů.
Zatím jsem vždycky jezdil s autem do autorizovaného servisu v Lbc, ale po více otázkách, které jsem jim položil, začínám mít pocit, že o těch autech vím víc než oni a to skoro nic nevím. Také mne zarazilo, když mi řekl, že na autě byla v roce 2008 dělána výměna vstřiků - ale tady v ČR mi to neřekli ...
Aź budu vědět víc, dám vědět, jak to dopadlo.
Vzhledemk tomu ze mi v servisu v Liberci rekli ... ASI to bude spatne tesneni pod hlavou a vymena cca. 38 kKc (a to pravdepodobne bez DPH), tak jsem se jal to nekde nechat potvrdit - a zajel jsem do servisu do DE, jak to vidi. No a výsledek? "Vaše auto patří dle VIN do série, kde se při stejném problému provádí výměna motoru - ale auto nebylo koupené v DE, tak já vám zjistím, jestli by vám tu výměnu udělali zdarma tady u nás a vy byste si zaplatil pouze náplně ..." takže tady je vidět přístup servisů.
Zatím jsem vždycky jezdil s autem do autorizovaného servisu v Lbc, ale po více otázkách, které jsem jim položil, začínám mít pocit, že o těch autech vím víc než oni a to skoro nic nevím. Také mne zarazilo, když mi řekl, že na autě byla v roce 2008 dělána výměna vstřiků - ale tady v ČR mi to neřekli ...
Aź budu vědět víc, dám vědět, jak to dopadlo.
Corolla Verso 2007 / 2,2 D-4D 100 kW
ja by som okrem gratulacie k vyrieseniu problemu chcel dodat tolko, ze to nemusi byt problem ani tak servisu, ale skor importera, ktory rozhoduje o tom, ake garancne plnenia sa budu v jeho sietach vykonavat.
druha vec je, ze naozaj mam pocit, majitelia svoje auto poznaju lepsie ako servisaci, ktori maju tony mikrofisov...
druha vec je, ze naozaj mam pocit, majitelia svoje auto poznaju lepsie ako servisaci, ktori maju tony mikrofisov...
[quote="jirkal"]je tu vůbec někdo kdo má motor 2.0 D 93KW a ještě neměl problém s těsněním pod hlavou či prasklou hlavou?, pokud ano prosím o info kolik máte najeto km a rok výroby.Zdá se mi,že těch aut zas neni v republice tolik,ale dle tady toho fóra mi připadá, že co kus to stejnej problém, nevíte někdo jestli se tenhle problém podařilo toyotě nějak v průběhu výroby vyřešit?nebo se to týká všech 2.0D do roku 2009?
Nemam auto od nova ale mam naj. 120000 km a zatial maximalna spokojnost,ziadny problem..
Nemam auto od nova ale mam naj. 120000 km a zatial maximalna spokojnost,ziadny problem..
Avensis combi 2D-4D 2007
Rav4 2.0 VVTI 2008
Rav4 2.0 VVTI 2008
- Martin_HnN
- Manager Týmu
motor 2.0 D 93 kW? A ten se dělal už v roce 2006?
Já měl za to, že se dělal až od roku cca. 2008/2009 a zároveň s ním se začal místo 100 kW 2,2 D-4D dělat 110 kW 2,2
Měl jsem za to, že do té doby se dělal ve 2,0 jen 85 kW. který pak byl nahrazen novější konstrukcí s 93 kW.
Potvrdí, nebo vyvrátí to někdo znalý? Díky
Já měl za to, že se dělal až od roku cca. 2008/2009 a zároveň s ním se začal místo 100 kW 2,2 D-4D dělat 110 kW 2,2
Měl jsem za to, že do té doby se dělal ve 2,0 jen 85 kW. který pak byl nahrazen novější konstrukcí s 93 kW.
Potvrdí, nebo vyvrátí to někdo znalý? Díky
- mrazik
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
2.0 D4D 93kW se zacal montovat s faceliftem generace T25 na konci roku 2006 (myslim 9/2006) a zaroven s tim 6stupnova prevodovka. Mam 10/2006 a uz ten motor mam a nemuzu si ho vynachvalit.
Facelift se dotkl predniho narazniku, prednich a zadnich svetel, jina palubka, jine budiky a par dalsich drobnosti.
Facelift se dotkl predniho narazniku, prednich a zadnich svetel, jina palubka, jine budiky a par dalsich drobnosti.
Honda Jazz 1.4 CVT
Honda Jazz 1.4 CVT
- Martin_HnN
- Manager Týmu
Nestačím se divit....
Takže cena u mě za výměnu těsnění pod hlavou,vodní pumpu na motoru D4-D vychází na 12000.- obnáší to motor vyndat ven,sundat hlavu,odstrojit ji,poslat na tlakovou zkoušku,orovnat,vyčistit,namontovat zpět a motor namontovat zpět na auto trvá to týden.....
Ať žije značkový servis toyoty a jejich ceny s přístupem k zákazníkovi...
Jak píše Idaho občes by si člověk ukroutil hlavu když vidí co jsou schopni jejich "mechanici" udělat na autě a co si za to říci.....
Podotýkám v ceně výměny je nový motorový olej s filtrem a nemrznoucí směs......
Ještě jednu věc,je to hoooooodně častá porucha a toyota o ní ví ale je to pro ně skvělej kšeft takže proč by to řešila a problém je v materiálech použitých v motoru-jak už bylo zmíněno.....
Takže cena u mě za výměnu těsnění pod hlavou,vodní pumpu na motoru D4-D vychází na 12000.- obnáší to motor vyndat ven,sundat hlavu,odstrojit ji,poslat na tlakovou zkoušku,orovnat,vyčistit,namontovat zpět a motor namontovat zpět na auto trvá to týden.....
Ať žije značkový servis toyoty a jejich ceny s přístupem k zákazníkovi...
Jak píše Idaho občes by si člověk ukroutil hlavu když vidí co jsou schopni jejich "mechanici" udělat na autě a co si za to říci.....
Podotýkám v ceně výměny je nový motorový olej s filtrem a nemrznoucí směs......
Ještě jednu věc,je to hoooooodně častá porucha a toyota o ní ví ale je to pro ně skvělej kšeft takže proč by to řešila a problém je v materiálech použitých v motoru-jak už bylo zmíněno.....
specializovaný servis Toyot tel 777193983
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
- mrazik
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Co to je casta ?
Na tesneni pod hlavou jsou citlive vsechny dnesni naftaci, to si lze precist u vetsiny ojetin. Je to logicke, kdyz se clovek podiva na tlaky - i kdyz ty nejsou u toyoty nejak strasne. Dale jsou ty chyby nekterych majitelu a u mnoha dovezenych ojetin s neznamym poctem km se tomu nelze ani divit.
Na tesneni pod hlavou jsou citlive vsechny dnesni naftaci, to si lze precist u vetsiny ojetin. Je to logicke, kdyz se clovek podiva na tlaky - i kdyz ty nejsou u toyoty nejak strasne. Dale jsou ty chyby nekterych majitelu a u mnoha dovezenych ojetin s neznamym poctem km se tomu nelze ani divit.
Honda Jazz 1.4 CVT
Honda Jazz 1.4 CVT
- Martin_HnN
- Manager Týmu
Krosmene, kde jsi si to nechal delat? Vzhledem k tomu, ze se musi nechat vyndat motor ven, tak predpokladam, ze cena u Corolly Verso bude +- to same.
Pokud si dobre pamatuji, tak jen vymena vodni pumpy mne prisla v toy servisu na 12000,- (nebo na 6 000 - a tahlo (lanko) razeni na 12000? - tolik stal urcite jen material
)
Pokud si dobre pamatuji, tak jen vymena vodni pumpy mne prisla v toy servisu na 12000,- (nebo na 6 000 - a tahlo (lanko) razeni na 12000? - tolik stal urcite jen material

Já mám specializovaný servis na toyoty viz můj podpis takže já sem to dělal sám
)))))

specializovaný servis Toyot tel 777193983