Potvrdzujem nieco podobne pri 1,8 VVti Avik.Luke_Luke píše:Dela to elektronika...to stejne, kdyz valis dlouho po dalnici treba ve 4tis otackach nebo i vice a pak vymacknes spojku tak tam ty otacky klesaji jeste pomaleji...podle mne je to proto, aby motor pri znovupusteni spojky nedostal takovy kopanec...PePe132 píše:Tak mám taky s Aurisem najeto už cca 1500 km. Naštěstí žádná závada se zatim neprojevila, a to ani sedačka. Jediná věc, která mě trochu zaráží je, že při rychlejší akceleraci a řazení nad 5000 ot. chvíli zůstanou mezi jedničkou a dvojkou viset otáčky. Obvykle stihnu přeřadit než otáčky začnou klesat. Co by to mohlo způsobovat? U žádného auta jsem se s tím nesetkal.
Auris po 1000 km
- CommonUser
- Věčnej rejpal
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Tak to tady procitam , mam toyotu uz od 9 mesice roku 2010 a jsem uplne spokojeny, jak pisete zacatky naprd, motor se zda lenivy ale ted se to hodne zlepsuje,, mam najeto cca. 8000, problemy jako sedacka,, je to tak tlaci to jsou tam nesmyslne vyztuhy.. Olej prakticky vubec neubyva, ubylo cca. 3 mm z rysky. Jedine co me nehorazne nastvalo, ze dokaze auto vyjet z fabriky a ma svetla nastavena hodne nizko. Doporucuji zajet na STK jen jetli by Vam to zvedli, date jim 100 korun do kapsy a je to ok, super vyhled pak,, jinak jezdite jako po slepu..svetla jsou hodne nizko. Trosku me zlobilo zavazadlove viko,, pri prejizdeni nerovnosti bouchalo, dal jsem pod nej plstene lepici podlozky a je to cajk.jinak razeni super, svizne je to taky, jel jsem uz i 190 a no problemo.. Jinak mam auriska 2010 1,6 LUNA. ESP, omezovac rychlosti a tempomat skvela vec, hlavne omezovac,, nastavite v jakekoliv poloze a vim auto nepojede at slapete jak slapete.. Jinak spotreba ted co jezdim v zime po praze kratke trasy tak do prace 5 km a zpet tak je kolem 9,7 max!! a to to nesetrim.. jinak kdyz bylo jeste teplo tak spotreba po praze delsi trasy pohodova jizda cca 6,8 a po dalnici kdyz jedete skoro porad 150 na tempomat je praha - brno 7,8 Max.. alke to az po zajeti pretim to taky nebyla zadna slava.. no nic kdyby ste meli nekdo jakekoliv dotazy a chteli poradit pisnite a ja rad pomuzu,,, jinak vahal jsme mezi cernou a popelavou a nakonec popelava vyhrala,,, jen me stve jeste to ze bych chtel denni sviceni,, a nevim jak na to nikam jinam nez misto mlhovek to asi nepujde,, tak jsem premyslel koupit si novy naraznik uz s mlhovkama a s dennim svicenim LED jako ma auris hybrid,,, mohly by narazniky pasovat,, nevim, ale kazdopadne s autem jsem zatim spokojeny,, jen se mi zda ze se mi usazuje vlhkost v levem prednim svetle,, takze pri garancce to pujde asi na vymenu.. zatim ahoj Mirek Praha 5
-
- Člen Týmu
Tak mám za sebou "tisícovku" a zatím nemám žádný problém, o kterém se tu v diskusích píše!! Jen co mi dělá problém je ten, že mi sem tam zhasne motor při rozjezdu, protože neslyším motor
. Akorát světla svítí fakt dost nízko, ale to je moucha, spotřeba zatím 6,8l. Jinak jede auto suprově, nemám k němu výhrady 

Toyota Auris 1,6 Valvematic Terra Cool,3R3, 03/2011
Tak tu tisícovku jsem dnes dosáhnul taky. Zkušenosti mám stejný jako ty - pozitivní.
Co se týká světel - informoval jsem svého prodejce o potřebě přenastavit potkávací světla (jak se psalo tady na foru). Osobně to vyzkoušel, dal mi za pravdu a slíbil, že bude informovat své zákazníky jestli nemají zájem o seřízení světel v rámci dodatečného prodejního servisu. Myslím, že je to solidní přístup, ne?
Co se týká světel - informoval jsem svého prodejce o potřebě přenastavit potkávací světla (jak se psalo tady na foru). Osobně to vyzkoušel, dal mi za pravdu a slíbil, že bude informovat své zákazníky jestli nemají zájem o seřízení světel v rámci dodatečného prodejního servisu. Myslím, že je to solidní přístup, ne?

Zdravimpithy píše:Tak tu tisícovku jsem dnes dosáhnul taky. Zkušenosti mám stejný jako ty - pozitivní.
Take jsem mel pri prvnich jizdach dojem ze nic nevidim hlavne na dalnici,tak jsem zajel do Toyoty kde tvrdi a maji pravdu,ze jsou svetla serizena od vyroby.
Zajel jsem na STK,tam jsem byl pritomen a svetla jsou serizena uplne presne...
Toyota Auris 1.6 Luna,VSC-TRC,2011
- Joshuaboy
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Kluci, jel jsem nedávno delší trasu, no a potkávací světla se mi zdála mdlá, sklopená dolů, zdálo se mi, že prd vidím. Včera jsem byl v servisu manontovat zimní sety, které jsem dostal v akci k novému vozu (mimochodem, jako pneu se dodávají Nokiany), požádal jsem o kontrolu seřízení světel, a světe div se, světla jsou seřízená tak, jak mají být. A přitom jsem měl pocit, že vidím méně než s předchozím autem. A šéf servisu říkal, že po 1000 km už to auto nemusím šetřit, už mohu točit jak chci, už mohu jezdit rychle po dálnici, nejen max 110 km/h, takže jezdím.
EDIT: Nikde, fakt nikde nemohu najít dekoder VIN pro Toyotu, resp. když najdu, tak vypadnou jakési nesmysly, jakože rok výroby 1980, přitom auto jsem přebíral 6. 10. 2011. Tak to bych se asi měl stavit u prodejce, co mi to prodal za 31 let starou šunku
EDIT: Nikde, fakt nikde nemohu najít dekoder VIN pro Toyotu, resp. když najdu, tak vypadnou jakési nesmysly, jakože rok výroby 1980, přitom auto jsem přebíral 6. 10. 2011. Tak to bych se asi měl stavit u prodejce, co mi to prodal za 31 let starou šunku

Toyota Auris 1.6 Valvematic, Super White 2, výbava Luna VSC+TRC, převzato 6. 10. 2011
2 Joshuaboy
Zkus tohle http://www.toyodiy.com/parts/q.html Zobrazuje to kromě jiného měsíc a rok výroby
Zkus tohle http://www.toyodiy.com/parts/q.html Zobrazuje to kromě jiného měsíc a rok výroby
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
2 Joshuaboy
Taky mně to píše něco o hybridu, ale ostatní data včetně měsíce a roku výroby jsou správně. Podivej se ještě na bezpečnostní pásy tam, kde je naviják, je tam měsíc a rok výroby pásu (pas musel být vyroben dřív než auto a Toyota nemá skladové zásoby- u mně je pás vyroben o měsíc dříve než auto), nebo vytáhni spodní kastlík u spolujezdce (jak ho vyndat najdeš v příručce st. 447- holt musíš do auta, z druhé strany toho kastlíku je štítek s datem a to je také den měsíc a rok výroby auta.
Taky mně to píše něco o hybridu, ale ostatní data včetně měsíce a roku výroby jsou správně. Podivej se ještě na bezpečnostní pásy tam, kde je naviják, je tam měsíc a rok výroby pásu (pas musel být vyroben dřív než auto a Toyota nemá skladové zásoby- u mně je pás vyroben o měsíc dříve než auto), nebo vytáhni spodní kastlík u spolujezdce (jak ho vyndat najdeš v příručce st. 447- holt musíš do auta, z druhé strany toho kastlíku je štítek s datem a to je také den měsíc a rok výroby auta.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
-
- Člen Týmu
Zdarec všem! Od září jsem majitelem Auris Luna v červené barvě a tak se připojuji s poznatky do tohoto linku. Musím říct, že mě dosud nepotkaly žádné z popisovaných závad. Sedadlo netlačí, značka na zadku nedrnčí a ani kuna zatím neochutnala tapec v motoru
Motor si pomalu sedá a tak mu, dle pokynů prodejce, dávám lehce sportovnější ladění, aby nezlenivěl. Jediný, co mě zklamalo, byla absence optitronů, ale už jsem si zvykl. Tak budu dofat, že vše pošlape, jak má