zimne pneu

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět

uz ste prezuli ?

ano
14
67%
nie, prezujem do 2 tyzdnou max
4
19%
nie prezujem az ked napadne sneh
3
14%

Celkem hlasů: 21

Zedci
Člen Týmu

Příspěvek od Zedci »

Ked je za volantom drevo tak nepomoze nic. A volakedy sa na akych gumach jazdilo a kde sa jazdilo...a tu sme...
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Veru chlape-kto to nezažil,nevie to porovnať!! A vieš si predstaviť dnes chlapíka alebo dievčinu na žiguláku s celoročnými gumami a voziť so sebou nejaký ten piesok v kufri ??? :? :? A dalo sa to....!!!
Málo ludí si to uvedomuje,že čím je ten život "modernejší",o to sú dnes ludia náročnejší.Samozrejme seba nevylučujem !
A nech mi nikto nehovorí,že to s týmto všetkým nič nemá spoločného 8)
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
aczasa
Věčnej rejpal

nemá...

Příspěvek od aczasa »

Nemá... A zhola nic. :-D
Back in Czech.
muco
Věčnej rejpal

Re: nemá...

Příspěvek od muco »

Nemá?-nech sa páči-treba rešpektovať názor druhých.
To však neznamená,že treba s tým súhlasiť a netreba sa nechať presvedčiť,pretože o gumách sa môže veeela a dlllho diskutovať a vždy to bude len "Ano","NIE","ANO" "NIE"...a dokolečka dokola...takže k jednoznačnému záveru sa aj tak nikdy nedostaneme 8)
Takže je to len opäť o jednotlivcovi,ako sa rozhodne sám každý človek.
Naposledy upravil(a) muco dne čtv 07.10.2010, 10:15, celkem upraveno 1 x.
Toyota Auris 1.8 hybtid
aczasa
Věčnej rejpal

omyl...

Příspěvek od aczasa »

To je právě velký omyl. :-) Jak jsi krásně uvedl, byly doby (a já je jako řidič t.č. Škody 125M pamatuji), kdy se jezdilo na bezmála PneuVraník, celoroční protektor a vozil jsem štěrk v kufru v zimě (přestože ta škoděnka stejnak vyjela všechno bezproblému). :-)

Nová doba (tedy já ji vnímám od příchodu masového internetu a zvýšení množství reklamy v TV) dělá jen z lidí voly a začínají zapomínat na co mají tu část těla na krku.... Tedy krom jídla, gelování pokrývky a občasný orální sex. .-)))))

Následky jsou vidět a slyšet i na tomto fóru.... Testy ADAC - zrovna připlacené tou či kterou výrobnou pneu, Testy spotřebitelské - připlacené jakbysmet... Vlastní názor a vlastní invence, fantazie, kreativnost - zničená papouškováním omílaných historických polopravd či "pravd z nedostatku poznání".... :-/

Není tedy pravdou, že z nás moderní technologie, metody, marketing dělá náročnější, ale naopak... Dělá z nás pouze blbce (ve většině případů) a lenochy s pocitem, že se to udělá samo, technologie je všemocná, směsi v pneu jsou tak super, že mi to neujede....
Back in Czech.
muco
Věčnej rejpal

Re: omyl...

Příspěvek od muco »

Ne-e-trochu inak si pochopil moju vetu o tej náročnosti a tak.. Ano,teraz si to uvedomujem,že sa tá moja veta dá v podstate brať z dvoch uhlov pohladu.
.Prečítaj si ale na str.3 môj príspevok dole,na ktorý naväzuje ďalší..tam presne spomínam to,čo si písal teraz ty napr. o testoch a ich výsledkov,kto kolko zaplatí a pod...

Myslel som tým presne to,čo si teraz napísal alebo "rozpísal"...
Toyota Auris 1.8 hybtid
aczasa
Věčnej rejpal

dobrá..

Příspěvek od aczasa »

Ok :-)
Back in Czech.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

No, Muco, možná máte na Slovensku ten sníh jiný než u nás. Nicméně já pamatuji zimy, kdy ten sníh napadl, pak se ujezdil, znovu napadl.... a v té době vznikaly ony poučky.
Dneska to vypadá tak, že napadne, roztaje, zmrzne, někdy znovu napadne, roztaje, zmrzne, roztaje, zmrze.... Stěžují si na to i starousedlíci na horách (u nás máme nejvyšší Krkonoše, uznávám, nic moc).
Když jsem se učil jezdit, stačilo mít na zadokolce made in RVHP protektory s poměrně měkkým povrchem a něco v kufru a jelo to. Zimní gumy se tenkrát dělaly s traktorovým vzorkem a kupovali si je jen horalé nepouštějící se do nížin.
V současné době se mi už několik zimních sezon po sobě stalo, že jsem na horách jezdil po vrstvě čistého ledu jak na zimním stadionu. Tam úzká guma není nic platná. Případně se ve sněhu zahrabu a s Corollou sednu na břicho, protože je šíleně nízká.
Nevyzývám samozřejmě k tomu, jezdit v zimě na dvěstěpětkách s Yarisem. Ale určitě mi dneska nepomůžou gumy 155 nebo užší. 175 nebo 185 mi připadají na současné podmínky vhodnější.

Ovšem co je v zimě v současných podmínkách skutečně nebezpečné je aquaplaning. Na ten jsou zimní gumy náchylnější a potkat dnes v zimě louži jako Brno je čím dál tím častější. Tam by užší pneumatiky pomohly, to je pravda.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

ja tiez nechapem odkial to tu vsetci mate ze na zimu su lepsie uzke guny ?
za ziadnych podmienok nemoze byt lepsia uzka guma prave v zime je podstatne aby bol co navacsi kontakt z vozovkou co sa rovna vacsiemu poctu lamiel ktore sa moze opriet ;)

urcite si nekupujte uzke zimne gumy je to k nicomu to mozes rovno nechat letne (trochu prehanam) :P
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Jimmi píše:No, Muco, možná máte na Slovensku ten sníh jiný než u nás.
No,my máme belší a chladnejší :lol: :lol: :lol:

Ale neee-máš aj ty pravdu-naprší,zmrzne,napadne sneh,zmrzne,roztaje,zmrzne...atd...možno mi neuveríš,ale to je aj u nás tak :blush:

No ale jedna vec je najdôležitejšia-a to miesto,kde sa najviac pohybuješ autom-podla toho kupiť aj pneu s ideálnym dezénom.Jedna je viac na brečku,druhá na sneh-ale ne je to vždy tak.atd..
Nakoniec kolko ludí si povie-bývaš v Bystrici,tak také Donovaly a okolie je jasné-samý sneh...a tak..
No,to viš- "konský lobogó" -často to býva naopak.Blaváci su napr. po členky v snehu a u nás akokeby zima ani nemala prísť.
Už skoro každý rok zima u nás začína tak,že v blave su hore nohami v snehu a my čakáme,čakáme...a možno o necelý týždeň to príde aj k nám.
Toyota Auris 1.8 hybtid
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

A stejně nemáte moc na výběr, jaký rozměr zvolit. Spousta z vás má v techničáku zapsaný jeden, maximálně dva rozměry a tam už velký rozdíl není, protože stejně je zima ledová a budete se klouzat po ledu, kde vám nepomůže ani široká ani úzká. 8)
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
bigjoe
Navigátor

Příspěvek od bigjoe »

Na čistom lade (jimmi) ti nepomôžu žiadne zimné pneu, jedine pneu s hrotmi, ktoré sú u nás zakázané. Napriek všetkým argumentom za širšie zimné pneu som zástancom užších, lepšie povedané taký rozmer aký je predpísaný v techničáku, u mňa konkrétne 165/70/14. Mám najazdené vela km a doteraz som v zime nikdy nemal problémy.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Koniec koncov-tiež som názoru( ak nie kvôli iným veciam,tak minimálne kvôli policajtom).
Ja osobne (možno je to rešpekt,možno je to strach) iné ako v techničáku na auto nedám.A ja to mám týmto vlastne všetko vyriešné 8)
Toyota Auris 1.8 hybtid
aczasa
Věčnej rejpal

není..

Příspěvek od aczasa »

A opět není! .-) Ale teď už asi fakt ... :-)
Já třeba mám na Borůvce (A.Verso) 4 (slovy čtyři) různé rozměry pneu a z toho tři různé šíře 225, 215, 205. Takže výběr slušný :-)
Na Jardovi jsou dva různé 165 a 185 na různých discích. :-) T volba je... Jinak tohle je dokladem "zakořeněného" názoru na použití užších pneu v zimě...
Back in Czech.
Mates.
Manager Týmu

Příspěvek od Mates. »

Tyvole vy tho nakecáte kvůli zimním gumám :) Já mám na Versu oboje 175 a koukám - ušetřil jsem si spoustu starostí :)
Když jsem sedlal Omegu, tak léto 225/45/17 a zima 205/65/15...prostě na zimu byly jiný liťáky, tak jsem na ně obul co tam sedí a hotovo. Stejně jsem v zimě tancoval...u toho zadohrabu to ani jinak nešlo. Ale byla sranda...každá zatáčka bokem, to mě bavilo 8)
Camry XV30 3,0 V6 automat - na prodej
Corolla Verso 2005 1,8 beňo
Yarda Verso 1,3 po FL - prodáno
Odpovědět

Zpět na „Yaris“