Koupím 3S-GE motor...
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
ono i 4ag má slabiny,nebol. Praskajíci olejove čerpadlo z důvodu vibrací a otáček. Ten samy problém jako 7a. Uložení kliky. Tím se myslí ty šrouby. Většinou dojde k utrženi. 7a má ne zrovna dvakrát dobře umístěny olejovy koš. Přepážká v olejove vaně je víc na škodu než k užitku. Praskajíci ojnice jsou slabinou každého nadčtvercoveho motoru,který točí víc jak 5000. U 7a jsou to opravdu anorekticky
i materiálove. Rpm limit samozřejmě nastavit lze. Pokud máš hlavu 4a tak ji dej,ale stejně se dá upravit i 7a. Ta hlava se používá hlavně kvůli tomu že uz není ji třeba nijak upravovat a zvýšís její montáží kompresi. Pokud nechceš patřit do klubu 9000rpm + její použití kvůli úhlu sevření ventilu a tedy možnosti pokořit tuto hranici postrádá smysl. Naopak 7a je daleko vhodnější k montáži itb (4klapky) protože kanál míří pod úhlem 45st přímo na ventil. Výhodou 7a rozvodu je přesnost na rozdíl od 4a kde se Ti vačky "hádají" bez použití kevlar řemenu. Odpoledne hodím foto.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
tak tady pár fotek...
motor jde na "jatka"

a začína se "kuchat"...

už při otevřění podbřišku je jasné co způsobilo klepavý zvuk...

a jdeme dále na střeva...

hlava vypada celkem přijatelně..
blok už na tom není moc dobře,vrtání 81,28mm z původních 81.00,řekl bych ze motor měl víc jak uvedených 85000km,tipuji podle opotřebení dvojnásobek...
pootevřít pupek...
ajsme tam...

jádro problemu.. 1 a 4 ojniční šala k.o.

tlaky ve valci podle zabarvení pístu musely být podobné tomu v pneumatikach... tipoval bych výkon kolem 60kw z původních 85ti... je patrné vidět jaké jsou ojnice anorektičky
použil bych je tak do motoru 1.3... tady soudruzi z japanu udělali chybu 

klika a blok jak vidno je shodný se 4a

sací kanál v nejužším místě měří o 4mm méně než samotný ventil

motor jde na "jatka"

a začína se "kuchat"...

už při otevřění podbřišku je jasné co způsobilo klepavý zvuk...

a jdeme dále na střeva...

hlava vypada celkem přijatelně..
blok už na tom není moc dobře,vrtání 81,28mm z původních 81.00,řekl bych ze motor měl víc jak uvedených 85000km,tipuji podle opotřebení dvojnásobek...
pootevřít pupek...
ajsme tam...

jádro problemu.. 1 a 4 ojniční šala k.o.

tlaky ve valci podle zabarvení pístu musely být podobné tomu v pneumatikach... tipoval bych výkon kolem 60kw z původních 85ti... je patrné vidět jaké jsou ojnice anorektičky

klika a blok jak vidno je shodný se 4a

sací kanál v nejužším místě měří o 4mm méně než samotný ventil
Dik za popis vys a fotky niz. Je to docela mazec. Tak ono 7A je ekonomickej motor takze se neni moc cemu divit. Jen je skoda, ze kdyz uz ma redline tak cim jsi kni bliz tim vic je to o zadreni motoru. Mam otazku. Ten motor je tam od vyroby auta a nebo je tam nahozenej potom z jinyho typu auta?
"Jsem zly a zeru male deti"
Toyota Celica 1,8 Kurbo, T20, ´94
Toyota Celica 1,6 2x Kurburator, TA40, ´80
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
od jiste doby jsem docela paranoidni a nejradeji bych na kliku(uložení main) dal něco podobného http://www.summitracing.com/parts/CTR-21-066/?rtype=10 http://media.photobucket.com/image/cran ... 1.jpg?o=12 výkres bych dodal,ale nemam přístup k laserové vypalovačce aby okraje nevypadaly jak krapníky a na freze by to stalo ranec. nejradeji bych to udelal z nejake crmo oceli 17 atd Jste nekdo ochoten se toho ujmout???
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
A říkal jsem to tu už 1000x a řeknu po 1001 namontovat kvalitní přesný budík tlaku oleje s bezpečnostním okruhem. dokud je tlak oleje dostatečny tak se da předejít mnoha škodam,je to edna z nejduležitšjších provozních hodnot. Tento motor a jine jemu podobne by takhle nemuseli skončit...
Idealne kdyby ten budik jak je zle i sestrelil nohu z plynulibor12 píše:A říkal jsem to tu už 1000x a řeknu po 1001 namontovat kvalitní přesný budík tlaku oleje s bezpečnostním okruhem. dokud je tlak oleje dostatečny tak se da předejít mnoha škodam,je to edna z nejduležitšjších provozních hodnot. Tento motor a jine jemu podobne by takhle nemuseli skončit...
Co jsem tak pocetl o tom oleji a te vane tak neni moc dobry mit olej mezi ryskama pak je tam vetsi moznost toho zadreni v zatacce. Jenze vono 90% tehle motoru neudrzi olej vic nez v polovine mezi ryskama. Ja kdyz jsem dolil do plna tak behem kratke chvilky to stejne ten motor spalil na tu pulku. Chce to hold mit motor enonuno.
Nahodou jsem kouknul do tohoto topicu a musim seknout poklonu - motor vypada paradne...
> Celica 2.0 GT | 3SGE | Oldschool <> Celica 1.8 GTS | VVTL | Newschool < RAV4 2.Dv.
www.alkohol-tester.cz - Shop s alkohol testery / www.xenony.in - Shop s xenony & bixenony / www.plachty.as - Plachty na auta / www.tuning.as - Webik o autech
www.alkohol-tester.cz - Shop s alkohol testery / www.xenony.in - Shop s xenony & bixenony / www.plachty.as - Plachty na auta / www.tuning.as - Webik o autech
Kuurna tak snad to bude jen nejaka blbustka co te neporazi.Vydrz prtka vydrz a nejebnijacques11 píše:Takže motor usazen na své místo... šel tam jak po másle... jen by se mu muselo chtít naskočit!!!![]()
nedává proud do kabelů a asi už mě z toho všeho brzo jebne...
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Už jsem s Radkem mluvil. Tipoval bych na nějaký problém pri demontáž/montáži motoru. Navíc tam má kombinaci plyn/benzín a alarm s imobilizérem. Po zapnutí kličku se mu nerozsvítí ani kontrolka motoru.