Letní pneu na Avesis T25

vše ohledně modelové řady Avensis
jirina
Člen Týmu

Příspěvek od jirina »

Matador, Barum a podobné pneu vůbec nemají smysl pro někoho kdo jezdí více. To jsou pneu pro ježdění po vesnicích na venkově. Já sám jsem koupil Avensisku na Barumkách a po první jízdě po dálnici šly pryč.

Teď mám Michelin Primacy HP a nejsou špatné. Jsou hodně tvrdé, je v nich cítit každý hrbol, ale údajně by měli mít hodně vysoký nájezd. Vlastnosti na suchu i vodě super.

Určitě bych přemýšlel i o Pirelly P7, v testech dopadly moc dobře a po zkušenostech se zimníma Pirellkama, které jsou absolutně perfektní, tuhle značku doporučuji.
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

jarson píše:nema niekto skusenost s NOKIAN H ?
Já je mám asi 3 měsíce a zatím spokojenost. Jezdím klidně, takže hraniční schopnosti jsem nezkoušel, ale jejich kladem je komfort. Ve srovnání s předchozími Dunlop jsou nesrovnatelně pohodlnější. Zpočátku jsem si dokonce myslel, že mám podhuštěné pneu :oops:
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
meryz.07
Věčnej rejpal

Příspěvek od meryz.07 »

jirina píše:Matador, Barum a podobné pneu vůbec nemají smysl pro někoho kdo jezdí více. To jsou pneu pro ježdění po vesnicích na venkově. Já sám jsem koupil Avensisku na Barumkách a po první jízdě po dálnici šly pryč.

Teď mám Michelin Primacy HP a nejsou špatné. Jsou hodně tvrdé, je v nich cítit každý hrbol, ale údajně by měli mít hodně vysoký nájezd. Vlastnosti na suchu i vodě super.

Určitě bych přemýšlel i o Pirelly P7, v testech dopadly moc dobře a po zkušenostech se zimníma Pirellkama, které jsou absolutně perfektní, tuhle značku doporučuji.
Já mám ty P7 a zatím spokojenost...říká se o Pirelli,že zimáky mají hoodně dobrý,ale letní už tak moc ne..jako jsou supr,ale zimní stopro lepší...já zatím spokojenej..ochranu ráfku mají...jak říkáš s těma testama,tak pozor,na jeden druh pneu není jeden test..na různý rozměry kol stejné značky jsou odlišný testy...viz třeba Turanzy..205/55 to vyhrály,ale 225/45 už nejsou dobrý!
Roberto79
Člen Týmu

Příspěvek od Roberto79 »

jirina píše:Matador, Barum a podobné pneu vůbec nemají smysl pro někoho kdo jezdí více. To jsou pneu pro ježdění po vesnicích na venkově. Já sám jsem koupil Avensisku na Barumkách a po první jízdě po dálnici šly pryč.

Sice sa opakujem ale...

Na rychlo kupoval Matador MP44 a zatial som fakt spokojny,
na dialnicy i pri vysokych rychlostiach krasne tichucka a mal som moznost na zivo vyskusat losi test (koli kretenovy ktoremu na zadku nic nesvietilo a debil zastal uprostred cesty) pri 90km/h a drzali ako prilepene... Takze z mojej strany mozem doporucit.
Toyota Avensis 2,2 D4D, 110kw, r.v 2006, 156 000 km
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

Mel jsem na aute zimni Matadory a fakt nikdy vic. Klouzaly uplne na vsem. Po zime jsem je vyhodil a na pristi sezonu koupil Continentaly - nebe a dudy.
Roberto79
Člen Týmu

Příspěvek od Roberto79 »

awe_cz píše:Mel jsem na aute zimni Matadory a fakt nikdy vic. Klouzaly uplne na vsem. Po zime jsem je vyhodil a na pristi sezonu koupil Continentaly - nebe a dudy.
To je mozne ja sa nehadam na zimu este neviem co kupim ale viem ze Continentaly vyraba Matador v Puchove takze Matadory so znackou Continental :wink:
Toyota Avensis 2,2 D4D, 110kw, r.v 2006, 156 000 km
ztnext
Řidič

Příspěvek od ztnext »

..nezkoušel jste někdo Kleber Dynaxer HP2, nebo HP3?
Avensis T-25 1.8VVTi 95kW
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

Roberto79 píše:
awe_cz píše:Mel jsem na aute zimni Matadory a fakt nikdy vic. Klouzaly uplne na vsem. Po zime jsem je vyhodil a na pristi sezonu koupil Continentaly - nebe a dudy.
To je mozne ja sa nehadam na zimu este neviem co kupim ale viem ze Continentaly vyraba Matador v Puchove takze Matadory so znackou Continental :wink:
A proc mam na nich napsano "Made in Germany"?
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Matador, Barum nikdy vice. Verim, ze je spousta lidi, kterym vyhovuji, ale me bohuzel ne. Jsou to zvejkacky, v zatackach se lamaji, klouzou a vydrz hrozna. Je to muj nazor, nikomu ho nenutim.
Moji oblibenou znackou je Pirelli, ktera me zatim nikdy nezklamala - asi nejlepsi byli PZero Nero.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
aczasa
Věčnej rejpal

gumy

Příspěvek od aczasa »

Pneu jako CEAT, Matador, Barum bych opravdu přiřadil k nižší spokojenosti, ale barumky Bravuris a Brilantis 2 jsou docela dobré, jen hlučí a rychle se sjedou. Osobně teď testuji Bridgestone potenza a zatím dobrý. :-) Jinak nejlepší nájezd mám s Michelin energy, ale ty zase hůř drží a brzdí. Takže nějaký Pirelli Px nebo Kumho Ecsta v mých rozměrech jsou vcelku dobrý.
Back in Czech.
Gabriello
Navigátor

Příspěvek od Gabriello »

mrazik píše:Matador, Barum nikdy vice. Verim, ze je spousta lidi, kterym vyhovuji, ale me bohuzel ne. Jsou to zvejkacky, v zatackach se lamaji, klouzou a vydrz hrozna. Je to muj nazor, nikomu ho nenutim.
Moji oblibenou znackou je Pirelli, ktera me zatim nikdy nezklamala - asi nejlepsi byli PZero Nero.
Ja mám Pirelli P Zero Nero druhý rok a maximálna spokojnosť (214/45/R17).
Na suchu perfektne, na vode zatiaľ žiadny aquaplanning a sem tam preletím aj cez vyššiu vodu. Pokiaľ ide o hlučnosť viem porovnať len s Dunlopom a Pirelli sú tichsie.
Avensis 2.0 VVTi
2004
147 k
feronovak
Řidič

Příspěvek od feronovak »

Pneumatiky su tak dolezite ze nie som ochotny s nimi experimentovat a brat na skoro dvojtonovu toyotu nejake cinske, slovenske, korejske sracky. Doteraz som mal PremiumContact2 a aktualne Michelin Primacy HP ktore su drahsie ako konkurencia ale 1. su totalne tiche, 2. perfektne drzia aj na vode aj na suchu, 3. za 2 roky co ich mam a nekvalitnych slovenskych cestach a agresivnej jazde vyzeraju ako nove akokeby som na nich ani nejazdil. Lepsie gumy som zatial nemal, to iste aj svagor ktory ma prejazdene kdeco a uz je treti rok na Primacy HP. Na zimu mam Michelin Alpin A3 a su spickove, drzia aj na hlbsom snehu akurat su na moj vkus hlucne ... Neviem ci su ovela hlucnejsie ako zimne gumy od inych vyrobcov ale su ovela hlucnejsie ako tichucke Primacy HP
Toyota Avensis Combi D-CAT 2006
Odpovědět

Zpět na „Avensis“