tonování skel

nová modelová řada - nástupce Corolly
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

Luke_Luke píše:jj vypada, mam to podobne a jeste u cerneho auta, takze 100% vim, ze stenley to ma taky minimalne 2x tolik nez je povoleno :)
Vzhledem k tomu, ze to kontroluje PCR, v Rakousku a na Slovensku uz se s Tebou ani nebudou bavit, tam to proste musis strhnout hned a s pokutou...nesmi byt folie zadne, ani 30%.
to same v Nemecku. tam za to davaji kolem 100E. Ja mel na prednich oknech taky folie, 3 dny na to jsem jel do Lipska na autosalon a uz jsem se vracel a mel jsem u ridice vytrzeny klin ve folii. No stopla me hlidka na dalnici, mel jsem to bez pokuty, dusoval jsem se, ze to hned jak prijedu, tak je strhnu. Ze udelali chybu v servisu, ze mi dali jine,tmavsi. Jeste na nich bylo videt, ze nejsou uplne uschle, tak mozna uverili, ale vytrhli me tam ten klin, abych byl opravdu nucen je sundat. Hned jak jsem se vratil, tak sly dolu. Nastesti jeste uplne krasne, takze to zadna prace nebyla. No hadat jsem se s nima nechtel, tak jsem vse odkyval, slibil a mel jsem klid. A ted si stejne rikam, ze to same bude i u nas a navic jezdime casto do Nemecka nakupovat, tak proc drazdit. A stejne si ted rikam, ze ty kombiky vypadaji lepe az kdyz jsou zatmaveny od B sloupku. Takze to byla ma zkusenost.
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
RulezZzOr
Řidič

Příspěvek od RulezZzOr »

kolik je pokuta? jak kdy? jak moc?:x
Toyota Auris 1,33 dual VVT-i 101k
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Za porušení hrozí řidiči bloková pokuta do 5000 korun. Ve správním řízení za propustnost nižší než 20 procent může pokuta být od pěti do 10 tisíc Kč nebo zákaz řízení na šest až 12 měsíců
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
RulezZzOr
Řidič

Příspěvek od RulezZzOr »

Luke_Luke píše:Za porušení hrozí řidiči bloková pokuta do 5000 korun. Ve správním řízení za propustnost nižší než 20 procent může pokuta být od pěti do 10 tisíc Kč nebo zákaz řízení na šest až 12 měsíců
da se nejak s policii domluvit na mereni?:D nebo si to mam uz radsi sundat:X mam to fakt dost tmave ve predu...
Toyota Auris 1,33 dual VVT-i 101k
davcomp
Člen Týmu

Příspěvek od davcomp »

No jako mě to nechal montovat přímo dealer Toyoty, sice je to nějaká externí firma ale snad ví co dělají, čelní sklo bez folie, přední boční s 70% propustností a zadní boční a zadek 20% propustnost. I na foliích je uveden atest a jejich propustnost.
Toyota Auris 1,6 Valvematic, Super White 2, výbava LUNA, + Zatmavení předních a zadních oken. Od 26.8.2011

Obrázek
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

mam to stejne jako ty davcomp:

Folie 70,20, atesty, vse jak pises, ale neproslo to.
Obrázek
davcomp
Člen Týmu

Příspěvek od davcomp »

Luke_Luke píše:mam to stejne jako ty davcomp:

Folie 70,20, atesty, vse jak pises, ale neproslo to.
No tak si pak zajedu k dealerovy a budu to řešit tam když jsou to magoři, mám to na faktuře k autu a strašně se dušovali že nebude problém že to má atesty, tak ať se postarají a nebo ať mi vrátí prachy :-)

No řešit to budu až bude problém :-)
Toyota Auris 1,6 Valvematic, Super White 2, výbava LUNA, + Zatmavení předních a zadních oken. Od 26.8.2011

Obrázek
Plextor
Věčnej rejpal

Příspěvek od Plextor »

http://www.novinky.cz/domaci/255553-maf ... i-stk.html

Co říká vyhláška o tónování skel
Na předních bočních sklech sloužících k výhledu řidiče musí celková propustnost dosahovat nejméně 70 procent
Propustnost světla čelního skla musí být minimálně 75 procent
Skla za řidičem nejsou limitována propustností světla, ale fólie na zadním skle nesmí zakrývat třetí brzdovou svítilnu
Za příliš tmavé fólie mohou policisté řidiči zakázat další jízdu
Pokud závadu na místě šofér neodstraní, mohou mu odstavit vozidlo
Za porušení hrozí řidiči bloková pokuta do 5000 korun. Ve správním řízení za propustnost nižší než 20 procent může pokuta být od pěti do 10 tisíc Kč nebo zákaz řízení na šest až 12 měsíců
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
davcomp
Člen Týmu

Příspěvek od davcomp »

Plextor píše:http://www.novinky.cz/domaci/255553-maf ... i-stk.html

Co říká vyhláška o tónování skel
Na předních bočních sklech sloužících k výhledu řidiče musí celková propustnost dosahovat nejméně 70 procent
Propustnost světla čelního skla musí být minimálně 75 procent
Skla za řidičem nejsou limitována propustností světla, ale fólie na zadním skle nesmí zakrývat třetí brzdovou svítilnu
Za příliš tmavé fólie mohou policisté řidiči zakázat další jízdu
Pokud závadu na místě šofér neodstraní, mohou mu odstavit vozidlo
A takhle je to jen u nás nebo i v EU ???

Obrázek
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Slovaci rikali, ze u nich udajne nesmi byt zadne folie na prednich oknech, v Rakousku pouze tusim, ze muze byt namereno(nikoliv udaj z karticky s atestem) 70% a kdyz mas vice, tak se nedoplatis, pohybuje se to ve stovkach-tisicich eur.
Obrázek
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

Na slovensku je mozne mat vpredu len bezpecnostne folie bez zatmavenia a zaidne ine.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

jop, diky za potvrzeni meho tvrzeni :)
Obrázek
Nohis
Řidič

Příspěvek od Nohis »

Na auto se vztahují zákony země kde je registrováno. Pokud máte vpředu legální 70% propustnost dosaženou atestovanou fólií, tak vám na to slováci ani němci natož rakušáci nemohou nic říct.
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

coze? mas to podlozene nejakym zakonem?
Slovensti policiste zajiste budou argumentovat jinak...
Obrázek
davcomp
Člen Týmu

Příspěvek od davcomp »

No na předním, tím myslím čelním skle nesmí být žádná folie ani u nás, může to být jen z výroby ztmavené sklo ale žádná dodělávka.

Ale přední boční skla by měly už být v pohodě snad všude. teda v rámci regulí a pokud to nemontuje nějaký neználek co tam narve co ho napadne a pak to přežene s propustností.

Určitě se musí přihlédnout jakou propustnost měly původní skla, čirá jsem nikde už snad ani neviděl. Vždy to má jemná nádech.

A v kartě ke sklům je napsáno:

Tónování skel vozidla je v souladu s jednotným ustanovením pro homologaci bezpečnostních zasklívacích materiálů vydaných OSN.

Takže to není výmysl ČR ale OSN.

A na stránkách jednoho prodejce je tohle:

Slyšel jsem, že s fóliemi na sklech můžu mít problémy na STK, v zahraničí apod.
Instalaci atestovaných autofólií na skla vozidel upravuje a povoluje Vyhláška č. 56/2001 Sb.Ministerstva dopravy a spojů ČR v souladu s jednotným ustanovením o holmologaci EHK č.43.
Pokud si necháte na vůz aplikovat námi doporučené atestované typy fólií, obdržíte od nás atest č. 8SD 2 915 (kartička formátu TP)+ nálepky na skla s označením výrobce, typu fólie a propustnosti světla v souladu s předpisem EHK č.43 zákona č.56/ 2001 sb. a nebudete mít STK ani v zahraničí žádné problémy. Atest je platný v celé EU!
Pokud ovšem budete vyžadovat instalaci příliš tmavých autofólií na skla předních dveří, montáž fólií bude provedena pouze na Vaše riziko a obdržíte atest pouze na zadní část vozidla. (Od ramen řidiče dozadu jsou atestované i ty nejtmavší typy fólií s propustností pouze 5% světla, t.j. černá barva).

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Auris“