interval vymeny oleja?
-
- Řidič
Pozna niekto Toyota servis, kde mozem byt pocas prehliadky pri aute? Kedysi to v Nitre bolo mozne, ale ked sa prestahovali ku kruhacu pod Zoborom, tak to nechceli robit.Craken píše:bol som tam na servisnej prehliadke... doliali mi ten raciol, vymenili pelovy filter.... pre istotu som ich upozornil aby olej nevymienali.... ja som najradsej ked pri vymene oleja som osobne...

Len na okraj: vymenit pelovy filter v Avensise je uloha mensej zlozitosti ako vymenit ziarovku, o casovej zlozitosti ani nehovoriac. Kolko si za ten filter uctovali?
pocul som ze V T v Hornej Strede mozes byt pobliz auta....
co sa tyka filtra... dobra otazka...
pelovy filter ma stal cca 25 bez DPH. myslim ze slusna palka...
uvediem priklad... origilnal vzduchovy filter stoji v Toyote cca 32 €. je to filter Mann (je to tam napisane) len vedla napiasu Mann je potlac Toyota. ten isty filter Mann len bez napisu Toyota som zohnal cez internetovy obchod za 13 € !!!!
kupujem tam aj oleje a mienim tam kupit aj pelovy filter.
uvediem priklad... origilnal vzduchovy filter stoji v Toyote cca 32 €. je to filter Mann (je to tam napisane) len vedla napiasu Mann je potlac Toyota. ten isty filter Mann len bez napisu Toyota som zohnal cez internetovy obchod za 13 € !!!!

Toyota Avensis 2,2 D4D, 150 HP, r.v 2006
menim kazdych 8000 km
ja menim na kazdom aute ktore som vlastnil olej kazdych 8tis km ! na Carine E 2.0 - 5rokov plna synta, na corolle 1.33 - 2 r. polosynta. Oleje a filtre su dnes lacne, tak naco setrit..
cerstvy majitel E12 r.v.2006 1.6 3ZZ-FE (81kw/6000, 150nm/3800ot.)
5 rokov: Corolla E11 1332cm 4E-FE 63kw,120Nm. 3dv. Luna - plna vybava (made in Japan).
EX - 5 r. Carina E 2.0i 3S-FE 98 KW,183 Nm / model 93 made in Japan
5 rokov: Corolla E11 1332cm 4E-FE 63kw,120Nm. 3dv. Luna - plna vybava (made in Japan).
EX - 5 r. Carina E 2.0i 3S-FE 98 KW,183 Nm / model 93 made in Japan
Olej do auta...
Oleje napříč trhem jsou v podstatě stejné a 15tisíc km vydrží každý z nich bez toho, aby to nějak uškodilo motoru!!!!
JInak Shell, BP, Mogul, Motul, Texaco..... je to stejná verbež.
Navíc se v čechách pod těmito značkami občas dostane stejný Paramo (expedují cisterny s olejem za hranici, tam je přelepí a zpět do stáčírem).
)) Takže jakýkoliv olej splňující specifikaci a doporučení výrobce je v pořádku.
JInak Shell, BP, Mogul, Motul, Texaco..... je to stejná verbež.

Back in Czech.
napis pls nazov obchodu. dikCraken píše:pocul som ze V T v Hornej Strede mozes byt pobliz auta....
uvediem priklad... origilnal vzduchovy filter stoji v Toyote cca 32 €. je to filter Mann (je to tam napisane) len vedla napiasu Mann je potlac Toyota. ten isty filter Mann len bez napisu Toyota som zohnal cez internetovy obchod za 13 € !!!!kupujem tam aj oleje a mienim tam kupit aj pelovy filter.