yaris a LPG

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
Mr.JT
Člen Týmu

Příspěvek od Mr.JT »

Hyrogen píše:jo, je to podobné jako u nás :-) akorát LPG máte teď možná ještě levnější.. i když záleží na stanici...
mám fotky ak chceš pošlem ti ich na mail. sem sa nedajú do albumu dať sú príliš "veľke" :D
Hyrogen
Navigátor

Příspěvek od Hyrogen »

jasný, pošli :-)
vladco
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vladco »

mohol by som aj ja poprosiť foto ?
vladco@centrum . sk
ďakujem!
ja mam corollu na LPG a mám problém, neviete odporučiť nejký dobrý LPG servis? kde Ti to montovali?
bigjoe
Navigátor

Příspěvek od bigjoe »

Mám s plynom skúsenosti z Felície, kde som na LPG najazdil 140 tis. km absolútne bez problémov. Neviem, prečo niektorý striktne odmietate plyn do Yarisa alebo do hocijakého auta, keď jediná nevýhoda je, že plynová nádrž zaberie moc miesta. S plynovým pohonom sa predlži životnosť motora, poklesne síce výkon cca o 5%, zvýši sa spotreba tiež asi o 5%, lenže treba brať do úvahy, že LPG nestojí ani polovicu z benzínu a hustota čerpacích staníc je tiež dostatočná.
Mr.JT
Člen Týmu

Příspěvek od Mr.JT »

bigjoe píše:Mám s plynom skúsenosti z Felície, kde som na LPG najazdil 140 tis. km absolútne bez problémov. Neviem, prečo niektorý striktne odmietate plyn do Yarisa alebo do hocijakého auta, keď jediná nevýhoda je, že plynová nádrž zaberie moc miesta. S plynovým pohonom sa predlži životnosť motora, poklesne síce výkon cca o 5%, zvýši sa spotreba tiež asi o 5%, lenže treba brať do úvahy, že LPG nestojí ani polovicu z benzínu a hustota čerpacích staníc je tiež dostatočná.
na plyne som prešiel zatial cez 9000 km za dva mesiace a zatial sa mi stále pozdáva. Nápln na ochranu sediel ventilov t.j. 400 ml vydrží na 4000 km. jediná vec na ktorú som si trošku mesel zvyknúť je to, kedže yaris má zakladné otáčky 600 rpm a pri prudkom stlačení plynu otáčky klesnú na 400 a vzápatí sa vracajú hore. ale povedzme si na rovinu koľkí z nás ako často potrebujú prudko tlačíť na plyn ? pri štandardnom rozjazde to nie je vôbec cítiť.

takže prídám nové skúsenosti s LPG v aute. V súčastnosti mám najazdených už 22 tkm na tomto druhu paliva. Štartovanie na benzín sa trošku zhoršilo, ale to iba v tom prípade, že som vypol auto v čase keď išlo na LPG. Stačí aby som prepol krátko pred vypnutím motoru a problém sa vytratil. upgrade problém bol v slabej baterke. Zatiaľ spokojnosť nadovšetko nakoľko si vediem evidenciu tankovania.
Mr.JT
Člen Týmu

yaris a LPG

Příspěvek od Mr.JT »

opäť som tu a oznamujem, že na LPG som už najazdil 30 000 km za necelých 7 mesiacov. Zatiaľ spokojnosť. Spotreba je vyššia o niečo, ale to mi nevadí. Iba raz ma LPG zaskočilo a to v tom, že mi odišli a poistka, ale tá sa vymenila a je to všetko opäť OK. Zatiaľ stále LPG doporučujem.
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

a kolko stoji taky splynovac dop yariska ?
ked najazdis vela tak sa to urcite oplati ja najazdim cca 20tis za rok cize mne by so to vratilo neskoro resp nikdy :)
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Presne tak .Alfou a omegou je,že kolko najazdíš za rok -ako aj píšeš.Ja najazdím asi tých 10 tis.km (možno aj menej)-a nie,nepomýlil som sa..ano,je to tak :slovom: desaťtisíc.A nesmejte sa mi.. :mad:
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Mr.JT
Člen Týmu

yaris a LPG

Příspěvek od Mr.JT »

necelých 1000 eur ma to stálo a už to mám spať
Mates.
Manager Týmu

Příspěvek od Mates. »

Prý se při montáži LPG do Toyot dává někam k motoru jakási nádobka s olejem nebo nějakou sra*kou na přimazávání ventilů, jinak hrozí jejich přidření...máš to tam? Ptám se, páč jsem to slyšel od kamoša, co bude dávat LPG do dvou Yardů :shock:
Camry XV30 3,0 V6 automat - na prodej
Corolla Verso 2005 1,8 beňo
Yarda Verso 1,3 po FL - prodáno
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

To se nedává jenom do Toyoty, ale do většiny vozidel s přímým vstřikováním. Má to chránit sedla ventilů a zabránit usazování karbonu. Kdysi jsem to vyčetl na nějakých stránkách firmy zabývající se montáží.
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
Mr.JT
Člen Týmu

yaris a LPG

Příspěvek od Mr.JT »

máte pravdu prípravok sa volá Flashlube a šlúži to na mazanie ventilov nakoľko LPG neobsahuje tie látky ako benzín a je ich tam treba dostať. Máš na výber bude elektronické flashlube alebo to manuálne. ja som si dal elektonické nemsím sledovať hladinu.
newman
Člen Týmu

LPG do Yariska

Příspěvek od newman »

Zdravim, LPG je fajn napad, ale vrati se ti to ekonomicky? Kdyz to jen tak zbezne pocitam, tak pri spotrebe cca 5-6,5 litru co mam (a to jezdim prevazne na automat) se to proste nevyplati. Navic se clovek musi komplet rozloucit s kufrem.

Ledaze by nadrz na LPG dal na strechu ;-)
Mr.JT
Člen Týmu

Re: LPG do Yariska

Příspěvek od Mr.JT »

LPG je pre tých čo jazdia veľa a chcú to za rozumnú cenu. Nádrž sa dá dať namiesto rezervy.
PT
Navigátor

Příspěvek od PT »

muco píše:Presne tak .Alfou a omegou je,že kolko najazdíš za rok -ako aj píšeš.Ja najazdím asi tých 10 tis.km (možno aj menej)-a nie,nepomýlil som sa..ano,je to tak :slovom: desaťtisíc.A nesmejte sa mi.. :mad:
ja na Yarisovi najazdim tak 8,5t/rok ci ze tvojich 10 je v poho 8)
Yaris 1,0 r.v. 2006
Odpovědět

Zpět na „Yaris“