bigjoe píše:Mám s plynom skúsenosti z Felície, kde som na LPG najazdil 140 tis. km absolútne bez problémov. Neviem, prečo niektorý striktne odmietate plyn do Yarisa alebo do hocijakého auta, keď jediná nevýhoda je, že plynová nádrž zaberie moc miesta. S plynovým pohonom sa predlži životnosť motora, poklesne síce výkon cca o 5%, zvýši sa spotreba tiež asi o 5%, lenže treba brať do úvahy, že LPG nestojí ani polovicu z benzínu a hustota čerpacích staníc je tiež dostatočná.
na plyne som prešiel zatial cez 9000 km za dva mesiace a zatial sa mi stále pozdáva. Nápln na ochranu sediel ventilov t.j. 400 ml vydrží na 4000 km. jediná vec na ktorú som si trošku mesel zvyknúť je to, kedže yaris má zakladné otáčky 600 rpm a pri prudkom stlačení plynu otáčky klesnú na 400 a vzápatí sa vracajú hore. ale povedzme si na rovinu koľkí z nás ako často potrebujú prudko tlačíť na plyn ? pri štandardnom rozjazde to nie je vôbec cítiť.
takže prídám nové skúsenosti s LPG v aute. V súčastnosti mám najazdených už 22 tkm na tomto druhu paliva. Štartovanie na benzín sa trošku zhoršilo, ale to iba v tom prípade, že som vypol auto v čase keď išlo na LPG. Stačí aby som prepol krátko pred vypnutím motoru a problém sa vytratil. upgrade problém bol v slabej baterke. Zatiaľ spokojnosť nadovšetko nakoľko si vediem evidenciu tankovania.