Ahoj všem !
dlouho jsem zde nebyl a koukám, že se zde vyrojilo par témat ke kterým bych také rad něco řekl a zvlažte v tomto tématu mi přijde, že se na 7.g více méně nahlíží jako na poruchové auto které se nevyrovná svým předešlým generacím ...
S tím nemohu absolutně souhlasit, mám 7 gen. tu slabší vyrobenou koncem roku 2000. Koupil jsem ji v určíte horším stavu než si ji dovezli někteří z vás. Předchozí majitel auto vůbec nešetřil a dle toho co jsem vidět jak s autem jezdí mi nemusel nikdo dlouho vyprávět, že s tím více méně jezdil na hranici výkonu. Nicméně i dle servisní knížky se s autem jezdilo na pravidelnou roční servisní kontrolu do autori. servisu v Německu. Motor byl vyměněn při 170tis. kilometru a důvod ? Údajně předešlý majitel najel za rok něco k 60-tis a motor to bez výměny oleje nepobral...Nevím co je na tom pravdy ale je to tak i zaznamenáno v servisní knížce. Také nevím co všechno se na motoru měnilo ale polomotor minimálně. Když jsem si auto dovezl měl jsem problémy s výkonem viz. některá má předešla témata ohledne dušení, špatného vytáčení atd.V prvé řadě jsem ale musel vyměnit tlumiče ty na tom byly opravdu hodně špatně, váha vzduchu stačila sice vyčistit ale pro klid duše jsem koupil novou, dále jsem vyměnil špatný katalyzátor a na doporučení servisu nechal vyměnit i VVT-i člen.Výměnu svíček, filtru atd. nepočítám. Auto má najeto 241tis. já jsem s ním najel za necelý rok cca. něco k 20 tis. kilometrů, jezdím s nim celoročně do práce za klientama, na nákupy prostě všude. Auto šlape jak hodinky a předpisově zrovna nejezdím, omezovač má občas se mnou hodně práce

A spotřeba oleje ? Po výměně oleje jsem za dva a půl tisíce kilometrů dolejval něco málo přes půl litru ale hodně záleží jak s autem jezdím, když motor moc nevytáčím tak spotřeba oleje je prakticky na nule ale jakmile auto ženu k maximálnímu výkonu např. když jedu Praha-Brno Brno-Praha kde jedu téměř pořád na plno tak si to něco vezme ale žádná hrůza to není. Při zamyšlení, neznám v tuto chvíli auto které bych si koupil místo Celiky 7 gen. protože v poměru výkon, spotřeba ( na benzín bez turba co celkem jede to není špatný, město pod devět v pohodě) , komfort ( super pohodlný i když tam mam 17" kola), bezpečnost( myslím, že bude o něco dál než u předchozích generací), design ( je to fakt paráda ), užitnost ( kufr je prostě božsky na sporťák) a že nemá více místa v zadu ? Nejsem autobus abych vozil víc jak dva lidi, stejně jezdím více méně sám a když potřebuji tak mam ještě k dispozici jiné auto. Shrnu-li to všechno, tak to co si prožila moje Celica jsem si jist, že u jiných značek aut by se jednalo o mnohem větší závady a problémy. Vydržela toho opravdu hodně, hodně moc, motor má po výměně najeto 71tis. šlape jak hodinky,perfektně startuje zima nezima, je tichy, skvěle se vytáčí, má na atmosféru super zátach už od spodu a výkon se nezdá ale jede to hezky ( dříve jsem měl problém se dostat na hranici 200km/hod, dnes se bezproblému dostanu něco k 220 km/h a pak už to jde pomalu ale mě to stačí ) . A to že měli první VVT-i motory problém s úbytkem oleje je sice pravda ale po výměně polomotoru který za to rozhodně stojí si myslím, že auto dá mnohem víc než se od něj čeká.