Nová COROLLA 2019

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
androids
Řidič

Re: Nová COROLLA 2019

Příspěvek od androids »

Podelim sa o skusenost: ak mate nano-keramiku, tak viete, ze neumyvame auto s voskom. v service Toyota mi vraveli, ze mi mozu umyt auto v ich mycke bezplatne. Pre istotu som sa spytal, ci mycka aj voskuje, potvrdili mi, ze ano.
Musite si pri nano-keramike, sami vsetko overovat, servisu je to jedno.
TC TS NG19, 1.8 HEV, 3U5, Executive
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

no opäť sme sa niečo naučili... nevoskujeme tak nevieme :roll: ... zato meníme často olej...
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
Salko
Člen Týmu

Příspěvek od Salko »

Ahojte.
Mam 1.8 TS, pri kupe som sa ulakomil a nedoplatil som si za balik, v ktorom je v kufri normalne svetlo.
V kufri je od vyroby iba taky kahanec, pri ktoreho svetle sa maximalne mozu vyvolavat duchovia.
V Toyote mi nacenili dorabku LED svetla do kufra na 450€ aj s pracou.
Takze som sa rozhodol to vyriesit svojpomocne, suciastky do 20€ plus praca asi dve hodinky. Napojil som sa na povodne svetlo (kahanec) a nie je vidno ziadne kabel.

Vysledok:
ObrázekObrázek

Ak by to niekoho zaujímalo, môžem sem dať potom odkaz na súčiastky.
Naposledy upravil(a) Salko dne sob 05.11.2022, 19:01, celkem upraveno 2 x.
Corolla TS 1.8 Hybrid (2021)
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

Sikovny ;)
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
Lucifer23
Navigátor

Příspěvek od Lucifer23 »

Ahoj chlapi, mám možnost vyměnit Corollu sedan za Mazdu 3 sedan. Co si myslíte, je to dobrej nápad? Osobně jsem jí zkusil a připadá mi podvozkově dost tvrdá a uskákaná. Je mi jasný, že to je tou zadní torzní příčkou, ale jinak je mnohem hezčí designově a o interiéru nemluvě. Nabízejí mi jí fungl novou v automatu a za Corollu mi chtějí dát 520000 Kč. Doplatek by byl 100000 Kč. Mám v hlavě brouka jestli to bude výhodná výměna. Mám zkušenosti jen s Toyotou a o Mazdě je v diskuzích takový chaos v názorech, že fakt nevím. Když vezmu plusy u Corollky, tak je největší plus spotřeba a možná i lepší ceny na servisu. U Mazdy je 2.0 litrovej atmo motor s vypínáním 2 válců a to se mi moc nezdá. Ale třeba budou obavy liché a Japonci benzíny umí skvěle. Kdyby jste někdo měli nějaké zkušenosti nebo někoho znali, dejte mi nějaké info.
Toyota Corolla 2020 1,8 Hybrid
Toyota Corolla 2014 1,6 Valvematic
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

Mazda nebude zlá voľba otázka je či "najlepšia". Nepochopil som pointu zmeny - chce sa auta zbaviť a v mazde mu "náhodou" dali ponuku na odkup? Alebo sa auta pôvodne nechcel zbaviť? Chýba mi dôvod-potreba predaja a na druhej strane výber auta. Najprv by som si niečo vybral - podľa potrieb a ceny a potom by som staré predal - dal na protiúčet, osobne by som corollu predal sám, len sa po nej zapráši....

Auto triedy C - je toho na výber dosť, otázka je cena a kto čo uprednostňuje - niekto podvozok, iný spotrebu, ďalší výbavu a niekto cenu.
Naposledy ma zaujal nový Civic...
Mazda - MX5 :D a toyota - yaris GR :D a od Isuzu D-max :roll: nebolo by zlá vyhrať eurojackpot :biggrin:
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Lucifer23
Navigátor

Příspěvek od Lucifer23 »

Ahoj, díky za reakce na Mazdu. Pročítám tu o ní na internetu kdeco a zatím docházím k tomu, že si Corollu nechám. Jen chci říct co mě k výměně tak trochu svádělo. Za prvé jsem se do ní zakoukal ještě před koupí hybridní Corolly. Byl jsem z ní doslova paf, ale chybělo mi tenkrát trochu šušňů na automat. Dost se za něj připlácelo oproti Toyotě a z toho jsem nechtěl kvůli pohodlí slevit. Dále jsem chtěl trochu toho výkonu navíc, aby se dal tahat těžší přívěs. Bohužel Toyota má u hybridu 1,8 velké omezení (tuším max. 750 kg při brzděném vleku) a Mazda přes tunu u automatu. Takže jsem musel oplakat dovči s lepším karavanem. Teď se mi karta obrátila a co čert nechtěl, tak jsem se jel podívat na novou Hondu Civic, který je o dost nižší a to nechci. Hned vedle Hondy byla právě Mazda a zase jako na potvoru měli trojkového sedánka vyleštěného v salonu a v automatu. Samozřejmě se hned ke mě přiřítil pokušitel a bylo zase vymalováno. Mrknul na mojí rolku a šibalsky upravil cenu tak, že by odolal jen blbec. Hlavně takové ty řečičky, že je to poslední super vybavenej kousek s výbavou, kterou už v dalším roce nebudou k mání díky čipům. Tak asi tak
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

ani jedno nie je zlé auto, mazda je o kus "športovejšia" ale zase toyota v hybride bude mať o kus menej možných problémov - ak chceš auto dlhodobo lacno užívať - hybridný automat v podstate bez servisu, nepriamy vstrek a ďalšie veci ktoré v hybride nemáš a teda neriešiš.
Možno kedy si mal ten 2.0l už by som bol úplne spokojný :D

Na civicu si sa nepovozil? Honda prišla so svojou koncepciou hybridu, konečne je to konkurencieschopné k toyote a vraj to jazdí výborne.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Lucifer23
Navigátor

Příspěvek od Lucifer23 »

Jó, a ještě k tomu k proč Corollu nechám je, že jezdí o dost komfortněji, má kvalitnější lak, lepší se do ní nastupuje a má skvělou spotřebu. A navíc jsem vrazil nějakou tu kačku do těch vedlejších fičur, jako jsou příčníky, zimní komplety, rezervní kolo a spoustu dalšího. U Mazdy bych to musel znovu dokupovat a tam už se to musí sakra zaplatit. Holt se začíná pomalu řadit do prémiovky.
Lucifer23
Navigátor

Příspěvek od Lucifer23 »

Se Civicem jsem se nepovozil, ale určitě to bude hodně dobrá kára. Slyším okolo něj jen chvalozpěvy. Ale je opravdu hodně nízká, to musí každý vyzkoušet. Corolla je vedle toho hotové SUV :wink:
tenantles
Člen Týmu

Příspěvek od tenantles »

Čaute, riešil som s corollou poistnú udalosť (výmena čelného skla + oprava laku na streche, keďže kameň som trafil tak nešťastne na rozmedzí skla a strechy). Auto bolo v servise takmer dva týždne a medzitým sa robila aj garančka po dvoch rokoch.
Manželka si po prebratí auta všimla, že FM rádio nefunguje dobre. Fungujú možno 3 stanice, ktoré majú v meste vysielač, zvyšok nenájde nič. Automatické ladenie ide dookola a nič nenájde. Manuálne nájdem len tie tri stanice, ktoré tiež viac nefungujú ako fungujú.

Tak sme im volali - najprv si nás prehadzovali a tvrdili, že to majú riešiť tí, čo riešili poistnú nie tí čo garančku (čo mne môže byť fuk, priniesol som to do servisu, je to jedna firma!). Potom povedali, že máme prísť (myslel som, že to bude odpojený konektor). Skontrolovali, vraj zapojili a povedali mi, že môžem ísť a že sa všetky stanice načítaju cestou. Nič sa samozrejme nestalo.

Budem to riešiť ako reklamáciu, len by ma zaujímalo, či niekto nemal podobnú skúsenosť a či nie je niečo čo by som mohol skontrolovať sám? Som strašne znechutený z amaterizmu a prístupu Toyota Servisu v Trnave a najradšej by som šiel do iného servisu, ale logisticky mi to nevychádza.
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

A to ma antenu v celnom skle? Myslim tym, ze ci to podla teba suvisi s tou vymenou. Lebo velmi laicky mi to vychadza na nefunkcnu, slabu, nezapojenu...proste problem s antenou
ex.Carina AT191L 1996 UK
tenantles
Člen Týmu

Příspěvek od tenantles »

Strecha šla vraj dole a klampiar na nej pracoval - preto to tam aj bolo cca 2 týždne. Oni aj priznali, že anténu odpájali. Neviem si to predstaviť, ale ak potom skontrolovali konektor, možno niekde sekli kábel (to budú musieť pozrieť pri reklamácii). Len by ma zaujímalo, či je niečo, čo viem skontrolovať sám, čo by mohlo súvisieť s FM rádiom. Nejakú poistku, niečo zmerať? Nevšimol som si možnosť továrenských nastavení rádia, dá sa to?
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

No pokial ho neplanujes vyoperovat z pristrojovky aby si sa dostal zozadu ku konektorom tak asi naozaj len nejako " softverovo". Ale ci tam takato moznost je , to netusim. Predpokladam, ze maximalne nieco ako reset by to mohlo mat, ale ci to pomoze....?
ex.Carina AT191L 1996 UK
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

spíš reklamáciu - pred opravou rádio fungovalo.... nechaj im auto s tým že si ho vezmeš keď budú stanice fungovať... a vyskúšaj to na mieste, som nepočul aby auto muselo jazdiť na načítanie staníc či obyčajné ručné poladenie... komédia... ale Slovensko je plné ľudí ktorí serú na svoju prácu...
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Odpovědět

Zpět na „Corolla“