Nová COROLLA 2019
Re: Nová COROLLA 2019
Ja neviem.
"Vybitá" batéria alebo technologická vlastnosť?
Ktorú užívateľ asi ťažko ovplyvní.
Aj keď vybitá batéria to podľa mňa nie je.
Skôr zámerne udržiavaná na hranici vybitia. Ale aj tu treba brať do úvahy, že na hranici vybitia bežnej batérie ktorá musí točiť štartérom prípadne akýmsi dynamo štartérom.
Preto asi nemá ani cenu dačo takéto riešiť.
Napadá ma tisíc otázok a vlastných úvah.
Ale načo?
Nakoniec zistíme, že sme(som) nič nevyriešil.
Najskôr nie.
"Vybitá" batéria alebo technologická vlastnosť?
Ktorú užívateľ asi ťažko ovplyvní.
Aj keď vybitá batéria to podľa mňa nie je.
Skôr zámerne udržiavaná na hranici vybitia. Ale aj tu treba brať do úvahy, že na hranici vybitia bežnej batérie ktorá musí točiť štartérom prípadne akýmsi dynamo štartérom.
Preto asi nemá ani cenu dačo takéto riešiť.
Napadá ma tisíc otázok a vlastných úvah.
Ale načo?
Nakoniec zistíme, že sme(som) nič nevyriešil.
Najskôr nie.
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
ja ju rozhodne vybitú permanentne ani nepermanentne nemám - overil som a od vtedy to neriešim. Preto sa mi nechce veriť že vy ju stále vybitú máte. Predpokladám taká baterka by ani dlho nevydržala - v stave vybitia - to by ste ju museli meniť veľmi často.
Skôr mám pocit že niekto zabudol na nejaký spotrebič... samozrejme je aj možnosť že v inštalácii je nejaký problém a baterka sa vybíja. Ale rozhodne si nemyslím že všetky hybridy fungujú ako sa to tu popisuje.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Len nápad - nevybíja baterku nejako nadmerne nefabrický, neodborne nainštalovaný alarm či plašička kún a podobne?
Či to je blbosť?
Či to je blbosť?
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø4,2l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø4,2l/100km)
- a1bert
- Manager Týmu
prijel soused s RAV4: 11.5V (mereno servisnim menu radia, po 30 sec zapnuti svetel - kvuli povrchovemu napeti)

Tak ještě jednou, protože někteří můj dotaz nepochopili, nebo nechtějí chápat. Citace z netu: S voltmetrem zjistíme jeho hodnotu a podle té vyhodnotíme stav autobaterie. Pokud má napětí více než 12,6 V, pak je úplně v pořádku. Při hodnotách 12,4 - 12,6 V není baterie nabitá do plné kapacity, ale pořád je to dostatečné. Pokud nám voltmetr ukáže hodnotu pod 12,4 V, je nutné ji neprodleně dobít. Vím, že hybridům stačí na spuštění hybridního systému cca 10 V, já se ptám proč je baterie permanentně udržovaná na hodnotě kolem 12,2 V a méně (osobně zjištěno na 5-ti autech a dle vašich odpovědi to tak máte vsichni), jestli to někdo dokáže vysvetlit. Životnosti baterie to určitě nepomáhá.
Corolla SD 1.8 Hybrid Executive VIP
Lebo je to vlastnosť hybridu, lebo sa tak v Toyota rozhodli, lebo sa s tým neostáva iné ako zmieriť?
A najskôr v Toyota nikoho nezaujíma životnosť ale "ekológia" a čo najnižšie emisie. Pretože ak by sa batéria mala dobíjať na 13 v ako u štandardných áut tak by bolo treba tú energiu dakde zobrať na úkor spotreby a vyšších emisií. (?) Asi.
Môj názor s ktorým nemusí každý súhlasiť.
Majú to všetci ktorých si sa pýtal tak to asi (ne) môžeme považovať za vadu.
Preto to nemá najskôr zmysel riešiť.
Pre mňa teda rozhodne nie.
Ak príde jej čas tak ju vymením a tým to hasne.
Inak tu je odkaz na OEM batérie ktorú momentálne dáva servis Toyota ako optifit diel.
https://www.google.com/search?q=toyota+ ... s-wiz-serp
A najskôr v Toyota nikoho nezaujíma životnosť ale "ekológia" a čo najnižšie emisie. Pretože ak by sa batéria mala dobíjať na 13 v ako u štandardných áut tak by bolo treba tú energiu dakde zobrať na úkor spotreby a vyšších emisií. (?) Asi.
Môj názor s ktorým nemusí každý súhlasiť.
Majú to všetci ktorých si sa pýtal tak to asi (ne) môžeme považovať za vadu.
Preto to nemá najskôr zmysel riešiť.
Pre mňa teda rozhodne nie.
Ak príde jej čas tak ju vymením a tým to hasne.
Inak tu je odkaz na OEM batérie ktorú momentálne dáva servis Toyota ako optifit diel.
https://www.google.com/search?q=toyota+ ... s-wiz-serp
- a1bert
- Manager Týmu
a ja znova odpovim:
vetsina dnes prodavanych/osazovanych akumulatoru ma kalciem legovane desky (CA/CA), jejich nabijeci "algoritmus" je jiny (slozitejsi) nez u starych ciste olovenych aku (googlujte). Nez aby vyrobce(toyota) slozite ridila jejich nabijeni, pouziva stale stejny "hloupy" nabijeci postup (CC+CV) navic v ramci "setreni paliva" "optimalizovany" (viz https://www.auto.cz/nespolehlivost-bate ... rzi-125770), protoze baterka je spotrebni zbozi a az odejde proste se vymeni....
kdo tomu chce predejit dobije obcas baterku externi dobijeckou, a pokud se dostane do stavu ze musi baterku vymenit, necht zkusi sehnat ne-kalciovou
vetsina dnes prodavanych/osazovanych akumulatoru ma kalciem legovane desky (CA/CA), jejich nabijeci "algoritmus" je jiny (slozitejsi) nez u starych ciste olovenych aku (googlujte). Nez aby vyrobce(toyota) slozite ridila jejich nabijeni, pouziva stale stejny "hloupy" nabijeci postup (CC+CV) navic v ramci "setreni paliva" "optimalizovany" (viz https://www.auto.cz/nespolehlivost-bate ... rzi-125770), protoze baterka je spotrebni zbozi a az odejde proste se vymeni....
kdo tomu chce predejit dobije obcas baterku externi dobijeckou, a pokud se dostane do stavu ze musi baterku vymenit, necht zkusi sehnat ne-kalciovou
To sa ešte dajú kúpiť "horšie" než Ca baterie? šak to sú najlacnejšie šunty aké sú na trhu.Moderné autá majú modernejšie technologie....
A kedže tu stále vyplakávate nad niečím čo problémom asi nie je - z iných for viem že v moderných autách menia aj po menej než 5 rokov - mnohí dokonca ešte v záruke... tak sa pýtam Kto z vás už menil v hybride baterku a po akom čase...
Ja sa nemôžem plne vyjadriť pretože moja kľakla po 5 rokoch pri dlhodobom odstavení auta - auto 7 mesiacov nejazdilo a baterka ostala celý čas v aute.... teraz mám 5 ročnú Fiamku a stav ako nová - overené.... nechcem vás uraziť ale riešite teplú vodu.
A kedže tu stále vyplakávate nad niečím čo problémom asi nie je - z iných for viem že v moderných autách menia aj po menej než 5 rokov - mnohí dokonca ešte v záruke... tak sa pýtam Kto z vás už menil v hybride baterku a po akom čase...
Ja sa nemôžem plne vyjadriť pretože moja kľakla po 5 rokoch pri dlhodobom odstavení auta - auto 7 mesiacov nejazdilo a baterka ostala celý čas v aute.... teraz mám 5 ročnú Fiamku a stav ako nová - overené.... nechcem vás uraziť ale riešite teplú vodu.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Nuz tak nejak to je s tymi baterkami.
Ca- Ca su dnes na trhu " zaklad". Tie uplne stare olovene s tekutym elektrolytom bez Ca dosiek uz velmi zohnat nedaju . Aj ked sa uvadza , ze obcas sa este daju kupit.
Najdete ich stale u exide alebo yuasa. Nozno aj inde , ale tieto mam ja napriklad. Ine znacky zmapovane nemam . Su to tzv. hybridne ( co ale v tomto pripade neznaci , ze su vhodne pre hybridy ako auta
). Daju sa spoznat podla toho , ze maju odhalene zatky , lebo sa neprezentuju ako bezudrzbove a zltreba kontrolovat elektrolyt. Ale v praxi k tomu na 99 % nedojde, ze by toto bolo treba. Pointa je , ze dobre znasaju vybitia aj pracu s nizsim napatim. Ca- Ca su zial v tomto ohlade najhorsia volba. Nizke napatie silno znizuje ich zivotnost a hlboke vybitie mote byt pre ne az likvidacne.
Myslim, teda ze ak ma niekto problem , mal by sa obzriet po baterich s technologiami lepsie odolavajucimi hlbokemu vybitiu. Ak sa nepodari zohnat zriedkavu " starú " hybridnu, , potom aspon EFB.
Viac o tomto napriklad tu
https://www.obchod77.cz/autobaterie-aku ... atace.html
Ca- Ca su dnes na trhu " zaklad". Tie uplne stare olovene s tekutym elektrolytom bez Ca dosiek uz velmi zohnat nedaju . Aj ked sa uvadza , ze obcas sa este daju kupit.
Najdete ich stale u exide alebo yuasa. Nozno aj inde , ale tieto mam ja napriklad. Ine znacky zmapovane nemam . Su to tzv. hybridne ( co ale v tomto pripade neznaci , ze su vhodne pre hybridy ako auta

Myslim, teda ze ak ma niekto problem , mal by sa obzriet po baterich s technologiami lepsie odolavajucimi hlbokemu vybitiu. Ak sa nepodari zohnat zriedkavu " starú " hybridnu, , potom aspon EFB.
Viac o tomto napriklad tu
https://www.obchod77.cz/autobaterie-aku ... atace.html
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
-
- Člen Týmu
Mne to pripadá, že to záleží od toho, či máš stlačený plyn, alebo nie. Ak nemáš nohu na plyne, tak tie tlačítka nereagujú.
Toyota Previa '94 2.4 NA RWD, Toyota Corolla TS 2021 HSD 1.8
Pripadať ti to tak môže, ale vôbec to tak nie je.
AT reaguje vždy a je jedno v akej polohe je pedál.
AT reaguje vždy a je jedno v akej polohe je pedál.
nemate niekto skusenost s DE/AT a zarukou Toyota Relax? https://www.toyota-europe.com/service-a ... yota-relax Udajne je potom auto v zaruke az do 10r resp 160tis km.
Auris 1.8 Hybrid
Corolla Touring Sports 2.0 Hybrid
Pytal som sa uz na toto davnejsie a TCE odpovedala, ze nas sa to 'nastastie' netyka: linka
Skusite sa niekto nanovo spytat TCE ci je tato idea planovana aj pre nas ?
Skusite sa niekto nanovo spytat TCE ci je tato idea planovana aj pre nas ?
Naposledy upravil(a) androids dne stř 10.08.2022, 10:15, celkem upraveno 1 x.
TC TS NG19, 1.8 HEV, 3U5, Executive
tak klasika, vychodna Europa ich nezaujima. Co to ale obist a ist na servis do DE/AT? Netusim kolko stoja prehliadky tam (na SK a v CR su cenniky na webe), ale pride mi to ako fajn moznost kedze 10r zaruka zadarmo dnes nedava hocikto.
Auris 1.8 Hybrid