Nová COROLLA 2019

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
androids
Řidič

Re: Nová COROLLA 2019

Příspěvek od androids »

prilisne zahmlievanie moze byt sposobene aj potrebou vymenit filter vzduchu, a taktiez nezabudnite odstuplovat dvere na spodku, aby pripadna voda mohla odtiect
TC TS NG19, 1.8 HEV, 3U5, Executive
Corolla2014
Věčnej rejpal

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne pát 08.09.2023, 07:33, celkem upraveno 1 x.
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Problém rosenia som mal aj v Auris, takže pri Corolla to už ani neriešim a zvykol som si.
Pokiaľ vidno dopredu, vpredu v pravo a ľavo tak ma ostatné okná netrápia.
Ak sa dačo predsa len začne rosiť hlavne vpredu a po stranách tak pridám na výkone kúrenia a pustím klímu.
Po chvíli je opäť všetko v norme.
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
Efi80
Člen Týmu

Příspěvek od Efi80 »

Mně pomáhá vyndat na víkend(jen přes noc) koberečky (všechny vozím kolegy) voda je pod koberečkama.Ráno jedu do práce nahodím koberečky, vyvětrám a je to. Jak sedám do auta sníh napadá mezi kobereček a tapec. Pod tapecem je silný filc( bejvalá O2 Co táhne vodspodu :D to dělala každou zimu) jak sem vyndal koberečky a nechal vyschnout byl pokoj.
Můžete to testnout :)
Corolla 1,6 Valvematic.
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

Ryža nie je vtip. Funguje tiež.
Ale silika gel je lepší. Nazasmradne ani nijaké iné " nežiaduce " prekvapenia nehrozia. A dajú sa normálne kúpiť už hotové sáčky , presne také aké nájdeš v tovare , kde sa vyžaduje ochrana pred vlhkom - od topánok až k tv prijímačom.
A ako som už spomínal dá sa kúpiť aj ako stelivo pre mačky. Toto vyjde asi najlacnejšie. Len už to nie sú guličky ale také krystaly.
Já mám tie sáčky z tv prijímačov, lebo som si urobil zásobu keď sme to predávali.
Proste to pohadzem pod sedadla , do kufra a hotovo.
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
Toyotka69
Člen Týmu

Příspěvek od Toyotka69 »

Mlžení oken není zas tak strašné. Na přední okno plně funguje samostané tlačítko foukání na okno + zapnutá klimatizace. Zadní okýnka a zadní okno se "potilo" o něco více, než je zdrávo a při srovnání s předchozími auty, se okna určitě mlží daleko více. Jel jsem o víkendu delší trasu a tak jsem celou dobu pořádně topil, aby se vlhkost v autě vysušila. Nevím, zda to pomohlo nebo je to nyní změnou počasí, ale zatím se teď okna skoro vůbec nemlží.
Gumové koberce na zimu je jasná věc. Větrání a snaha nanést co možná nejméně sněhu a vody z bot do auta je také samo sebou.
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Ja mám za to, že na to rosenie z vnútra má vplyv parkovanie či garazovanie.
Ak mám auto v garáži hoc je aj bez brány ("prístrešok") tak sa okná nerosia.
Ak však auto nechám dlhšiu dobu vonku na voľnom priestranstve, tak sa mi okná zvnútra zaručene začnú rosiť.
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

Biscuit, vtipné by bolo, keby na fóre francúzskych áut odporúčali pri zvýšenej vlhkosti nasadiť pod sedadla žaby. Prípadne jednu rosničku hneď vedľa palubaka :)
Proti skutkovemu stavu nie je nutné vždy hned bojovať. Dá sa aj využiť na nečakané účely.
ex.Carina AT191L 1996 UK
Standa50
Manager Týmu

Příspěvek od Standa50 »

farnell - nejvíc se mi čelní sklo mlží při velké vzdušné vlhkosti.Mezi svátkama jsem byl v Polsku v Jelení Goře,Cestou zpět padla mlha , teplota 8-9°C a drobně mrholilo.Po celou dobu jízdy jsem musel mít zapnuté odmlžení.Vypínat ho nemělo prakticky smysl.Až po průjezdu Harrachova, kde byly asi 2°C a pouze zataženo, mlžení skel ustalo
Toyota Auris HB 1,6 Valvematic trend+,6M/T 2015
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

mne to na starine nerobí -asi už to poriadne luftuje.... :D vy to máte dokonale utesnené aby ste mali tíško na palube :D
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

něco málo mých zkušeností s vlhkostí ve voze a mlžením oken. Mne nejvíce trápí ranní námraza zevnitř, což s vlhkostí a mlžením samozřejmě souvisí :-). Mám odpozorováno, že se tak děje když přijedu večer s vytopeným autem a je již docela zima. Okno se tak nejspíše díky rozdílu teplot zamlží a následně do rána namrzne. Manželka co má ráda v autě zimu, tak nemá problém žádný. Jinak potvrzuji jako letitý majitel několika Toyot, že to mlžení je u Toyoty obecný nešvar, kamarádi co mají jiné značky to tak jako já neřeší. Jinak v autě mám i pytlíky na vlhkost, suché gumové koberce a stejně s tím bojuji. Nicméně klimatizace a ofuk předního okna to řeší dobře a rychle. Mlžení má také vliv na správnou funkci čelního senzoru co je pod sklem. Kdo jezdí s trvale zapnutou klimou v režimu AC tak má dle mne starostí méně, mne bohužel suchý vzduch z klimy nedělá dobře, tak AC používám jen když je to nutné a mám trvale jen obyčejnou ventilaci.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Ak sa nemýlim tak senzory na čelnom skle by mali mať schránku dodatočne vyhrievanu.
Timeshifter
Člen Týmu

Příspěvek od Timeshifter »

MartinHSD píše: úte 11.01.2022, 11:25 Mám odpozorováno, že se tak děje když přijedu večer s vytopeným autem a je již docela zima. Okno se tak nejspíše díky rozdílu teplot zamlží a následně do rána namrzne.
Odporúčam vyvetrať interiér auta pred tým, ako ho necháš cez noc zaparkované. V teplom vzduchu sa paradoxne dokáže udržať omnoho viac vlhkosti, takže ak ideš dlhšiu cestu príjemne vytopeným autom, tak si v ňom nadýchaš relatívne veľa vzdušnej vlhkosti, ktorá sa nemusí hneď usádzať na už vyhriate okná. Následne, cez noc klesne teplota vzduchu a všetka tá vlhkosť sa nazráža, a prípadne zamrzne. Preto, ak máte problémy s rosením/námrazou vnútri po dlhších cestách, tak ten interiér po výlete trochu vyvetrajte.
Toyota Previa '94 2.4 NA RWD, Toyota Corolla TS 2021 HSD 1.8
provision
Člen Týmu

Příspěvek od provision »

Rád bych se zeptal, s příchodem zimy a mínusových teplot mi začalo mírně, ale slyšitelně, klepat od přední nápravy. (jaro, léto, zcela tiché) Stačí jemné nerovnosti, dlažební kostky, atd. Stabilizátory? Neřešil náhodou někdo něco podobného? Auto má 25000, což myslím není moc. Ale nevím, jak dlouho tyčky stabilizátoru normálně vydrží. Pokud by to byly ony. Auto potřebuji denně, na servisu by dle info muselo zůstat.... :?
Corolla SD 1.8 Hybrid Executive VIP 2019
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

Normálne ( aspoň predtým teda) by tyčky mali vydržať násobne viac.
Každopádne, aj " zlatá" tyčka odíde ak sa do klbika dostane nečistota a voda a samozrejme tu bez ohľadu na km priebeh.
Je možné , že sa poškodila gumová krycia čast a potom to môže byť tá tyčka.
Ja som mal kedysi podobný problém , ale s nosným capom. A ten neklepal , ale vrzgal. Prejavilo sa po umytí a druhý den keď mrzlo a odvtedy skoro furt to robilo. Ovšem nemenil som ho, lebo - detto - potreboval som jazdiť denne. Ja som iba pomocou injekčnej striekačky dal pod tu gumovu manžetu ( nebola inak nijako poškodená) narýchlo trochu maziva. Stíchlo to a potom som na to zabudol a ostalo to naveky tak. Ovšem cap bol inak pevný a zda sa , že len potreboval namazat.
Kontrolou tyčinek nic nepokazís , ale neviem fakt , či to bude ono. Skôr myslím , že nie.
Totiž všeobecne v zime býva všetko na aute na podvozku tak nejak stuhnuté a kým sa to rozpohybuje občas to robí strašidelné zvuky. Ja mám toto u Hondy. Stačí však pár km a je v pohode. Toyota mi to ale nerobí. Asi záleží na tuhosti podvozku.
ex.Carina AT191L 1996 UK
Odpovědět

Zpět na „Corolla“