Nová COROLLA 2019
Re: Nová COROLLA 2019
Tomu rozumím, že je to jako u otočného klíčků v první poloze, ale v tom článku se psalo, že auto musí být v jakoby nastartovaném stavu. Tím nedochází k vybíjení baterie v motorovém prostoru pokud auto stojí. Pokud auto nemá zapnutý žádný spotřebič, tak se ta baterie dobíjí ze systému. U klasického motoru dochází k nabíjení baterie jen za jízdy a jen po uvolnění plynového pedálu. Tak se do baterie dostává nejvíce energie. Hybrid by měl teoreticky sosat i bez sepnutého motoru z baterie pod zadnímy sedadly, jestli tomu rozumím.
Toyota Corolla 2020 1,8 Hybrid
Toyota Corolla 2014 1,6 Valvematic
neviem ako je to detailne ale isté je že je možný stav vybitie malej baterky pri nabitej veľkej baterke. Tak neviem vychádza mi z toho že priamo prepojené nie sú ale generátor nabíja veľkú aj malú?
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
Jedine, co by mi na novsom modeli vadilo je ten otrasny zvuk pri elektrochode. Pocul som ho v meste. To je asi jedina vyhoda modelu 2019

TC TS NG19, 1.8 HEV, 3U5, Executive
no rozhodně rádio nesosá energii z baterky, co je pod sedadlem a ani nebudou propojený ...., to už sem si kolikrát říkal, že je sand propojím, abych tu malou nikdy nevybil 
Na servisu a i prodece mě upozorňoval na to , že to má malou baterku, která se rádo rychle vybije, že pozor na zapnuté rádio dlouho a nebo na připojené spotřebiče do 12V zásuvky ..... měli pravdu
Ono je totiž problém, že třeba pendlujete po městě na elktřinu, kdy větší část jízdy to jede na elektřinu, takže rádiem mlátíte baterku a když zrovna zaparkujete a zhasnete motor těsně před chvílí, kdy se motor ji chystal dobít a následně si třeba 2x odmáčknete rádio i po automatickém vypnutí, tak neštěstí může být na světě. Jednou sem jí právě vybil i tak, že sem loni v zimě montoval autokameru..., nastartoval sem a zapnul si vyhřívaný sedačky s tím, že to nevybiji, když mám přece nastartováno..., do toho sem přes usb ještě nabíjel mobil a puštěnou hudbu z mobilu do repráku .... Pak sem napůl hodiny šel dom, tak sem vypnul motor a následně již nenastartoval - ani se nerozsvítila palubovka
Motor se spínal po určitých intervalaech, ale nestačilo to dobít baterku , která běžela na rádio, telefon a vyhřívané sedačky..., u těch sedaček si teda nejsem jistej, jesti to bere z malé baterky, nebo z té pod sedadlem .. ., ale asi taky z malý ..

Na servisu a i prodece mě upozorňoval na to , že to má malou baterku, která se rádo rychle vybije, že pozor na zapnuté rádio dlouho a nebo na připojené spotřebiče do 12V zásuvky ..... měli pravdu

Ono je totiž problém, že třeba pendlujete po městě na elktřinu, kdy větší část jízdy to jede na elektřinu, takže rádiem mlátíte baterku a když zrovna zaparkujete a zhasnete motor těsně před chvílí, kdy se motor ji chystal dobít a následně si třeba 2x odmáčknete rádio i po automatickém vypnutí, tak neštěstí může být na světě. Jednou sem jí právě vybil i tak, že sem loni v zimě montoval autokameru..., nastartoval sem a zapnul si vyhřívaný sedačky s tím, že to nevybiji, když mám přece nastartováno..., do toho sem přes usb ještě nabíjel mobil a puštěnou hudbu z mobilu do repráku .... Pak sem napůl hodiny šel dom, tak sem vypnul motor a následně již nenastartoval - ani se nerozsvítila palubovka

Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
Podla info, co som tu nedavno vlozil, by UDAJNE:
mala bateria je pouzivana na start computera a nasledne zopnutie rele pre velku bateriu, potom je vsetko uz napajane z velkej baterie a nizkonapetove cez konvertor (ktory by sme nemali pretazovat pro dobijani aut so starterom). Netusim ci toto plati aj v prvom mode, kedy sa zapne (asi) iba palubovka...
mala bateria je pouzivana na start computera a nasledne zopnutie rele pre velku bateriu, potom je vsetko uz napajane z velkej baterie a nizkonapetove cez konvertor (ktory by sme nemali pretazovat pro dobijani aut so starterom). Netusim ci toto plati aj v prvom mode, kedy sa zapne (asi) iba palubovka...
TC TS NG19, 1.8 HEV, 3U5, Executive
možný je třeba, že mám špatnou baterku, i to by se mohlo stát, jelikož se to asi stalo jen u mě .....
Ale dávám si už na to pozor a baterku jednou začas prevntivně dobiju a když ji dobíjím, tak zároven i proměřuji a má podezřele vždy málo - vždy jen málo přes 12V, třeba 12.1, 12.2 někdy i 11.9V...
Ale dávám si už na to pozor a baterku jednou začas prevntivně dobiju a když ji dobíjím, tak zároven i proměřuji a má podezřele vždy málo - vždy jen málo přes 12V, třeba 12.1, 12.2 někdy i 11.9V...
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Jo, to je bohužel vlastnost auta, mám to taky tak. Prostě dobíjení malého akumulátoru je pěkně bídné. Pokud někdo jste na facebooku členem skupiny Toyota Klub Česká republika, tak tam kolega Tomáš Krajíček udělal pěkné dlouhodobější měření za jízdy:
https://www.facebook.com/groups/7071716 ... 905393349/
https://www.facebook.com/groups/7071716 ... 905393349/
Toyota Corolla TS 2.0 Hybrid Executive+VIP+JBL
INŠPIRACIA - AKUMULATOR:
-Prečítat:
https://www.auto.cz/nespolehlivost-bate ... rzi-125770
"MODERNÉ AUTÁ"
Inteligentne dobijanie - Pozriet video:( asi od +-,8:47min-11:20min.)
https://www.youtube.com/watch?v=rlqI_B2oq2I
-Prečítat:
https://www.auto.cz/nespolehlivost-bate ... rzi-125770
"MODERNÉ AUTÁ"
Inteligentne dobijanie - Pozriet video:( asi od +-,8:47min-11:20min.)
https://www.youtube.com/watch?v=rlqI_B2oq2I
Ahoj, tak to boucháni od podvozku zapříčinily oba přední tlumiče. Výměna příští týden v rámci záruky, prý výrobní vada. Kdybych si koupil trpaslíka,
tak mi vyroste. 

Toyota Corolla 2020 1,8 Hybrid
Kauza "stierace" pokracuje. Vcera som bol v PPC na prvej 15.000 prehliadke, nahlasil som aj stierace. Videli, ze to zle stiera, pokusili sa nastavit uhol stieracov (od oka), ale zatial nepomohlo. Potrebuju objednat nejaky nastroj na to. Prikladam obrazok, ako to vyzera 3 minuty po zotreti.
Btw. kolega ma novu RAV4 (3-mesacnu) a podobny problem so stieracmi.
Btw. kolega ma novu RAV4 (3-mesacnu) a podobny problem so stieracmi.
- Přílohy
-
- IMG_1636a.jpg (184.99 KiB) Zobrazeno 945 x
Corolla TS 1.8 Hybrid (2021)
Podivné skřípání z prostoru pod volantem jak se objevilo, tak zase zmizelo. S autem jsem nadmíru spokojen, jen se občas vyskytnou nějaké drobné mouchy, jako například nyní v zimě se zamlžováním oken. U všech předchozích aut tento problém nebyl. Přijde mi, že se mi nadmíru zamlžují okna. Ano přední jde vyřešit zapnutím tlačítka fukaru přímo na přední okno. Zadní okno a zadní boční okna mám ale při kratších jizdách ( max. 10-12 km) většinou stále zamlžená. Jak to máte vy, co vlastníte sedany? Další menší problém mám s tlačítkem, kterým se přepíná směr foukání vzduchu. Nejde mi zvolit foukání na nohy, hlavu a okno najednou. Nicméně tato poloha se někdy sama aktivuje, když přepínám z jiných tlačítek (samostatné okno). Ale doposud jsem nezjistil jak a kdy se foukání do všech 3 směrů aktivuje. Jak to máte vy?
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne pát 08.09.2023, 07:33, celkem upraveno 1 x.
Ako funguje nastavenie vzduchu u tvojho auta neviem. Malá skúsenosť ale z hondy- tiež som chvíľku špekuloval prečo mi nejde nastavit presne ta kombinácia ako u teba, kým som prišiel na to, že mám na okno zvlášť tlačítko . To je ale u Hondy.
Všeobecný boj s vlhkosťou ako bolo písané vyššie. Osobné používam vankúšiky so silikou. Ja konkrétne tie, čo sa nachádzajú v baleniach od tv ( keď kúpiš takýto prístroj obvykle tam takýto vankúšik je). Jasné , že teraz nebudeš kupovať niekoľko tv prijímačov, len aby si mal vankúšik. Takže , dá sa rovnako dobre použiť silikátové stelivo pre mačky, spomínaná ryža, prípadne sa už hotové takéto vankúšiky pre autá aj predávajú .
Koberčeky gumové, ideálne s vyvýšeným okrajom a po jazde , resp. použití v snehu a mokru nebýt lenivý a nahromadenú vodu hneď vyliať.
Taktiež je vhodnémat prepnutie na vonkajší vzduch, nie vnútorný okruh. Krátko to síce pomôže naopak, ale inak je lepšia výmena vzduchu než cirkulácia . Teda dostatočne větrat.
Nemávam s vlhkosťou problém, snad jedine keď vo vlhkom počasí auto dlhšie nejazdí. Tak 10dni a viac - vtedy , hlavne na carine, býva dlhšie zamlžené zadné sklo.
Ale stačí dlhšia jazda a je to ok.
Teda moja rada je jazdiť pravidelne a používať tieto pohlcovače . Suché koberčeky samozrejmosťou. A větrat.
Verím , že pokiaľ teda vyslovene niekde nezateka, týmto spôsobom budeš mať po probléme.
Všeobecný boj s vlhkosťou ako bolo písané vyššie. Osobné používam vankúšiky so silikou. Ja konkrétne tie, čo sa nachádzajú v baleniach od tv ( keď kúpiš takýto prístroj obvykle tam takýto vankúšik je). Jasné , že teraz nebudeš kupovať niekoľko tv prijímačov, len aby si mal vankúšik. Takže , dá sa rovnako dobre použiť silikátové stelivo pre mačky, spomínaná ryža, prípadne sa už hotové takéto vankúšiky pre autá aj predávajú .
Koberčeky gumové, ideálne s vyvýšeným okrajom a po jazde , resp. použití v snehu a mokru nebýt lenivý a nahromadenú vodu hneď vyliať.
Taktiež je vhodnémat prepnutie na vonkajší vzduch, nie vnútorný okruh. Krátko to síce pomôže naopak, ale inak je lepšia výmena vzduchu než cirkulácia . Teda dostatočne větrat.
Nemávam s vlhkosťou problém, snad jedine keď vo vlhkom počasí auto dlhšie nejazdí. Tak 10dni a viac - vtedy , hlavne na carine, býva dlhšie zamlžené zadné sklo.
Ale stačí dlhšia jazda a je to ok.
Teda moja rada je jazdiť pravidelne a používať tieto pohlcovače . Suché koberčeky samozrejmosťou. A větrat.
Verím , že pokiaľ teda vyslovene niekde nezateka, týmto spôsobom budeš mať po probléme.
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
- Standa50
- Manager Týmu
Mám o fous mladší auris a úplně stejný problém.Přitom je v autě relativně sucho.U předchozích 6 aut se okna takto silně nemlžila.Nemít klimu,tak jezdím s hadrem v ruceCorolla2014 píše: ↑ned 09.01.2022, 08:39 Toyotka69
Sice už mám oproti tobě veterána, ale pokud zapnu odmlžování, tak během chvilky mám čelní a boční okna v pohodě. Problém trošku je, že když čudl vypnu, tak po pár km se opět zamlžují. Používám stále gumové koberce. Regulace přepínání směru vzduchu mi funguje bez problémů. Jinak Corolla stále bez problémů ... nikde nic nevrže, neskřípe, prostě paráda!
Toyota Auris HB 1,6 Valvematic trend+,6M/T 2015
Taky hlásím nový yaris a v zimě skoro pořád klima a přední okno,žadné jiné auto to tolik nedělá.