Salko píše: ↑pon 29.11.2021, 11:34mam nieco aplikovane na skle.
Toyota oficialne neumoznuje nanasat napr. keramiku na sklo. Ja som si ju tam nahodil (orig.toyotacku) sam a nemam ziadny problem.Nekvalitne stieranie je asi standard, guma dostava zabrat na UV aj ked nepracuje. Toto by ste mali vedieť o stieračoch: linka
Milý @androids. Lenže toto sa deje aj na novych stieracoch.
Otázne je kde a v ktorej časti stieranej plochy sa to výraznejšie prejaví.
Mne sa šmuhy robili v strede v zornom poli.
Žiadnu keramiku a ani tekuté stierače som neaplikoval.
Momentálne mi stred stiera dobre, ale aj keď som písal, že šmuhy nemám tak mierny náznak tam je.
Lenže sa "presunuli" do hornej časti plochy stieraca.
Nie sú tak výrazné ako na začiatku, ale sú.
Auto som prevzal mesiac po výrobe. Čiže predpokladám, že stierače neboli ani dlho vystavené vplyvom čohokoľvek a neboli teda ani staré a preležané.
Z výroby príde auto najskôr surové a iba zbežne nastavené.
Preto nepredpokladám,že si tam dal dakto námahu s nastavením uhla ramena stierača.
Stačí si prečítať zopár sťažností od ľudí s výškou svietenia predných svetlometov.
Nielenže sú to skúsenosti majiteľov, ale mám to potvrdené od servisného technika.
Ako sám povedal tak veľa ľudí má problém s nízkym nastavením tlmenych svetiel ktoré tak svietia príliš blízko.
Tak prečo by sa mali vo výrobe zaoberať tak "triviálnou" vecou ako sú zle nastavené ramienka stieračov?
Navyše problém so stieranim som mal aj na Auris.
Tiež som vymieňal stierače za lepšie a nikdy som nepochodil.
Teraz už viem, že len výmenou samotného stierača to neskončilo.
Práve naopak tam to začína.
Ale kto by na staršom Auris riešil uhol ohnutia ramienka?
Asi málokto.
Preto si to ľudia všímajú oveľa viac na nových autách.
Dať za niečo 28.000 tak každý od toho čaká kvalitu rovnajúcu sa cene.
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021 "Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
tak já musím zatím "zaklepat" mne stírají po skoro 3 letech a 45 tis pořád velmi dobře, na aurisu jsem úplně 100 % spokojený nebyl. Samozřejmě velký vliv na to má teplota, v zimě je ta guma a celkově to ramínko o něco tvrdší, ztuhlé a proto hůře stírají. Další věc co je dobré pořešit je promazat ty pohyblivé části na ramínku, nečistota může udělat své. Keramika, nebo cokoli např. vosky z myčky mohou dělat problém u tvrdších materiálů stíracích lišt, to pak někdy i "skáče". Předpokládám, že Toyota bude mít jiné dodavatele na sedany v Turecku a jiné na TS a HB v Anglii a možná, že samotní dodavatelé neudrší stále stejnou "směs" a tím potřebnou kvalitu, proto jeden bude spokojený a druhý má problémy. Nevím.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
@MartinHSD
Tak prečo to robí aj na RAV4 ktoré sú ako vieme vyrábané v Japonsku?
Viď téma v sekcii RAV4.
Navyše boli v tej téme spomenuté výmeny stieracich líšt za iné, nie originálne.
A i tak sa tým nič nevyriešilo.
Môj názor na vec je ten, že všetko to spôsobuje zlá geometria a sklon ramien.
20180430_050622_1.jpg (223.81 KiB) Zobrazeno 873 x
Ja som sa s tým na aurise trápil, až som prisiel na to, že sa to vždy zhoršilo po umytí auta. Za chladna a dažďa to bolo hrozné. Na fotke vidno cele miesto, kde to zle stieralo na šoférovej strane. Tam aj voda po daždi inak držala. Ked som zapol stierače tak to len rozmazalo a strašne sa cez to pozeralo. Potom som zmenil umyvarku a problém zmizol. Neviem čo za vosk pouzivali. Zaujimave bolo, že to nerobilo po celom skle.
Přílohy
20180430_050755_1.jpg (293.39 KiB) Zobrazeno 873 x
20180517_050830_1_1_1.jpg (432.69 KiB) Zobrazeno 889 x
Toyota Auris TS 1.6 Valvematic 2017 Active Trend+
Honda Civic Aerodeck
Škoda Felicia
Škoda 100
Ahoj chlapi, mám trošku větší problém u nové Corolly 1,8 hybrid sedan z roku 2020. Má najeto 20000 km a začalo na podvozku v malé rychlosti na nerovnostech něco klepat. Připadá mi to jako od pravého kola. V servisu u Toyoty to zvedli, ale nic nenašli. Prý to slyší, ale vše sedí jak má. Příští rok to mám objednat na servis na pár dní si to tam ne háj. Nemáte s tím někdo podobnou zkušenost?
Toyota Corolla 2020 1,8 Hybrid
Toyota Corolla 2014 1,6 Valvematic
Moc díky a zkusím mrknout. Kdyby to byla takováhle blbost, tak budu rád. Spíš mi nedá spát, že to dělá při malé rychlosti a na velkých nerovnostech je klid. No, mám co hledat.
Mne to robilo na staršom Auris.
Pomalá jazda obcou či mestom a hlavne keď som stál na mieste a zosliapol plyn.
Pravdepodobne pri rýchlej jazde sa ten plech oprel o karosériu a preto sa to tak neprejavovalo , a hlavne motor ide väčšinou v určitých takmer konštantných otáčkach.
Viď zmienka pri zosliapnuti plynu.
Ještě bych se chtěl zeptat, když jsem měl překousaný kabel k zapalování od kuny a je to opravený přes pin jestli to nebude dělat nějakou neplechu do budoucna. Nový kabelový svazek teď není a kdyby byl, tak bude muset ven celý motor a toho se bojím asi nejvíc. Cena by byla kolem 60000, Kč. Úplně se mi udělalo mdlo, že bych měl nechat nový auto vykuchat.
A Ty nemáš na to poistenie? Chyba.
Ja tento "živel" poistený mám.
Osobne si myslím, že na kunu či iných podarenych hlodavcov (dravcov či čo to je) neexistuje žiaden zaručený spôsob odpudenia.
Jediný možný je ten najradikálnejší.
Viem o čom vravím. Mal som toho milého živočícha zapeleseneho na povale.
Nakoniec pomohlo povalu uzavrieť a odvtedy je kľud.
Kune neostalo iné ako nasrať na každý roh domu (doslova) a presťahovať sa inde.
To víš, že pojištění mám, ale ten svazek teď momentálně díky Covidu nemaj. V servisu mi bylo technikem řečeno, ať to nechám radši tak jak to je, protože bude muset celej motor ven a je to přeci jen zásah jak se říká do srdce. Však víš, že jak se do něčeho takhle sáhne, už to není ono. Nikdy to pak už nebude jako z fabriky. A to je to na prd. Zatím je to nějak opraveno(navázáno) a jezdí to, jen je otázka jestli tomu věřit nebo udělat operaci. Jasný, že to pojišťovna uhradí, ale to vyndání motoru je na bednu.
Jasné. Ja som to bral tak, že keď padla tá zmienka o cene, tak to ide na tvoje triko.
A áno chápem ťa.
Menil som spojku na dvoch autách čo som mal a nikdy to u po výmene ako predtým. Ale zvykol som si.
Každopádne hybrid a konvenčné auto sa čo do technológie zrovnávať nedajú.
Aj keď si myslím, že opravou sa možno nič nezmení a je to všetko len o pocite.
Teda dúfam.