Nová COROLLA 2019
Re: Nová COROLLA 2019
Může někdo srozumitelně upřesnit, jak je to s jinou sadou kol, které mají samozřejmě jiné TPMS? (Z letních kol na zimní). Mačkáním čudlíku, nebo přes menu počítače jak někdo píše (já nic takového nenašel) nebo to napáruje až servis? Předem děkuji za informace.
Corolla SD 1.8 Hybrid Executive VIP 2019
A jakou Corollu máš, sedan, hatchback, nebo TS? Rok výroby? Nemáš to totiž v podpisu.
Corolla SD 1.8 Hybrid Executive VIP
-
- Člen Týmu
Co se podívat do manuálu?
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne pát 08.09.2023, 07:32, celkem upraveno 1 x.
Corolla2014: Děkuji za info. Mám Corolla SD 1.8 Hybrid, zkusím to.
-
- Člen Týmu
A 4x musíš říci čáry máry fuk!
Nefunguje. Corolla 007: Uklidni se.... bláboly stupidní....
-
- Člen Týmu
až jistíš, že rady nefungují zkus si přečíst návod, ale to je asi marné, jinak ti fandím, obecně jsem veliký fanoušek hloupých lidí a fascinují mě.
návody podle aut jako jsou starší modely Corolly nebo Aurise, Yarise nemají s novu Corollou nic společného. Tedy nic jako něco 3x zmáčknout atd. Opravdu se to v nové Corolle nastavuje přes menu a je to popsané v manuálu. Já jsem ani manuál nepotřeboval, stačí prostě to menu prolézt až najdeš TPMS. Popsat přesný postup jak se na to nastavení dostaneš nedám, jelikož to bych musel sedět v tom autě a z hlavy to fakt nedám. Nicméně nejdříve pokud si to dobře pamatuji tam musí někdo tu novou sadu ventilků nahrát ( pokud již na voze nebyla ), jinak jí to auto nebude znát. To musí udělat v servisu.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
V návodu přehození kol resp. přehození tpms čidel popsáno není. Zároveň to nejde nastavit přes menu, aspoň ne u všech modelů Corolla od r.v.2019. Určitě musí být obě sady kol nejprve nahrány v servisu. Až poté je možné sady přehazovat. U mne Corolla hybrid sedan Comfort Tech reg. 04/2021 se sady přehazují tlačítkem set ( spínač resetování výstražného systému tlaku) a to tak, že se 3x po sobě tlačítko zmáčkne. Tlačítkem power je nutné dát vozidlo do stavu zapnuto( 2x zmáčknout tlačítko power bez šlapání na brzdu). Podle diskuze, na kterou zde dával odkaz dne 28.10. v 17:46 Pepe1329 záleží na časovém intervalu mačkání. Osobně jsem to ovšem nezkoušel. Zajel jsem do servisu, kde mi to během 5ti minut zdarma přehodili a pak vysvětlili, že sady kol přehazují tak, jak jsem popsal výše, tedy 3x zmáčknout tlačítko set.
Je to tak, TS a HB přehození v menu a SD tlačítkem. Samo, musí se nahrát obě sady v servisu, (ovšem ne přepsat při přehození - neznačkový servis).
Corolla SD 1.8 Hybrid Executive VIP
Toyota 007: Tak to se omlouvám, odborník fóra se sedmi příspěvky, nevšiml jsem si. Už tady můžeš lidi nazývat hloupýma.
Dej si obklad, ty troubo.
Ostatním normálním děkuji za odpovědi.

Ostatním normálním děkuji za odpovědi.
-
- Člen Týmu
Jako trouba se zatím projevuješ jen ty, nejsi schopen si najít informace a jen sedíš a čekáš, kdo ti co napíše v diskuzi nejsi ani tolik inteligentní aby tě napadlo zvednout telefon a zavolat do servisu.
Fórum je veřejné, nevím, proč zrovna ty mi budeš diktovat na co se můžu zeptat. Telefon jsem použil před tím, než jsem zadal dotaz zde. Nemůžu za co, že paní v Autobond Ostrava moc nevěděla o čem mluvím a co po ní chci. Na servisní prohlídce to prý pořeší. Stačí drahý? Ne, nechci obvolávat další servisy....
Příště jí ale do telefonu povím, zdali nefunguje čáry máry fuk. (Mimochodem, fungoval ti tento postup se zrcadlením té S3?) Budu sice za debila, ale když to radíš ty, tak jsem v klidu. Hoň si ego někde u piva. Už na tebe nereaguju, nebavíš mě...
Příště jí ale do telefonu povím, zdali nefunguje čáry máry fuk. (Mimochodem, fungoval ti tento postup se zrcadlením té S3?) Budu sice za debila, ale když to radíš ty, tak jsem v klidu. Hoň si ego někde u piva. Už na tebe nereaguju, nebavíš mě...
OK, tak jsem o něco chytrějšíToyotka69 píše: ↑stř 03.11.2021, 19:02 V návodu přehození kol resp. přehození tpms čidel popsáno není. Zároveň to nejde nastavit přes menu, aspoň ne u všech modelů Corolla od r.v.2019. Určitě musí být obě sady kol nejprve nahrány v servisu. Až poté je možné sady přehazovat. U mne Corolla hybrid sedan Comfort Tech reg. 04/2021 se sady přehazují tlačítkem set ( spínač resetování výstražného systému tlaku) a to tak, že se 3x po sobě tlačítko zmáčkne. Tlačítkem power je nutné dát vozidlo do stavu zapnuto( 2x zmáčknout tlačítko power bez šlapání na brzdu). Podle diskuze, na kterou zde dával odkaz dne 28.10. v 17:46 Pepe1329 záleží na časovém intervalu mačkání. Osobně jsem to ovšem nezkoušel. Zajel jsem do servisu, kde mi to během 5ti minut zdarma přehodili a pak vysvětlili, že sady kol přehazují tak, jak jsem popsal výše, tedy 3x zmáčknout tlačítko set.

Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection