Nová COROLLA 2019

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Toyotka69
Člen Týmu

Re: Nová COROLLA 2019

Příspěvek od Toyotka69 »

Tak za každou cenu řešit spotřebu nemusím. Jen mne zarazilo, že nyní, asi poslední týden, spotřeba skokově vzrostla. Je fakt, že ráno je větší tma (svítím), větší zima(topím), tak to asi nějaký vliv mít bude. Chtěl jsem se jen ujistit, že vyšší spotřeba je v tomto období "normální".
Salko
Člen Týmu

Příspěvek od Salko »

slabostka píše: stř 13.10.2021, 11:20Eco rezim velmi otupi reakciu na plyn.
Mal som na mysli ECO rezim klimatizacie, nie cele auto.
Corolla TS 1.8 Hybrid (2021)
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

Toyotka69 píše: stř 13.10.2021, 12:57 Tak za každou cenu řešit spotřebu nemusím. Jen mne zarazilo, že nyní, asi poslední týden, spotřeba skokově vzrostla. Je fakt, že ráno je větší tma (svítím), větší zima(topím), tak to asi nějaký vliv mít bude. Chtěl jsem se jen ujistit, že vyšší spotřeba je v tomto období "normální".

- najprv si spotrebu over podla tankovania.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

Toyotka69 píše: stř 13.10.2021, 12:57 Tak za každou cenu řešit spotřebu nemusím. Jen mne zarazilo, že nyní, asi poslední týden, spotřeba skokově vzrostla. Je fakt, že ráno je větší tma (svítím), větší zima(topím), tak to asi nějaký vliv mít bude. Chtěl jsem se jen ujistit, že vyšší spotřeba je v tomto období "normální".
Já už spotřebu neřeším, většinou ze začátku ze zajímavosti sem koukal, ale tento rok od začátku rok mám dlouhodobou průměrnou 4.7l a když je možnost, někde do kopce, tak mám nohu na podlaze,aby se motor dostal do vysokých otáček, jelikož většinu času jezdí přidušený díky elektromotoru.
A na EKO nejezdi, to naopak spotřebu zvyšuje a auto po sešlápnutí plynu ještě 3s čeká, jestli to myslíš vážně, že má přidat, jestli si to ještě nerozmyslíš :D
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

Používáte někdo aplikačku MYT ?
jde mi o to, že by to mělo zapnout blikačky a na dálku a podobné kravovinky, ale občas ta funce uplně z menu zmizí, někdy tam zase je a když je, tak to píše, že pro moje vozidlo nic není. Tak jestli to někomu tam něco funguje, kdo má třeba novější rok výroby ?
Uvítal bych možnost nastarování na dálku, když ráno jdu, tak nastartji a jdu pak otevřít bránu, případně škrabu skla v zimě ..., ale kdy ¨ž nechci sedat a jen nastartovat, tak noha jde strčit na pedál vcelku ok, ale šáhnout pak na tlačítko starování je děs..., takhle už by člověk z domu nastaroval ...

Jinak poslední dva měsíce se mě 3x stalo, že sem kolenem vypnul automatické přepínání světel ...
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

opravdu je to normální. Těch faktorů co to ovlivňují je více. Hlavně je to nižší teplota a snaha systému více zahřívat motor, auto tak běží o něco častěji se zapnutým motorem. Topení, ráno se asi častěji zapíná AC na ofuk čelního skla, to vše zvyšuje spotřebu. Mne zima dělá také cca 0,3 - 0,5 L. Já pokud srovnám spotřebu na relativně krátké a stejné trase ráno do práce, tak mám v zimě až o cca 1 L vyšší než v létě. Na delší trasy mám pak ten rozdíl daleko menší, ale v průměru mne to dělá cca 0,5 L na /100 Km.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
androids
Řidič

Příspěvek od androids »

FYI: Nestartujte druhe nehybrid auto z vaseho hybridu. Dovodom je, ze hybridy nemaju alternator (maju MG1, MG2 - link), maju menic jednosmerneho napatia, ktory odobera vysoke napatie z vysokonapatovej baterie a znizi ho na 12/14V, aby nabil vasu malu 12V bateriu. Tato 12V bateria nie je navrhnuta, aby mala vo svojom obvode starter. Vynimkou je startovanie ineho hybridu, pretoze vsetko co robi je napajanie niekolkych pocitacov, ktore zapinaju rele na zapnutie hybridneho systemu. Starter v konvencnom motore pretazuje menic jednosmerneho prudu, jej oprava je nakladna > linka

Ako casto menit olej (od toho isteho servisaka) ? : linka (5000-8000km)

Tiez odporuca starostlivost o filter (G92DH-12050, priklad vymeny) vysokonapatovej baterie kedze nova je draha (okolo 100.000): linka

Konecne technicky vysvetleny B mode: linka
TC TS NG19, 1.8 HEV, 3U5, Executive
androids
Řidič

Hladina motoroveho oleja - test

Příspěvek od androids »

Tazkosti s meranim hladiny motoroveho oleja vidim presne ako v tomto kratkom videu, presne zistenie je pre mna nerealne, mierka je po vytiahnuti hore-dole zaflakana olejom: linka (auto stoji asi tyzden, takze predpokladam, ze sa usadil).
Odmastoval som mierku liehom, ci len handrickou vycistil, ale cakany vysledok sa nedostavil. Predpokladam, ze je to vada iba u TC 2019 TS 1.8L HEV.
Ako je mozne spolahlivo overit hladinu motoroveho oleja v TC 2019 :? , resp dolievat v buducnosti olej ?
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

nie je to až také hrozné - musíš tú hladinku - jemnú čiarku naprieč mierkou vidieť len treba mierku otáčať a nájsť správny uhol dopadu svetla. Ono keď je olej ešte čerstvý tak je svetlý a veľmi ho na mierke nevidieť. Nejaká tenká olejová šmuha smerom nahor na mierke je nepodstatná.... môžeš skúsiť mierku otočiť o 180st. popr. ju vyrovnať alebo naopak jemne zahnúť - trošku sa s tým pohrať..

Inak štart iného auta z hybridu nevidím ako problém, ale uviedol by som motor do behu čiže buď po starte stlačiť plyn alebo maintenance mode.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
androids
Řidič

Příspěvek od androids »

skusal som vsetko mozne, nedari sa mi to normalne=vierohodne odcitat. mal som aj ine auto, kde to bolo vzdy jednoznacne. asi to chce vacsi trening.
nie som si isty ci je podstatne, ze je spalovaci motor v behu ci nie, stale ides cez konvertor ... ide o konvertor, nie o MG1 ci MG2 (hore vo videu dokonale vysvetlene)
Naposledy upravil(a) androids dne sob 23.10.2021, 21:09, celkem upraveno 1 x.
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Už som to písal @androids do SS.
Rada od jedného mechanika je použiť na očistenie mierky odmastnovac brzd.
Vyčistiť ju a vyutierat do sucha.
Ďalej na jednom inojazycnom fóre som našiel radu aby bola mierka otocena vycnelkami min a max k motoru.
Mne sa však paradoxne darí hladinu zmerať opačným pootocenim mierky.
Čiže vycnelky mám v smere jazdy.
Mierku nikdy však do vodiacej dutiny nevlozite rovno v zmysle jazdy ale vždy je pootocena voči motoru asi 40-45° možno menej, je to iba môj hrubý odhad.
Každopádne je to hnus, to meranie.
Meral som olej na rôznych osobných autách a nikdy to nie je problém, iba Toyota to má takto drbnuto vyriešené.
Na iných autách som mohol opakovane merať hladinu a vždy to bolo so 100% úspešnosťou.
V prípade Toyota ak som to nedal na prvý pokus tak každý ďalší bol zbytočný.
Myslel som si,že je to výhradne iba vecou Auris, no bohužiaľ ani na Corolla to nie je inak a nič sa v tomto ohľade nezmenilo.
A tento problém ako som zistil z diskusií inde má väčšina vlastníkov Toyota.
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
Corolla2014
Věčnej rejpal

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne pát 08.09.2023, 07:24, celkem upraveno 1 x.
Toyotka69
Člen Týmu

Příspěvek od Toyotka69 »

Vyměnil jsem letní sadu kol za zimní a nyní mi minutu bliká oranžová kontrolka stavu tlaku v pneu a pak trvale svítí. Vím, že tu někde byl návod na "přeaktivaci" letní sady kol na zimní, ale nemohu to najít. Můžete sem prosím dát někdo návod, jak v menu nastavit druhou zaregistrovanou sadu kol tak, aby kontrolka přestala svítit?
pepe1329
Řidič

Příspěvek od pepe1329 »

MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

v corolle je to docela snadné, nastavuje se to přes menu co je mezi budíky, stačí trochu pohledat v menu. Starší auta to mají ještě přes tlačítko, tam je to s nastavením horší.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Odpovědět

Zpět na „Corolla“