Zkušenosti

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
johny2000
Manager Týmu

Příspěvek od johny2000 »

Zdravím Vás, rád bych se vás optal, na průměrnou spotřebu, pokud jezdíte na dálnici těch 130. Zkrátka, teď mám aurise a jezdím to circa něco přes 8 litrů. Kolik reálně to dám s priusem? Za 5?
Obrázek

Verso 1.8 Active
EX: auris 1,6 Dual VVTI Man
hathaway
Člen Týmu

Příspěvek od hathaway »

Pokial jazdím do 135 (142 na tachometri) spotreba je medzi 5,1-5,4, starší Auris hybrid to robí okolo 5,6.
Toyota Prius 2010
Caruso_P1
Navigátor

Příspěvek od Caruso_P1 »

Po dálnici jezdím málo a často jen tak piánko něco málo přes 100, ale když jsem jel do německa, plně naložený, tak jsme tou 130-kou jeli celou cestu tam i zpět a spotřeba byla 5,2 Bylo to před Vánoci v prosinci, takže už na zimních pneu.
Miluju to ticho na křižovatce.
Tomi87
Navigátor

Příspěvek od Tomi87 »

Ahoj. Zmenim temu. Dnes som tankoval. Po zastaveni na benzinke mi PP ukazoval dojazd 25 km ale do plna nadrze som zmestil "iba" 38,6 litra. Pokial viem, nadrz na Priuse ma 45 litrov. Cize ak by mi PP ukazoval nulovy dojazd, mal by som mat v nadrzi este okolo 6 litrov (>100km)? Mate niekto podobne skusenosti?
Inak prvy krat od kupy sa mi stalo, ze po natankovani az po okraj PP ukazal dojazd nad 800 km (konkretne 840km). Tajne dufam, ze vymenou pneu za letne a zvysenim dennej teploty to pojde casom este vyssie :)
Prius 2012
Obrázek
udo
Manager Týmu

Příspěvek od udo »

Ano, range se ukazuje do momentu,kdy to zacne ukazovat nulu. Na rezervu se daji ujet desitky km, osobne jsem nikdy nemel nervy na vic jak 20.
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

takyto sposob ukazovatela dojazdu je rieseny aj v inych modeloch.ukazovatel dojazdu ukazuje do momentu ukazovania rezery, co byva tych cca 6l
Obrázek
Tomi87
Navigátor

Příspěvek od Tomi87 »

Aha takze tak je to. No ja som myslel, ze na rezervu uz jazdim od momentu, kedy zacal blikat posledny dielik 10-dielnej stupnice ukazovatela stavu paliva. Teda ked dojazd klesol pod 40 km.
Cize v principe sa tej nuly na dojazde nemusim nejak extra bat :D
Prius 2012
Obrázek
udo
Manager Týmu

Příspěvek od udo »

Pokud máš rád adrenalinové sporty... :-) Tuhle jeden líčil, jak se plazil k pumpě už jenom na baterku.
Ten poslední dílek začne blikat cca těch 40km a potom ještě zhasne úplně - mělo by tam být dalších cca 40-60km, ale imho není proč tahat čerta za ocas.
mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

No paráda, tak se nám konečně oteplilo a hned je to znát na spotřebě. Vrátil jsem se ke svým loňským "letním" hodnotám. V zimě mi to vzrostlo o cca 0,5 l/100 km a tak jsem trochu ubral na rychlosti. Teď mi to při té zimní rychlosti ukázalo (pravda - s větrem v zádech) i 3,4, tak jsem se vrátil na letní limity a parádička paráda :lol:
Zeman není můj prezident
Vegetus
Člen Týmu

Nákup ojetého priusu

Příspěvek od Vegetus »

Zdravím, stále sleduji nabídku ojetých Priusů na Českém trhu. Samozřejmě bych chtěl pořídit třetí generaci, což mi ale zatím fin. situace neumožňuje.
Stále váhám, jestli se vyplatí koupit druhou gen. která se dá sehnat už za velmi slušný peníz, jako třeba tato http://goo.gl/nifYG nebo počkat, až klesne i nový Prius pod 300 tisíc?

Stávající auto se už pomalu rozpadá a já řeším otázku, zda to ještě trpět rok nebo dva či koupit starý model.

Co myslíte?
udo
Manager Týmu

Re: Nákup ojetého priusu

Příspěvek od udo »

Tak to myslím hlavně záleží, co od toho auta potřebuješ a očekáváš. Na klasické "auto pro manželku" (byť řízené tebou :-)) stačí bohatě ta 1.5. Nekurví se nijak zvlášť, rozdíl ve spotřebě ti vyjde jako nezajímavý, výkon a celkový komfort dostatečný a cenový rozdíl je bez diskuse. Pokud potřebuješ hodně jezdit dálkově (dálnice, jedničky), tam se rozdíl 1.5 vs. 1.8 projeví nejvíc, pocitově i finančně.
Vegetus
Člen Týmu

Příspěvek od Vegetus »

Tak Dálnici jedu tak 1-2x do roka a to ještě kousek. Ovšem i kvůli tomu, že někam dál jsem se se starou popelnicí bál vyjet. Mít spolehlivé auto, tak si troufnu i dál, třeba na dovolenou po Evropě.
Jinak ale najezdím velmi málo km a to většinou denně po městě nebo krátké jízdy po okreskách, i z toho důvodu se zdá Prius jako ideální řešení.
udo
Manager Týmu

Příspěvek od udo »

V tom případě bych se poohlížel po 1.5ce. Uvidíš, a třeba za dva tři roky za stejné peníze upgraduješ.
Vegetus
Člen Týmu

Příspěvek od Vegetus »

No asi počkám, až se Renault sesype a pak prostě koupím, na co bude. Mezitím snad něco stihnu našetřit. Nejsem ten, co by každé 3 roky kupoval nové auto. Chci spolehlivé auto alespoň na 10 let. Renaultu je už 17, takže se nebojím v případě Toyoty, že by mi dobře nesloužila.
hathaway
Člen Týmu

Příspěvek od hathaway »

Ja by som sa skúsil prípadne poohliadnuť po staršom Aurise Hybrid. Pohon je z Priusa, je síce o trošku menší ale po meste a okreskách sa dá robiť ešte lepšia spotreba ako s Priusom. Naviac aj do tej základnej verzie sa dá domontovať Tempomat priamo v servise Toyota (cca 160 Euro).
Toyota Prius 2010
Odpovědět

Zpět na „Prius“