Zkušenosti
Ahoj. Zmenim temu. Dnes som tankoval. Po zastaveni na benzinke mi PP ukazoval dojazd 25 km ale do plna nadrze som zmestil "iba" 38,6 litra. Pokial viem, nadrz na Priuse ma 45 litrov. Cize ak by mi PP ukazoval nulovy dojazd, mal by som mat v nadrzi este okolo 6 litrov (>100km)? Mate niekto podobne skusenosti?
Inak prvy krat od kupy sa mi stalo, ze po natankovani az po okraj PP ukazal dojazd nad 800 km (konkretne 840km). Tajne dufam, ze vymenou pneu za letne a zvysenim dennej teploty to pojde casom este vyssie
Inak prvy krat od kupy sa mi stalo, ze po natankovani az po okraj PP ukazal dojazd nad 800 km (konkretne 840km). Tajne dufam, ze vymenou pneu za letne a zvysenim dennej teploty to pojde casom este vyssie

No paráda, tak se nám konečně oteplilo a hned je to znát na spotřebě. Vrátil jsem se ke svým loňským "letním" hodnotám. V zimě mi to vzrostlo o cca 0,5 l/100 km a tak jsem trochu ubral na rychlosti. Teď mi to při té zimní rychlosti ukázalo (pravda - s větrem v zádech) i 3,4, tak jsem se vrátil na letní limity a parádička paráda 

Zeman není můj prezident
Nákup ojetého priusu
Zdravím, stále sleduji nabídku ojetých Priusů na Českém trhu. Samozřejmě bych chtěl pořídit třetí generaci, což mi ale zatím fin. situace neumožňuje.
Stále váhám, jestli se vyplatí koupit druhou gen. která se dá sehnat už za velmi slušný peníz, jako třeba tato http://goo.gl/nifYG nebo počkat, až klesne i nový Prius pod 300 tisíc?
Stávající auto se už pomalu rozpadá a já řeším otázku, zda to ještě trpět rok nebo dva či koupit starý model.
Co myslíte?
Stále váhám, jestli se vyplatí koupit druhou gen. která se dá sehnat už za velmi slušný peníz, jako třeba tato http://goo.gl/nifYG nebo počkat, až klesne i nový Prius pod 300 tisíc?
Stávající auto se už pomalu rozpadá a já řeším otázku, zda to ještě trpět rok nebo dva či koupit starý model.
Co myslíte?
Re: Nákup ojetého priusu
Tak to myslím hlavně záleží, co od toho auta potřebuješ a očekáváš. Na klasické "auto pro manželku" (byť řízené tebou
) stačí bohatě ta 1.5. Nekurví se nijak zvlášť, rozdíl ve spotřebě ti vyjde jako nezajímavý, výkon a celkový komfort dostatečný a cenový rozdíl je bez diskuse. Pokud potřebuješ hodně jezdit dálkově (dálnice, jedničky), tam se rozdíl 1.5 vs. 1.8 projeví nejvíc, pocitově i finančně.

Tak Dálnici jedu tak 1-2x do roka a to ještě kousek. Ovšem i kvůli tomu, že někam dál jsem se se starou popelnicí bál vyjet. Mít spolehlivé auto, tak si troufnu i dál, třeba na dovolenou po Evropě.
Jinak ale najezdím velmi málo km a to většinou denně po městě nebo krátké jízdy po okreskách, i z toho důvodu se zdá Prius jako ideální řešení.
Jinak ale najezdím velmi málo km a to většinou denně po městě nebo krátké jízdy po okreskách, i z toho důvodu se zdá Prius jako ideální řešení.