Koupě nového Aurisu

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
slk
Člen Týmu

Re: Koupě nového Aurisu

Příspěvek od slk »

Kemo píše:Jj na zadních dveřích. U Rencka jsem tlačítkem zamkl zadní dveře a zablokoval zadní okna.
Na Toyotach je to riesene tak, ze od vodica mozes zablokovat okna (vsetky okrem vodicovych) a tiez vsetky dvere. Predne sa otvoria ak 2x potiahnes packu na dverach. Zadne sa otvoria az po otoceni poistky pod packou na otvaranie dveri. Alebo mozes odomknut vsetky tlacitkom od vodica :D
Toyota Corolla 1.8 TS Executive
Toyota Auris 1.8 HSD TS Executive FL 2015 ex
Toyota Avensis T27 2.0 D-4D (2010) ex
Skoda Octavia II 2.0 TDI (2008) ex
Kemo
Člen Týmu

Příspěvek od Kemo »

reniha píše:Gratuluji a ať dlouho slouží,a má to automatické rozsvěcování světel?
Automatické dálkové světla fungují taky, ale za deště moc ne :-D Kde udělali soudruzi chybu?? :-D
Kemo
Člen Týmu

Příspěvek od Kemo »

slk píše:
Kemo píše:Jj na zadních dveřích. U Rencka jsem tlačítkem zamkl zadní dveře a zablokoval zadní okna.
Na Toyotach je to riesene tak, ze od vodica mozes zablokovat okna (vsetky okrem vodicovych) a tiez vsetky dvere. Predne sa otvoria ak 2x potiahnes packu na dverach. Zadne sa otvoria az po otoceni poistky pod packou na otvaranie dveri. Alebo mozes odomknut vsetky tlacitkom od vodica :D

Proč to dělat jednoduše po Francousku, když to jde složitě po Japonsku :-D
PePe132
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PePe132 »

Video jak frčí 1.2 T. Řekl bych, že levnější 1.6 je z hlediska dynamiky o dost lepší volba 8) Taky by mě zajímalo, proč je redline na 5 500 ot. To je jak diesel.

Toyota Auris 1.6 Valvematic, 6M/T, white, Terra Cool + tempomat
Andrea001
Člen Týmu

Příspěvek od Andrea001 »

[quote="PePe132"]Video jak frčí 1.2 T. Řekl bych, že levnější 1.6 je z hlediska dynamiky o dost lepší volba 8) Taky by mě zajímalo, proč je redline na 5 500 ot. To je jak diesel.

Možná se při vyšších otáčkách prostě "uvaří", tak se výrobce jistí níže položeným červeným polem. Když jsme byli v Sosnové na testovačce nových Octavií, 1.2 TSI vypověděla službu už první posádce a nezchladila se do provozuschopné teploty až do konce testovacího dne. Věřím, že Auris 1.2 T pojede pěkně a třeba bude dynamičtější na nižších otáčkách než 1.6 na vyšších (netestovala jsem), ale nejsem příznivcem downsizingu, věřím známému rčení "objem ničím nenahradíš". Životnost auta je důležitý parametr a co se servisu nízkoobjemových turbín týče, jsou prý extrémně poruchové...
Toyota Auris 1.6 TS 2015 (od 12/2015)
erwestquestworks
Řidič

Příspěvek od erwestquestworks »

Andrea001 píše:
PePe132 píše:Video jak frčí 1.2 T. Řekl bych, že levnější 1.6 je z hlediska dynamiky o dost lepší volba 8) Taky by mě zajímalo, proč je redline na 5 500 ot. To je jak diesel.

Možná se při vyšších otáčkách prostě "uvaří", tak se výrobce jistí níže položeným červeným polem. Když jsme byli v Sosnové na testovačce nových Octavií, 1.2 TSI vypověděla službu už první posádce a nezchladila se do provozuschopné teploty až do konce testovacího dne. Věřím, že Auris 1.2 T pojede pěkně a třeba bude dynamičtější na nižších otáčkách než 1.6 na vyšších (netestovala jsem), ale nejsem příznivcem downsizingu, věřím známému rčení "objem ničím nenahradíš". Životnost auta je důležitý parametr a co se servisu nízkoobjemových turbín týče, jsou prý extrémně poruchové...
Moje slova a zkušenosti!
Toyota Auris Touring Sports 1.6 FL CVT 01/2016
reniha
Řidič

Příspěvek od reniha »

Myslíte že ta 1,6 je na tom dynamicky lepší než ta 1,2 turbo?
Toyota Auris Touring Sports 1,6 executive
erwestquestworks
Řidič

reniha píše:Myslíte že ta 1,6 je na tom dynamicky lepší než ta 1,2 turbo?
Nemám vyzkoušeno, ale už jen z podstaty toho motoru a turba, bych řekl, že ta 1.6 bude dynamičtější a vydrží hlavně mnohem více. Jen jí chce držet v otáčkách, pokud potřebuješ dynamiku. S turbem se nikdy nevyhneš určitému rozsahu otáček, kdy ta dynamika bude dobrá, ale budeš častěji řadit, aby to jelo. Stejně jako Andrea nejsem zastánce downsizingu a tak byla 1.6 pro mne jasná volba, kdyby byla atmosférická 1.8, tak bych také neváhal. Každopádně i ta 1.6 mě překvapuje a jezdí pěkně a to jí teprve zajíždíme se ženou.
mysiakmysiak
Navigátor

Příspěvek od mysiakmysiak »

Myslim ze je aj 1.8 auris, ale asi sa k nam nedovaza. Rozdiel medzi 1.6 a 1.8 je par konikov a v bore x stroke.
Auris, 1,6 5MT
michalangelo
Člen Týmu

Příspěvek od michalangelo »

Ahoj, tak Toyotka je doma a uz má najeto přes 2000 km... a musím řict že jsem velice pekvapen... 1.6 s CVT velice dynamické auto, a do kopce ma více síly než 2.0 TDI... :) nevěřil jsem ale je to tak... takže 1.6 super volba
erwestquestworks
Řidič

michalangelo píše:Ahoj, tak Toyotka je doma a uz má najeto přes 2000 km... a musím řict že jsem velice pekvapen... 1.6 s CVT velice dynamické auto, a do kopce ma více síly než 2.0 TDI... :) nevěřil jsem ale je to tak... takže 1.6 super volba
Závidím, mám ji doma od 17.12. a najeto zatím jen 38 km, díky našemu fungujícímu úřadu stále nemám RZ, když jsem tam byl naposled s rezervací na určitou hodinu, telefonicky potvrzenou, tak když jsem dorazil, tak na dveřích měli napsáno, že zavřeli o 4 hodiny dříve, protože je přece období svátků. Tak budu mít auto registrované až 4.1.2016 a stále jezdím starým golfem :-/
michalangelo
Člen Týmu

na toto jsem měl štěstí, vystál jsem si jen 3 hodiny frontu v podvečer na bohdalci a naštěstí doplnili pořadová čísla... jinak bych opravdu zrušil rezervace přes internet... pořad tam chodi pán tak 80 let s nějakým mladým týpkem a se stohem čísel :( proste hrůza a demence... prej měl rezervace přes internet... 10 čísel žmoulal na papírku :(

měl jsem štěstí a vyšlo to...

PS doma je holka od 17.12 :)

držím palce všem co toto podstupují...
erwestquestworks
Řidič

michalangelo píše:na toto jsem měl štěstí, vystál jsem si jen 3 hodiny frontu v podvečer na bohdalci a naštěstí doplnili pořadová čísla... jinak bych opravdu zrušil rezervace přes internet... pořad tam chodi pán tak 80 let s nějakým mladým týpkem a se stohem čísel :( proste hrůza a demence... prej měl rezervace přes internet... 10 čísel žmoulal na papírku :(

měl jsem štěstí a vyšlo to...

PS doma je holka od 17.12 :)

držím palce všem co toto podstupují...
Take 17.12.? Kdes kupoval?
michalangelo
Člen Týmu

Toyota Tsusho Praha (Modřany) fajn kluci... zatim spokojenost...
reniha
Řidič

Příspěvek od reniha »

Na to jak všude píšou,že je to lenoch ten motor 1,6, 97 kw,tak to asi moc lenoch nebude,když píše že je lepší než 2,0 Tdi.Opravdu jsem zvědavý. :shock:
Toyota Auris Touring Sports 1,6 executive
Odpovědět

Zpět na „Auris“