Nová COROLLA 2019
Re: Nová COROLLA 2019
na najlacnejšej 95 čo mám v okolí t.j. tesco som najazdil na cca 5 autách behom 15 rokov asi 400 000km a prisahám že nič sa nedodrbalo, ani jedno "poskakovanie" sa nekonalo... takže 100oktán nemá vôbec žiadny zmysel - podľa mňa - ak ho výrobca nepredpisuje. Nerátam to ale predpokladám nejaké to Euro - predtým korunku som ušetril či?
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Samozrejme.. ale pred 15 timy rokmi sme tu nemali v benzíne ethanol.slabostka píše: ↑sob 28.08.2021, 20:50 na najlacnejšej 95 čo mám v okolí t.j. tesco som najazdil na cca 5 autách behom 15 rokov asi 400 000km a prisahám že nič sa nedodrbalo, ani jedno "poskakovanie" sa nekonalo... takže 100oktán nemá vôbec žiadny zmysel - podľa mňa - ak ho výrobca nepredpisuje. Nerátam to ale predpokladám nejaké to Euro - predtým korunku som ušetril či?
motory sú na E10 prispôsobené cca najmenej 15 rokov... môj nebohý nissan r.v.2002 mal lpg a benzín som bral raz za 4-5 mesiacov a na šrotovisko si ševelil ako pri kúpe. Nestalo sa vôbec nič. Ak niekto nechá skysnúť benzín povedzme rok-dva v nádrži tam mu nepomôže ani hogofogo pumpa.
Naposledy upravil(a) slabostka dne sob 28.08.2021, 23:55, celkem upraveno 1 x.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
- kto má auto mladšie cca 15 rokov nemusí to riešiť... ako píšeš kto toto sleduje? Ja to neriešim ako tisíce iných a spokojne si jazdíme. Nerobil by som z toho vedu. O kvalitu paliva sa možno zaujímajú opodstatnene tí čo majú dízel.biscuit píše: ↑sob 28.08.2021, 21:54 já jsem narážel konkrétně na to, že u nás benzina (orlen) začala prodávat premiovou vervu 100 oktan jako e10. a aby se to nepletlo, není v tom prý vůbec ethanol, ale pouze etbe. a tady právě nastává ten kámen úrazu. za prvé si troufnu odhadovat, že drtivá většina těch, kteří strkají na pumpách pistoli do nádrže se v tom už pomalu ztrácí a za druhé, údaj e10 na pistoli toho vlastně moc neříká a zákazník, dbalý toho, co leje do auta, se musí předem aktivně zajímat, který distributor nabízí který druh paliv, když pod jedním označením jich může být u pumpy vlastně několik. podle mě je to šlendrián, nebo chcete-li přímo bordel...
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
@slabostka
Nik tu nevraví o poskakovani, aspoň ja som nič také nespozoroval.
A nik ma nepresvedčí o opaku, hlavne ak najazdim 500 km týždenne. Čo nie je veľa, ale ani malo.
A o skysnuti tu tak nemôže byť ani reč.
Keď som kupoval Auris tak som mal spotrebu 6.5 v lete a 7 v zime.
Postupne som začal badať zvyšovanie spotreby a nevedel som čomu to pripísať.
Následne došlo k zavedeniu E10 palív a spotreba sa nezmenila.
Potom aj vzhľadom k medializovaným diskusiám som prešiel na prémiové palivá.
Neriešil som podstatu, jednoducho som to urobil.
A voala, zrazu sa mi spotreba dostala na pôvodnú hodnotu z roku 2016 keď som kúpil Auris.
A tam sa drží doteraz.
Podľa mňa ten "bordel" tankujeme už dlhšiu dobu ako prišla oficiálne zmena na E10.
Nikomu však nič nevnucujem.
Je to môj pohľad, môj názor a moja skúsenosť a kto si čo natankuje je čisto jeho vec.
Mne osobne o tých pár centov rozdielu v cene nejde a tak aj preto ma nič nepresvedčí vrátiť sa späť k palivam s väčším podielom biozlozky.
Nik tu nevraví o poskakovani, aspoň ja som nič také nespozoroval.
A nik ma nepresvedčí o opaku, hlavne ak najazdim 500 km týždenne. Čo nie je veľa, ale ani malo.
A o skysnuti tu tak nemôže byť ani reč.
Keď som kupoval Auris tak som mal spotrebu 6.5 v lete a 7 v zime.
Postupne som začal badať zvyšovanie spotreby a nevedel som čomu to pripísať.
Následne došlo k zavedeniu E10 palív a spotreba sa nezmenila.
Potom aj vzhľadom k medializovaným diskusiám som prešiel na prémiové palivá.
Neriešil som podstatu, jednoducho som to urobil.
A voala, zrazu sa mi spotreba dostala na pôvodnú hodnotu z roku 2016 keď som kúpil Auris.
A tam sa drží doteraz.
Podľa mňa ten "bordel" tankujeme už dlhšiu dobu ako prišla oficiálne zmena na E10.
Nikomu však nič nevnucujem.
Je to môj pohľad, môj názor a moja skúsenosť a kto si čo natankuje je čisto jeho vec.
Mne osobne o tých pár centov rozdielu v cene nejde a tak aj preto ma nič nepresvedčí vrátiť sa späť k palivam s väčším podielom biozlozky.
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
ja som k porovnávaniu spotreby skeptický lebo vieme že podmienky sú ťažko opakovateľné - niekomu sa zmení spotreba po zmene viskozity oleja, niekomu po zmene značky oleja, niekomu po zmene značky paliva, niekomu po aditíve... ja verím len pokusu ktorý má kontrolnú vzorku - t.j. jeden motor a rovnaké podmienky s rôznym palivom, olejom, aditívom, farbou karoserie, inou pneumatikou..... . Potom sa dajú čísla porovnať a urobiť z toho záver.
Preto používam VIF lebo bol s ním aspoň nejaký test urobený.
Štýl jazdy ďaleko predčí všetky ostatné parametre ktoré spotrebu ovplyňujú.
Ale ako píšeš je to názor každého z nás. Možno tvoj benzín má viac energie na jednotku takže ti spotreba išla dole. Možno si cenu vyrovnal spotrebou. Je to priestor na nejaký porovnávací test. Len kto by ho zaplatil. Ja osobne nevidím prínos v preplácaní paliva. Toyoty jazdia po celom svete aj tam kde kvalita benzínu bude pochybná.
Preto používam VIF lebo bol s ním aspoň nejaký test urobený.
Štýl jazdy ďaleko predčí všetky ostatné parametre ktoré spotrebu ovplyňujú.
Ale ako píšeš je to názor každého z nás. Možno tvoj benzín má viac energie na jednotku takže ti spotreba išla dole. Možno si cenu vyrovnal spotrebou. Je to priestor na nejaký porovnávací test. Len kto by ho zaplatil. Ja osobne nevidím prínos v preplácaní paliva. Toyoty jazdia po celom svete aj tam kde kvalita benzínu bude pochybná.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Zvažuji nechat udělat odhlučnění, co se tak u Corolly nejvíce pozná a naopak co se moc neprojeví? Viděl bych to hlavně na podlahu, podběhy, kapotu, možná i dveře. Máte s tím někdo zkušenosti?
Viz: https://www.2din.cz/konfigurator-odhlucneni/
Viz: https://www.2din.cz/konfigurator-odhlucneni/
Corolla Sedan 2019, 1.8 Hybrid
Jaguar S-type 2007
Jaguar S-type 2007
hlavne to nelep na koroziou chytené miesta bez ošetrenia.... inak ak máš pocit že auto je hlučné choď do toho, ale sú to kilá navyše, halda roboty a peňez, to by som radšej investoval do nástreku spodku a dutín.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Chce to na Corollu rok vyroby 2019, ta pomoc s koroziou mi nesadla.
Mozno pneu ContiSilent ?
Ak ta niekto buchne, tak som si nie isty, ci ti aut-servis bude prekladat tieto odhlucnenia trebars z dveri, ale inak zaujimava idea.
Naposledy upravil(a) androids dne pon 30.08.2021, 22:28, celkem upraveno 1 x.
TC TS NG19, 1.8 HEV, 3U5, Executive
korozia začína ihneď po prvej kvapke na podvozok... viem presne čo som videl na svojom keď malo 5 rokov - kov sa premenil na prach a nestalo sa to za mesiac. Bohužiaľ toyoty majú svoje slabé miesta a náhradné diely zo servisu sú nenormálne drahé.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Vrátim sa krátko k debate o benzíne. Viem, nesúvisí to z corollou, ale.... ide o čerstvú skúsenosť. Včera som si odbehol z RV do Prahy. Celkom niečo tesne pod 1400km.
Ráno som natankoval olivu 95 E 10.
Cca. 100km pred prahou MOL hustopece som vzal ich 95 E5.
Spotreba s E 10 bola 6,42 , s českou E5 bola 6,09. Údaj po skutočnom natankovaní , nie palubak.
Úplne ta istá cesta a v jeden deň. Tam a späť. Teda aj jazdný režim vlastne totožný. Áno pomerne rýchlo, však skoro všetko po diaľniciach. Jeden rozdiel by bol. Tam sme boli traja plus batožina. Domov už len sám v prázdnom aute.
Bolo to benzínom alebo....?
A k starému palivu - pred zošrotovanie cariny som vycerpal nádrž. Bol tam ešte starý slovenský e95 E5. Mal cca. 3-3 1/2 roka...ani neviem. Nalial som do druhej Cariny. Išlo to výborne, jak strela. Či lepšie jak E10 neviem, lebo carina dodnes dostáva E5 pochopiteľne premiovky. V porovnaní s touto dnešnou premiovkou , teda čerstvou a týmto starým benzínom z odstaveného vraku však nebol žiadny rozdiel .
Zámerne nepíšem žiadny záver, len faktické skutočnosti a zistenia. Ten si urobte každý sám.
Ráno som natankoval olivu 95 E 10.
Cca. 100km pred prahou MOL hustopece som vzal ich 95 E5.
Spotreba s E 10 bola 6,42 , s českou E5 bola 6,09. Údaj po skutočnom natankovaní , nie palubak.
Úplne ta istá cesta a v jeden deň. Tam a späť. Teda aj jazdný režim vlastne totožný. Áno pomerne rýchlo, však skoro všetko po diaľniciach. Jeden rozdiel by bol. Tam sme boli traja plus batožina. Domov už len sám v prázdnom aute.
Bolo to benzínom alebo....?
A k starému palivu - pred zošrotovanie cariny som vycerpal nádrž. Bol tam ešte starý slovenský e95 E5. Mal cca. 3-3 1/2 roka...ani neviem. Nalial som do druhej Cariny. Išlo to výborne, jak strela. Či lepšie jak E10 neviem, lebo carina dodnes dostáva E5 pochopiteľne premiovky. V porovnaní s touto dnešnou premiovkou , teda čerstvou a týmto starým benzínom z odstaveného vraku však nebol žiadny rozdiel .
Zámerne nepíšem žiadny záver, len faktické skutočnosti a zistenia. Ten si urobte každý sám.
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
já nyní vesměs na střídačku tankuji N95 E5 + VIF a N98+VIF nebo prémii N100 ( Mol, OMV ) a občas i Vervu 100 E10 - ETBE, což je trochu jiná příměs než biolích v obyčejné česká a slovenské E5 a E10. Rálně tak mám v nádrži poměrně dobře aditivovaný mix s minimem obyčejné biosložky a více to neřeším. Manželka s 1,8 jezdila z počátku více-méně na N100, důvod proč to tankovala ani nevěděla, prostě jsem jí řekl co tam má tankovat
. Později jsem tam začal sám tankovat N95 + VIF. Naposledy musela opět tankovat a sama a dala tam logicky zase N100, jelikož nic jiného tam nikdy nedávala. Doma mne pak říkala co jsem jí tam dával za benzín, že po jejím natankování to hned lépe jezdí
. Docela zajímavý poznatek od laika co vůbec netuší.

Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Tak ja pridám tiež jednu skúsenosť nezainteresovanej osoby.
Dcére som do Suzuki Swift odporučil taktiež tankovať prémiové palivo.
A ako mi sama potvrdila tak s prémiovým palivom 100+ urobila o čosi viac kilometrov ako s bežným 95 E10 palivom.
Pokiaľ ide o VIF tak pred zmenou paliva som ho tiež používal.
Určite to malo vplyv na palivový systém ako taký, ale rozhodne nie na "výkonnosť" a spotrebu.
Dcére som do Suzuki Swift odporučil taktiež tankovať prémiové palivo.
A ako mi sama potvrdila tak s prémiovým palivom 100+ urobila o čosi viac kilometrov ako s bežným 95 E10 palivom.
Pokiaľ ide o VIF tak pred zmenou paliva som ho tiež používal.
Určite to malo vplyv na palivový systém ako taký, ale rozhodne nie na "výkonnosť" a spotrebu.
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
s tím odhlučněním - to se mě vybavil Šimek a Grosman .. když by jste radši místo toho koupili švihadlo a potrápili svoje tělo ..
tady převedu, místo toho koupit dovolenou a užít si ...
Olej .. mám rok 8/2019 a po měsíci po zajetí sem si nechal měnit olej a vždy mě lijou olej 0W-16 a to již po 3x, zrovna před měsícem ... .
Souhlas, že mezi 0W-16 a 0W-20 až tak velký rozdíl nebude, ale aby mě lili místo 0W-16 olej 15W-30 tak to je propastný rozdíl a nechápu, jak si to můžou dovolit ..., do hybrida lejt 5W - 30 je zvěrstvo..., to leju do do starého Mondea , u hybridu je potřeba mít co nejrychleji motor ohřátý, když to pendluje s elektrikou ...
VIF je lepší než nic, ale žádný zázrak to není, ale furt je to lepší než nic, já sem si koupil tohle
https://www.vagiwrapdesign.cz/millers-o ... max+500ml_
a každou cca 3 nádrž tam to cvrnknu ...
tohle naopak oktanové číslo zvýšší .
Ale věřím, že kdo to prolejvá 100 ioktanem jednou za čas, je to rovněž výborná věc. Kdo to vůbec neřeší,asi taky jezdí , ale může se dočkat časem problémů ..... Já na Mondeu to jednou začas protáhl pěkně do otáček, jenže u hybrida má člověk smůlu, tam člověk jezdí furt s přidušeným mototrem, tak tam jsou nějaká aditiva na místě .

Olej .. mám rok 8/2019 a po měsíci po zajetí sem si nechal měnit olej a vždy mě lijou olej 0W-16 a to již po 3x, zrovna před měsícem ... .
Souhlas, že mezi 0W-16 a 0W-20 až tak velký rozdíl nebude, ale aby mě lili místo 0W-16 olej 15W-30 tak to je propastný rozdíl a nechápu, jak si to můžou dovolit ..., do hybrida lejt 5W - 30 je zvěrstvo..., to leju do do starého Mondea , u hybridu je potřeba mít co nejrychleji motor ohřátý, když to pendluje s elektrikou ...
VIF je lepší než nic, ale žádný zázrak to není, ale furt je to lepší než nic, já sem si koupil tohle
https://www.vagiwrapdesign.cz/millers-o ... max+500ml_
a každou cca 3 nádrž tam to cvrnknu ...
tohle naopak oktanové číslo zvýšší .
Ale věřím, že kdo to prolejvá 100 ioktanem jednou za čas, je to rovněž výborná věc. Kdo to vůbec neřeší,asi taky jezdí , ale může se dočkat časem problémů ..... Já na Mondeu to jednou začas protáhl pěkně do otáček, jenže u hybrida má člověk smůlu, tam člověk jezdí furt s přidušeným mototrem, tak tam jsou nějaká aditiva na místě .
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
ja si myslím že vif je top, rovnaké zloženie má techron od chevronu a amíci si to veľmi pochvaľujú.... to čo pridám sám - viem že je to tam, o tom čo je v drahom palive - no v tomto svete si nerobím ilúzie o tom že výrobca myslí na mňa ako zákazníka a nie na svoju kapsu.
Millers - zvyšuje oktan čo je fajn ale o to mi nejde, ja skor riešim prevenciu úsad a to vif robí dobre.
K oleju - asi pôjdem do 7.500km interval, hlavne je sranda aký filtrík je tam a rovnako mi nejde do hlavy že pri výmene ostáva cca 1liter starého oleja - prvonáplň je 5.5l, výmena 4.5l - neviem kde to ostáva.... veľkosť náplne - 1.8 pri výmene 4.2litra, tu 2.5 len 4.5l.... nejako mi vnútorný hlas hovorí To je čudné....
Millers - zvyšuje oktan čo je fajn ale o to mi nejde, ja skor riešim prevenciu úsad a to vif robí dobre.
K oleju - asi pôjdem do 7.500km interval, hlavne je sranda aký filtrík je tam a rovnako mi nejde do hlavy že pri výmene ostáva cca 1liter starého oleja - prvonáplň je 5.5l, výmena 4.5l - neviem kde to ostáva.... veľkosť náplne - 1.8 pri výmene 4.2litra, tu 2.5 len 4.5l.... nejako mi vnútorný hlas hovorí To je čudné....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000