Nová COROLLA 2019

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
papi
Manager Týmu

Re: Nová COROLLA 2019

Příspěvek od papi »

MartinHSD píše: čtv 29.07.2021, 10:21 Jenom pro info, za poslední cca 3 měsíce mne auto 4x upozornilo, že mám slabou baterii v klíčku, což mne po cca 2 letech docela zarazilo. Vyzkoušel jsem druhý rezervní klíč a ten byl mrtvý úplně. Vyměnil jse tedy baterku a OK. Vím, že jsem jeden z prvních kdo má novou Corollu, tak nečekám, že zde budou mít ostatní podobnou zkušenost. Jinak do ovladače se nejlépe dostanete ,když z něj vysunete ten nouzový kovový klíč, pak stačí trochu síly a je to otevřené.
Mám auto jen o pár měsícu později než ty a už mě to taky zahlásilo, už sem taky měnil a to nemám bezklíčové odemykání.
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
octavius
Řidič

Příspěvek od octavius »

MartinHSD píše: pon 02.08.2021, 09:52 to riziko poškrábání laku je i v létě, tedy komu nevadí mikroškrábance na laku jako z myčky, tak ať si koupí plachtu, komu to vadí tak od plachty ruce pryč. Na laku je prakticky vždy nějaký prach, špína a při nandavání a sundavání, pak defacto na sucho otíráte lak.
Suhlas!!! Videli ste niekedy plachtu na zaparkovanom aute v Chorvatsku? Ak nie, dobre si prehliadnite takto zaparkovane auto v akom stave bude mat lak za par dni. Ak ste boli v HR niekedy isto viete, ze tam fuka vietor dost casto a co spravi vietor a prach s plandajucou plachtou?? Radsej auto od zivice ako do**any lak na 3/4 auta. :bigups:
Toyota Auris White Shark 1.6 Active Trend+ (2014)
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

tak samozřejmě v Chorvatsku je to úplně nesmysl, raději zaprášené auto co se pak opláchne vodou a nic se neděje. Jinak za mne je plachta opravdu max. dobrá tak na naleštěný veterán ve stodole :-), ale je to každého věc, každý máme ten level kosmetické péče o auto někde jinde.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
androids
Řidič

Příspěvek od androids »

prave som zistil, ze Toyota servis EF mi na letne pneu R17 natlakoval vsetky pneu na 260.
vypustil som ich na pred,vzad=230,210
mala to byt chybka od servisu, ci je to tiez v pohode fungovat na tlaku 260 (160 km/h nikdy nechodim) ?
TC TS NG19, 1.8 HEV, 3U5, Executive
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

myslím si, že těch 2,6 tam je z výroby, tedy chyba to nebyla. Minimálně já to na 18 kolech měl a 17 to mají tuším stejně. Osobně hustím u studených pneu jak letní 18 tak i zimní 17 na 2,4 - 2,5 na všech kolech. V zimě pak dofukuji podle teploty. V návodu je vyšší tlak doporučený jako eko tlak i při nižšších rychlostech. To co máš vzadu mne přijde docela málo.
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

já mám na dveřích štítek o tlaku pneu vepředu na 2.3 a vzadu na 2,1 na 17" kolech.

Což je dle mě rozumné nastavení. Větší tlak je honba za spotřebou na úkor ostatních komponent auta.
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
Sir_ka
Člen Týmu

Příspěvek od Sir_ka »

Nedávno jsem byl na polygonu v Mostě a když jsem měl takřka nejhorší brzdou dráhu ze všech účastníků, tak jsem díky radě instruktora zkontroloval tlaky pneu. Světě div se, kola měla 2,6 baru. Po nastaveni správných hodnot se auto výrazně zlepšilo jak při brzdění, tak i při rychlých změnám směru. :bigups:
ObrázekToyota Corolla sedan 1.8 hybrid Comfort style tech (rv.2020) -
ObrázekMitsubishi L200 2.5 DiD 4x4 (rv.2018)
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

Áno. Presne tak to je. Mám podobnú skúsenosť. Nanešťastie nie z polygonu :).
Ovsem pozor - detto platí pri podhusteni.
Proste ideál je na predpis, keď tak mierne viac. Tým myslím Max +0,2
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

mám otázku pro majitele verze 2,0 s řazením pod volantem. Jak Vám fungují ty pádla, reagují i když máte zařazeno D, nebo jen v poloze S ? Já měl asi myslně za to, že jen v poloze S, všera jsem omylem zavadil v D o páčku mínus a auto podřadilo a zobrazil se stupeň D5, D4 atd. Tedy ruční řazení fungovala i v poloze D. Režim ručního řazení vůbec nepoužívám, vyzkoušel jsem to cca 2x při poloze S a nijak mne to neoslovilo :-).
androids
Řidič

Příspěvek od androids »

1) k pneumatikam:
- som pisal na TCE a na otazku, ci servis postupuje spravne pri natlakovani 260 (na kazdu pneu) a ci je to ne/akceptovatelne tak "opakovane" odpovedaju bez IQ (Novohradská), t.j. ze podla dokumentacie to treba tak-a-tak a je to mozne dohladat v dokumentacii na strane xyz (aj ked som jej pisal, ze som dohladal spravne info v dokumentacii); uplne sa odmietaju exaktne vyjadrit k exaktnej otazke a zaoberat sa otazkou/staznostou;

- dalsi fenomen co ma zaskocili je, ze pri prestudovani dokumentacie sa odporuca rotovat kolesa. spociatku som pneu oznacoval, aby som spravne rotoval pneu, ale servis EF mi povedali, ze rotuju podla optickeho odhadu opotrebenia pneu. povazujem za zbytocne reportovat takuto otazku na TCE, kedze su infertilny na akykolvek sposob riesenia problemov;

2) k plachtam na karoseriu: servisny technik (oprava laku a karoserii) Toyoty pouziva plachtu proti krupom pred bytovkou, mne poradil kde ju kupit (Globus) a si ju pochvaluje. Skutocne je mi tazke s nim viezt polemiku, kedze jeho skusenosti si nedovolim predcit; a ano, v Chorvatsku som videl (resp. vidim) aj auto s plachtou.

vsimli ste si, ze existuje globalny (celosvetovy) problem s Toyotou ak chcete riesit nejaku staznost (ked priamy kontakt ako TCE nesluzi) ? su web stranky, kde sa ludia stazuju na spravanie Toyoty. nie je vyssia instancia (nepotrebujem najvyssiu instanciu), ziaden kontakt, nic. myslim si, ze sme iba sucast biznisu. nie raz, som uz patral po kontaktoch, nic som nikdy nenasiel (dovodom hladania bola/je nespokojnost s TCE)

3) po servisnom ukone, mi zvykne prist SMS, ze pride dotaznik na ohodnotenie servisu, ale dosial som nikdy ziadny dotaznik nedostal. je to normalne ?

4) dalsia perlicka: mesiac predom sa objednavam na 2 servisnu prehliadku a ziadam olej 0W-16. telefonicky potvrdeny termin aj olej. Pridem rano na dohodnuty termin a pre istotu znova opakujem, ze chcem 0W-16, znova potvrdene. Pridem po auto poobede a pre istotu sa pytam na olej a vravi mi: 0W-20 :D toto nevymyslite. Tak som povedal, ze nie, tak ihned objednali a za 4 dni promptne vymenili s tym, ze ja musim nahlasit dalsi krat, ze musia objednat tento olej 0W-16, t.j. ze im musim pripomenut, ze ho nemaju na sklade.

drobna poznamka: moj otec, co ma Hondu Civic vtec, uz 25 rocnu, nikdy ziadny problem s komunikaciou nemal, staznosti (dotaznik = spatna vazba) boli vzdy promptne riesene, a s motorom nikdy ziadna porucha, vlastne jeho auto je uplne bezporuchove.
Naposledy upravil(a) androids dne pát 20.08.2021, 19:37, celkem upraveno 2 x.
drozdm
Člen Týmu

Příspěvek od drozdm »

Žiaľ musím súhlasiť. Komunikácia s toyotou je zlá. Riešil som reklamáciu .. písal mali a odpovede žiadne.. až na osobné naliehanie .. kamarát s highlenderom detto. Nakoniec to všetko poriesia, urobia ale musí si to nich človek vyboxovať. Je to škoda lebo autá sú to skvelé .
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

androids píše: sob 14.08.2021, 12:11 1) k pneumatikam:
- som pisal na TCE a na otazku, ci servis postupuje spravne pri natlakovani 260 (na kazdu pneu) a ci je to ne/akceptovatelne tak "opakovane" odpovedaju bez IQ (Novohradská), t.j. ze podla dokumentacie to treba tak-a-tak a je to mozne dohladat v dokumentacii na strane xyz (aj ked som jej pisal, ze som dohladal spravne info v dokumentacii); uplne sa odmietaju exaktne vyjadrit k exaktnej otazke a zaoberat sa otazkou/staznostou;

- dalsi fenomen co ma zaskocili je, ze pri prestudovani dokumentacie sa odporuca rotovat kolesa. spociatku som pneu oznacoval, aby som spravne rotoval pneu, ale servis EF mi povedali, ze rotuju podla optickeho odhadu opotrebenia pneu. povazujem za zbytocne reportovat takuto otazku na TCE, kedze su infertilny na akykolvek sposob riesenia problemov;

2) k plachtam na karoseriu: servisny technik (oprava laku a karoserii) Toyoty pouziva plachtu proti krupom pred bytovkou, mne poradil kde ju kupit (Globus) a si ju pochvaluje. Skutocne je mi tazke s nim viezt polemiku, kedze jeho skusenosti si nedovolim predcit; a ano, v Chorvatsku som videl (resp. vidim) aj auto s plachtou.

vsimli ste si, ze existuje globalny (celosvetovy) problem s Toyotou ak chcete riesit nejaku staznost (ked priamy kontakt ako TCE nesluzi) ? su web stranky, kde sa ludia stazuju na spravanie Toyoty. nie je vyssia instancia (nepotrebujem najvyssiu instanciu), ziaden kontakt, nic. myslim si, ze sme iba sucast biznisu. nie raz, som uz patral po kontaktoch, nic som nikdy nenasiel (dovodom hladania bola/je nespokojnost s TCE)

3) po servisnom ukone, mi zvykne prist SMS, ze pride dotaznik na ohodnotenie servisu, ale dosial som nikdy ziadny dotaznik nedostal. je to normalne ?

drobna poznamka: moj otec, co ma Hondu Civic, uz xx rocnu, nikdy ziadny problem s komunikaciou nemal, staznosti (dotaznik = spatna vazba) boli vzdy promptne riesene, a s motorom nikdy ziadna porucha, vlastne jeho auto je uplne bezporuchove.
k bodu 1 ) nic ve zlém, ale nepřijde mne toto jako problém, který by stál za čas a řešení se zastoupením TCE, navíc vyšší tlak návod připouští a z výroby to tak chodí také, servis totiž neví jestli zákazník bude s autem jezdit jen v rychlostech do 160 km/h. Pokud bylo na všech kolech 2,6 tak OK vzadu mělo být 2,4. Jako zásadní problém toto nevidím a kdo se stará, tak si tlak zkontroluje a nastaví podle sebe. Prohazování pneu, kol je běžná věc a i já ji dělám podle optického posouzení, to že to servis takto dělá nevidím jako problém, můj letitý pneuservis, když tam jedu ob rok na převážení to dělá také.

3 ) dotazník stran spokojenosti po servisu, u mne občas zpětná vazba přijde, je to také o tom, jak je nastavená komunikace a zda mají podepsané GDPR.

Moje zkušenosti se Toyotou a řešením problémů jsou veskrze pozitivní, vždy jsem řešil vlastně prkotiny. Naposledy jsem řešil reklamaci před cca 4,5 lety, bylo to na novém Aurisu, po předání jsem našel na střeše v laku škrábanec. Jelikož jsem "leštil", tak mne to vadilo a požádal jsem prodejce o řešení. Prodejce to chtěl řešit lakováním což jsem u nového vozu moc nechtěl. Chtěl jsem profi přeleštění, věděl jsem, že to bude z 90 % OK a pro mne lepší než nový lak, to zase prodejce však nechtěl, nakonec jsem se obrátil na zastoupení TCE a po smírném jednání mne byla nabídnuta kompenzace "sleva" ve formě nové zimní sady kol za 30 tis zdarma. Za mne jsem to vzal a lak si pořešil na vlastní cestou. Tedy za mne si nemohu stěžovat, že by je zákazník nezajímal.
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

Kým ide o prkotiny......
Ale kto si pamätá napríklad na problémové motory rady zz a výmenu polmotora, vypálené paraboly u xenónov na avensisoch predposlednej generácie atď, atď...ani Boh tu s nimi nepohol.
Zaujímavé , že v inych štátoch napríklad v Nemecku žiaden problém.
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
androids
Řidič

Příspěvek od androids »

Tvoje technicke rady su napomocne, avsak TCE donekonecna obhajujes takym sposobom, akoby sme my cielene za kazdu cenu bojovali proti nim (TCE). Neviem presne ci si podchytil, ze vsetci chceme iba normalnu sluzbu a klud, nic nadstandard. a ked nadstandard, tak chapem, ze sa nemusi zadarit.

1) uved prosim ta stranu, kde Toyota popisuje eko-tlak ? mne sa zial nezadarilo v mojej auto-dokumentacii.
presne tak, mali teda zadne nastavit na 240, ked uz predne su na 260 pre rychlost nad 160km/h.
aky je problem upozornit zakaznika na 4x260, ved aspon mne, prezutie nerobia zadarmo ?
alebo to znaci, ze mam vsetko preverovat ? aj pripadnu vymenu airbagu, predneho skla, laku (nedavno som nasiel chybku laku a uznali reklamaciu)... ?

3) tak snad mi raz na email ohladom dotaznika odpovedia. netusim ako dlho musim cakat na ich odpoved. gdpr sekciu si nespominam, uvidim, ci odpisu...

nie sme vsetci auto-mechanici a na voze nam zalezi (mne urcite), tak preco nedodrzat odporucanie vyrobcu?, alebo nech TCE zdvihne rit a odborne potvrdi alternativne riesenie, ktore servis ponuka.
tak ako ked vyrobca odporuca olej 0w16, tak je skoda, ked servis vyhradne=opakovane pouziva "VZDY" 0w20 ! (vid doplneny bod 4)
(SAE 0W-16, ktorým je z výroby plnené vaše vozidlo, je najlepšou voľbou z hľadiska nízkej spotreby paliva a dobrého štartovania v chladnom počasí. Ak nie je olej SAE 0W-16 dostupný, môže byť použitý olej SAE 0W-20. Pri budúcej výmene oleja by však mal byť nahradený olejom SAE 0W-16)
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

Jelikož sám provozuji obchod a servis a také řeším i občas nějakou reklamaci a s tím spojenou komunikaci se zákazníkem, tak se soukromně snažím být k určitým věcem shovívaný a nezatěžovat si život více než je nutné. Důležitost toho co je potřeba dále řešit máme každý jinou. TCE hodnotím podle mých zkušeností, které jsou veskrze pozitivní, asi mám štěstí, resp. snažím se mu jít vždy naproti :-).

Ohledně eko tlaku, máš pravdu u Corolly to není, spletl jsem si to s jinou Toyotou kde to tak bylo. Určitě každý není technický zdatný, ale také kontrola tlaku v pneu a jeho úprava podle teploty a ročního období by měla být nedílnou součástí základní údržby co řidič provádí. Venkovní teplota a samotné zahřátí pneu dělá hodně a tlak se meří vždy u studených pneu a upravuje min. před zimou a před létem.

To, že v návodu najdeš např. ty údaje o oleji 0w-16 a v ČR se používá při výměně 0w-20 protože zatím tento olej nemá Toyota ani v ofic. nabídce a to vč. schválené alternativy je otázka. Pro někoho je to spíše otázka zda náhodou ten 0W-16 není prostě na evropu již moc řídký. Na trhu v ČR však 0W-16 najdeš, já ji tam dokonce při výměně po zajetí sám dával. Nyní tam mám ze servisu 0W-20 a již jsem to neřešil, protože mne bylo jasné, že 0W-16 stále není. Jinak v C-HR 1,8 je stejný motor jako v nové Corolle 1,8. V návodu k C-HR je olej 0W-20, dále jako alternativa 5W-30, v Corolle již 0W-16 a alternativa 0W-20 a vše učitě jen proto, že Corolla má novější homologaci ( emise, spotřeba ) o prospěšnosti motoru to zde asi moc nebude.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“